opoint 05.02.02, 22:16 Komu byście postawili pomnik gdzieś w Centrum Warszawy. Macie jakiegoś faworyta/? I jeszcze ważna rzecz, za co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdzisio Re: Komu pomnik? IP: 192.168.100.* 06.02.02, 10:53 A ja bym postawił wielki pomnik Absurdowi, który towarzyszy naszej stolicy i państwu od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Komu pomnik? 06.02.02, 11:00 No coś Ty! Absurdowi należy się co najmniej świątynia na miarę Opatrzności Bożej. W ogóle warto by zbudować miasto gdzieś w kujawsko-pomorskiem, coś takiego jak Biskupin albo Las Vegas, gdzie rządziłby niepodzielnie Absurd. Ależ byłaby atrakcja turystyczna! Można by organizować światowe wybory Króla i Królowej Absurdu, pewnie zawsze zwycięzcy pochodziliby z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Komu pomnik? IP: 192.168.100.* 06.02.02, 11:16 No tak Zdzicha, Twój pomysł tez mi się podoba, ale ja widziałbym w Warszawie na centralnym miejscu właśnie taki olbrzymi monument. Zauważ, że Absurd pozostał wierny temu krajowi bez względu na zawieruchy historyczne. Nie zlękł się Stalina, Lenina ani Wałęsy. Nie straszne mu były pogróżki z ust polityków kolejnych ekip, że "My skończymy z Absurdem". Właśnie za to cenię Absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opoint Re: Komu pomnik? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 18:16 i jak by ten pomnik absurdu wyglądał?? Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: Komu pomnik? 06.02.02, 18:19 Gość portalu: opoint napisał(a): > i jak by ten pomnik absurdu wyglądał?? pewnikiem - absurdalnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: Komu pomnik? 06.02.02, 18:23 niedorzeczny, nieprawdziwy, nieprawdopodobny, pozbawiony sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opoint Re: Komu pomnik? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 18:29 No to trzeba znaleźć projektanta takiej fatamorgany. Ja się nie podejmuję za mała wyobraźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: Komu pomnik? 06.02.02, 18:33 Gość portalu: opoint napisał(a): > ... Ja się nie podejmuję za > mała wyobraźnia. eeee taaam, skąd tyle skromności? Odpowiedz Link Zgłoś
opoint Re: Komu pomnik? 06.02.02, 18:39 To nie skromność po prostu znam swoje możliwości. Poza tym bubki z sejmu i rady w`wy na pewno nie daliby pozwolenia na TAKI DZIWACZNY pomnik... Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: Komu pomnik? 06.02.02, 18:42 to nie jest takie pewne, patrząc na warszawskie pomniki z ostatnich lat, mogłoby przejść największe dziwactwo, tym bardziej usprawiedliwione, że to przecież "pomnik absurdu" Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: Komu pomnik? 06.02.02, 10:55 a ja nie chcę żadnych pomników tylko pomniki i pomniki beeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Komu pomnik? 06.02.02, 11:27 dariok napisał(a): > a ja nie chcę żadnych pomników > tylko pomniki i pomniki > beeeeeeeee Hmm, a może by tak mały pomnik "mobliny" ??? :))) Można by go tak z miejsca na miejsce przenościć w zależności od aktualnych potrzeb, w celu odbycia uroczystości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: Komu pomnik? IP: *.com.pl 06.02.02, 12:13 pomnik dla korupcji; taka wielka koperta 2 metry na 2 metry. może na Bankowym? lokallizacja do uzgodnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: do turtla IP: 192.168.100.* 06.02.02, 12:31 Ty Żółw to chyba nigdy z kopertówą nie miałeś do czynienia. Koperta 2x2 - kwadratowa? Koperty sa prostokatne Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Komu pomnik? 06.02.02, 12:14 d.z. napisał(a): > Hmm, a może by tak mały pomnik "mobliny" ??? :))) > Można by go tak z miejsca na miejsce przenościć w zależności od aktualnych > potrzeb, w celu odbycia uroczystości... Najlepiej taki nadmuchiwany, zeby nie było problemów z transportem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Pomnik dla Dziekana! IP: 193.178.143.* 06.02.02, 12:37 a ja bym postawil pomnik Dariuszowi Dziekanowskiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Pomnik dla Dziekana! 07.02.02, 15:30 Gość portalu: Grzechu napisał(a): > a ja bym postawil pomnik Dariuszowi Dziekanowskiemu! Najlepiej przed Dziekanką na Krakowskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOMO Re: Pomnik Pomnikomanii IP: 10.128.136.* 07.02.02, 18:00 Mysle,ze jednym wielkim pomnikiem absurdu jest cala Warszawa.Dwa pomniki Starzynskiego w odleglosci mniejszej chyba niz kilometr.Kilku Pilsudskich.Na jednym placu po kilka pomnikow.Kazde drzewo z imieniem jakiegos baonu,kompanii (przy calym szacunku dla powstancow).Budynki rodem z Las Vegas jak wielki Toj- toj i inne"perelki"architektury.Ustroj z 800 radnymi,5 szczebli itd.Wszechobecna mafia,skorumpowan urzednicy,rozlatujace sie wiadukty,dziurawe ulice,dresiarze,ceny rodem z Paryza czy Londynu."Warszawka"...Po prostu jeden wielki absurd.Ciekawe co by wymyslili sztabowcy z pentagonu majac przywrocic jakis lad i porzadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pomnik Pomnikomanii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 18:10 dobrze to powiedziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: Pomnik Pomnikomanii 07.02.02, 18:15 może silna władza w rękach jednego człowieka...i za mordę może niektóre nacje nie sa stworzone dla demokracji (lub może odwrotnie):-) Odpowiedz Link Zgłoś
inni_jadom_na_radom JÓZEFOWI TKACZUKOWI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.02, 18:14 Józefowi Tkaczukowi i TYLKO JEMU. Temu zapomnianemu BOHATEROWI NASZYCH CZASÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: JÓZEFOWI TKACZUKOWI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.02, 18:27 inni_jadom_na_radom napisał(a): > Józefowi Tkaczukowi i TYLKO JEMU. Temu zapomnianemu BOHATEROWI NASZYCH CZASÓW!! > ! Inni chodziles do 15 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Szarego wariawiaka ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 18:18 Tego co to cznia i chromoli kto z jedynie słusznych aktualnie się w jego (?!?) imieniu wymądrza bo zainteresowany jest li i jedynie by cosik zarobić i wracać z roboty krócej niż godzinę. A najlepiej to już nikogo nie czcić i nie upamiętniać zmianami nazw ulic czy rond lubo stawianiem jakowychś monumentów. Temu miastu potrzebny jest PRAWDZIWY gospodarz, który da sobie radę i z metrem i z ulicami i z innymi inwestycjami miejskimi a mieć będzie w (skreślone) polityków jako takich. Howgh !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Komu pomnik? IP: 213.76.234.* 10.02.02, 03:43 Za życia stawiało się pomniki Leninowi, Stalinowi, Bierutowi i Janowi Pawłowi II. Rzeczywiście, należało by znaleźć kogoś następnego, póki żyje. Bedziemy mieli kolejny rekord w Księdze Guinesa w stawianiu pomników dla żyjących :))) Odpowiedz Link Zgłoś