Gość: spiwor IP: 78.8.141.* 25.04.09, 09:55 Czy po dwunastu godzinach można siąść za kierownicę? A może robił ktoś alkomatem badania na sobie jak to wogóle z tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andre Re: Spalanie alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 10:01 sprecyzuj, jak wypijesz piwo to jasne ze tak ale po 0,7 bimbru już tego nie widzę ;) te tanie alkomaty są do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Spalanie alkoholu IP: 78.8.141.* 25.04.09, 10:08 Jakieś litrowe winko, cztery browary wypite w ciągu jakiś 5 godzin i trochę papierosów choć na co dzień sie nie pali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Spalanie alkoholu IP: 78.8.141.* 25.04.09, 10:25 Czy na komendach policji można poprosić o badanie alkomatem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lys Re: Spalanie alkoholu IP: *.centertel.pl 25.04.09, 11:00 Gość portalu: spiwor napisał(a): > Czy na komendach policji można poprosić o badanie alkomatem? Oczywiście ze masz do tego prawo, tylko nie podjedź motocyklem/autem, bywały takie przypadki, ze delikwent przyjechał, dmuchnął i do domu już z buta musiał iśc w oczekiwaniu na wyrok. PS. Jedno duze piwo organizm filtruje w ciągu 1,5 godziny i masz 0,00 promila. Do 5-6 piw mozesz przyjąć do północy i o 7 rano jestes trzeźwy jak świnka, z winkiem troche gorzej, wóda zostaje bardzo długo, a Łiskacze to porażka - rano mozna miec nawet 3 - 4 promile. Pamiętaj tez o "maratonach" - jak pijesz na umór cały tydzien i ostatniego dnia wypijesz "tylko 3 piwa", to jeszcze po następnego dnia będziesz miał ponad 1 promil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemovit Re: Spalanie alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 11:15 Średnio 0.1 promila na godzinę. Ja kiedyś miałem 1 promil po wypiciu ćwiartki i 2-3 piw (sprawdzili mi po tym jak wjechałem pod tramwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Spalanie alkoholu IP: 78.8.141.* 25.04.09, 13:30 Na komendzie nie robili żadnych problemów, po 13 godzinach wynik 0,00. Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Spalanie alkoholu 25.04.09, 14:09 Szybkość "spalania" alkoholu w organizmie nie zależy od jego stężenia. Średnio ta szybkość wynosi u dorosłego zależnie od rozmiarów i stanu zdrowia oraz "wytrenowania" od 8 do 12 gramów na godzinę. Dla prostoty przyjmijmy 10 g/h. Wtedy istotnie duże piwo (500 ml, 4,5%) utrzyma się w organizmie przez może 2 godziny. Poł litra wódki wyłącza z akcji na ok.20 godzin. Przy czym piszę tu o zejściu poziomu alkoholu do zera nie poniżej poziomu dopuszczanego przez prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: Spalanie alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 14:19 > Przy czym piszę tu o zejściu > poziomu alkoholu do zera nie poniżej poziomu dopuszczanego przez prawo. jaki jest poziom dopuszczalny w PL dla kierującego pojazdem ? Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Spalanie alkoholu 25.04.09, 16:37 > jaki jest poziom dopuszczalny w PL dla kierującego pojazdem ? 0,2 promila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radykalny Re: Spalanie alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.15, 21:36 Masz rację, ale mówimy o masie alkoholu wyrażonej w mg, natomiast zawartość alkoholu w trunkach podawana jest w stosunku objętościowym (vol.) Ponieważ alkohol ma gęstość troszkę poniżej 0,8 g/ml to oznacza, że 40% wódka 0,5l ma 200 ml alkoholu i przy założeniu 10mg/h spali się w ciągu 16h. Jeśli wypijesz dwa wina 0,75 o zawartości 11% alkoholu to masz 165ml alkoholu, czyli przyjmując 10g/h czyli 12,5ml/h spalisz w ciągu 13,2 h. To tylko teoretyczne rozważania. Faktyczny wynik zależy od organizmu, spożytych posiłków, stanu itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radykalny Re: Spalanie alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.15, 21:37 Dla pewności polecam alkomat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa Re: Spalanie alkoholu IP: *.centertel.pl 17.03.15, 18:40 Zlitujcie się, po tych 6 latach autor juz na 100% wytrzezwiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Jurek Re: Spalanie alkoholu IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.09, 16:10 Moge Ci tylko napisac ze zdrowy organizm spala 0,10 - 0,15 Prom/H. w zaleznosci czy to kobieta czy meszczyzna.Przy takiej samej ilosci wypitego alkh. kobieta potrzebuje wiecej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Spalanie alkoholu 13.03.15, 16:52 Pijak przepala szybciej. Organizm wytrenowany, dostosowany do spożywania alko robi To sprawniej. Ja na ten przykład po 0,3l łyskacza spożytego do 24tej mam rano o 8-9tej zero promila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: Spalanie alkoholu IP: *.uznam.net.pl 24.08.15, 23:37 Kupcie Sobie alkomaty będziecie mieć pewność. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś