Gość: X IP: *.aster.pl 02.10.09, 20:04 Z powodu korków w rejonie ronda ONZ proponuję wprowadzić korektę trasy linii 160 w kierunku Targówka: DW. CENTRALNY - Emilii Plater - Twarda - pl. Grzybowski - Grzybowska - al. Jana Pawła II ... TARGÓWEK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 506 Re: 160 IP: *.aster.pl 03.10.09, 10:47 A może by tak: 160 ZNANA -Górczewska-al. Solidarności -TARGÓWEK 170 CHOMICZÓWKA-most Gdański-św. Wincentego -TARGÓWEK 238 ELSNERÓW -Targowa- Dąbrowszczaków -pl. HALLERA 406 KASACJA 517 DW. ZACHODNI -al. Jerozolimskie-Targowa-TARGÓWEK 520 URSUS -al. Jerozolimskie-Marszałkowska-MARYSIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 506 Re: 160 IP: *.aster.pl 03.10.09, 10:52 A może by tak: 160 ZNANA -Górczewska-al. Solidarności -TARGÓWEK 8/12/12 170 CHOMICZÓWKA-most Gdański-św. Wincentego -TARGÓWEK 12/15/15 190 GÓRCZEWSKA -Górczewska-al. Solidarności -CH MARKI 8/12/12 238 ELSNERÓW -Targowa- Dąbrowszczaków -pl. HALLERA 15/20/20 406 KASACJA 517 DW. ZACHODNI -al. Jerozolimskie-Targowa-TARGÓWEK 12/15/20 520 URSUS -al. Jerozolimskie-Marszałkowska-MARYSIN 8/12/10 Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: 160 03.10.09, 12:16 Byłeś kiedyś na Szmulowiźnie? Zabierasz tym ludziom 170, a niby dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 506 Re: 160 IP: *.aster.pl 03.10.09, 13:59 I tak wiekszość z nich dojeżdża do Wileńskiego. Można by zastanowić się nad skierowaniem 338 przez Poniatowski do Centrum, lecz czy ma to sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: 160 IP: *.acn.waw.pl 03.10.09, 14:15 Zabierasz ludziom pas na TŁ, niby dlaczego? A tak a propos to potocznie się mówi SZMULKI sibeliuss. Jak żeś tu przyjechał z jakiejś Koziej Wólki, to przynajmniej się naucz nazewnictwa nie "z mapy" Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: 160 03.10.09, 14:21 Synuś tak w ogóle to jest Szmulowizna, nie ucz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Szmulki =albo= Szmulowizna 03.10.09, 17:06 Gość portalu: bolek napisał(a): > potocznie się mówi SZMULKI Mówi się "Szmulki" albo "Szmulowizna" (a wiesz choć dlaczego tak się mówi znawco?) Mieszkałem na Szmulkach-Michałowie. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Szmulki =albo= Szmulowizna 03.10.09, 23:22 Czyli koło bazyliki NŚJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Szmulki =albo= Szmulowizna IP: *.acn.waw.pl 04.10.09, 00:39 > Mówi się "Szmulki" albo "Szmulowizna" (a wiesz choć dlaczego > tak się mówi znawco?) Mieszkałem na Szmulkach-Michałowie. A Ty? O zbawco!! I co zrobiles dla Szmulowizny skoro tak chwalisz sie znawstwem pisowni ... no pochwal się? Mieszkałś i co? I g...wno? Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Szmulki =albo= Szmulowizna 04.10.09, 13:16 Gość portalu: Gość napisał(a): > I co zrobiles dla Szmulowizny skoro tak chwalisz sie znawstwem > pisowni ... no pochwal się? Mieszkałś i co? I g...wno? Nie "g...wno", nie "g...wno" ty niezalogowany ch..ie jeden, z takim słownictwem to wypad pod rodzimy giees a nie na forum! Ad meritum: Co zrobiłem? - Przez wiele lat uświetniałem swą obecnością ulice, chodniki, sklepy, podwórka i inne miejsca Szmulek :) - osobom proszącym np. o wskazanie drogi odpowiadałem zawsze grzecznie życzliwie i rzetelnie i mam nadzieję że choć trochę przyczyniłem się do zmiany stereotypowej niekorzystnej opinii o mieszkańcach Szmulowizny - dołożyłem się finansowo (na miarę moich możliwości) do budowy wieży bazyliki - robiłem zakupy starszym / chorym sąsiadom, pielęgnując w ten sposób więzi sąsiedzkie, czasem nieznane w nowszych dzielnicach W-wy - życzliwie budziłem pijaczków i trzeźwych ale zmęczonych pasażerów tramwajów kończących przy bazylice, narażając się przez to kilkakrotnie szemranym osobistościom mającym zamiar pozbawić te osoby dóbr doczesnych (notabene takie bydlaczki to chyba przekleństwo wszystkich pętli tramwajowych w Warszawie) - choć mieszkam już dawno w innej dzielnicy, Szmulki odwiedzam nadal A coś TY zrobił dla swojej wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: 160 03.10.09, 17:10 Gość portalu: X napisał(a): > proponuję wprowadzić korektę > trasy linii 160 w kierunku Targówka: > > DW. CENTRALNY - Emilii Plater - Twarda - pl. Grzybowski - Grzybowska > - al. Jana Pawła II ... Niestety Grzybowska w kierunku Woli jest tak samo często zakorkowana jak okolice Ronda ONZ. Niech lepiej omija Rondo przez: E.Plater - w Twardą w lewo - JPII - ... Kiedyś 500 i 510 z Centralnego dość często tak objeżdżały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: 160 IP: *.aster.pl 03.10.09, 22:54 tom_aszek napisał: > Gość portalu: X napisał(a): > > > proponuję wprowadzić korektę > > trasy linii 160 w kierunku Targówka: > > > > DW. CENTRALNY - Emilii Plater - Twarda - pl. Grzybowski - Grzybowska > > - al. Jana Pawła II ... > > Niestety Grzybowska w kierunku Woli jest tak samo często zakorkowana jak okolic > e Ronda ONZ. Niech lepiej omija Rondo przez: E.Plater - w Twardą w lewo - JPII > - ... Kiedyś 500 i 510 z Centralnego dość często tak objeżdżały. Autobus by się nie zmieścił. Właściwe zapełnienie i tak się zaczyna od placu Bankowego, więc może lepiej puścić 160 jak 390/Z-2 do Okopowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uvw Re: 160 IP: 91.208.150.* 05.10.09, 09:11 albo jeszcze lepiej do Płockiej. szczególnie jak jeszcze nie jeżdża tramwaje między Okopową a Młynarską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 506 Re: 160 IP: *.aster.pl 05.10.09, 11:00 510 wycofać z al. Jana Pawła II i przez most Gdański na Targówek (zamiast 406)/? Odpowiedz Link Zgłoś