Dodaj do ulubionych

Płeć Piękna na motocyklu

09.04.07, 22:29
Witam! W czwartek, jeżdżąc motorem ulicami Warszawy, natknąłem sie na cudowne
zjawisko - przepiękną dziewczynę na czerwonym Suzuki SV 650S. Chwila rozmowy,
piorunujące wrażenie, piekna, inteligentana, zwaliło mnie z nóg. Serdzeczne
pozdrowienia. Niestety nie wiem jak Ona miała na imie:( Oby więcej dziewcząt
siadło na maszyny! Mówi się że motocykl to męska zabawka, ale coś takiego
nprawdę dodaje kolorów życiu! DO ZOBACZENIA
Obserwuj wątek
    • Gość: Gertruda Ach, pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:41
      również Cię pozdrawiam:-*
    • zuzinkas Re: Płeć Piękna na motocyklu 10.04.07, 10:28
      skutery tez sie licza????
    • cien1100 Re: Płeć Piękna na motocyklu 10.04.07, 18:15
      Dziennikarka, Agnieszka Szulim takim jeździ.
    • Gość: pawtwo Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:26
      Ja mialem lepszy numer!! Śmigam Zakopianką i dojeżdżam do nowej CBR 900 RR!!
      Zaczynamy sie scigac okolo 20 km(Baaaardzo ostraaa jazda)!! Zatrzymujemy sie na
      skrzyżowaniu!! Patrze a tu prześliczna dziewczyna(szczenke mialem na asfalcie:-
      )!!Oczywiscie kawa!! I tak sie scigamy do dzisiaj(no moze troszke spokojniej):-
      )!!
      • Gość: tatajacek Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: 77.209.37.* 10.04.07, 22:33
        hmmm. podobnie niedawno mialem. tylko ze zooostaaaleeem z tyyyluuu. az motor
        chcialem zmienic.
        ale to na autostradzie bylo.
        • Gość: Pacu3 Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 23:59
          kurcze a dlaczego ja spotykam tylko samych debili w puszkach ? :-(
    • sofija76 Re: seksizm :-( 11.04.07, 15:46
      Ze smutkiem stwierdzam, że ten wątek mocno trąci seksizmem ..... i jako kobieta
      na motocyklu (4 sezon) wcale nie cieszę się z tego typu rekacji. Są one z lekka
      obraziliwe, jakby umiejętność jazdy na motocyklu była czymś tak "męskim" (w tym
      kontekście męski = fajny) że kobieta która "posiadła taką umiejętność" była
      jakimś zjawiskiem ("opadła mi szczęka" i podobne zwroty).
      Myśle, że jakieś 15 lat temu mężczyzni w podobny sposób reagowali na kobietę w
      samochodzie, a jakies 100 lat temu takie reakcje były na porządku dziennym w
      stosunku do kobiety umiejącej czytać i pisać.
      szkoda, że panowie nadal mają o nas takie marne zdanie ...

Nie mniej jednak pozdrawiam wszytskich, których cieszy fakt, że kobiety są.

Sofija76
      • carina79 sofija, szukasz dziury w calym 11.04.07, 16:02
        po co szukasz dziury jak masz ja miedzy nogami?
      • Gość: nyorker sofijo IP: 70.19.14.* 11.04.07, 16:24
        zawsze opada mi szczeka, ilekroc widze atrakcyjna kobiete. i to bez wzgledu na
        to, czy idzie ulica, siedzi na krzesle, czy lezy w poscieli. jesli czyni to
        mnie seksista, to wiesz juz, kogo ignorowac.

boleje przy tym nad twoim marnym zdaniem o mezczyznach.
        • sofija76 Re: nyorker ... 11.04.07, 17:34
          Nie zamierzam Cie ignoroać, wręcz przeciwnie - chetnie z Tobą podyskutuje ...

pozdrawiam,
          Sofija
      • cien1100 Re: seksizm :-( 11.04.07, 16:31
        sofija76 napisała:

> Ze smutkiem stwierdzam, że ten wątek mocno trąci seksizmem ..... itd

Ja to odebrałem zupełnie inaczej. No ale ja to głupi jestem i w dodatku jestem
        facetem.
        • Gość: siekiera77 Re: seksizm :-D IP: *.aster.pl 11.04.07, 17:37
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=60537314&a=60579597
          ;-))))))))))))))
          • andreas750 Re: seksizm :-D 11.04.07, 20:22
            Fajnie sie tutaj zrobiło, czytam juz 2gi watek i w tym tez jest o sexie ;)

Pani Sofijo, z żalem stwierdzam że mylnie zinterpretowała Pani mysl twórcy tego
            wątku ;)
            Pozdrawiam
            • sofija76 Re: seksizm :-D 11.04.07, 20:38
              Czyżby ???
              popatrzymy:
              (...) natknąłem sie na cudowne ZJAWISKO- przepiękną dziewczynę na czerwonym
              Suzuki SV 650S. (...),
              piekna, inteligentana, zwaliło mnie z nóg. (...) Mówi się że motocykl to męska
              zabawka, ale coś takiego
              nprawdę dodaje kolorów życiu! (...)"
              Koniec cytatów:
              - czy kobieta na moto to cudowne zjawisko, czy napisałbys tak o chłopaku na
              moto?
              - czy piekna i inteligentna jest tak dziwnym zestawieniem że wymaga komentarza?,
              - "cos takiego dodaje kolorów życiu" - czy to COŚ to kobieta na motorze .

Może zle zinterpretowałam, może .....
              • Gość: nyorker sofijo II IP: 70.19.14.* 11.04.07, 20:56
                bez wzgledu na to czy masz racje, czy nie, nie sposob dyskutowac z biologia. od
                seksu wszystko sie zaczyna i wokol seksu kreci sie duza czesc zycia. wiekszosc
                forumowiczow to mlode samce w takim wieku, w ktorym nie musza myslec o
                zapewnieniu bytu sobie samemu (zarcie, dach nad glowa i motocykle zapewniaja im
                rodzice), a co dopiero wspominac tu o zmartwieniach dotyczacych utrzymania
                rodziny w bezpieczenstwie i dobrobycie. czemu tu sie dziwic? poza tym, seksizm
                przydaje barw w zyciu, o ile nie jest zrodlem przykrosci i to nie tylko w
                pracy, oczywiscie. trudno mi sobie wyobrazic, by otwierajacy watek post mogl
                narazic jakakolwiek kobiete na przykrosc. coz takiego zabolalo cie w wyznaniu,
                ze kolesia powalil widok pieknej kobiety na motocyklu?
                faceci istotnie nie wywieraja na mnie wrazenia prezencja, bo gdzie im tam do
                mnie (umiejetnosci to co innego). kobiety przeciwnie - powoduja mrowienie i
                ekscytacje. a ja lubie te reakcje.
                • sofija76 Re: nyorker II 11.04.07, 21:54
                  nie przecze, a nawet w pelni sie zgadzam, ze świat kręci sie wokol sexu ...
                  nie mniej jednak pomiedzy SEXEM, mówieniem o sexie itp a SEXIZMEM
                  zaprezentowanym w tym watku jest zasadnicza.
                  Lubie gdy faceci mnie pożądają, ale nie lubię gdy z mojej płci w zestawieniu z
                  motorem robi się sensację porównywalną, sama nie wiem do czego ...

Sofija76
                  • Gość: nyorker Re: nyorker II IP: 70.19.14.* 11.04.07, 22:42
                    nie lubię gdy z mojej płci w zestawieniu z
                    > motorem robi się sensację porównywalną, sama nie wiem do czego ...

a co z twoja plcia zestawiona z bielizna? strasznie mnie rajcuja kobiety w
                    butach na obcasach, a faceci w ogole. jestem seksista?

jesli nawiazac do definicji seksizmu (tej swojskiej z pwn), to wciaz nie widze
                    w otwierajacym poscie zadnej dyskryminacji. jezeli jednak chcesz sie odwolac do
                    szerszej, anglosaskiej definicji i jezeli zgodzimy sie co dotego, ze wedlug
                    niej seksizm jest poziomem swiadomosci albo zachowaniem opartym na
                    stereotypowym postrzeganiu rol ze wzgledu na plec, to wciaz chlopak wyrazal
                    podziw i entuzjazm na widok spektakularnej kobiety, a nie sarkazm, niechec czy
                    potepienie w jakiejkolwiek formie. skad ten ostracyzm? rzucanie na tym forum
                    debilnymi oskarzeniami o kompleksy jest stosunkowo czeste. sam mam wrazenie, ze
                    ci tutaj szczegolnie zakompleksieni sa najbardziej sklonni do szastania tego
                    rodzaju argumentami i dlatego desperacko wierze, ze masz jakis inny niz
                    kompleks powod do bycia poruszona. ciagle sie nad nim zastanawiam.
      • Gość: habhunger Re: seksizm :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:53
        ależ smucisz zocha, to znaczy przepraszam... sofija...
        naczytałas sie tych feministycznych bzdur których wszędzie pełno i oburzasz sie
        ze komus szczęka opada na widok pieknej dziewczyny na motocyklu..
        to co?-aby być poprawnym politycznie należało by twoim zdaniem nie dostrzegać
        jej piękna czy też może uznać że to facet?
        a tak nawiasem mówiąc jestem pewien że nie miałabyś nic przeciwko
        entuzjastycznym reakcjom facetów gdyby to przypadkiem chodziło o ciebie...
      • Gość: aras Re: seksizm :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 15:45
        w imieniu wszystkich facetów-motocylistów chciałem powiedzieć że nie traktuje
        kobiet przedmiotowo i bardzo sie cieszę jak spotykam ładną kobietę prowadzącą
        moto,chociaż ładne spotyka się rzadko,a szkoda.
        • inra Re: seksizm :-( 03.05.07, 16:10
          zapytam z czystej ciekawosci: a skad wiesz, czy jest ladna? przeciez jest w
          kasku. i to czesto z przyciemnionym wizjerem....
          • foamclene Re: seksizm :-( 03.05.07, 16:39
            tez mmnie to zastanawia
            :) wlosy kobiety chowaja, na twarzy kominiarka kask na glowie, figura
            zdeforwomowana ciuchami z ochraniaczami...
            jak sie mozna urody dopatzrec? ;)
          • Gość: aras Re: seksizm :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 23:36
            no właśnie to czesto jest problem,chyba że kobieta prowadzi cruisera lub
            jakiegoś soft chopa to wtedy sprawa jest jasna gorzej jak jedzie plastikiem,a
            tak nawiasem mówiąc od czego jest męska intuicja,no może troche chrzanię.pozdro
            aras
            • inra Re: seksizm :-( 04.05.07, 09:37
              podoba mi sie fragment o "meskiej intuicji" :)
        • foamclene Re: seksizm :-( 03.05.07, 16:44
          przystojny i bystry chlop na moto to takze rzadkosc :)

• Gość: germat (autor) Re: Płeć Piękna na motocyklu, co do seksizmu IP: *.chello.pl 11.04.07, 22:40
      Dla sprostowania, otóż Tę piękną kobiete którą spotkalem we czwartek, nazywam
      zjawiskiem ponewaz wywarła na mnie piorunujące wrażenie. Nie tylko i wyłacznie
      dlatego, że jeździ motocyklem, ale dlatego, że prowadziliśmy bardzo miłą i
      inteligentną dyskusję na pozimie. W liście napisałem "to coś nadaje kolorów
      życiu", chodzi mi o spotkanie, które pozostaje w pamieci na długo i przywołuje
      bardzo pozytywne emocje. Nie ukrywam, że z wielką przyjemnościa spotkałbym po
      raz kolejny moja rozmówczynię. GORĄCE POZDROWIENIA DLA NIEJ!!! P.S. Jeśli Ktoś
      ma kompelksy i jest niedoceniany to jest mi bardzo przykro. Po co sie kłocic,
      jeśli można rozpocząć z napotkaną osoba miłą dyskusję. Jeśli to jest seksizm to
      bardzo proszę. Oby takie spotkania zdarzały się jak najczęsciej! Kobieta na
      motocyklu nie jest dla mnie bynajmniej przedmiotem i czyś kosmicznym, uważam że
      więcej dziewczat powinno jeździć na motocyklu. Myślę, ze wiemy o czym mówię.
      Szczególnie Ta piekna dziewczyna o Której pisałem i dla Jej osoby była ta
      pochwała! Mam nadzieję, że Jej niczym nie uraziłem. GORĄCO POZDRAWIAM I JESZCZE
      RAZ DO ZOBACZENIA
      • Gość: nyorker sofija III IP: 70.19.14.* 11.04.07, 22:47
        ale dlatego, że prowadziliśmy bardzo miłą i
        > inteligentną dyskusję na pozimie.

no dobra, po przeczytaniu ostatniego postu autora, chetnie wymazalbym moje
        poprzednie slowa, ale juz nie moge. nie dlatego, bym nagle dostrzegl
        seksistowskie zachowania, a dlatego, iz z dystansem podchodze do ludzi
        publicznie twierdzacych, ze tocza inteligentne dyskusje na poziomie.

• Gość: germat Re: sofija III IP: *.chello.pl 11.04.07, 23:02
          Może troche przesadziłem z opisem tej rozmowy, też patrze na to z dystansem.
          Wydaje mi się ze jestem normalnym człowiekiem, bynajmniej nie uwazam swojej
          osoby za jakies guru. Chodzi o to, ze mozna porozmawic z kimś jak równym z
          równym i tyle. Była to w dodatku piekna dziewczyna, nie wudzę w tym nic złego.
          • Gość: nyorker Re: sofija III IP: 70.19.14.* 11.04.07, 23:20
            nie napisze, ze jestem po twojej stronie, bo to byloby seksistowskie. ale
            zwracam honor; wielu innych na twoim miejscu zaczeloby pyskowke. siekiera
            ciagnalby ja po wsze czasy.
            • Gość: tatajacek Re: sofija III IP: 62.87.97.* 12.04.07, 00:40
              a ja napisze ze jestem i seksistowski nie jestem (mysle).
              jak Pani ma kompleks Gretkowskiej to dlaczego sie tlumaczyc z normalnego
              podejscia? bo napadowywuje?
              czyjes kompleksy to czyjs problem powinien byc. najpoprawniejsza wypowiedz
              mozna praeinaczyc.

no i zaczalem pyskowke.
            • Gość: siekiera77 Re: sofija III IP: *.aster.pl 12.04.07, 11:13
              to przeproś cioto
              i po sprawie
              co do ciągnięcia to nie będe
              sie spierał bo sie na tym nie znam
              honoru mi nie musisz zwracać
              bo go nawet nie musnełaś :-)

www.bikepics.com/pictures/792288/
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=56779308&a=56840667
              www.bikepics.com/pictures/758217/
              • Gość: siekiera77 Re: sofija III IP: *.aster.pl 12.04.07, 11:16
                a ty Tato
                sie nie w...kręcaj
                między wódke i zakąskie
                bo może dojść do nieporozumienia ;-)))
                pozdr.
                • Gość: siekiera77 Re: sofija III IP: *.aster.pl 12.04.07, 11:18
                  no właśnie,
                  teraz dopiero zauważyłem
                  że to ty byłeś pierwszy :-D
                  sorki ;-)
      • Gość: aras Re: Płeć Piękna na motocyklu, co do seksizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 23:27
        no to życzę koledze ponownego spotkania i "gorącego" dalszego ciągu.pozdro aras.
    • sofija76 Re: EOT ... 12.04.07, 07:52
      Og tego jest formu, że dyskutowac i w tym znaczeniu mój post spełnił swoje
      zadanie.
      Myślę, że każdy z nas ma swoje racje a dyskusja na forum jest ciężka ...

Życzmy sobie - mniej nieporozumień słownych, i miłego latania w tym sezonie.

Mam nadzieje, że mnie nie zlinczujecie na trasie ;-)

Sofija
    • Gość: griszka24 Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 01:09
      • Gość: griszka24 Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 01:22
        Tak sobie czytam wasze wypociny i mysle ze glownym powodem dla ktorego SOFIJA76
        podjela ta zazarta dyskusje bylo to iz klega napisal ze spotkal PIEKNA kobiete
        na motocyklu.To jest jedyne racjonalne wytlumaczenie,bo przeciez kobieta na
        motocyklu nie jest powszechnym zjawiskiem,ja nie mialem tej przyjemnosci i
        osobiscie nie widzialem.Wiec gdy spotkam,a do tego bedzie piekna,obiecuje ze
        moja reakcja bedzie podobna,pdobna gdyz nie puszcze jej nie znajac jej imienia
        i nr telefonu:)Pozdrawiam wszystkich!!
        • sofija76 Re: Płeć Piękna na motocyklu 16.04.07, 12:25
          Nie o to mi chodziło absolutnie ..... ale jak pisałam wcześniej EOT i
          pozdrowienia
    • Gość: klontwa Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.07, 21:51
      witam jestem pod wrażeniem wypowiedź wiesz niestety tak jest że część facetów
      zwłaszcza tych jeżdżących w samochodach uważa że kobieta i mechanika to dwie
      niepasujące do siebie żeczy ale moim zdaniem to kobiety po prostu chcą wiedzeć
      co maja miedzy nogami i dlatego wybierają motory. i istinie wygladają
      imponująco (sama jeste kobietą)
      • Gość: kobieta Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.07, 22:23
        jestes kobieta a sypiesz bykami orto az .......
        ciekawe co masz miedzy tymi nogami :D
        • Gość: siekiera77 Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.aster.pl 17.04.07, 22:51
          Jodłoskiego i
          Taszyckiego ???
          :-O
          • Gość: tatajacek Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.red-acceso.airtel.net 17.04.07, 23:10
            jak Jodłowskiego i Taszyckiego to nie tam.
            natomiast co ma sypanie bykami do bycia kobieta? pewnie, jednak, mniej niz byki
            do sypania.
            • Gość: siekiera77 Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.aster.pl 17.04.07, 23:16
              a ja myśle tatojacku
              że profesory chętnie
              by sie tam znaleźli
              i jeden by był od gramatyki
              a drugi od ortografii
              oczywiście ;-)
              co do byków sie nie wypowiadam
              tylko se sypne czsem
              a co?!
    • Gość: gość Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.stacje.agora.pl 18.04.07, 16:07
      Ja też widziałem fajną dziewczynę na motocyklu. Była w Częstochowie,
      przyjechała bordową XJ 600 Division, przybyła chyba z Warszawy, miała bląd
      włosy i filigranową sylwetkę. Oby więcej takich widoków :) Motocykl i kobieta,
      to dwa najpiękniejsze widoki dla moich oczu, w zestawieniu te dwa widoki
      ścinają mnie z nóg.

Pozdrowienia dla właścicielki XJ 600
      • Gość: Dawidek Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 22:42
        Ja nie musze daleko okiem siegac, gdyz moja Dziewczyna ma prawko na motor i
        sama posiada motor (enduro). Ja Posiadam Motor Suzuki GSX 600 F i Daje Jej
        czasem Pośmigac :))) Pozdro Dla wszystkich Motocyklistek :D
      • Gość: Andy Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.aster.pl 19.04.07, 21:00
        Nie Division a raczej Diversion
    • Gość: Feministka Re: Płeć Piękna na motocyklu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 17:25
      Też jeżdżę i jestem piękna. Nie ma nic złego w tym, że ktoś się mną
      pozachwyca ;) A dziewczyna na motocyklu to ciągle zjawisko i nie ma co wymagać
      żeby panowie udawali, że tak nie jest.

Kiedyś na Mazurach widziałam dwie dziewczyny ze Śląska ("oczywiście" na dwóch
      moto) i bardziej się tym jarałam niż mój facet..
      • ireo Re: Płeć pęka na motocyklu 23.04.07, 18:54
        Gość portalu: Feministka napisał(a):

> Też jeżdżę i jestem piękna...

- karinka, przestań. nie jesteś na gadu-gadu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka