Dodaj do ulubionych

GSR600 - prosze o opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:31
Czy ktos posiada ?

Co sadzicie o tym moto ?
Obserwuj wątek
    • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:37
      co nikt nie ma ?

chce to kupic, prosze o opinie

slyszalam o pekajacych glowkach ramy , prawda to ?

moze sporadyczne przypadki ?
      • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:58
        no i ladnie

www.allegro.pl/item209982819_gsr_600.html
        • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 00:04
          i to

www.motobikers.net/forum/viewtopic.php?t=12667&start=0

Jest jakis komunikat Suzuki w tych sprawach ?
          • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 00:12
            Nikt nie pomoze ?

Boje sie ze kupie , a potem mi sie to rozleci, przeciez mozne sie zabic
          • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 00:18
            a jak to to mi sie tak polamie, to co ja z tym zrobie ?

jak udowodnie dilerowi ze jezdzialam spokojnie

mam dylemat bo moto mi sie podoba
            • Gość: specialgreg Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.chello.pl 27.06.07, 08:17
              Ja bym sie bal...jeszcze na naszych drogach.Poczekaj jeszcze 2 lata az
              udoskonala model, albo kup yamahe fz6...podobny i rownie ladny motorek.
              • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:48
                moze i masz racje, ale przeciez Suzuki powinno cos z tym zrobic, przeciez to
                zagraza bezpieczenstwu, moze wypowie sie ktos z pracownikow Suzuki, serwisu itp
                • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:49
                  a moze ktos z redakci SM zabral by glos w tym temacie
                • fmx650 Re: GSR600 - prosze o opinie 15.08.07, 13:05
                  W tej sytuacji, jeśli zależy Ci na czasie, ja wziąłbym Horneta 600. Design nieco
                  inny - to kwestia gustu czy Ci się podoba czy nie - jest za to "muskularny",
                  dynamiczny i niezawodny. Swojego z żalem sprzedałem wyjeżdżając do pracy z kraju.
    • cruk Re: GSR600 - prosze o opinie 27.06.07, 10:00
      jezdzilam :-)

ulagodzony i "przylizany" streetfighter :-) "muskularny" ale dosc zwinny,
      wydech pod siedzeniem co ma swoje plusy (niektorym sie podoba) i minusy (mniej
      miejsca w schowku i jednak trzeba uwazac na rury), niezle sobie radzi z
      tlumieniem nierownosci i nie jest trudny w prowadzeniu, dobrze wywazony, ma
      swietne wg mnie i tego co pamietam (jezdzilam z rok temu) hamulce, wygodna
      pozycja za kierownica (szeroka)

prawie 100KM daje rade, pewnie amatorom mocnych wrazen nie wystarczy, do jazdy
      po miescie ok :-) nie jezdzilam nim w trase ani jako plecaczek (chyba), ciezko
      powiedziec jak sobie by poradzil (moto i plecak ;-))

mi brakowalo jednak szyby i owiewek, jazde w kiepskiej pogodzie (dulo i lalo)
      zakonczylam honorowym przeziebieniem :-)

tak z grubsza i ogolnikowo, ale to bylo dosc dawno i nie wiem czy pamietam..

aha i nie pamietam jakie mial opony, czy to byly seryjne/fabryczne..ale i tak
      lepiej zakladac "swoje" preferowane :-)
      • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:19
        a slyszalas moze o tych pekajacych ramach ?
        • Gość: JW Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.hortex.pl 27.06.07, 10:24
          Kupiłem tydzień temu... rama jeszcze nie pękła... ;)

A poważniej: gdyby sprawa pękających ram (samych z siebie, nie po dzwonie) była
          potwierdzona to Suzuki by zrobiło jakiś product recall...
          Z opisów na zagranicznych forach nie wynika jakiego rocznika to dotyczyło i w
          jakich okolicznościach... Przed zakupem pytałem w Poland Position - nie było w
          Polsce przypadku pęknietej ramy...

pozdrawiam,
          J.
          • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:23
            i jak sie sprawuje ? zadowolony jestes ?

przeszkadza brak zabudowy i szybki ?

jakie moto brales jesszcze pod uwage przed zakupem ?

ja zastanawiam sie jeszcze nad sv650s
            • Gość: JW Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.hortex.pl 27.06.07, 13:33
              Jak na tydzień to nie mogę powiedzieć złego słowa - ciagle docieram... więc max
              7 tys obr.
              Brak szybki przy tych prędkościach na dotarciu nie przeszkadza, ale to będzie
              pierwsza rzecz którą nabędę... :)
              Przed zakupem rozważałem jeszcze Fazerka S2 i Honde Hornet'a... każdy z innej
              stajni...
            • Gość: Akira77 Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.07, 11:36
              To może bierz SV skoro obawiasz sie wad GSR?

Motocykl jest na rynku już od paru lat, stylistycznie wcale się nie zestarzał -
              uważam nawet jego bardziej tradycyjny od GSR-a wygląd z solidnym, chromowanym
              wydechem za atut, a tzw. choroby wieku dziecięcego ma już na pewno za sobą.

Miałem okazję zrobić SV 650 kolegi około 200 km, na autostradzie, szosą i po
              mieście i muszę przyznać że byłem mile zaskoczony tym moto. Sam jeżdżę VFR 800
              Vtec więc mocniejszym i cięższym sprzętem, odwykłem już trochę od lekkich moto,
              więc tym bardziej było ciekawie.

Nie piszesz czym jeździłaś wcześniej ale wydaje mi się że SV może spokojnie
              konkurować z GSR, szczególnie jeśli kierowcą ma być dziewczyna. Słabszą moc
              rekompensuje mniejsza masa motocykla i jego silnik V2 dysponujący momentem
              obrotowym pozwalającym na liniowy przyrost mocy już od najniższych obrotów.
              Myślę że 200 km/h jest w stanie osiągnąć, osobiście nie próbowałem.

Co do owiewki to nie mam za dobrych opinii - jest niewielka i wymaga mocnego
              pochylenia się nad bakiem aby schować się za nią. Z drugiej jednak strony ten
              motocykl wymaga dość sportowej pozycji od jeźdźca ze względu na typ kierownicy
              i stosunkowo wysoko zamocowane podnóżki. Mam 183 cm wzrostu i to trochę za dużo
              jak na SV 650. Wiem za to że jest do niego dostępna akcesoryjna szyba
              turystyczna z ruchomym spoilerem - myślę że to może pomóc w dalszych wypadach.

Dodatkowo na korzyść SV przemawia prostota jego konstrukcji - 2 razy mniejsza
              ilość cylindrów, świec itd.

Uważam że warto się nad tym motocyklem zastanowić mając przy okazji spokój o
              wytrzymałość główki ramy.

Pozdrawiam
              • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:57
                kolezanka ma Sv 650 s , z wygladu mi sie nawet podoba, tylko wiesz co 4
                cylindry to 4 , Sv-ka jakas taka pierdzaca jest :)))
                i dosyc wysoka,
            • Gość: kacper Re: GSR600 - prosze o opinie IP: 195.205.158.* 19.07.07, 01:37
              mam slicznego gsr'a od dwoch miesiecy. Jestem bardzo bardzo zadowolony. Swietnie
              sie prowadzi. Nie przekraczajac dziewieciu tysiecy obrotow jest bardzo
              tolerancyjny na bledy kierowcy. Przekraczajac zamienia sie w znikajacy punkt :)
              Z tymi pekajacymi ramami to jakas sciema. Nie chce mi sie wierzyc aby
              inzynierowie suzuki mieli problemy z prostymi kalkulacjami sil. Poza tym jesli
              juz to zapewne dotyczy to pierwszych egzemplarzy z poznego 2005 roku. Dzis jest
              2007 wiec mieli czas na ewentualne poprawki. Przejechalem prawie siedem tysiecy
              kilometrow po Polsce wraz z pasazerem. Polecam!
        • dragon600 Re: GSR600 - prosze o opinie 27.06.07, 10:50
          Mam kolegę w Suzuki.

W Polsce jeszcze nie zdarzył się żaden przypadek pęknięcia ramy w GSR.

Te pęknięcia mogły dotyczyć np. tylko pewnej partii motocykli. Mogło to być
          spowodowane błędami przy odlewaniu ramy, albo złą jakością materiału. Bo nie
          przypuszczam, że jest to wada konstrukcyjna.
          • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:03
            zgadzam sie, tylko jaka mam pewnosc ze nie trafie na felerny egzemplarz ? Nie
            mam zadnej pewnosci

Takie cos nie powinno sie zdarzyc, motocykl chyba raczej nie bral udzialu w
            wypadku, nie widac tego po nim

Dziwna sprawa
            • Gość: Tomek Re: GSR600 - prosze o opinie IP: 83.238.160.* 27.06.07, 15:26
              Moim zdaniem za bardzo się przejęłaś tym przypadkiem z ramą. Jeśli nawet się to
              zdarza to raz na jakieś pewnie kilka tysięcy sprzętów. A skoro kilka godzin temu
              przy tym wątku ktoś pisał o braku odnotowania takiego przypadku w Polsce to nie
              ma sensu za bardzo się nad tym rozczulać. Spoko, wiem że w niejednym sprzęcie
              może coś siedzieć, ale troszkę optymizmu jest niezbędny w tym świecie:)
              Szerokości na drodze!
          • ireo Re: GSR600 - prosze o opinie 27.06.07, 15:52

oj, dragon... jeśli nie masz do napisania czegoś, co coś wnosi do tematu, albo
            przynajmniej jest śmieszne, to po co pisać?

dragon600 napisał:

> Mam kolegę w Suzuki.
            - no i? :-))

> W Polsce jeszcze nie zdarzył się żaden przypadek pęknięcia ramy w GSR.
            - a czy kolega z Suzuki podał, ile tych motocykli jeździ w Polsce?
            nie? to szkoda :-)

> Te pęknięcia mogły dotyczyć np. tylko pewnej partii motocykli.
            - mogły. ale nie wiesz, czy dotyczyły "tylko pewnej partii"

> Mogło to być
            > spowodowane błędami przy odlewaniu ramy, albo złą jakością materiału.
            - mogło. ale nie wiesz, czym było spowodowane

> Bo nie przypuszczam, że jest to wada konstrukcyjna.
            - :-)))))))))

• Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:58
              powazna sprawa z ta rama

przeciez nie bede sie zastanawiala podczas jazdy czy odkrecic mocniej czy tez
              nie, bo mi rama peknie, no jaja jak berety

niedojrze ze trzeba na puszkarzy uwazac to jeszcze bede sie martwila zeby mi
              sie moto nie rozpadl

chyba jednak zrezygnuje
    • egipcjanin.shinue Re: GSR600 - prosze o opinie 27.06.07, 17:58
      Dość brzydki - jak każdy z nowoczesnych, pozbawionych klasycznego piękna
      nakedów. Bardzo podobny do Kawasaki Er6n.
      • patmate Re: GSR600 - prosze o opinie 27.06.07, 18:59
        Najatrakcyjniejszy z wyglądu naked ... a zaraz wchodzi B-king - już można
        było się przymierzyć do niego w rajchu.
        Pzdr
        • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:06
          jednemu sie podoba innemu nie, o gustach sie nie dyskutuje

Mi tylko chodzi o ta nieszczesna rame
          • Gość: patmate Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.chello.pl 27.06.07, 19:38
            Odpowiedź prosta: jeżeli masz cień wątpliwości, a sama wskazałaś konkretne
            informacje - zrezygnuj z zakupu. Sprzęt idzie pod 200 km/h i tu nie ma miejsca
            na wątpliwości - wcześniej czy później będziesz tak jeździła. Jest tyle innych
            możliwości.
            Pzdr
            patmate
            • ireo Re: GSR600 - prosze o opinie 27.06.07, 20:18

zgadzam się z patmate. problemu nie badałem, ale te zdjęcia z włoskiej strony
              robią złe wrażenie. najgorzej, że jest ich dużo (w takim przypadku więcej niż 3
              to dla mnie dużo) i to na temat motocykla, który jest na rynku od niedawna

wprawdzie sposób użytkowania ma duże znaczenie, a jazda na gumie bardzo obciąża
              ramę (właściwie nie sama jazda, tylko następujące po niej opadnięcie motocykla
              na asfalt), ale od ramy wymaga się wytrzymałości również w takich warunkach.
              szczególnie w przypadku nowego motocykla, a nie dwudziestoletniej padaki
              • Gość: patmate Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.chello.pl 27.06.07, 21:37
                Racja. Nie sądzę, że to tylko od gumy, za dużo zdjęć, wychodzi na to że pęka
                lewa strona. Podobne problemy zdaje się miały Kawy (ZX6??) ale właśnie od gum.
                GSF-ami nie jeżdzą chyba sami stunterzy.. Poza tym najpierw powinno pójść
                łożysko główki ramy. Rama kiedyś pękała w Suzuki TL1000S - szybko wymieniono
                całą ramę i tak powstała TL1000R...
                Pzdr
                patmate
                • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:44
                  Macie racje, ale czy Suzuki cos wogole z tym robi ?

Przeciez to zagraza bezpieczenstwu uzytkownikow , moze zainteresowalaby sie tym
                  redakcja SM.
                  • patmate Re: GSR600 - prosze o opinie 28.06.07, 13:59
                    Zwykle takie i bardziej błache sprawy załatwiają tzw "akcje serwisowe" i
                    ostatnia zdaje się właśnie w Suzuki dotyczyła nieszczęsnej TL1000S (co nie
                    znaczy, że inne firmy nie miały wpadek). I dla image-u firmy nikt nie będzie
                    tego zbytnio nagłaśniał. A redakcji nie ma co wciągać bo
                    - muisiała by być dostateczna ilość przypadków co przy nikłej sprzedaży w
                    Polsce nie grozi
                    - Redakcje gazet na pewno nie będą atakowały potencjalnych sponsorów motocykli
                    do tzw testów - (tu pewnie jedyny który by prawdę napisał to może Pejser w
                    swoich Wiadomościach Motocyklowych.)
                    Zauważ że prawdy o sprzęcie można dowiedzieć się dopiero po paru latach, a
                    najprędzej gdy wchodzi nowy model. Np w testach Fazera 1000 z początku lat 2000
                    nikt nie napisał o wiotkiej ramie (z punktu widzenia sportowej jazdy), dopiero
                    gdy wszedł FZ 1 zaczeto pisać o tej wadzie.
                    Pzdr
                  • kons6 Re: GSR600 - prosze o opinie 28.06.07, 14:06
                    po co sobie suzuki głowę zawracać?
                    sprzedam Ci korzystnie swoją yamahę fz6n (tez 600ccm, moc ta sama, inne
                    rozwiazania rowniez, ktory ladniejszy, to kwestia gustu)
                    rok 2006 kupiona w PL u dealera
                    przebieg 7 tys (i rosnie)
                    po jednej malej wywrotce w 2006 (pekniety plastik z tylu zostanie wymieniony na
                    oryginalny nowy przed sprzedaza)
                    kolor czarny
                    cena bedzie atrakcyjna (kupuje kolejna yamahe)
                    w przypadku braku alergii na marke <> suzuki kontakt: kons6@gazeta.pl
                    • egipcjanin.shinue Re: GSR600 - prosze o opinie 28.06.07, 15:59
                      Powyższy post to typowe "podpięcie się" pod popularny wątek w celu prezentacji
                      swojej oferty handlowej. Nie ma innego forum na takie śmieciowe posty?
                    • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:48
                      interesuje mnie moto tylko nowe
                      • Gość: gs500 Re: GSR600 - prosze o opinie IP: 80.54.53.* 28.06.07, 20:36
                        Zdjęcia z włoch są z motocyklami po zderzeniu czołowym.
                        • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:11
                          po czym ?

a z czym to zderzenie bylo ? jakos nic nie widac przynajmniej klosz z lampy
                          bylby zbity
                          • Gość: GS500 Re: GSR600 - prosze o opinie IP: 80.54.53.* 28.06.07, 22:33
                            Nel forum ufficiale francese www.gsr600.net scrive così:
                            "bonjour, j'étais victime d'un accident a tres faible allure <50km/h. J'ai
                            heurté une voiture qui avancait dans le meme sens que moi. Et bien mon cadre au
                            niveau de la colonne de direction s'est litteralement brisé. Certes il ya le
                            choc mais est-ce vraiment normal? Bonne journée."

Zderzenie z predkościa mniejsza niz 50 km/h. Swiadczą nawet zdjecia z wygietymi
                            lagami. niemniej ramy nie sa zbyt mocna strona tego moto. mysle jednak , ze to
                            poprawiono.
                      • Gość: kons6 Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.eranet.pl 28.06.07, 22:36
                        ten fz6n rozni sie od nowego jedynie cena ;)
                        bez obaw o stan techniczny, jezdzila nim tylko jedna osoba
                        to i tak przejsciowy motorek
                        • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:54
                          wierze ze twoje moto jest ok i w 100 5 sprawne, ale chce miec nowke z salonu :)
                          • kons6 Re: GSR600 - prosze o opinie 29.06.07, 17:07
                            to może do Yamahy dasz się chociaż przekonać?
                            skoro moja Cię nie interesuje, to może nowa
                            dealera musisz sobie wtedy znaleźć sama :)
                            • Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 08:52
                              nie mowie nie, musze sie wybrac do salonu Szpili i poogladac

• Gość: motofanka Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:05
      dzisiaj znowu zobaczylam na miescie gsr600 , postanowione, kupuje to moto

mam nadzieje ze juz poprawiono ta rame, tamte fotki byly z pazdziernika 2006,
      wiec chyba cos z tym fantem zrobiono
      • Gość: JW Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.aster.pl 01.07.07, 20:41
        A jednak... :)
        Będziesz zachwycona... choć ja już odczuwam potrzebę założenia owiewki... :)
      • Gość: JW Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.aster.pl 01.07.07, 20:45
        a propos ram: postudiowałem niemieckie forum nt GSR - w Niemczech w ostatnim
        roku nie zanotowano "samoistnie" pękających ram... komentarz do tamtych fotek
        był taki sam jak u nas - motocykle były "po przygodach"...
        dla wyznawców języka Goethego odsyłam: www.gsr-forum.de
      • Gość: kacper Re: GSR600 - prosze o opinie IP: 195.205.158.* 19.07.07, 01:42
        Gratuluje madrej decyzji! Zapomnij o pekajacych ramach. To jakis absurd!
        Powodzenia ! Moze kiedys sie spotkamy na szosie. Moj gsr jest czarno srebrny. I
        pieknie sie usmiecha kazdego poranka :) Pozdrawiam, Kacper.
      • patmate Re: GSR600 - prosze o opinie 19.07.07, 02:10
        13 w piątek :-) bylem na jazdach testowych w szczecińskim salonie Suzuki.
        Trochę wbrew moich chęci ale duzą część trasy przypadl mi wlaśnie GSF600. Poza
        oczwiście GSXR 750 byl najfajniejszym sprzątem. Byl jeszcze Bandit 1200, V
        strom 650 Burgman 400, i Intruder M1800R. Punkty dla Intrudera za power ale nie
        poręczność. Rozejrzyj się czy w okolicy nie organizują czegoś podobnego - warto.
        mala byc jeszcze DR 400, ale lysa opona - nowej nie zdążyli.

www.suzuki-moto.pl/page.php?id=aktualnosci&news=070410_karawana_suzuki

Pzdr
      • kons6 proszę Szanownego Egipcjanina o wybaczenie 19.07.07, 13:31
        www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/relacje/Yamaha_Riding_Experience_2007/na_wirazu.jpg.html

w dalszym ciągu do sprzedania za naprawdę atrakcyjną cenę
      • Gość: sds Re: GSR600 - prosze o opinie IP: *.eranet.pl 15.08.07, 12:15
        I jak tam koleżanko kupiony GSR600? :) jak się jeździ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka