Dodaj do ulubionych

Aprilia SR50 Ditech - nowa

19.06.07, 21:50
Witam,
Kupiłam w salonie Aprilię, trochę używaną z przebiegiem 4000. W czasie testów
po placyku byłam zadowolona. Skuter ma zdjętą blokadę, można go rozpędzić do
75 km/h i w sumie pierwsze testy wypadły dobrze. Zdecydowałam się na kupno,
gdyż taki skuterek byłby moim jedynym środkiem transportu z domu na działkę.

Ale moja radość nie trwała długo. Dziś zarejestrowałam i pojechałam na
działkę. Mam kawałek pod górkę, ale droga jest asfaltowa, gminna. Skuter,
który po równym jechał 75 km/h, pod górę ledwie się wdrapał. Prędkość bardzo
szybko malała aż do 20 km/h. Jechał tak powoli, że momentami myślałam, że się
wywrócę.
Podjazd pod bramę mam też lekko pochyły. Zatrzymałam pojazd w połowie i
chciałam potem ruszyć. Ani drgnął, pomimo odkręcenia całego gazu.
Co o tym sądzicie? Czy to normalne? Mój poprzedni skuter zbierał się bardzo
szybko, chociaż był stary, więc ten nowy porównuję do niego.

Proszę o opinie, bo jutro muszę podjąć decyzję, co z tym fantem zrobić.

Fiona
Obserwuj wątek
    • Gość: Kowalski Re: Aprilia SR50 Ditech - nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:07
      Pytanie, kto normalny jeździ na skuterach? :)) Nie będe pisał, ze motocykl
      zaczynba sie od 600cc i 100km, ale żeby nie mieć przynajmniej 125cc? Wymień to
      badziewie na np: kawasaki er5, zrób prawko i nie będzie problemów. Przecież ten
      skuter to pewnie nawet biegów nie ma :)))
      • Gość: baba_zanetti Re: Aprilia SR50 Ditech - nowa IP: *.subscribers.sferia.net 19.06.07, 22:28
        dziwna sprawa, a czy skuter wkręca sie na obroty a nie jedzie, czy dławi sie
        silnik i nie jedzie, jeśli to pierwsze to trzeba pewnie wymienic pasek, bądz
        rolki wariatora, jeśli to drugie, to jest gorzej, nie zrozumiałem czy ten
        skuter jest na jakiejś gwarancji?? musisz po prostu podjechać do serwisu.
        • fiona1234 Re: Aprilia SR50 Ditech - nowa 19.06.07, 22:39
          Jak jest ustawiony na wjeździe, to silnik może wyć,a skuter ani drgnie. Musiałam
          niestety cofnąć go do prostej drogi, rozpędzić około 5 metrów i wtedy łaskawie
          wjechał pod dom. Problem jest właśnie pod górkę, bo gdybym mieszkała na płaskim
          terenie, to pewnie bym nawet tego problemu nie zauważyła, bo po równym jedzie
          bardzo ładnie (aż za szybko jak dla mnie). Rozpędza się tylko dość powoli i nie
          jest tak zrywny, jak ten starszy, ale na to jeszcze mogę przymknąć oko.

Dostałam gwarancję na 2 miesiące. Sama się na tym niestety nie znam.
          • Gość: baba_zanetti Re: Aprilia SR50 Ditech - nowa IP: *.subscribers.sferia.net 20.06.07, 08:36
            jak już napisałem objawy wskazują na zużyty pasek, bądź rolki. Wymiana jednego
            i drugiego to nie jest duży koszt, myśle że w 150zł można się zmieścić, ale
            pamiętaj że to tylko przypuszczenia! Trzeba odkręcić dekiel i to sprawdzić.
            PZDR/
            • Gość: fiona1234 Re: Aprilia SR50 Ditech - nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:29
              Dziś pojadę do serwisu i niech się męczą. W końcu moblik kupiony 2 dni temu, a
              wczoraj dopiero odebrany.
              Dzięki za porady i słowa otuchy.
              Fiona
              • Gość: hun996 Re: Aprilia SR50 Ditech - nowa IP: 80.51.237.* 20.06.07, 12:13
                wymień na kolejny sprawny w ramach gwarancji. Powiedz że ten nie jeździ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka