Dodaj do ulubionych

krzywe lagi

IP: 89.108.210.* 31.03.09, 18:05
Witam
Miałem dziś małą wywrotkę na moto prędkość bardzo mała, za mocno wcisnąłem przedni hamule, uślizg przedniego koła i bęc.straty prawie żadne lekko zarysowana owiewka.Ale jak jechałem dalej to jadąc prosto kierownice mam skręconą lekko w bok.Powoli dojechałem do garażu i obejrzałem lagi, wydają sie proste tylko przedni widelec jest jakis wiotki, koło jest nieruchomo a kierownicą moge lekko poruszać na boki.
Czy przy takiej małej wywrotce mogły skrzywić się lagi?
Widelec jest klasyczny a moto enduro.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas Re: krzywe lagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 18:50
      Mysle, ze nie
      podkrecaj sroby wyprostuje kierownice i oblukaj:O Pulke kierownicy i podokrecaj
      wszystko na maxa:O i w pizde:O
      • Gość: j 23 Re: kultury - Dżakas... :/ IP: *.133.c92.petrotel.pl 31.03.09, 21:14
        J/W.Jeżeli nie potrafisz zachowac kultury na forum,to może nic nie
        pisz?
        • Gość: baba_zanetti Re: kultury - Dżakas... :/ IP: *.subscribers.sferia.net 31.03.09, 22:22
          no wygląda na to że sie skrzywiły, nie trzeba robić dzwona by je skrzywić, na
          razie możesz zrobić tak jak pisze Dzakas, tak by koło było prosto względem
          kierownicy, ale lepiej było by je wyprostować, albo jeśli masz opory to wymienić.
    • Gość: Dzakas Re: krzywe lagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 09:59
      Smiem twierdzic mimo,to ze lagi nie sa krzywe predzej stawiam na polke
      kierownicy bo mialem tak samo w cb 450. A kultury mnie nie w,w osoba niech nie
      uczy bo jestem niekulturalny.
    • Gość: and.y Re: krzywe lagi IP: *.icpnet.pl 02.04.09, 00:49
      Sam mógłbym napisać podobnego posta, z tą różnicą, że warunki bardziej
      hardkorowe - załamanie pogody i opad śniegu, gdy byłem w mieście. Ja bez
      uszkodzeń, motocykl ma lekko w bok kierownicę, gdy jedzie prosto, na szczęście
      nic nie chodzi na boki. Trzeba prawdopodobnie naprawić lekko skrzywioną półkę,
      do dogięcia jest stelaż owiewki (XJ600S), owiewka opcjonalnie do spawnięcia przy
      mocowaniu śruby bocznej, lusterko do szklarza samochodowego. Serwis wstępnie
      wycenił całą tą zabawę na 700zł (Elta, ul. Główna, Poznań).

Prędkość również była znikoma, ja także myślałem, że straty prawie żadne.
    • Gość: gucio Re: krzywe lagi IP: 94.254.140.* 02.04.09, 21:14
      Dziś poluzowałem śruby w polkach, obracałem goleniami, wszystko było luźno nic
      się nie zacinało, wyjąłem koło,oś koła wchodziła lużno niezależnie od obracania
      lag.poskręcałem wszystko z powrotem, zrobiłem kółko przed garażem i wydaje sie
      ze wszystko jest ok.Dokładnie zobacze w sobote, wtedy polatam troszke wiecej,
      mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze.
      Dziękuje wszystkim za rady,i pozdrawiam.
    • Gość: dzakas Re: krzywe lagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 23:30
      jednak sie nie mylilem;o pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka