Dodaj do ulubionych

Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana

IP: 94.75.121.* 23.11.09, 09:37
Buldożerami wjechać i rozburzyć a nie w biurokrację się zabawiacie. Nic się nie zbuduje, jak będzie się przejmować każdym protestem! Nowe intwestycje wymagają usuwania starych ruder i załadów ale też i innych przeszkód, nie tylko budowlanych. Wiecie, dlaczego w Chinach każdego roku oddaje się tysiące kilometrów autostrad? Bo Chińczycy to mądry naród, nie dali się omamić bzdurnymi ideologiami o jakimś tam opiniowaniu społecznym, publicznych debatach i prawach do zaskarżeń decyzji urzędów. W ChRL osoby sabotujące inwestycje dostają albo karę śmierci albo 20 lat obozu reedukacyjnego i dlatego jest tam taki rozwój i postęp!
Obserwuj wątek
    • Gość: jaaaa za kaczyńskiego nie było takich problemów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 09:39
      ... bo prawie nic się nie budowało.
      • Gość: ja Re: za kaczyńskiego nie było takich problemów... IP: *.devs.futuro.pl 23.11.09, 18:16
        Gość portalu: jaaaa napisał(a):

> ... bo prawie nic się nie budowało.

Kaczyński jest nieomylny, bo postępuje wedle zasady: nie myli się tylko ten, kto
        nic nie robi :)
    • Gość: don Re: Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana IP: *.swiatksiazki.pl 23.11.09, 09:48
      Jakbyś nie wiedział, to w tym zakładzie Świt zatrudniani są niepełnosprawnii,
      którym szczególnie trudno będzie znaleźć nowe zatrudnienie, a w miejscu
      planowanego wiaduktu znajduje się dość droga cześć zakładu przemysłowego. Już
      wielokrotnie włodarze mówili, że mogliby się uciec do specustawy drogowej, ale
      nie chcą tego robić, aby nie pozbawić niepełnosprawnych pracy. Tym razem
      popieram działania miasta - jego wstrzemięźliwość.
    • Gość: z miesta Nieudaczne urzędasy... IP: 213.77.28.* 23.11.09, 09:57
      A premie lecą...
    • Gość: Piotrek planowanie IP: 195.33.34.* 23.11.09, 10:07
      Mnie bardziej ciekawi to, że kilkadziesiąt lat temu potrafili
      przewidzieć miejsca na tory i drogi dla natężenia ruchu, który
      musiał być dla nich surrealistyczny, a teraz planiści nie
      potrafiąwybiec kilka lat do przodu i żeby w przyszlości coś
      skutecznie zbudować, trzeba będzie burzyć setki domów/zakładów...
      • Gość: mzb Dokładnie, też mnie to ciekawi IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 23.11.09, 11:28
        Poza tym budowano z ogromnym zapasem, przecież taka Trasa Łazienkowksa była
        projektowana jeszcze w latach 60!
    • radoslawdobry Nieudolność ZMiD 23.11.09, 11:25
      Zarząd Miejskich Inwestycji Drogowych to nieustanny przykład
      nieudolności. Wilanowska, al. Jerozolimskie/Łopuszańska, Cybernetyki.
      Zawiera się umowy z wykonawcami mimo, że teren nie jest wykupiony i
      wykonawca nie może rozpocząć prac.
      www.zmid.waw.pl/
    • Gość: rysiek Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana IP: *.ip.netia.com.pl 23.11.09, 11:39
      Przecież misto ma KOORDYNATORA, który nie powinien dopuszczać do
      takiej sutuacji. Co on robi, za co bierze pieniądze? Może się nie
      nadaje do koordynowania ?
    • Gość: mariki Re: Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 12:25
      LOL, dlaczego w takim razie nie przeniesiesz się do Chin, skoro tak tam dobrze?
      Ja tam cenię nawet te ochłapy demokracji które mamy w tym kraju...

A co do budowy dróg, to może lepiej zacząć od tańszych metod, czyli ograniczenia
      ruchu samochodów i realnego postawienia na transport zbiorowy? Tylko że na tym
      nie zarobią lobbyści i inni znajomi królika z firm budowlanych... No i koncerny
      samochodowe będą wielce niezadowolone, więc pan Premier co wszystkich kocha nie
      zrobi im tego przecież...

Jak się buduje osiedla i drogi na zachodzie Europy:
      www.zm.org.pl/?a=ijburg-09b
      cyt.: "Szersze ulice, mające 2x po 2 pasy ruchu – to w Amsterdamie niewielki
      procent ogółu dróg." - u nich 2x2 to są te szersze, a dodatkowo na wielu drogach
      jednym z tych pasów jest buspas.
      • Gość: bolo Re: Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana IP: *.centertel.pl 23.11.09, 12:36
        > A co do budowy dróg, to może lepiej zacząć od tańszych metod, czyli ograniczeni
        > a
        > ruchu samochodów i realnego postawienia na transport zbiorowy?
        To najpierw dajcie ten dobry zbiorkom. Bo obecny jest do d*py, a 90% środków
        pakuje się w metro.

> cyt.: "Szersze ulice, mające 2x po 2 pasy ruchu – to w Amsterdamie niewie
        > lki procent ogółu dróg."
        Jak całe miasteczko ma wzdłuż i wszerz 10 km, to nie dziwota. Dojazd z
        przedmieścia do centrum to 5 km - traska w sam raz na rower lub parę przystanków
        metrem. Oczywiście jest też autostradowa obwodnica i autostrady w różne części
        kraju.
        Warszawa jest jednak "trochę" większa, jej centrum od czasu zniszczeń wojennych
        ma "trochę" mniejszą gęstość zabudowy i w związku z tym odległości są "trochę"
        większe. A nawet w Holandii na trasach ponad 10 km rowerem jeżdżą niechętnie.
        • Gość: mariki Re: Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 13:01
          To fakt że zbiorkom nie działa w Warszawie jak należy. Mimo pięknych deklaracji
          Ratusz traktuje go po macoszemu. Sam fakt odkorkowania i uprzywilejowania A i T
          nie wszędzie rozwiąże problem.

Zastanawiam się, czy sensownym byłoby np. dodatkowe uprzywilejowanie samochodów
          przewożących min. 3 osoby. :-) Np. na takiej TŁ czy innych 3-pasmówkach - jeden
          buspas, jeden pas 3p+, i jeden ogólny. :-)

Nie wymagam od ludzi żeby jeździli 10+ km do pracy na rowerze - chociaż ja
          dokładnie tyle jeździłem jeszcze rok temu. :-) Czas przejazdu taki sam jak
          autobusem. Ale poza rowerem istnieją jeszcze tramwaje, SKM (mamy imponującą
          długość torów kolejowych w mieście!), metro, autobusy, parkingi P+R, B+R... To
          nie jest tak że się u nas nie da, to Ratuszowi się nie chce.
          • Gość: World Re: Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana IP: 195.117.230.* 23.11.09, 13:38
            Gość portalu: mariki napisał(a):

> Nie wymagam od ludzi żeby jeździli 10+ km do pracy na rowerze -
            > chociaż ja dokładnie tyle jeździłem jeszcze rok temu. :-) Czas
            > przejazdu taki sam jak autobusem. Ale poza rowerem istnieją
            > jeszcze tramwaje, SKM (mamy imponującą długość torów kolejowych w
            > mieście!), metro, autobusy, parkingi P+R, B+R... To nie jest tak
            > że się u nas nie da, to Ratuszowi się nie chce.

Ostatnio tak zamarł ruch rowerowy w Warszawie, że nawet i
            rowerzystom się już nie chce się korzystać z tego środka :)
            Więc co tu się czepiać Ratusza :)
            • Gość: ja Re: Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana IP: *.devs.futuro.pl 23.11.09, 18:19
              Gość portalu: World napisał(a):

> Ostatnio tak zamarł ruch rowerowy w Warszawie, że nawet i
              > rowerzystom się już nie chce się korzystać z tego środka :)
              > Więc co tu się czepiać Ratusza :)

Zauważyłem, że rowerzyści zdradzili swoje rowerki w ostatnim czasie :) Czyżby
              jakieś problemy mieli z poruszaniem się na nich? :)
    • Gość: bolo "Świt" dostanie odszkodowanie, niech się goni! IP: *.centertel.pl 23.11.09, 12:38
      Wywłaszczenie za odszkodowaniem to normalna procedura, nie ma co histeryzować.
    • Gość: warszawiak'09 Budowa wiaduktu na Okęcie zablokowana IP: *.aster.pl 23.11.09, 13:42
      Za co pobiera pensje i nagrody cała ta zgraja "Bufetowej", z nią włącznie ? Cały okres pobierania przez nią pensji to czas stracony dla Warszawy. Mam nadzieję,że jak wreszcie dostanie kopa, to będzie można szybko naprawić szkody wyrządzone przez tę jej zgraję imbecyli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka