IP: *.energis.pl 27.01.04, 20:25
Co o tym myslicie? Mnie troche niepokoi kwestia modernizacji obecnego Estadio
WP i pozostawienia go - brzmi to troche nieprawdopodobnie :| (po co nam dwa
stadiony jak nie wiadomo czy ten jedenzarobi na siebie?) No i jak ma sie
relacja stadion > Legia, bo ja sie juz pogubilem. Legia dostanie w dzierzawe
sam stadion, cale tereny, czy moze bedzie tylko nieodplatnie korzystac ze
stadionu? Eh...
Obserwuj wątek
    • mike_ Re: Stadion 28.01.04, 09:47
      Nie ma się cieszyć.
      Ja mam sporo watpliwości. Dlaczego miasto chce samo wybudować ten stadion? Boję
      się tego że samo miasto które buduje wszystko z niezłymi przekrętami w
      zastraszającym tempie zafunduje nam stadion znacznie póxniej niż obiecano. I
      Kaczor stwierdził że miasto ma tyle kasy ile ma i będzie to standardowy stadion
      bez fajerwerków. I tutaj mam kolejne ale... Nie chodzi mi wcale o rozsuwany
      dach, ale uwazam że jakieś przyzwoite bary, sklepiki, restauracje oraz cała
      infrastruktura powinna się tam znaleźć. A jezeli dojdzie do tego nasze tempo
      budowania to za 6 lat otrzymamy stadion który był nowoczesny 20 lat temu na
      zachodzie i z którym będziemy się bujac przez kolejne kilkadziesiąt lat.
      A Legia będzie miała najprawdopodobniej bezpłatne prawo korzystania ze stadionu.
      W sumie wolałbym aby zawiązana była spółka z udziałem jakiegoś prywatnego
      inwestora. Stadion byłby lepszy a miasto może by wyremontowało np jezdnie
      Krakowskiego Przedmieścia (przykładowo, ale tam już zgubiłem jakieś części od
      wozu)
      • Gość: Lech Stadion Narodowy IP: *.blaster.pl / 62.233.181.* 28.01.04, 12:58
        BEdzie kapitalnie.Teraz zacznie się budowa stadionu narodowego,a w następnej
        kolejności dwie skocznie narciarskie też narodowe, później wybuduje się
        lotnisko narodowe , a jescze poźniej narodowy tor saneczkowy ,koniecznie w
        warszawie,a na koniec przeniesienie wszystkich klubów sportowych do Warszawki z
        których to klubów dziadowska Legła będzie mogła sobie dobierać zawodników na
        płace których pieniądze da Prezydent Warszawki.Na metro załatwi się dotacje.
        • Gość: Ziom Re: Stadion Narodowy IP: 193.0.95.* 28.01.04, 18:40
          A przypomnij sobie w jakim miescie jest budowany stadion za centralne 16 mln od
          MENiS (ktory podlega pani minister z Poznania).
      • Gość: Tuzin Re: Stadion IP: *.energis.pl 29.01.04, 00:29
        W ogole co to jest prawo bezplatnego uzytkowania?
    • atob Re: Stadion 29.01.04, 08:21
      JA tam bede sie cieszyl dopiero jak zaczna budowac ...a narazie droga do tego daleka.
      Choc pewne promyki nadzieji sa :)
      • j_karolak Re: Stadion 30.01.04, 15:51
        Samo rozpoczęcie budwy nic nie da. Miasto może wysupla przed wybiorami forsę na
        rozpoczęcie, ale dopiero potem zaczną się problemy. Poza tym cholernie
        kosztowne będzie samo użytkowanie.
        Kaczor robi sobie kampanie za stołeczne pieniądze.
        • atob Re: Stadion 31.01.04, 01:49
          A ja sobie mysle Karolak ze przemawia przez Ciebie troszke zawisc jako kibica Poloni . Pewnie bys patrzyl na to inaczej jakby stadion byl budowany na Konwiktorskiej .
          Naprawde nie chcesz miec w Warszawie nowoczesnego stadionu ?
          • mike_ Re: Stadion 02.02.04, 09:21
            Sorry Atob ale mam podobne obawy..
            Znając tempo budowy różnych warszawskich inwestycji?? Tym bardziej, że kasa ma
            być przyznawana rocznie. A co będzie jak w przyszłym roku Warszawa nie dostanie
            kasy na metro?? Stadion stanie....
            Nie wiem dlaczego nie wybudować stadionu tak jak głosiła pierwsza wersja
            (publiczno-prywatna spółka). I stadion byłby nowowczesniejszy i byłaby
            gwarancja wybudowania w czasie.
            • j_karolak Re: Stadion 02.02.04, 09:31
              Mike ma rację. Pewnie, że chciałbym nowoczesny stadion, ale nie wierzę, że się
              wszystko uda, bo Kaczyński tak chce.
            • atob Re: Stadion 03.02.04, 03:52
              Obawy ja tez mam ...ale mam tez troche optymizmu :)
              Choc juz w prasie pojawiaja sie glosy ze zamiast na budowe stadionu przeznaczyc te pieniadze na remonty drog czy metro .
              • mike_ Re: Stadion 03.02.04, 09:35
                Stary ja też chcę stadion, ale uwazam, że nie tędy droga.
                Najlepszym rozwiązaniem byłaby spółka miasta (wnosi grunty) oraz Legii z jakąś
                firmą sponsorem. Oczywiście jest to niemożliwe. Prasa tak czy siak będzie
                krzyczeć..a to że miasto wydaje pieniądze na stadion albo na to że wnosi sporo
                warte grunty do jakiejś spółki gdzie siedzi prywaciarz...
                • atob Re: Stadion 03.02.04, 14:10
                  mike_ napisał:

> Stary ja też chcę stadion, ale uwazam, że nie tędy droga.

To ktoredy ? Stary:)
                  Miasto utopilo wczesniej sporo mln w roznego rodzaju inwestycje .Mniej lub bardziej trafione .Przewaznie mniej ;)
                  Jak Kaczor chce to niech buduje ja mu przeszkadzac nie bede :)
                  MAsz Mike jakis pomysl ? koncepcje?
                  • mike_ Re: Stadion 03.02.04, 15:38
                    atob napisał:

> mike_ napisał:
                    >
                    > > Stary ja też chcę stadion, ale uwazam, że nie tędy droga.
                    >
                    > To ktoredy ? Stary:)
                    > Miasto utopilo wczesniej sporo mln w roznego rodzaju inwestycje .Mniej lub
                    bard
                    > ziej trafione .Przewaznie mniej ;)
                    > Jak Kaczor chce to niech buduje ja mu przeszkadzac nie bede :)
                    > MAsz Mike jakis pomysl ? koncepcje?

Od koncepcji to jestem tutaj ja!!!
                    A inną drogę znam. Mniej więcej podobna jak było poprzednio. Partnerstwo
                    publiczno prywatne czy jak się to tam zwało. Uważam, że powstał by wtedy lepszy
                    stadion z lepszym zapleczem rozrywkowo-usługowym (baseny, kawiarnie itp itd) i
                    w krótszym czasie. No i of course musiałaby Legia w tym uczestniczyć.
                    Na razie Kaczyński to zatrzymuje budowanie a nie buduje w Warszawie, więc
                    trudno być optymistą...A co będzie jak za rok sejm nie przyzna kasy na metro?
                    to wtedy Rada nie przyzna kasy na stadion i co?? budowa stanie na rok??
                    A w ogóle co to za pomysł z zostawieniem obecnego stadionu jako stadionu
                    treningowego???? Bedziemy mieli stadion treningowy na 15 tysięcy miejsc...uhhh.
                    na miejscu obecnego stadionu dałoby się zrobić 3 boiska treningowe (na których
                    mogłyby cwiczyć jednoczesnie drużyny młodzieżowe na przykład).
                    • atob Re: Stadion 05.02.04, 03:44
                      To jest sluszna koncepcja:)
                      A na powaznie masz wiele racji ...Pozyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie
                    • atob Re: Stadion 12.02.04, 20:08
                      mike_ napisał:
                      > A w ogóle co to za pomysł z zostawieniem obecnego stadionu jako stadionu
                      > treningowego???? Bedziemy mieli stadion treningowy na 15 tysięcy miejsc...uhhh.
                      >
                      > na miejscu obecnego stadionu dałoby się zrobić 3 boiska treningowe (na których
                      > mogłyby cwiczyć jednoczesnie drużyny młodzieżowe na przykład).
                      >

Hmmm ...w/g dzisiejszego "zW"
                      - Zyleta bedzie zburzona a na jej miejsce ma powstac trybuna nowego stadionu
                      - Luki zburzone a na ich miejscu parkingi
                      Wiec zostanie naprawde przyzwoite boisko treningowe z oswietleniem i pogrzewana plyta ... z jedna trybunka ;)
                      To sa narazie oczywisci tylko plany...
                      • mike_ Re: Stadion 12.02.04, 21:43
                        hmmm, czyli boisko treningowe bedzie pomiedzy parkingami a głównym stadionem...jakoś sobie tego nie mogę wyobrazic..ale cóż. Pozyjemy zobaczymy.
                        ps. co ze spotkankiem?
                        • atob Re: Stadion 13.02.04, 09:43
                          spotkanie ?
                          Hehe jak najwczesniej:)
                          Ja zawsze na "+" ...

Ps Mamy ostatnio inwazje z "civ.pl" ...Ale i tak My tu bylismy pierwsi :)
                          Ps1 Osobnicy z "civ.pl" zachowuja jednak poziom w przeciwienstwie do wczesniejszych "polonistow "[oprocz Kixxa i J_Karolaka:)]
                          • mike_ Re: Stadion 13.02.04, 15:22
                            atob napisał:

> spotkanie ?
                            > Hehe jak najwczesniej:)
                            > Ja zawsze na "+" ...

No to czekam...

> Ps Mamy ostatnio inwazje z "civ.pl" ...Ale i tak My tu bylismy pierwsi :)
                            > Ps1 Osobnicy z "civ.pl" zachowuja jednak poziom w przeciwienstwie do
                            wczesniejszych "polonistow "[oprocz Kixxa i J_Karolaka:)]

poziom?? hmmmm.. niewysoki chyba jednak. Poczytałem parę postów, uhhh, jak to
                            mawia mój znajomy pełna kulturwa. Żałosne
                            • atob Re: Stadion 13.02.04, 16:05
                              mike_ napisał:

>
                              > No to czekam...

ok

>
                              > poziom?? hmmmm.. niewysoki chyba jednak. Poczytałem parę postów, uhhh, jak to
                              > mawia mój znajomy pełna kulturwa. Żałosne
                              >
                              hehe no coz bylem bardzo ale to bardzo zadowolony z pewnego powodu i pozytywnie ustosunkowany do ludzi :) teraz jak splynela na mnie "proza szarego zycia " to juz bym tak chyba nie napisal ...

PS
                              PS Kulturwa sztabowa:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka