Dodaj do ulubionych

Kurs w Sosnowcu i Katowicach

07.03.08, 14:39
Witam, jestem na etapie wyboru szkoły.
Bardzo proszę o polecenie dobrych szkół z fachowymi instruktorami na terenie
Katowic i Sosnowca. Najlepiej z autopsji, Jeśli to możliwe napiszcie coś
więcej o danej szkole, intruktorze, cenach. No i jakimi motocyklami dysponują.
Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: roro Re: Kurs w Sosnowcu i Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 17:21
      Ja zdawalem w Myslowicach 3 lata temu, koles byl troche szajbniety, ale zdalem
      za 1 razem, nauka polegala na jezdzeniu slalomem miedzy pachołkami, kreceniu
      glowa i wlaczaniu kierunkowskazow, byla jeszcze jazda po osemce, pare razy byl
      wypad na miasto i to wszystko w sumie.
      Jezdzi sie na Hondzie 250 (takie enduro) lub czasami na Yamasze TW125.
      Zalezy czy ktos startuje od zera czy juz umie jezdzic bo ja juz jezdzic umialem
      i to co oni mi tam pokazali nic nowego mnie nie nauczylo. Teraz nie wiem jak
      wyglada sprawa ale mozesz sie zapytac, maja biuro w Myslowicach na piasku przy
      basenie.
      Cena to bylo cos kolo 900 zl.

Pozdrawiam
    • maurycy85 Re: Kurs w Sosnowcu i Katowicach 09.03.08, 09:21
      Czy jest jeszcze ktoś z regionu śląsko-zagłębiowskiego, kto może polecić dobrą
      szkołę w Sosnowcu i Katowicach? Dzięki Roro za odpowiedź.
      • Gość: bart Re: Kurs w Sosnowcu i Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 10:17
        Jest dobra szkoła w Gliwicach, Akademia Bezpiecznej Jazdy Lanette. Chłopaki mają
        GN250 i bandita, kurs obejmuje (oprócz oczywiście ósemek i tych wszystkich
        ceregieli) m.in. hamowanie awaryjne, przeciwskręt, manewrowanie na małych
        prędkościach, slalom, jazda po śliskim i kupę przydatnych a podstawowych zasad i
        technik. Od czasu do czasu organizują jednodniowe kursy doszkalające dla już
        posiadających prawko, coś około 70 zeta. Naprawdę polecam jeżeli chcesz nie
        tylko zdać egzamin ale nauczyć się "posługiwać" motocyklem.
    • Gość: Wysy Re: Kurs w Sosnowcu i Katowicach IP: *.3s.pl 16.03.08, 07:38
      Witam,
      podnosze wątek, bo jestem w podobnej sytuacji.
      Zamierzam zapisac sie w Al-Mar w Dąbrowie Górniczej , bo najbardziej
      sensownie cenowo to wygląda i kurs rozpoczyna sie na przelomie
      marca - kwietnia. Jesli oczywiscie macie jakies doswiadczenia z tą
      szkołą to proszę o opinie.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka