Gość: dziadzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 09:22 no cóż - Poznań współczuje, bo i jest czego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gonia Dmuchany smok oszpeci pl. Defilad IP: 217.17.35.* 15.09.09, 09:26 niech go upchną w jakimś tunelu kolejowym, idealnie będzie pasował. jeśli jeszcze znajdą taki tunel ciachnij.pl/b579 to już będzie perfekcyjnie. paskudztwo straszne. do piekła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Brawo Ratusz! IP: *.acn.waw.pl 15.09.09, 12:03 Brawo Ratusz! Ktos jeszcze zachowal resztki zdrowego rozsadku i dobrego smaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestraszony Najstraszniejsze jest to, IP: *.polkomtel.com.pl 15.09.09, 09:39 że zawsze znajdzie się ktoś, kto mówi co jest dobre a co jest złe. Co brzydkie a co ładne. Co przystoi a co nie przystoi. A tymczasem autorytety estetyki i etyki jak te drogowskazy co drogę wskazują wcale same nie kwapią się aby tą drogą podążyć. To nie ludzie... to wilki. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: Najstraszniejsze jest to, 15.09.09, 15:31 Gość portalu: przestraszony napisał(a): > o nie ludzie... to wilki. Wilcy, mówi się wilcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Dmuchany smok oszpeci pl. Defilad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 09:36 jakby chcięli postawić słomianego misia z twarzą Hanki to zgode by zapewne dostali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szewczyk dratewka Dmuchany smok oszpeci pl. Defilad IP: 80.51.56.* 15.09.09, 09:40 smok jaki jest każdy wie tylko śpi i dziewice żre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Wątpliwa atrakcja IP: *.uni.lodz.pl 15.09.09, 09:40 Park Miniatur robi ciekawe wystawy, ale ta "Bestia" to chybiony pomysł. Byliśmy w niej z córką jak byli w Manufakturze w Łodzi. Skuszeni "walorem edukacyjnym", gdyż informowano nas przed wejściem, że można w środku obejrzeć jak od środka wygląda układ pokarmowy. O ludzkich szczątkach nikt nam nie powiedział wówczas... No i o nie wszystko się rozbija. Gdyby nie te rozkładające się ludzkie resztki, czaszki itp, to rzeczywiście ta bestia mogłaby mieć walor edukacyjny ukazujący jak w środku wygląda układ pokarmowy. To naprawdę ciekawie zrobili. Ale te "resztki" skutecznie wszystko psują. Wyszliśmy zniesmaczeni i żałuję, że w ogóle tam byliśmy... Pozdrawiam KM Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Wątpliwa atrakcja 15.09.09, 10:52 tym kościom trzeba zapewnić katolicki pochów, przecież jesteśmy wreszcie we własnym domu! Oni, ci w smoku, oddali życie za wolność, za demokrację, walczyli z bestią by żyło się lepiej, by leczyli nas dobrze zarabiający lekarze - i nikt tego nie zamierza uszanować! Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Dmuchany smok oszpeci pl. Defilad 15.09.09, 09:40 Uroda to ten smok nie grzeszy, to fakt ;). Ale okolice PKiN są już tak zeszpecone, że chyba niewiele jest im w stanie zaszkodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx smok jest całkiem fajny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 09:47 2 tygodnie mogłby sobie postac na placu, chyba esteci tyle by wytrzymali. Ale nie, u nas jak zwykle ZAKAZAC ! i zeby niczego nie było ! Odpowiedz Link Zgłoś
bungee3 Re: smok jest całkiem fajny 18.01.11, 20:55 Uważam , że są lepsze dmuchane smoki i inne zwierzaki forum.gazeta.pl/forum/w,752,100274697,121084558,Gigantyczny_smok_oszpeci_pl_Defilad_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cons Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? IP: *.warszawa.mm.pl 15.09.09, 09:48 Nie chciałbym oglądać tego paskudztwa ani pod PKiNem, ani w innym miejscu Warszawy. Nie wiem skąd się biorą takie idiotyczne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos z Krakowa Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 09:48 Myślę, że smok mógłby się zadowolić bufetową. Oby tylko gronkowca hospicyjnego nie podłapał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan331 Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? IP: 80.54.67.* 15.09.09, 09:56 Aha,to ten od Macieja!;) www.youtube.com/results?search_query=maciej+i+smok+ani+mru+mru&search_type=&aq=0&oq=maciej+i+smok Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg A jednak prof. Maciej Giertych ma rację! 15.09.09, 09:58 Smoki i ludzie żyli razem. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski na plac Piłsudskiego go! 15.09.09, 09:58 Nie wiedziałem, że ten plac Dfilad jest taki ładny. Ale jeżeli smok jest jeszcze brzydszy i szpeci, to najlepiej przypiąć go do krzyża na pl. Piłsudskiego - będzię ładny komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomesto Re: na plac Piłsudskiego go! IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.09, 11:48 r.maszkowski daruj sobie denne komentarze nawiązujące do krzyża na pl. Piłsudskiego. Dlaczego w naszym kraju wielu ludzi jest tak skrzywionych jak ty. Co ma smok do krzyża? Jestem katolikiem ale nie docinam protestantem, muzułmanom, prawosławnym i nie naśmiewam się z ich symboli religijnych. Ale u nas to dziki kraj więc przypuszczam że będąc (na 99% jestem pewien) ochrzczonym (czyli katolikiem) naśmiewasz się z krzyża. Wystąp z kościoła! A nie jak potrzeba to przybiegniesz prosić o komunię dla dziecka, chrzest , ślub itp itd. Sorry że odbiegam od temtu smoka, ale wkurzył mnie ten idiotyczny komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: na plac Piłsudskiego go! 15.09.09, 11:59 Gość portalu: tomesto napisał(a): > r.maszkowski daruj sobie denne komentarze nawiązujące do krzyża na pl. > Piłsudskiego. Dlaczego w naszym kraju wielu ludzi jest tak skrzywionych jak ty. > Co ma smok do krzyża? Jestem katolikiem ale nie docinam protestantem, > muzułmanom, prawosławnym i nie naśmiewam się z ich symboli religijnych. Ale u Jeżeli katolicy zawłaszczają przestrzeń publiczną i publiczne pieniądze, to muszą się liczyć z tym, że nie wzbudzi to powszechnego zadowolenia. Akurat inne religie tego u nas nie robią, chociaż gdyby miały możliwość, to obawiam, że by również skorzystały. > nas to dziki kraj więc przypuszczam że będąc (na 99% jestem pewien) ochrzczonym > (czyli katolikiem) naśmiewasz się z krzyża. Wystąp z kościoła! A nie jak > potrzeba to przybiegniesz prosić o komunię dla dziecka, chrzest , ślub itp itd. > Sorry że odbiegam od temtu smoka, ale wkurzył mnie ten idiotyczny komentarz. Właśnie w tym problem, że wolałbym żeby dziecko nie było narażone na udział w pustych ceremoniach, a zwłaszcza na wciskanie zabobonów, ale okazuje się, ale katolicy propagują swoją ideologię w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak-sobie Re: na plac Piłsudskiego go! IP: *.icpnet.pl 15.09.09, 12:17 z tego co wiem w Afganistanie przestrzen publiczna wykorzystuja muzulmanie, a w Izraelu zydzi. Normalna rzecz robia to za swoje podatki bo wiekszosc obywateli jest takiego a nie innego wyznania. dlaczego tak ci to przeszkadza w Polsce gdzie wiekszosc jest katolikami/chrzescijanami? jak nie pasi to mozesz sie wyprowadzic bo z tego co wiem to nie ma przymusu bycia Polakiem czy tez zamieszkiwania na terytorium Polski. PS. z gory zaznaczam ze nie bywam w kosciele i daleko mi do niego. ale jak widze teksty tego typu co wypocil maszkowski to mi sie czerwona lampka zapala. chcesz tolerancji chcesz zgody? to wpierw sam badz tolerancyjny i nie jatrz (no chyba ze nie chcesz to wtedy miej odwage i powedz otwarcie) ale logicznym jest dla mnie, ze jesli mieszkam lub przebywam w kraju gdzie panuje taka a nie inna wiekszosc, to JA sie musze dostosowac. a jesli nie daje rady i mnie kraj irytuje to pakuje manaty i jade do innego lepszego? proste? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: na plac Piłsudskiego go! 15.09.09, 12:26 Gość portalu: tak-sobie napisał(a): > z tego co wiem w Afganistanie przestrzen publiczna wykorzystuja > muzulmanie, a w Izraelu zydzi. Normalna rzecz robia to za swoje > podatki bo wiekszosc obywateli jest takiego a nie innego wyznania. W Afganistanie nawet mordują dzieci za chodzenie do szkoły. > dlaczego tak ci to przeszkadza w Polsce gdzie wiekszosc jest > katolikami/chrzescijanami? jak nie pasi to mozesz sie wyprowadzic bo > z tego co wiem to nie ma przymusu bycia Polakiem czy tez > zamieszkiwania na terytorium Polski. > PS. z gory zaznaczam ze nie bywam w kosciele i daleko mi do niego. > ale jak widze teksty tego typu co wypocil maszkowski to mi sie > czerwona lampka zapala. chcesz tolerancji chcesz zgody? to wpierw > sam badz tolerancyjny i nie jatrz (no chyba ze nie chcesz to wtedy > miej odwage i powedz otwarcie) ale logicznym jest dla mnie, ze jesli > mieszkam lub przebywam w kraju gdzie panuje taka a nie inna > wiekszosc, to JA sie musze dostosowac. a jesli nie daje rady i mnie > kraj irytuje to pakuje manaty i jade do innego lepszego? proste? Właśnie w tym problem, że większość nie chce żeby katolicy znaczyli teren w środku miasta i nie chce żeby ich podatki były wydawane na budowanie kościołów, ale zdanie większości się w tych sprawach nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shell Re: na plac Piłsudskiego go! IP: *.chello.pl 15.09.09, 15:52 licz sie z tym, ze zyjesz w panstwie katolickim, ktory ponad 1000 lat temu przyjal ta wiare, wiec sie nie dziw ze jest tak a nie inaczej. nie wiesz ile kiedys przestrzeni bylo w rekach kk. teraz to tylko ulamek tego Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: na plac Piłsudskiego go! 15.09.09, 14:07 r.maszkowski napisał: > Nie wiedziałem, że ten plac Dfilad jest taki ładny. Ale jeżeli smok jest > jeszcze brzydszy i szpeci, to najlepiej przypiąć go do krzyża na pl. > Piłsudskiego - będzię ładny komplet. Dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabarz Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? IP: *.tt.com.pl 15.09.09, 10:09 Mogli by nim przykryć KDT Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? 15.09.09, 10:12 Jakby nie napisali o nim w gazecie, to nikt by go nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
smuff Z tego co wiem, 15.09.09, 10:13 dieta gada była dosyć wybiórcza. Chodzi mianowicie o dziewice. A że dziewic zabrakło, choć jeździli aż pod Nakło... Zdechł z głodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Że też Polakom wszystko przeszkadza! IP: *.134.155.3.static.crowley.pl 15.09.09, 10:22 Widziałam tego smoka w zeszłym roku w Antwerpii, leżał w samym centrum miasta, naprzeciwko Muzeum Diamentów i parę kroków od zabytkowego dworca. I jakoś Antwerpia się nie zawaliła! I czy może mi ktoś wytłumaczyć, w czym dmuchany smok jest gorszy od różowych jelonków z Powiśla, którymi redakcja Gazety tak się kiedyś zachwycała? Albo od czerwonych szkaradzieństw szpecących trawnik przed Pałacem Krasińskich? A, pewnie różowe i czerwone były dziełem jakiegoś "młodego obiecującego trendy artysty" i dlatego trzeba je chwalić. No, jak to ma być sztuka, to ja dziękuję, wolę smoka. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Że też Polakom wszystko przeszkadza! 15.09.09, 11:21 Gość portalu: Agi napisał(a): > I czy może mi ktoś wytłumaczyć, w czym dmuchany smok jest gorszy od różowych > jelonków z Powiśla, którymi redakcja Gazety tak się kiedyś zachwycała? Albo od > czerwonych szkaradzieństw szpecących trawnik przed Pałacem Krasińskich? A, > pewnie różowe i czerwone były dziełem jakiegoś "młodego obiecującego trendy > artysty" i dlatego trzeba je chwalić. No, jak to ma być sztuka, to ja > dziękuję, wolę smoka. rzeczywiscie, o ile kolorowe krowy byly bardzo fajne, jelonkow nie docenilem, byly wielce ohydne. a smok fajny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.kulczyk Re: Że też Polakom wszystko przeszkadza! IP: 91.194.202.* 15.09.09, 15:01 Antwerpia może się nie zawaliła, ale charakteru to miasto ma równie dużo, co Warszawa, to po pierwsze. Po drugie gust Belgów jest, delikatnie mówiąc, mało salonowy (to naród biesiadny i bezpretensjonalny - dobrze im z tym). Po trzecie smok jest ohydny. Równie źle wyglądał przy dworcu w Antwerpii jak i źle wyglądać będzie u nas. Podawanie przykładu, że skoro w bogatszym państwie smok się uchował to i u nas może jest równie głupie, jak mówienie, że może do Białorusi się on nadaje, ale do Polski nie. Jak jest brzydki, to jest brzydki obiektywnie. A jest obrzydliwy, zapewniam. Odpowiedz Link Zgłoś
czystosc Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? 15.09.09, 10:23 mi troche sp kuronia przypomina ten smok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo man Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? IP: 94.254.232.* 15.09.09, 10:41 potne to cholerstwo swoim coldsteelem Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? 15.09.09, 10:51 Myślę, że na Białorusi i w Łodzi ten smok pasował idealnie. Ale może w stolicy to juz nie koniecznie? Może lepiej do Belgradu albo - jeszcze lepiej - do Pekinu albo Pjongjang Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? 15.09.09, 10:57 do Krakowa by pasował raczej, do stolicy to pasuje Kaczka (złota). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rizmel Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.09, 10:54 ludzie co za absurd... skoro właściciel terenu się zgodizl to o co chodzi? jakieś stare kacapy nie chcą takiej rozrywki to trudno, ja iuważam że to ciekawy pomysł i sama mam ochote tego gada zwiedzić. Skoro od tylu lat nie powstało takie muzeum to można poczekac jeszcze troche albo w innym miejscu je wybudować. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Mam pytanie?!! 15.09.09, 10:55 Czy ten smok płaci podatki?? Mamy przecież dziurę budżetową, grozi nam bankructwo kraju, w tej sytuacji każdy smok powinien płacić smocze podatki!!! Jeśli nie wiecie jak się do niego dobrać to proponuję wprowadzić akcyzę na ludzkie mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? 15.09.09, 11:04 Od kiedy Warszawa zrobila sie taka strachliwa?. Niedawno bali sie Madonny, teraz smoka, niedlugo beda ich straszyc Biurem Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
m21 Ale po co ten smok? Czego naucza? 15.09.09, 11:13 dużo piszą o tym czy może stać czy nie, ale nie piszą PO CO on ma stać. Jaki jest walor edukacyjny tego smoka? Pani mówi, żeby zobaczyć ludzkie szczątki (imitacje). Ale po co? Można pojechać do Auschwitz czy Majdanka i też zobaczyć ludzkie szczątki. Walowy edukacyjne takich wycieczek rozumiem, ale po co ten smok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 11:10 Smok jest bardzo fajny. Mieszkam niedaleko i wcale nie uważam, by miejsce po PKiN było nieodpowiednie, ale bufetowa się boi to pewnie go nie będzie... Jak śródmieście go nie chce, to zgodzi na niego Bemowo albo Białołęka. A pod PKiN nadal niech siedzią pijaczki i narkomani z centralnego i śródmieścia... skoro są lepsi od smoka :) Cała sytuacja dowodzi jednego: nudzi się dziennikarzom z portalu gazeta i bufetowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek l. Gigantyczny smok oszpeci pl. Defilad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 11:11 LUDZIE dawno temu moja babcia mawiała "Jak kogo Pan Bóg chce skarć to na moment rozum mu odbiera." Poprzednio w jakimś supermarkiecie prosektorium dla ubogich a teraz TO !!!!( Babcia moja urodziła sie w XIX wieku) To może wycieczki do ubojni ???. Odpowiedz Link Zgłoś