Gość: zygi222 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 10:32 Jakie moto było by dobre jako pierwsze po zrobienu prawka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gsxfkatana Re: pierwsze moto 22.04.07, 10:42 Zawsze twierdziłem ze jak sie ma olej w glowie to i na tysiaca mozna wskoczyc. Ale badzmy realistami. Moim zdaniem motocykl najlepszy na poczatek to taki ktory spelnia pare warunkow: 1. dobrze by bylo aby nie mial zbyt wysokiej mocy, mysle ze juz 60KM moze pokazac rogi, im mniej koni na poczatek tym wiecej bledow ci wybaczy przy ewentualnych sytuacjach "kryzysowych", 2. nieduza masa wlasna, latwiej bedzie ci sie podeprzec w razie jakiegos paciaka czy chociazby przy glebie parkingowej, 3. no i chyba nie za duza pojemnosc, 250-500 w zupelnosci wystarcza, w zaleznosci od tego jak sie czujesz i jaka mase ma twoje cialo ;) Ja osobiscie zaczynalem od Pannoni 250 i na poczatku bylo OK, potem wsiadlem na Honde CB 650 NH to juz byl szok jak na 18 lat :) w tej chwili dosiadam Suzuki GSX 1100 F z 136 konnym silnikiem i nie zaluje ze przeszedlem droge po mniejszych pojemnosciach. Duzo mnie to nauczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:52 kazdy do 100 KM , to Ty dawkujesz moc, ona sie z nikad nie bierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi222 Re: pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:34 Myślałem moze o kawasaki ER5 albo suzuki GS 500. Oby dwa mają po 50 KM czy to jest dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:05 kumpel kupil jako pierwsze moto suzuki gs500f, na pocztek mowil ze bomba, pojezdzil jeden sezon i mu sie znudzil , za slaby , a w dwie osoby to straszny mul polecam na pierwsze moto suzuki Sv650 S - 72 KM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Paweł Re: pierwsze moto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:21 Trzeba też wziąć pod uwagę swój temperament. Co dla jednych jest mułem - dla innych jest rakietą - i na odwrót. Ale temperament pozna się dopiero po dłuższym jeżdzeniu - i tu jest pies pogrzebany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: pierwsze moto IP: *.chello.pl 22.04.07, 22:50 Mój pierwszy to honda shadow 600 i nadal nim jeżdżę, choć już mi ciut brakuje mocy. Ale przyzwyczaiłam się do niej i szkoda mi ją sprzedać, szczególnie, że dużo zainwestowałam i już tego nie wyjmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi222 Re: pierwsze moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:15 A może kawasaki GPZ 500? Co wy na to?! Prosze o dobre nowe rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senso Re: pierwsze moto IP: *.crowley.pl 14.05.07, 16:05 Ja proponuje:GPZ,ER-5,GS,CB no i to chyba tyle z 500ccm:)I nie boj sie pojemnosci bo nie kazdy to potwor:] Odpowiedz Link Zgłoś