Dodaj do ulubionych

Beta HCG po 12 dniach

13.01.11, 21:31
Proszę o info bo juz sama nie wiem. Czy jest to możliwe ze zrobiłam sobie Beta HCG z krwi 12 dnia od stosunku i wyszedl wynik ujemny, a potem okazało się że jestem w ciąży?
Chodzi mi o to czy po 12 dniach od stosunku jesli wynik byl ujemny to wtedy nie mogłam bycw ciązy na pewno? Strasznie to skomplikowane ale własnie w tym czasie brałam antybiotyk Amoksklav na bakterię i chce miec pewność ze nie byłam wtedy w ciąży, poniewaz teraz jestem.
Proszę nie ignorujcie mojego pytania, bardzo się martwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: anuszka Re: Beta HCG po 12 dniach IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.11, 10:20
      zapytaj tutaj. Kobietki znaja sie na bhcg i na wiekszosci wplywu lekow na falszowanie wynikow testow
      forum.gazeta.pl/forum/f,191,Nieplodnosc.html
      • Gość: usunelamkonto Re: Beta HCG po 12 dniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 11:07
        ale co to zmieni jak sie dowiesz czy bylas w ciazy? zwymiotujesz ten antybiotyk czy co big_grin?
    • mewa000 Re: Beta HCG po 12 dniach 15.01.11, 11:58
      mitkak1 napisała:

Czy jest to możliwe ze zrobiłam sobie Beta
      > HCG z krwi 12 dnia od stosunku i wyszedl wynik ujemny, a potem okazało się że j
      > estem w ciąży?

Tak. Beta we krwi pojawia sie dopiero po zagnieżdżeniu zarodka. A do implantacji dochodzi między 4 a 12 dniem od zapłodnienia. Więc jeśli u Ciebie implantacja była późno, to mogło to być jeszcze za wcześnie na stwierdzenie ciąży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka