Dodaj do ulubionych

Wyświetlacz biegu

06.07.09, 14:07
Gdzieś wyczytałem, że istnieje coś takiego do motocykla. Czy ktoś coś takiego
z was posiada i jak to się sprawuje? Jestem początkujący i czasem jeszcze nie
bardzo wiem na jakim biegu śmigam i ile tych biegów mama do zrzucenia. Czy
jest sens to kupić, ile to może kosztować?
A może zaczekać aż nauczę się słuchać moto i kumać obroty?
Obserwuj wątek
    • Gość: baba_zanetti Re: Wyświetlacz biegu IP: *.subscribers.sferia.net 06.07.09, 14:20
      temat był poruszany kilka stron wcześniej, krótko mówiąc
      fajny dodatek, ale nie niezbędny, przydatny na torze.
      tylko do motocykli z cyfrowymi licznikami, (nie napędzanymi linką od koła)
      koszt w zależnosci od producenta 200-500zł, plus montaz ok 150zł.
      • Gość: goguś Re: Wyświetlacz biegu IP: *.179.c90.petrotel.pl 06.07.09, 14:32
        Takie cos było ostatnio na Allegro za 130 zł.....
        • Gość: ZoSo. Re: Wyświetlacz biegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:06
          Ja jednak wolałbym abyś słyszał (nie mylić z - słuchał) motocykl, a
          nie polegał na elektronicznych zabawkach. Przyda się.
    • Gość: Jacek929 Re: Wyświetlacz biegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:30
      Bardzo przydatne urzadzenie i nie wiem dlaczego fabryki nie
      wyposażaja standardowo . Pamietam ,ze przed ok 20 laty stosowano
      takie wyswietlacze , np Suzuki . Urządzenia za 130 zł sobie odpuść a
      np Firmy Acumen to koszt ok 350 zł no i koniecznie motocykl z
      predkosciomierzem bez linki .
      ---
      Pozdrawiam
      Jacek929
      • Gość: tomek80 Re: Wyświetlacz biegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:52
        ja polecam wyświetlacz Gipro, podlacza sie je za pomoca gotowej wtyczki, mozna
        je kupic na www.bikestar.pl - bardzo dobry
        kontakt i dobra pomoc
        • Gość: Adaś. Re: Wyświetlacz biegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.10, 15:26
          Na yt koleś pokazywał kiedyś jak coś takiego zrobić sobie samemu-ale jeśli nie
          znasz się na moto to tego nie skonfigurujesz sam. Koszt samoróbki-20zł. No i na
          elektronice się musisz trochę kumać. Koleś zrobił to do R6 00 ;).
          • Gość: zohan Re: Wyświetlacz biegu IP: 89.229.102.* 15.03.10, 22:08
            widzialem te samorobki, pożal się boże bałbym się to wpinać w instalacje
            motocykla, pozdro600
            • Gość: Adaś. Re: Wyświetlacz biegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 18:51
              A sądzisz, że te za 150-300zł to ile kosztują w kwestii wyprodukowania? xD. Jak
              się ktoś na tym zna to bardzo dobrze to będzie działać, a jak ktoś ma wyobraźnie
              to może to w cały panel z licznikami wkomponować i uwierz mi, nie zobaczysz
              różnicy czy to było seryjnie czy nie. A i wielkość możesz do siebie dopasować.
              Tylko jest pewien wymóg: trzeba niestety trochę poczytać i się pouczyć ;).
      • do.ki Re: Wyświetlacz biegu 14.03.10, 08:10
        Gość portalu: Jacek929 napisał(a):

> Bardzo przydatne urzadzenie i nie wiem dlaczego fabryki nie
        > wyposażaja standardowo .

Niektóre wyposażają. Np BMW.
    • Gość: duś Re: Wyświetlacz biegu IP: 89.228.3.* 14.03.10, 08:54
      www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/galerie/Dzien_Kobiet_-_galeria_konkursowa/15_landryss.jpg.html
      forumowicze proszę o pomoc-ocenkę. z góry dziękuję;]
      • Gość: mariusz78 Re: Wyświetlacz biegu IP: *.free.aero2.net.pl 11.09.13, 11:11
        Wyświetlacz to bardzo przzydatna rzecz. Jak go używasz to możesz planować jazdę, słuchanie maszyny to ważna kwestia ale są sytuację, kiedy i tak nie można się na tym skupić.
        Samoróbek nie polecam, nie wiadomo co w nich jest i jakie mają sianie po instalacji. Jak na razie na rynku jest jeden przebadany produkt z homologacją- wyświetlacz MGI - www.mgi-project.com. Jeżdżę z tym już 2 sezon i jestem bardzo zadowolony, ma dużo dodatkowyh funkcji. Cena taka jak zwykły wyświetlacz a tu kilkanaście innych funkcji. Pozdro!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka