Dodaj do ulubionych

==> pytanie o MANDAT???<==

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 17:29
czy jest ktoś mi w stanie ile można zabulić za jazdęterenowym moturem po
rezerwacie??? mam takąsytuację że do niedawna teren nad wisłą był rajem dla
endurowców i samochodów terenowych, od roku utworzono tam rezerwat NATURA2000,
dowiedziałem sie że 5 razy dziennie jest patrolowany,może sie to komuś wyda
dziwne ale przecież moze sie zdażyć że zatrzymająkogoś na motorze tak że nie
bedzie mógł uciec, co wtedy??? manadat?? czy co??
Obserwuj wątek
    • pablo-se Re: ==> pytanie o MANDAT???<== 26.05.08, 22:33
      Pomijam aspekt szanowania przyrody,ale codo kwoty kary to ci nie pomogę. Nasz 3
      wyjścia.
      1- uszanować zakaz wjazdu
      2- Być lepszym w jeździe terenowej od patroli i nie dać się złapać
      3- odłożyć gotówkę i przygotować się na nieprzyjemności jeśli okażesz się gorszy
      od gości w zielonych mundurkach
      Która wersja ciekawsza to twoja sprawa.
      • Gość: michal Re: ==> pytanie o MANDAT???<== IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 22:39
        tak szczeże to mam troche wyrzuty wjeżdzając na ten teren, ale do jasnej
        cholibki, przez długi czas to właśnie tam kręciło sie życie terenowców, teraz
        postawili zakaz, no ale i tak nie ma tam żadnych zwierząt dzikich, więc nie
        rozumiem, to przez tą europe zasraną, chcą z Polski skansen zrobić
        • pablo-se Re: ==> pytanie o MANDAT???<== 26.05.08, 23:19
          Potrafię cię zrozumieć bo sam śmigałem sporo w terenie na krosie co prawda
          dzięki znajomościom w lokalnym nadleśnictwie i pomimo spotkań w lesie z
          leśniczym czy gajowym nie miałem kłopotów.

Co do bycia w tym terenie co opisujesz zwierząt to mógłbyś sie zdziwić ile ich
          tam jest. Może ten rezerwat powstał z myślą aby ewentualnie sprowadzić zwierzęta
          lub stworzyć im ostoję.
          Myślę ze jazda po pustym polu tylko mającym jakiś dół z wodą i parę górek nie
          jest tak ciekawa jak w terenie jaki jest nad Wisłą.
          A co do skansenu dla zachodu to gwarantuje ci że nie chciał byś pojechać na
          ognisko w ciepły wakacyjny dzień nad taka rzekę jakie często się widzi w
          Niemczech. Tam one przypominają kanały bez zakoli zarośli, rozlewisk. W moim
          mieście przebudowano zalew likwidując kilka wysp i naturalnych rozlewisk na
          rzecz toru kajakowego. brzegi przebudowano miejscami wykładając betonowymi
          płytami. Bardzo ten zbiornik stracił na atrakcyjności dla wszystkich. Sam lubię
          wędkowanie lub posiedzieć nad wodą w cieniu drzew.

Często wyjeżdżając motorem w trasy na postoje wybieram miejsca przyrodniczo
          urokliwe bo tam można nabrać sił i pozbyć się nerw po zmaganiach na trasie z
          innymi kierowcami.
          Mam nadzieje że znajdziesz może nie tak ciekawy teren do wariacji jak ten ale
          dostarczający podobnych przyjemności.
          • Gość: woo Re: ==> pytanie o MANDAT???<== IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:02
            o której częsći brzegu Wisły mówicie ,ja jestem z wawy i też popylam
            krosem wzdłuż brzegu na tor krossowy który jest jedynnym bezpłatnym
            który znam w wawie za wałem miedzyszyńskim,i faktycznie natknełem
            się już pare razy na patrole na kładach po prawj stronie
            wisły "pomyka dwóch ale raz dziennie jadom od komendy polcji wodnnej
            od portu aż za józefów i wracajom koło 18 19 "i po lewej na
            enduro ,na osiedlu mieszka policjant i kiedyś podjechałem i
            zapytałem się o konsekfencje takiego spotkania i od powiedział mi
            tak za jazde po wale można dostać mandat za niszczenie umocnień
            przeciw powodziowych a za jazde tymi psedo dogami napszykład za brak
            oc nawet o rezerwacie nie wspomniałem? dlatego sprzedam chyba crossa
            i zamienie na coś co sie da zarejestrować zawsze mandat mniejszy :)
            yamaha wr była by fajna :)
            • Gość: woo Re: ==> pytanie o MANDAT???<== IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:07
              a właściwie też mam pytanie ile wlepiom mi za jazde crossem po
              ścieżce rowerowej zawsze chyba mniej niż po drodze nie mam
              przyczepki aby go ciągać na tor i musze kawałek przemknoć po
              ścieżce rowerowej z osiedla zanim wskocze w zarośla :)?
              • Gość: michal Re: ==> pytanie o MANDAT???<== IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 16:56
                no właśnei ja mieszkam po prawej stronie wisły jeszcze za józefowem w karczewie,
                zrobili nam tu teraz rezerwat NATURA2000 no i naprawde nie ma gdzie jeżdzić
                teraz, najbliższy tor to właśnei ten za wałem miedzeszyńskim albo w Górze
                Kalwari jest kilka fajnych miejsc, ale żeby do nich dojechać trzeba przejechać
                przez ten rezerwat i zjednej strony i z drugiej, to jest istne ładowanie sie w
                kłopty bo kiedyś napewni złapią kogoś, no ale sens tego tematu miał polegać na
                tym ile taka kara może kosztować?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka