Gość: ja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.09, 09:31 no sorry ale od kiedy Sasanki i Żwirki to Ochota? Pięć zdań na krzyż w artykule, w tym pewnie 4 otrzymane od policji i jeszcze błąd... ech a co dopiero mówić o bardziej merytorycznych sprawach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buzz Dwie kobiety potrącone na pasach IP: 78.133.200.* 21.10.09, 09:54 Czy szanowna policja wespół z dziennikarzami mogłaby nagłośnic jakąś akcję dotyczącą noszenia jakichś odblasków przez pieszych? Część z nich nigdy najwyraźniej nie siedziała za kierownicą i nie wie że w takie wieczory jak wczoraj w Wwie przypadającym deszczu i nieustannych robotach na drodze - zauważenie przechodzącego ubranego na czarno pieszego jest możliwe dopiero wtedy kiedy ma się go na masce?! Piszę to bo wczoraj o włos wjechałbym w jakaś kobietę przechodzącą przez Radiową (nie wiem czy w na przejściu czy w niedozwolonym miejscu bo ta budowa rozkopała całą jezdnię a pofałdowanie jest takie że pasów na ewentualnym przejściu nie widać - tak jak i samego znaku).. Moja przepisowa 50tka pewnie by jej nie pomogła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Dwie kobiety potrącone na pasach IP: *.chello.pl 21.10.09, 10:04 spróbuj zmusić pieszych do noszenia opasek, to ci zaraz krzykną, że to ograniczanie wolności obywatela itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rajders Tablice rejestracyjne dla pieszych! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.09, 10:16 Uważam, że bezpieczeństwo na drogach można poprawić, wprowadzając obowiązkowe OC i tablice rejestracyjne dla pieszych. Wymusiłoby to większą odpowiedzialność ze strony pieszych, którzy często wchodza na pasy, chociaż nadjeżdża samochód, co jest dowodem braku odpoiwiedzialności z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Tablice rejestracyjne dla pieszych! IP: *.warszawa.mm.pl 21.10.09, 10:45 a może brakiem odpowiedzialności jest nie zwalnianie przez kierowców dojeżdżając do przejścia (właśnie by upewnić się czy ktoś zaraz nie wejdzie na przejście) czy też nagminne wymijanie zatrzymującego się i przepuszczjącego pieszych samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhkj opaski to chyba maja kierowcy IP: *.k.omnitec.pl 21.10.09, 13:42 na oczach;) usprawnijmy Pana pomysl. na takiej opasce powinnien byc jeszcze symbol religijny pieszego, zeby od razu bylo wiadomo czy wolac ksiedza, popa, rabina czy jeszcze kogos innego... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajotka Dwie kobiety potrącone na pasach 21.10.09, 11:40 Nie potrzeba deszczu, żeby potrącić pieszego. Kierowcy zachowują sie jak władcy szos. Pasy przestały być dla nas, pieszych, bezpiecznym miejscem. Rzadko który się zatrzymuje, potrafią przejechać nawet wtedy, gdy pieszy jest w połowie pasów. Wiele razy bylo tak, że szłam po pasach z dzieckiem i musiałam odskoczyć, żeby mnie samochód nie potrącił. Widoczność widocznością, ale arogancja kierowców jest po prostu porażająca. Miasto jest tak samo dla pieszych jak dla kierowców. Jestem sama kierowcą i zawsze zatrzymuję sie, jak widzę, ze ktoś chce przejść przez pasy. A poza tym trzeba przestrzegać tej pięćdziesiątki, a nie pędzić w środku miasta setką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megg666 święte krowy IP: *.um.warszawa.pl 21.10.09, 12:11 piesi to swiete krowy, zawsze chca spróbować czy uda sie przebiec tuz przed maską. Też powinni ponosic odpowiedziałność. W innych krajacj robi sie reklamy, zeby nie włazili pod samochody, u nas zawsze winny jest kierowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: święte krowy IP: 81.210.85.* 21.10.09, 12:24 Sam jestem kierowcą i moge powiedzieć że 3/4 kierujacych to bezmyslni debile. Pieszych - debili jest podobny odsetek. Czasem jestem zmuszony gdzieś dojść piechotą. Przejście przez pasy (nawet ze światłąmi) to dziś gra o zycie. Przelatywanie na czerwonym, nieumiejętnośc interpretacji zielonych strzałek, wyprzedzanie samochodów przepuszczających pieszych, przelatywanie obok pieszego na pasach, nadmierna prędkość - to standard wsród kierowców. Piesi nie są lepsi: przebieganie przez pasy (nie wolno) już o nierespektowaniu czerwonego światła nie wspomnę. Pieszy musi sobie zdać sprawę ze samochód w miejscu się nie zatrzyma. Ale pieszy o ile nie wtargnął nagle na jezdnie na pasach ma pierwszeństwo a kierowca dojeżdżając do przejścia powinien zachować szczególną uwagę.. Czy się to komus podoba czynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4dotpj Dwie kobiety potrącone na pasach IP: 155.140.133.* 21.10.09, 13:42 czy kierowcy jechali przepisowe 50km/h? Odpowiedz Link Zgłoś