Gość: gość IP: *.tvk.torun.pl 20.11.09, 18:01 gośćA dlaczego tym buspasem jeżdżą też inne samocbody, jak widać na zdjęciu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buspas "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazien... 20.11.09, 18:01 Czas na buspas na Górczewskiej, Puławskiej i innych zakorkowanych wielopasmowych ulicach. Buspasy zdobędą Warszawę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: 217.17.37.* 20.11.09, 18:17 spadaj trollu Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi 20.11.09, 20:51 Od razu trollu, czyzbys nie byl za buspasem na kazdej warszawskiej jezdni :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynik Złe podejście do tematu! IP: 91.206.210.* 20.11.09, 21:40 WSZYSTKIE ulice powinny być buspasami (i urzędomiejskosamochodopasami, oczywiście) i tylko w wybranych godzinachpowinno się je udostępniać kierowcom samochodów prywtanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,zb Wiecie dlaczego tak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 21:42 Bo wreszcie, po wielu latach, wydłużono zielone światło w ciągu TŁ przy pomniku Lotnika!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Wiecie dlaczego tak jest? 20.11.09, 22:15 Wow, to wprost niesamowite - jestes pewien ? Bo jesli tak, to jest nadzieja, ze rzeczywiscie kiedys tam powstana obwodnice, parkingi P+R a swiatla beda zsynchronizowane. Trzeba tylko poczekac ze 20 lat, az droga osmozy mysl sie przesaczy do glow urzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wiecie dlaczego tak jest? IP: 195.90.102.* 21.11.09, 22:44 Niech jeszcze propagandowy autor dowie się o ilości wzrostu kwitków L-4 przychodzących z zakładów pracy do ZUS-u :) Zapewne bydłowozy też bardzo sprzyjają rozwijaniu się sezonu grypy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Złe podejście do tematu! 20.11.09, 22:14 Sciezki rowerowe i chodniki tez. A policja, straz pozarna i pogotowie zostana wyposazone w autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Złe podejście do tematu! IP: 195.90.102.* 21.11.09, 22:39 rlnd napisał: > Sciezki rowerowe i chodniki tez. > A policja, straz pozarna i pogotowie zostana wyposazone w autobusy. Zadziwia mnie ostatnio brak ruchu rowerowego i puste ścieżki rowerowe w całym mieście :) Czuję, że rowery został zdradzone przez większości ich użytkowników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: 79.133.194.* 20.11.09, 18:25 Nareszcie jakiś głos rozsądku na tym forum! Popieram! Każda ulica mająca 3 lub więcej pasów MUSI mieć pas dla komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.acn.waw.pl 20.11.09, 18:31 Nie musi. Bydłowoziarzy nie ma co uprzywilejowywać. Czemu to niby robole bez własnego samochodu mają mieć lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: 85.222.87.* 20.11.09, 18:51 Bo jednym samochodem może pojechać 5 osób a jednym "bydłowozem" jak to elokwentnie nazwałeś - 200 osób i niby dlaczego 200 osób ma czekać bo 1 osiołek za kierownicą blokuje przejazd autobusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mehow To dlaczego jeździ po 15 osób / autobus, nie 200? IP: *.147.238.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.11.09, 19:02 Tak jest codziennie rano w 382 przed 7:00. Może dlatego że się wloką niemiłosiernie, śmierdzą spalinami i pasażerami, palą od czasu do czasu i trzeba się przesiadać i stać na przystankach po 15 minut przy każdej przesiadce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: To dlaczego jeździ po 15 osób / autobus, nie IP: 85.222.87.* 20.11.09, 19:18 Rozumiem, że o 7:00 rano np 523 też jeździ co 15 minut i jadą nim 3 osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi 20.11.09, 20:53 Dlaczego 40 samochodow ma czekac bo pusty buspas blokuje przejazd ? Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi 20.11.09, 23:25 Ale bydłowóz jeździ raz na jakiś czas, a samochodów jest sznur . Jadąc Trasą Ł mijają mnie 3 autobusy, a ja w tym czasie pokonuję trasę od pl. Na Rozdrożu do Saskiej - wiesz ile w tym czasie przejedzie samochodów i zgadnij dlaczego będzie w nich więcej osób niż w tych 3 autobusach? A wiesz ile więcej przejechałoby tamtędy osób gdyby mieli 1 pas więcej? I wiesz dlaczego wkurzają mnie te buspasiki? Bo komunikacją miejską muszę się teraz 4 razy przesiadać, żeby dojechać do pracy w rozsądnym czasie. A mimo to lubię KM i cieszę się, że ZTM wciąż jej nie rozpierniczył, bo bilet miesięczny to 1/4 kosztów paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoten Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:47 > Jadąc Trasą Ł mijają mnie 3 autobusy, a ja w tym czasie pokonuję > trasę od pl. Na Rozdrożu do Saskiej - wiesz ile w tym czasie > przejedzie samochodów i zgadnij dlaczego będzie w nich więcej osób > niż w tych 3 autobusach? Ale po co zgadywać, nietrudno przeszacować. Więc... ile więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
franek31 Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi 21.11.09, 00:26 ość portalu: pietia napisał(a): > Bo jednym samochodem może pojechać 5 osób A w większości przypadków jedzie jedna - przyjrzyj się kiedyś uważnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Autobusty też nie są cały czas obłożone w pełni 21.11.09, 10:03 poza tym ludzie jeżdżą z przesiadkami. Dlatego przelicznik rzeczywisty to 1 atobus = 5-20samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoten Re: Autobusty też nie są cały czas obłożone w peł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 12:02 Jeszcze tupnij nogą, może ktoś ci ze strachu uwierzy:) Koronny argument przeciwników autobusów - jest w nich ciasno. A teraz nagle dowiadujemy się, że średnie zapełnienie autobusu to 7-30 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr To jest zły przelicznik 21.11.09, 10:01 z róznych powodów jeden autobus to od 5 do maksymalnie 20 samochodów. Trzeba uwzględnić przesiadki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr może to nie znaczy że jedzie 21.11.09, 10:35 dlatego rzeczywisty przelicznik to jest od 5 do 20 samochodów osobowych za jeden autobus. Cudów nie ma. Nie wszystkie autobusy jeżdżą pełne przez cały czas, nie wszystkie samochody jeżdżą tylko z jedną osoba, ludzie pewaznie jeżdżą z przesiadkami. Rzeczywistości nie da sie oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:52 > Nie musi. Bydłowoziarzy nie ma co uprzywilejowywać. Czemu to niby robole bez > własnego samochodu mają mieć lepiej. Nie jestem 'robolem', mam samochodód i motocykl, bo to żaden luksus - każdego na to stać, czego dowodem jest stale rosnąca liczba aut w Wawie i to mimo wszelakich kryzysów i wzrostów cen paliwa. I dlatego w stu procentach popieram bus pasy, bo bez uprzywilejowania komunikacji miejskiej wkrótce wszyscy przestaną jeździć 'bydłowozami' (bo po co? przecież tylko 'robole' jeżdżą), przez co dojazd do pracy będzie zajmował każdemu większość dnia. To, że w Warszawie są coraz większe korki wynika tylko i wyłącznie z tego, że więcej osób kupuje samochody - jak nie wierzysz, przejdź się na dowolne starsze osiedle, gdzie zwykle robi się coraz więcej miejsc do parkowania, tylko i tak nie ma gdzie zaparkować, bo samochodów przybywa szybciej. A miasto nie jest z gumy. Jak jesteś aż taki wielmożny i bogaty, jeździj taksówką. Odpowiedz Link Zgłoś
starchaser Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi 20.11.09, 21:35 dlatego, że niektórzy wolą komunikację miejską niż gnicie w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi 20.11.09, 22:19 Wiesz z checia bym sie przesiadl, gdyby nie to ze droge do pracy pokonuje w krotszym czasie, bez czekania na przesiadki, w klimatyzowanym, czystym, przestronnym i bezpiecznym pojezdzie. I to mimo buspasa, bo wszystko co bym ew. zyskal przez buspas (jadac KM), stracilbym na dojazdach/przesiadkach - tez przez buspas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Co za burak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 22:54 Jakiś nowobogacki ze strasznymi kompleksami. Nikt normalny tak by nie powiedział, nawet anonimowo. Gość portalu: xxx napisał(a): > Nie musi. Bydłowoziarzy nie ma co uprzywilejowywać. Czemu to niby robole bez > własnego samochodu mają mieć lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Czyli na Trasie Siekierkowskie też 21.11.09, 10:00 z ty mze tam bardzo mało autobusów jeździ. Czy stać nas na taką rozrzutnosć? Po co komu taka budowla skoro odrazu trzeba zakładac ze bedzie wykorzystana w 66%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: *.acn.waw.pl 20.11.09, 18:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: *.acn.waw.pl 20.11.09, 18:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi 20.11.09, 18:46 Generalnie, jest chwilowo lepiej. Wszyscy przyczajeni do zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: 85.222.87.* 20.11.09, 18:47 Jak nie masz nic do napisania poza inwektywami to się nie odzywaj Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nie odbilo mu 21.11.09, 10:03 są takie palny. PS Przyjmij wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Srebrny jubileusz ? 20.11.09, 21:00 To juz chyba 25 artykul o buspasie. Jak na cos co dziala poprawnie to troche duzo. A moze po prostu zaklinanie rzeczywistosci nie za bardzo wychodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Srebrny jubileusz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:49 @rnld : jesteś już naprawdę nudny... Twoje biadolenie i bezmyślne klepanie w klawiaturę nic w tym temacie nie zmieni. Buspas jest, działa i bardzo dobrze - twoje osobiste frustracje nic tu nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Srebrny jubileusz ? 21.11.09, 00:19 Wiesz co, jakby dzialal dobrze, to by np. Rada Dzielnicy Praga-Poludnie nie byla przeciw: forum.gazeta.pl/forum/w,752,102884098,102930298,Praga_jest_przeciw.html A nudna to jest Gazeta, na sile probujac zaprzeczyc rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Srebrny jubileusz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 01:39 > Wiesz co, jakby dzialal dobrze, to by np. Rada Dzielnicy Praga-Poludnie nie byl > a > przeciw: Bo rada dzielnicy ma d*pska przyspawane do aut, nie ma co się dziwić! Rada dzielnicy to powinna: - Na teraz: forsować zmianę trasy e-5 z Gocławia via Fieldorfa i sztukowany buspas na Ostrobramskiej. - Na jutro pojutrze i do zaje*: Walczyć o tramwaj w ciągu Bora, Kanału Wystawowego do Waszyngtona. Dalej przez Park (tylko tramwaj bez aut) i na Wschodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Srebrny jubileusz ? IP: 195.216.250.* 25.11.09, 19:14 Gdybyś zapozanł się z całym stanowiskiem żołpiku to byś zawuażył , że jedym z postulatów radnych było przyspieszenie prac projektowych i realizacja tramwaju na Gocław. Ale koledze zbiorkomuniście w tym zaślepieniu również rozum przytkało i nie trybi. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr tu nie chodzi o takie czy inne frustracje 21.11.09, 10:33 tu chodzi o to że miasto totalnie się zakorkuje a problemy komunikacyjne są podstawowym powodem omijania warszawy przez inwestorów. Problemy te trzeba rozwiązywać a nie tworzyć nowe. PS Jak myślisz, ilu inwestorów korzysta z komunikacji miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoten Re: tu nie chodzi o takie czy inne frustracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 10:22 O jakich inwestorach piszesz? Producentach cementu? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr ludzie sie naprawdę wqrwili, więc 21.11.09, 10:30 trzeba ratować dupę Hanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violet Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.jjs-isp.pl 21.11.09, 08:47 Fajnie byłoby, gdyby ten pan, który prowadzi bloga komunikacyjnego trochę lepiej sie w komunikacji miejskiej orientował. Owszem - korki w tym miejscu mogły się zmniejszyć (nie wiem jak jest w godzinach szczytu - staram się omijać TŁ szerokim łukiem), ale to dlatego, że zwężono jedna z ulic na budowanym węźle Marsa. Efekt tego jest taki, że wszystkie samochody (autobusy też, a jakże), które jadą przez węzeł stoją w gigantycznym korku właśnie tam (korek na Czecha potrafi stać prawie do Zakrętu). Nie ma korków, bo zmniejszyło się natężenie ruchu, owszem - ale nie dlatego, że cudowny bus-pas działą, tylko dlatego, że zatrzymano ruch wcześniej. Proste? Szczerze mówiąc mam juz dosć nachalnej, bus-pasowej propagandy "Gazety". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoten Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 12:04 W takim razie dlaczego nie ma korków także na Wawelskiej pomiędzy Grójecką a Pomnikiem Lotnika? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi 21.11.09, 13:06 Moze dlatego: forum.gazeta.pl/forum/w,752,103274584,103286255,Wiecie_dlaczego_tak_jest_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.chello.pl 21.11.09, 09:58 Czas na szybka likwidacje wszelkich istniejacych buspasow, powodujacych zakorkowanie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Buspas działa? To fajnie! IP: 85.222.87.* 21.11.09, 11:11 To budująca wiadomość bo to znaczy, że chlapanie farbą po jezdni może przynieść poprawę w komunikacji! Teraz wystarczy tylko puścić Rutę i Galasa z kubełkiem farby wokół Warszawy i już mamy obwodnicę. A jakby ich puścić w Polskę, to może i autostrady "wymalują"..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce opadają. Re: Buspas działa? To fajnie! IP: *.acn.waw.pl 21.11.09, 12:47 Tak ,tak nie ma już korków w Warszawie spowodowanych przez buspas,a ziemia jest płaska ,a Kopernik był kobietą.Chyba komuś przydała by się wizyta u lekarza(oczywiście myślałem o okuliście). Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Nie ma to jak autosugestia 20.11.09, 20:46 Jasne. Korki zmalaly. Poniedzialek w tym tygodniu godz. 19:00 Trasa Ł. kierunek Praga - korek zaczyna sie pod GUSem, wszystko stoi. Wtorek godz., 10:00 - Goclaw stoi, Trasa Ł. godz. 11:00 kierunek Ochota - korek zaczyna sie na moscie. Czy mi sie zdaje czy redaktor Osowski nadal nie jezdzi Trasa Ł. ? Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Oczywiscie, ze nie jezdzi TL: 20.11.09, 20:59 Cytat z bloga, zacytowany w artykule: "Od pewnego czasu podglądam w serwisie dla kierowców w porannym szczycie, który nadaje TVN Warszawa, skrzyżowanie Ostrobramskiej z al. Stanów Zjednoczonych. Kawałek dalej zaczyna się buspas." Wniosek jest jeden. Oglada TVN24 i tak wyciaga wnioski. Po co taki dziennikarz? Opisywac co sie widzi w TVN24 nawet moje dziecko potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Oczywiscie, ze nie jezdzi TL: IP: *.chello.pl 21.11.09, 11:13 > Opisywac co sie widzi w TVN24 nawet moje dziecko potrafi. To niech zacznie, nikt mu nie broni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Nie ma to jak autosugestia IP: *.aster.pl 21.11.09, 06:51 Oczywiście że nie jeździ. Mieszka na Żoliborzu, a pracuje na ul.Czerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Nie ma to jak autosugestia IP: *.chello.pl 21.11.09, 15:48 Nie masz pojęcia pajacu o czym piszesz. Widzę Ostrobramską codziennie z okien i po korkach nie ma śladu. Autor artykułu ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
janekplaskacz "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazien... 20.11.09, 18:25 Ale autor nie wyjaśnił dlaczego tak się stało. Ciekawe, że w tym samym czasie zmalał też korek na Wisłostradzie od strony Łomianek. Wcześniej zaczynał się przy moście Grota-Roweckiego, ostatnio zaczynał się dopiero Cytadeli. Efekt motyla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.centertel.pl 20.11.09, 19:27 A to proste. Na Plowieckiej za wiaduktem przy Kajki (jadac od Lublina) tak zostaly ustawione swiatla, ze kompletnie wstrzymaly płynnosc ruchu i staly sie wąskim gardłem. W ten sposob korkuje sie od Starej Milosnej do tych swiatel, co wczesniej sie zdarzało sporadycznie. I tak nastepuje zaklinanie rzeczywistosci dzieki czemu buspas okazal sie wielkim sukcesem, a zwezenie trasy z trzech do dwoch pasow nagle w cudowny sposob spowodowalo zmniejszenie korkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal_pl Gdzie te korki zmalały? Bo na pewno nie tutaj.. IP: 64.208.49.* 20.11.09, 18:27 Gdzie niby te korki zmalały...?!??? W środę jechałem tamtędy samochodem. Przejazd zajął mi godzinę zamiast normalnie 30 minut... Rozkład jazdy 182 jest taki sam jak był a może nawet przejazd całej trasy jest dłuższy niż przed wprowadzeniem pasów dla autobusów. To gdzie tu korzyść dla zwykłych ludzi ? Korzyść będzie miał budżet państwa i miasta, bo samochody stojące w korku spalą więcej paliwa, ludzie wydadzą na paliwo więcej pieniędzy to i z VATu i akcyzy więcej ich wpłynie do budżetu... ŻĄDAM LIKWIDACJI TEGO NONSENSU KOMUNIKACYJNEGO !!!! I UKARANIA WINNYCH WPROWADZENIA GO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 18:39 "pisze na swoim blogu Jarosław Osowski, dziennikarz zajmujący się komunikacją w "Gazecie Stołecznej". Nie rozumiem, dlaczego dziennikarz GeSu pisze na swoim blogu, miast na łamach firmy, która go zatrudnia? Ciekawe.. -- Mów mi Zyzio, mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.acn.waw.pl 20.11.09, 22:49 Ponieważ "dziennikarz" Osłowski pisze takie bzdury, że nawet Koszerna nie chce publikować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.aster.pl 21.11.09, 06:54 Pisze na blogu, bo jego gazeta (czt.pracodawca) nie chce drukować takiego bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazien... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 18:41 Jestem ciekawa jak to zostalo zmierozne ze sa mniejsze :-) Ja uwazam ze satakie same - za to czesc kierowcow poprostu UNIKA lazenkowskiej...... Biedni Ci z Pulawskiej czy Gorczewskiej bo tam raczej nie ma gdzie uciekac! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 rzeczywiście,wczoraj szedłem od 20.11.09, 18:42 pomnika lotnika w stronę dworca zachodniego. Jak na poczatku funkcjonowania tego pasu przed tym pomnikiem od strony dworca korek robił aż za Grójecka(około18) to wczoraj ruch odbywał się bez problemu, tak że nawet panowie ze straży miejskiej z fotoaparatem nie mieli co robic Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: rzeczywiście,wczoraj szedłem od 21.11.09, 03:36 To się przejdź na Rostafińskich i będziesz wiedział, co się s z tym ruchem stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: rzeczywiście,wczoraj szedłem od IP: 212.76.45.* 21.11.09, 11:43 I na Filtrową. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Taksowki juz jezdza, jeszcze zwykle i bedzie OK. 20.11.09, 18:49 Od tygodnia jezdza taksowki po buspasie, dlatego sama TL stala sie bardziej przejezdna. Jeszcze zwykle osobowki dorzucic i calkowicie ruch sie uspokoi :> Gorzej z drogami dojazdowymi. Nie dalej jak w poniedzialek czy we wtorek byl zawal Goclawka i Marsa (czyli Rembertowa i Wawra), wiec nie rozumiem czemu stoleczna krzywi rzeczywistosc. Wszyscy tam sa crossdresserkami? Postawienie znaku STOP z Walu udroznilo TL, bo stoi caly Wal. Na Zwirkach korek od 1-go sierpnia CODZIENNIE, bo ograniczony wjazd jest w TL. Grojecka stoi od wiaduktu za 1-szym sierpnia. Przed buspasem stala mniej wiecej od Dickensa. Gratuluje dziennikarskiego zakrzywiania rzeczywistosci. Tylko ciekawe komu pisza te bzdury? Mieszkancom Klewek? Poza tym, skoro tak dbacie o komunikacje miejska, niech napisza prawde - ile czasu zajmowalo autobusom przejechanie od petli do petli wg rozkladu przed buspasem i po buspasie. Powiem w tajemnicy, ze czas rozkladow sie nie zmienil! A mialo byc 15 minut krocej :>. Pewnie zaraz jacys milosnicy zaklamywania rzeczywistosc napisza, ze opoznienia sie zmniejszyly. Opoznienia, ktorych nie bylo :> Odpowiedz Link Zgłoś
olo-international Re: Taksowki juz jezdza, jeszcze zwykle i bedzie 21.11.09, 08:14 warzaw_bike_killerz napisał: > Gorzej z drogami dojazdowymi. Nie dalej jak w poniedzialek czy we wtorek byl > zawal Goclawka i Marsa (czyli Rembertowa i Wawra), wiec nie rozumiem czemu > stoleczna krzywi rzeczywistosc. Wszyscy tam sa crossdresserkami? Postawienie > znaku STOP z Walu udroznilo TL, bo stoi caly Wal. Na Zwirkach korek od 1-go > sierpnia CODZIENNIE, bo ograniczony wjazd jest w TL. Grojecka stoi od wiaduktu > za 1-szym sierpnia. Przed buspasem stala mniej wiecej od Dickensa. Dobre spostrzeżenia. Potwierdzam: Wał Miedzeszyński jest teraz totalnie zakorkowany. Kiedys stało się 10-15 minut w korku, dziś 45-60. Gdzie jest postęp? A może aby rozwiązać problem na Wale Miedzeszyńskim miasto też wprowadzi tam buspas. Z dwóch nitek dzisiaj, do jazdy będzie jedna. Po logice decydentów miejskich to całkiem prawdopodobne. Wydaje się że w ratuszu decyduja idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazien... IP: *.chello.pl 20.11.09, 18:53 "Jarosław Osowski, dziennikarz zajmujący się komunikacją" - skąd ten dureń wytrzasnął "al. USA"??? jeszcze jeden burak przyniesiony do Warszawy w koszyku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Skrót w stylu nowomowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 12:41 Skoro jest to al. Stanów Zjednoczonych, to dziennkarz wymyślił, że skrót będzie brzmiał al. USA. Fakt, ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazien... IP: 80.50.128.* 20.11.09, 18:57 A może zaprośmy wszystkich do pociągów Kolei Mazowieckich. Dojeżdżam z Międzylesia i w ciągu ostatnich dwóch tygodni, w godzinach porannych pociąg nie dojechał aż cztery razy. Czy tak ma wyglądać super komunikacja z centrum ???? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ty sięmódl by nie wporowdzili buspasów na 21.11.09, 09:54 Patriotów bo cały Otwock z Józefowem przesiądzie sie do pociągów. A wtedy w Międzylesiu bediesz mógł nam tylko pomachac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picin "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazien... IP: *.chello.pl 20.11.09, 19:22 przy pomniku lotnika korek jest mniejszy z uwagi na przesterowanie świateł. Zielone do jazdy w stronę mostu łazienkowskiego jest znacząco dłuższe niż w zeszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoto Dlaczego pismak kłamie bezczelnie? IP: 212.191.75.* 20.11.09, 19:33 Nic nie działa. Wręcz przeciwnie. Korki są w ciągu dnia - wcześniej sytuacja nieznana. GWno tworzy rzeczywistość nie po raz pierwszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Dlaczego pismak kłamie bezczelnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:38 Bo bierze kasę od HGW i jej nieudacznych zauszników. To są polityczne łapówki nie w formie bezpośrednio przekazanych pieniędzy. Galas, Ruta dajcie nam kierowcom szansę - odejcie jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Najważniejsza jest/była cierpliwość ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:37 Mimo, iż tak naprawdę mineło niewiele czasu - zaledwie 2 miesiące ! - od otwarcia Buspasu, już teraz widać, że było to najlepsze rozwiązanie ze strony Urzędu Miasta i ZTM ! Wszyscy na tym skorzystali, zarówno pasażerowie komunikacji miejskiej jak i Ci, którzy muszą korzystać ze swoich aut. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Klakierze Gronkowiec, wylecicie razem 20.11.09, 21:14 z ratusza przy najbliższych wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazien... 20.11.09, 19:41 na buspassie korka nie ma to fakt, a jak jest na dwoch pasach obok??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Virtual Reality dziala,nie buspas IP: *.acn.waw.pl 20.11.09, 20:29 jezdze codziennie ok 12 ej TL w strone Ochoty-zadnych istotnych roznic w czasie od wprowadzenia buspasa nie widze-raz jest gorzej,raz jej lepiej.Tego co sugeruje "fachowiec" od KM,czyli inaczej piszac fachowiec od przeklamywania rzeczywistosci nie udalo mi sie dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_kalosz Czas na buspas na Dźwigowej 20.11.09, 20:44 Ta wiecznie zakorkowana ulica, będzie wówczas przejezdna. Jakiż byłby to luksus dla jadących na Mokotów i Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalczegonie "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazien... IP: *.aster.pl 20.11.09, 20:56 No i się wydało!!! Redaktor Osowski jeździ samochodem po Trasie Łazienkowskiej i widział, że korki są mniejsze, ale jakby co to widział w telewizji. Z autobusu to raczej niewiele by zobaczył. Co prawda tam nie jeżdżę, ale w takim 509 to czasami nie wiem gdzie ja jadę. Taki ścisk! Że o smrodzie nie wspomnę, który dodatkowo powoduje odurzenie. A już szczególnie przypada mi do gustu jazda Ikarusem zasysającym własne spaliny do środka. Ludzie jeździjcie autobusami! Redaktorom będzie luźniej poruszać się autami. Odpowiedz Link Zgłoś
starchaser buspas na TŁ :) 20.11.09, 21:08 gratuluję władzom odwagi! ...a Wy kierowcy "1-osobowych" samochodów sobie jęczcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: buspas na TŁ :) IP: *.acn.waw.pl 20.11.09, 21:21 ten sie smieje,kto sie smieje ostatni ty dziekujesz i chwalisz teraz,ja PO podziekuje przy wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
starchaser Re: buspas na TŁ :) 20.11.09, 21:34 a sobie dziękuję. ..zobaczymy ile Kto Komu więcej podziękuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr ż siebie się śmiejesz 21.11.09, 09:58 ty się lepiej zastanów co sie stanie jak rzeczywiscie kierowcy samochodów przesiadą się do autobusów w sytuacji gdy władze miejskie NIE PRZEWIDZIAŁY żadnych dodatkowych środków na nowe autobusy oraz nowe linie autobusowe. Załozenie jest takie, że ludzie dopchnie się do dotychczasowego tloku. Pomysl co bedzie się dzialo w czasie letnich upałów.... PS A ja mam w samochodzie klimę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: buspas na TŁ :) 23.11.09, 08:42 Nie martw się, ciebie też może kiedyś będzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michau Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:34 Skoro autobusy mają swój indywidualny pas, to chyba nadszedł czas by pasażerowie MZA zaczeli dopłacać do budowy dróg i ich utrzymania skoro aż tak bardzo chcą być traktowani specjalnie. Nic nie ma za darmo. Kierowcy samochodów płacą kilka podatków zawartych w cenie paliwa by móc jeździć po drogach, a nie stać w korkach bo ktoś zabrał im pas. Wiem, autobusy też jeżdżą na paliwie, tak samo opodatkowanym, tylko ze do pasażerów samochodów nikt tak nie dopłaca jak do każdego pasażera komunikacji miejskiej. Tak drodzy Państwo. Gdyby nie dopłaty, bilet zamiast 2.50 kosztował by 7 zł. Poza tym może warto sprawdzić kto pozostawia więcej w formie podatków w budżecie miasta, użytkownicy samochodów osobowych czy pasażerowie autobusów. Nie żądam by traktować kogoś lepiej a innych gorzej, ale nie może być tak by w imię szeroko pojętej poprawności jednym znacznie polepszać kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja A zbadano wzrost ruchu w centrum IP: *.100.211.91.static.bait.pl 20.11.09, 22:47 Ja bez zastanowienia jade Al. Jerozolimskimi i M. Poniatowskiego i widze, ze znacznie wiecej osob skreca w Grojecka z Kopinskiej, albo nie wjezdza z Al. Jerozolimskich w TL tylko jedzie prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha! a to ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:06 bo jak w środę (chyba) wyjeżdżałam do pracy i oglądałam tuż przed wyjazdem (koło godziny 10) TVN warszawa to mówili "na wszystkich mostach ruch płynny, tylko na Łazienkowskim duży korek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: "Buspas działa - zmalały korki na Trasie Łazi IP: 85.232.249.* 20.11.09, 23:14 w poniedzialek jechalem z wawra na mokotow od 9:00 do 10:30, we wtorek troszke krocej ale wciaz zdrowo ponad godzine...ale o dziwo, w czwartek i w piatek trasa siekierkowska i dolina byly prawie puste, czyzby grypa juz zbierala swoje zniwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryvhu Rusza buspas na AK! IP: *.spray.net.pl 20.11.09, 23:29 Projekt złożony do biura IR, wprowadzone drobne poprawki i.. już za chwileczkę, już za momencik.... Odpowiedz Link Zgłoś