felicjan15 16.12.09, 10:07 Jak ktoś zaczadzieje lub wylecą w powietrze to oczywiście winna będzie administracja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chomik Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek IP: 217.17.42.* 16.12.09, 10:51 Ja tez chcę, żeby mi ktoś kupił kuchenkę. Dlaczego życiowi nieudacznicy mają łatwiej? A ja muszę kupować rzeczy dla siebie sam? Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen 16.12.09, 12:37 A ja nie chce, kupie sobie sam. Ale chce mieszkanie komunalne. Paradoks Polski - im więcej masz, tym masz mniej. Masz za dużo, żeby dostać komunalne, ale za mało na kredyt. Więc musisz sobie wynająć, tylko że wtedy płacisz cenę rynkową, więc płacisz i na życie zostaje ci mniej, niż ubogiemu, który mieszkanie dostaje od miasta. Zarabiasz więcej, masz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadyrow Bunt Czeczenów ze Śródmieścia???Zapraszam!:-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 16:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 14:52 Nie chcą tych kuchenek? Nie dawać. I odłączyć gaz. Sami sobie kupią.:) Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen 16.12.09, 17:52 M napisał(a): > Nie chcą tych kuchenek? Nie dawać. I odłączyć gaz. Sami sobie kupią.:) Też wielki problem - niech gotują na butlowym. Wystarczy zmienić dysze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: *.elartnet.pl 19.01.10, 21:46 Gość portalu: M napisał(a): > Nie chcą tych kuchenek? Nie dawać. I odłączyć gaz. Sami sobie kupią.:) może jeszcze prąd i wodę odciąc ??!!!!!! człowieku spróbuj na takiej kuchence ugotowac obiad dla 4 osobowej rodziny!!!! życzę powodzenia!!!!!!!!!!to jest kuchenka turystyczna instalacja gazowa jest sprawna !!!!!!!!! wiec naprawde nie widze powodu do odcięcia gazu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramkarz Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 16:11 Przeciez tych kuchenek nikt nie kupil dla nich, sa to przestarzale technologicznie sprzety ktorych nikt z wlasnej woli w sklepie by nie kupil. Wiec ktos kto mial zapas takich kuchenek dogadal sie z administracja. Tak sie dzieje z wiekszoscia "sprzetu" ktory administracje daja "darmo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.N. Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: *.acn.waw.pl 16.12.09, 22:22 Nie mają lepiej tylko gorzej. Ktos kupił im coś co nie nadaje się do użytku, jesli masz problem ze zrozumierniem tekstu to go nie komentuj. Każdy by chciał kupić sobie duże mieszkanie i kuchenkę jaką chce. Problem w tym, że tacy jak ty płacą im za wielogodziną harówkę tyle, że nie mogą za to nawet zapłacić czynszu, kupic dzieciom butów, a skąd dopiero kuchenkę. Znam ludzi, którzy pracują w ochronie po 15 godzin na dobę i dostaja za to tylem,że nie starcza na zycie przez tydzień. ozumiem, że maja dorabiać w ciągu 9 pozostałych w ciągu doby godzin? i nie muszą przecież ani spać ani jeść. I zabierz im jeszcze te kuchenki, które sie do niczego nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:02 Tobie się wydaje, że każdy kto ma więcej niż ty, to złodziej i wyzyskiwacz? To wyobraź sobie, że po studiach (aaaa, no tak) można dostać uczciwą pracę za uczciwe pieniądze ALE znaleźć się w opisanej przez kolegę sytuacji. Za bogaty na komunalne, za biedny na kredyt, na który i tak musiałby całe życie zapier,.... I po co mu to było - mógł iść do zawodówki i chlać, chlać, chlać. Dziś byłby menelem z mieszkaniem za frajer i dymiłby, że mu kuchenka nie pasuje. NIE PASUJE? KUP SE LEPSZĄ! W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ@@@ Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 10:06 Bardzo chętnie Ci ją oddam i życzę powodzenia !!!!! Nie jesteśmy nieudacznikami te kuchenki nienadają się na działkę a co dopiero do prowadzenia gospodarstwa domowego gdzie są dzieci i potrzebują zjeść ciepły posiłek po szkole !!! A na tym nie da się ugotować normalnego obiadu !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parapet Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 22:24 chetnie Ci ja oddam "pomylko życiowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mek Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? IP: *.tktelekom.pl 16.12.09, 10:56 Niech posmakują spłacanie kredytu hipotecznego. Bezczelność z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? IP: *.acn.waw.pl 16.12.09, 15:00 kogo obchodzi twój kredyt hipoteczny. Pożalić to się możesz rodzince, że ci tak źle, bo tutaj na tym forum nikt cię nie pocieszy. Spłacaj spłacaj. To ile jeszcze? 30 lat ci zostało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:05 Widzisz, nie jesteś w stanie tego zrozumieć - człowiek sam spłaca, sam na to pracuje i nikogo o łaskę nie prosi. A ty pewnie jak te menele - mi się należy lepsz kuchenka! Rodzinie się pożal, razem z tamtymi, a nie domagaj się innej kuchenki od administracji. Może mama ci kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 Re: Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? 16.12.09, 16:11 Gość portalu: Mek napisał(a): > Niech posmakują spłacanie kredytu hipotecznego. Bezczelność z ich > strony. A kto ci ten kredyt kazał brać???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfredd Re: Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:06 nikt mu nie kazał ale i nikogo o łaskę nie prosi - w przeciwieństwie do żuli od kuchenek, któym od tej darmochy juz się w dupach poprzewracało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? IP: *.elartnet.pl 19.01.10, 22:07 Gość portalu: gfredd napisał(a): > nikt mu nie kazał ale i nikogo o łaskę nie prosi - w przeciwieństwie > do żuli od kuchenek, któym od tej darmochy juz się w dupach > poprzewracało. żuli ??? od kuchenek??? człowieku zastanowiłeś się pisząc to??? ja mieszkam tam z rodzicami (ktorzy pracuja zarabiajac marne grosze ),sama natomiast pracuje i studjuje . W tych blokach jest wielu ludzi w podobnej sytuacji!!!!!!!! nie wszystkim jest tak dobrze jak tobie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parapet Re: Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 22:25 Jak się ma pieniadze i wzieło kredyt to chyba ma się z czego spłacac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@@@ Re: Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? IP: *.elartnet.pl 19.01.10, 21:59 Gość portalu: Mek napisał(a): > Niech posmakują spłacanie kredytu hipotecznego. Bezczelność z ich > strony. wyobraź sobie człowieczku ,iż moi rodzice pracujący w państwówce zarabiaja marne grosze i nie stac ich na kredyt hipoteczny!!!!!!!! ledwo co wiążą koniec z końcem, czy bezczelnościa z ich strony jest iż zarabiaja po 1000 zł .ja kończe liceum a moja siostra gimnazjum i niestety jest ciężko utrzymac 4 osobowa rodzine za 2 tys pln. chce studjowac medycyne lecz niestety nie wiem czy sytuacja finansowa mi to umożliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Mieszkają za marny grosz i jeszcze żądania ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.10, 10:22 Uniemożliwi ci to brak podstawowej znajomości ortografii. "studiować" a nie "studjować" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: 213.77.28.* 16.12.09, 11:32 Elektryczność kosztuje mnie ok. 500 zł za dwa miesiące. Że co!? Niewiele więcej moja rodzina (2+1) płaci za pół roku. Za bardzo prądu nie oszczędzamy, wiadomo jak jest z małym dzieckiem. I dwa komputery pracują przynajmniej 8h dziennie... Kuchnie mamy elektryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator z Pragi Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: 212.180.138.* 16.12.09, 11:47 U mnie ogrzewam mieszkanie (ogólnie to tylko jeden pokój) piecykiem elektrycznym, komputer chodzi często non stop i mieszkamy z teściową, a rachunki wychodzą po 400-500 zł miesięcznie i też się da żyć! Ludzie rozumiem, że życie dało Wam w kość, ale do k. nędzy jeszcze macie czelność iść i się wykłócać z ADM'em, bo dali Wam kuchenki???Dali? Za darmo? Może lepiej jakby dali kasę co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_dreptak Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 11:41 zamiast godziś się na szykany ze strony administracji proponuję kupić sobie własne mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prahnitz Życie na garnuszku miasta. IP: 212.244.73.* 16.12.09, 12:00 Jak się żyje na koszt budżetu miasta to się nie ma roszczeń. Nie podoba się - wypad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca_trolli Wypad z forum, trollu IP: *.chello.pl 16.12.09, 15:21 Najpierw skończ zerówkę, dziecko, a potem siedź cicho i słuchaj, jak mądrzejsi rozmawiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prahnitz Nie denerwuj sie bo bedziesz mial zmarszczki. IP: 212.244.73.* 16.12.09, 15:58 Złość piękności szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca_trolli Ja się nie złoszczę IP: *.chello.pl 16.12.09, 18:24 ani nie denerwuję. Bawi mnie twoja głupota, dzieciaczku. Mama jeszcze nie kazała rączek umyć i pójść spać? Z rączkami na kołderce oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eek Re: Ja się nie złoszczę IP: *.chello.pl 17.12.09, 06:42 myśliwy stał się zwierzyną.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśląca Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: 195.205.151.* 16.12.09, 12:53 Czemu mają wylecieć w powietrze skoro instalacja jest sprawna i sprawdzana corocznie?Ta sytuacja nie mieści się w głowie w XXI wieku zamiast iść z postępem i ułatwiać życie administracja je utrudnia.Ciekawe kto na tym zarobi????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: 193.109.212.* 16.12.09, 13:00 Przez pół roku, zanim urządziłam kuchnię, gotowałam na jednym elektrycznym palniku + czajnik elektryczny - więc wiem, że da się tak żyć i nie jest to jakaś szczególna uciążliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: 83.98.179.* 16.12.09, 13:32 hehe niech tobie odetna gaz wowczas bedziesz biadolic! albo podwyzsza prad o 20%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfs A co to za bujdy na resorach? IP: 212.114.200.* 16.12.09, 14:57 OK - gotowanie na kuchence elektrycznej jest droższe niż na gazie. Ale te kilkaset zł miesięcznie różnicy to jakiś bełkot. W Niemczech przeciętnie ta różnica orientuje się na kilkadziesiąt euro, ale rocznie. Nawet beztrosko marnując energię na robienie herbatki na kuchence, nie zrobi się z tego kilkaset zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramkarz Re: A co to za bujdy na resorach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 16:14 "W Niemczech przeciętnie ta różnica orientuje się na kilkadziesiąt euro, ale rocznie." Warto jednak zagladac na forum w koncu dowiedzialem sie ze mieszkam w niemczech. W nieswiadomosci zylem prawie pol wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfs Re: A co to za bujdy na resorach? IP: *.pool.mediaWays.net 16.12.09, 21:29 Trafny wniosek! Podejrzewam, że nie przyszło Ci do głowy, że to ja mieszkam w Niemczech i piszę z własnej perspektywy? Takie kuchenki mają ca. 2.5kW. Ile trzebaby takiego czegoś używać, żeby miesięczny wzrost rachunku za "prunt" wynosił 400 zł? Pi razy oko dwa tygodnie bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek IP: 89.231.149.* 16.12.09, 15:25 Niech sobie kupią mieszkania dzieci boże. Wołali precz z komuną niebożęta a wcześniej trzeba było zapoznać się z ekonomią kapitalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitał marksa WON z komunalną chołotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:43 Nie patyczkować się z komunalną chołotą! Nie podobają się nowe kuchenki, to zabierać swoje graty i wynocha! Banda nieudaczników życiowych, którym wydaje się, że im się wszystko należy. Wała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: WON z komunalną chołotą IP: *.aster.pl 16.12.09, 22:03 Gratuluję autorowi szczęścia nie mieszkania w mieszkaniu komunalnym! Widocznie trzeba być właśnie tak chamskim, nie szanującym innych ludzi i ich możliwości finansowych, żeby pisać takie komentarze. Chołota - jest to okreslenie, które raczej oddaje osobowość autora tego komentarza! Nie wszystkich ludzi stać na mieszkanie własnościowe! Nie wszystkich też stać na kredyty! Ludzi są wszyscy tacy sami, ale życzę autorowi "powinięcia się" nogi i np.eksmisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrtwet Re: WON z komunalną chołotą IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:16 Ale dlaczego jedni mają dostać mieszkanie za darmoche i jeszcze wybrzydzać co im nie pasuje a inni muszą sami zarobić na swoje oraz na tych, co dostali za darmo? Nie stać Cię na własne? A co mnie to obchodzi, to Ty moje dziecko jesteś, czy co? Z całym szacunkiem! Podaj mi JEDEN (ku*wa, JEDEN) sensowny powód dla którego mam SWOJEMU dziecku odebrać od gęby i dać TOBIE? Ja rozumiem, że w życiu różnie bywa i czasem trzeba kogoś poratować - przekimać go w komunałce rok/dwa, żeby stanął na nogi i sobie poszedł na swoje radzić sobie samemu, bo inaczej skończyłby pod mostem. Ale dać komuś mieszkanie DOŻYWOTNIO i tolerować jego pretensje co do wyposażenia? Nie bądź śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca_trolli WON z forum, trollu IP: *.chello.pl 18.12.09, 02:23 Stuknij się w ten swój pusty łeb, żeby echo poszło, a potem złap się za miotłę i sprzątaj schneller to szwabskie biuro, bo cię z arbeitu wypieprzą. Żadna praca nie hańbi, ale nie udawaj, że jesteś czymś lepszym niż jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: WON z komunalną chołotą IP: *.chello.pl 17.12.09, 06:53 a to nie pisze się "hołota" ? Odpowiedz Link Zgłoś
szlakuls Kuchenki z płytą ceramiczną 16.12.09, 15:46 Są takie dwupalnikowe, szybko się nagrzewaja i są oszczędniejsze niż te z płytami metalowymi. Kupić trzeba tylko komplet kilka garnków za 100-200 zł z dobrym płaskim dnem. Swoją drogą jak człowiek ma własne mieszkanie to sam wszystko musi kupić i jak trzeba to jeszcze okna wymienić. A ci z komunalnych wszystko dostają gratis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfg Re: Kuchenki z płytą ceramiczną IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:35 Ciiiicho, bo ADM będzie jeszcze musiała im ganrki zafundować. I talerze i łyżki. I gacie na zmianę. A potem kogoś, kto będzie im te gacie zmieniał, bo przecież oni są biedni. BIEDNI, nie widzisz? No - to się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympek Zal... IP: 79.173.142.* 16.12.09, 16:06 Krew mi sie gotuje jak patrze na to zdjecie. Oto banda 14 pyskatych bab zyjacych na moj i wasz rachunek zadzwonila do gazety zeby zrobic awanture ze miasto kupuje im za nasze pieniadze nie takie kuchenki. Szczegolnie krew mi sie gotuje na widok Pani w bialym dresiku z elegancka grzywka i malego dresiarza w kapturze i czapce z daszkiem ktorego zapewne mamusia zabrala zeby byl na zdjeciu w gazecie. A to Polska wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramkarz Re: Zal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 16:22 I slusznie ze krzycza, pomijam kwestie czy im sie nalezy, ale skoro juz "panstwo" cos komus daje za moje pieniadze to niech da cos co na wlasciwym poziomiomie spelnia zadania do jakiego jest przeznaczone. W czasach gdy ze sklepow wycofano zarowki 100watowe po to zeby ludzie oszczedzali energie elektryczna, jakis idiota daje biedakom energochlonne i malowydajne kuchenki oni ich nie wymienia na nowsze modele bo za co?. Tak na moje wyczucie to zarobila na tym hurtownia w ktorych te kuchenki zalegaly bo nikt przy zdrowych zmyslach by ich nie kupil. Ciekawe czy hurtownia odwdzieczyla sie administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lla Re: Zal... IP: 213.25.91.* 16.12.09, 18:19 Bramkarzu, w mieszkaniu, które kupiłam, wszystko jest na prąd, nawet wentylacji grawitacyjnej nie ma, tylko wymuszona - cały czas pracuje, wodę na herbatę grzeję nie w czajniku lecz w garnku(jak sporo osób w Paryżu:)), sporo gotuję, piekę (kuchnia elektryczna z piekarnikiem), modem działa non-stop, podobnie jak laptop, sprzęt audio, TV, telefon na czuwaniu, piorę codziennie i suszę (suszarka), światła zapalone do późnych godzin nocnych, żelazko, które "zjada" dużo energii - prawie codziennie jest w pracy, do tego codziennie suszarka do włosów, często inne urządzenia elektryczne - czyscik parowy (alergia dziecka), ekspres do kawy, mikser itp. Mieszkanie nie jest bynajmniej jednopokojowe. Mieszkają 3 osoby w porywach do 4. Nie używam energooszczędnych żarówek. W ogóle nie oszczędzam prądu. I najwyższy rachunek za 2 miesiące, który otrzymałam wynosił 370 zł (stary typ rozliczeń - pierwszy z 3 wysoki, 2 pozostałe niższe), obecnie nie przekracza 300 zł. Jak się mnożyć kwoty dwu-trzykrotnie dla lepszego efektu, trzeba to robić z wyobraźnią. Wyobraźnią trzeba się równiez wykazać, by wnosić żądania darmowego wyposażania otrzymanych za darmo mieszkań (przepraszam - nie darmo, koszty ponoszą ci, co kupują, nie otrzymują mieszkania) w sprzęt energooszczędny. Wyobraźnię trzeba równiez mieć, by pójść do pracy, ktorej w Warszawie NIE BRAKUJE! Byc może koszty zużycia energii były niższe, gdyby pani w dresiku przebywała te kilka godzin poza domem. W Warszawie, gdzie opiekunka do dziecka, która zarabia 1600-2500 zł miesięcznie, pani/pan do sprzątania - 15-20 zł / godz. a są wciąz bardzo poszukiwani, takie roszczeniowe postawy budzą głęboką niechęć, a artykuły - efekt odwrotny od zamierzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
902a Re: Zal... 16.12.09, 21:20 "Bramkarzu, w mieszkaniu, które kupiłam, wszystko jest na prąd, nawet wentylacji grawitacyjnej nie ma, tylko wymuszona - cały czas pracuje, wodę na herbatę grzeję nie w czajniku lecz w garnku(jak sporo osób w Paryżu:)), sporo gotuję, piekę (kuchnia elektryczna z piekarnikiem), modem działa non-stop, podobnie jak laptop, sprzęt audio, TV, telefon na czuwaniu, piorę codziennie i suszę (suszarka), światła zapalone do późnych godzin nocnych, żelazko, które "zjada" dużo energii - prawie codziennie jest w pracy, do tego codziennie suszarka do włosów, często inne urządzenia elektryczne - czyscik parowy (alergia dziecka), ekspres do kawy, mikser itp. Mieszkanie nie jest bynajmniej jednopokojowe. Mieszkają 3 osoby w porywach do 4. Nie używam energooszczędnych żarówek. W ogóle nie oszczędzam prądu. I najwyższy rachunek za 2 miesiące, który otrzymałam wynosił 370 zł (stary typ rozliczeń - pierwszy z 3 wysoki, 2 pozostałe niższe), obecnie nie przekracza 300 zł. Jak się mnożyć kwoty dwu-trzykrotnie dla lepszego efektu, trzeba to robić z wyobraźnią. Wyobraźnią trzeba się równiez wykazać, by wnosić żądania darmowego wyposażania otrzymanych za darmo mieszkań (przepraszam - nie darmo, koszty ponoszą ci, co kupują, nie otrzymują mieszkania) w sprzęt energooszczędny. Wyobraźnię trzeba równiez mieć, by pójść do pracy, ktorej w Warszawie NIE BRAKUJE! Byc może koszty zużycia energii były niższe, gdyby pani w dresiku przebywała te kilka godzin poza domem. W Warszawie, gdzie opiekunka do dziecka, która zarabia 1600-2500 zł miesięcznie, pani/pan do sprzątania - 15-20 zł / godz. a są wciąz bardzo poszukiwani, takie roszczeniowe postawy budzą głęboką niechęć, a artykuły - efekt odwrotny od zamierzonego." Mieszkasz w Paryżu? Dlaczego? bo tam się więcej zarabia, prawda? Czemu wyliczasz innym koszty? I jeszcze jedno, jeśli jest tak dużo dobrze płatnej pracy w Polsce, to może przyjedź i opłacaj te energię, prąd, czynsz etc. Gwarantuje ci, że wyłączysz wszystkie wymienione przez ciebie sprzęty, żeby zaoszczędzić i jakoś przeżyć do pierwszego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lla Re: Zal... IP: *.aster.pl 19.12.09, 01:29 Masz bardzo duże problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Urodziłam się i mieszkam w Warszawie, tutaj pracuję, płacę podatki, tutaj kupiłam mieszkanie i wyposarzyłam je i uiszczam opłaty z tytułu jego eksploatacji w takiej wysokości, w jakiej określiłam w poście. I w tej Warszawie daję prace innym - opiekunce do dziecka i Pani do sprzątania, stąd doskonale znam zarówno stawki jak i popyt na m. in. tego rodzaju usługi. Przeciętna pensja w Warszawie, wg oficjalnch danych GUS, wynosi 4200 zł brutto i jest to kwota zaniżona (szacuje się na ok. 3400 zł netto) Nawet, jeśli przeciętne zarobki czytelnika GW są niższe, rzadko kiedy pensja miesięczna przy pracy na etat jest niższa niz 1500 zł, więcej mogłaby zarobić "na kasie" Pani w dresie, jeśli nawet nie ma wykształcenia (a pewnie nie ma, bo po co było sie uczyć, skoro można było spędzać czas na ławce lub przed TV), a pan obok - układajac kafelki, spawając czy kładąc cegły - 3 razy tyle niz lekarz o stażu. W Warszawie bezrobocia nie ma. Jeśli i Pan i Pani poszliby do pracy, stać ich byłoby nie tylko na zakup dobrej kuchenki, ale równiez mieszkania. Tylko po co maja sie wysilać, skoro inni mogą na nich zarobić? Patologia społeczna, która należy plenić! A w Paryżu, ale nie tylko tam, sporo osób gotuje wodę w garnuszkach na płytach lub kuchenkach, nie muszą mieć superczajników, tak jak nie wszyscy lepiej sytuowani mają wielkie plazmy na ścianach - założę się, że Pani w dresiku taką ma:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Zal... IP: *.acn.waw.pl 19.12.09, 09:07 nie przyznawaj się lepiej, że jesteś z Warszawy. Słoma ci z butów wystaje, a próbujesz się tutaj wylansować na wielką panią. Odpowiedz Link Zgłoś
villianna Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek 16.12.09, 16:19 W domu mam kuchenkę elektryczną, kilka razy w tygodniu gotuję na niej obiad i - o dziwo - jest to możliwe! Korzystać z czajnika elektrycznego nauczy się chyba nawet małe dziecko... Jak się darmozjadom nie podoba to wypad z lokali komunalnych, kolejka oczekujących jest długa i na pewno się znajdzie ktoś, komu taki typ kuchenki nie będzie wadził. Skoro specjaliści twierdzą, że w tym budynku nie powinno być podciągniętego gazu to znaczy, że coś jest na rzeczy. I przez kilka głupich bab, co nie potrafią gotować, nie powinno się ryzykować życiem innych ludzi. Później będzie płacz, choć tragedię dało się przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sapalka1 Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek 16.12.09, 16:40 Obiad na takiej kuchence da się spokojnie ugotować. Bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 17:07 Takim to nie warto nic dawać.Rosczeniowcy,wszystkiego będą się w chamski sposób domagać.proponują,tak jak my wszyscy kupcie sobie mieszkania z gazem,ciepłą wodą i zobaczycie ile to kosztuje.W Polsce lepiej dbaja o nierobów.leni obiboków i cwaniaków.Koniec z nimi,na bruk. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Skargi na brak gazu kierować proszę do pewnej 16.12.09, 17:07 ambasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek IP: 94.75.121.* 16.12.09, 18:20 I bardzo dobrze. standardy w komunalnm powinny byc tak niskie, aby mobilizować do kupna własnego a nie jeszcze im wyremnotowac mieszkanka. to jakas bzdur do ntej potęgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca_trolli Jesteś debil czy tylko udajesz? IP: *.chello.pl 18.12.09, 02:39 Lobotomię przeszedłeś czy tylko zarządzanie i markieting? W zasadzie wszystko jedno - skutek ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack nie wierzę w Mikołaja IP: 77.255.201.* 16.12.09, 20:35 ja nie dostaję nic , o wszystko muszę się postarac sam/ o mieszkanie o buty , o spłatę kredytu za lokum itp. itd. Płacę podatki i nikt mi nie dokłada do domowego budżetu- komuna się skończyła -teraz mamy KAPITALIZM. Nie dajesz sobie rady to twój problem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: nie wierzę w Mikołaja IP: *.acn.waw.pl 16.12.09, 21:08 ludzie ogarnijcie się. Nikogo nie obchodzą wasze kredyty. Trzeba było się nie zadłużać na 30 lat. Teraz swoje żale wylewacie na tym forum. Źle wam? Pogadajcie z dziennikarzami. Może opiszą waszą ciężką sytuację i to jacy wy pokrzywdzeni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
kalowiec Tylko frajerstwo gotuje na prądzie i bufetowa 16.12.09, 21:14 jak mozna ludzi zmuszać do używania czegoś co jest nieekonomiczne????? gaz jest tańszy i już i chcą gazu to obowiązkiem adminstracji jest go zapewnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: nie wierzę w Mikołaja IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:26 Napisz to samo gościom od kuchenek. Nikt im nie każe brać, nikt im nie każe mieszkać w nie swoim. I zrozum wreszcie co piszą ci od kredytów - NORMALNY człowiek musi sobie kupić mieszkanie i cały sprzęt do niego i nikogo o łaskę nie prosi tylko na to wszystko zapier*la a taki menel jeden z drugim domaga się innej kuchenki bo taka mu nie pasuje. I jeszcze mu remont zróbcie, bo on ma brzydko w mieszkaniu. Jak jesteś taki współczujący to sam skocz po wiaderko farby i pomaluj menelowi mieszkanie. Nooo - ADM zrobi to również za twoje pieniądze. Te kuchenki to też m.in. za twoje - z nieba nie zleciały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca_trolli Ile jeszcze nicków sobie wymyślisz? IP: *.chello.pl 18.12.09, 02:31 Menel to sam jesteś - umysłowy. Za ścierę się łapać i szwabskie kible szorować, bo będzie raus z arbajtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówca Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek IP: *.aster.pl 16.12.09, 21:52 Urzędy to oszuśći i mafia,którzy pieniądze wrzucają w swoje kieszenie,jak można zostawić ludzi bez gazu na Święta,to bez prawie i oszustwo-NIECH KTOŚ POMORZE TYM LUDZIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drt Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:30 Pomorze to ty zostaw w spokoju, akcja dzieje się w stolicy. Dla twojej wiadomości - w ostatich czasach powstało dziesiątki całych OSIEDLI, tysiące mieszkań bez gazu z założenia - i jakoś nikt się nie czuje oszukany na święta. Tym "ludzią" się żadna krzywda nie dzieje - im się tylko nie podoba prezent, który im św. Mikołaj przyniósł więc postanowili go zlinczować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca_trolli Do ściery i miotły, raus, raus! IP: *.chello.pl 18.12.09, 02:33 j. w. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen 17.12.09, 08:58 Gość portalu: mówca napisał(a): > Urzędy to oszuśći i mafia,którzy pieniądze wrzucają w swoje > kieszenie,jak można zostawić ludzi bez gazu na Święta,to bez prawie > i oszustwo-NIECH KTOŚ POMORZE TYM LUDZIĄ Trzeba było chodzić do szkoły a nie wagary. Wtedy mógłbyś normalnie zarabiać, a nie jęczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek IP: 91.150.139.* 17.12.09, 00:03 Kupić mi po Mercedesie, może się spodobaję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qa Re: Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchen IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:36 To będzie darcie mordy, że kupili im takie nieekonomiczne auta - przecież one tak dużo palą. A paliwa to już im dać nie łaska. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik jak zwykle u urzędolli, oszczędzić najlepiej na 17.12.09, 02:07 najsłabszych, a HGW* to toleruje, mam nadzieję, że do najbliższych wyborów. bo potem nikt już nie będzie się jej o cokolwiek pytał * Hanna Gronkiewicz Walc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgsdf Re: jak zwykle u urzędolli, oszczędzić najlepiej IP: 217.147.104.* 17.12.09, 08:31 Na "bogatszych" się nie da zaoszczędzić - tym nikt nie funduje kuchenek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość55 Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 09:43 Administracji wcale nie chodzi o bezpieczeństwo lokatorów instalacja gazowa w tych budynkach napewno nie jest taka zła skoro do tej pory jeszcze jest gaz , tu chodzi pewnie o coś innego .Łatwiej zakręcić gaz niż pomyśleć o lokatorach którzy tam mieszkają po co robić jak można tanim kosztem poprostu zakręcić , jest to obecnie stosowane przez ZDK !!!!Rozumiem desperacje tych ludzi jeszcze te kuchenki ŻENADA !!!!!!!(Kto je zakupił powinien pożegnać się z ciepłym stanowiskien a w prezencie dać mu tą kuchenkę !!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilo_82 Bunt lokatorów: nie chcą elektrycznych kuchenek 20.01.10, 11:51 Moim zdaniem dyskusja zeszła na złe tory. Uważam, że nie każdy lokator "komunalny" jest od razu menelem. Wraz z rodzicami (pracownicy naukowi PW i UW) byliśmy przez wiele lat "komunalni, tylko dlatego, że mamy zasady. Ktoś upatrzył sobie nasze mieszkanie i panie z Wydziału Zasobów Lokalowych bezpodstawnie odmawiały wykupu. Nie potrafiły przy tym podać podstawy prawnej (a co do gruntu / budynku nie było roszczeń, najem trwał ponad 50 lat - jeszcze kiedyś na dziadka a inne lokale w budynku sprzedawano normalnie). Poza tym jednoznacznie sugerowano nam, że sprawę można "załatwić polubownie". Nawet padły propozycje stawki. Moi rodzice się na to nie zgadzali i lokal wykupiliśmy dopiero jak wynajęliśmy prawnika. Podobne zasady ("zamawianie" zamieszkanych lokali przez osoby osoby postronne i nierzadko z napływu) są niestety praktykowane w wielu dzielnicach a sytuacja miała miejsce szczególnie za prezydentury piskorskiego oraz teraz - za hgw. Ale ad rem: jeśli w budynku nie ma właściwej wentylacji lub instalacja gazowa jest niesprawna to bezwzględnie trzeba temu zaradzić. Bezpieczeństwo jest najważniejsze. To, że przez X lat "jakoś wszystko działało" to nie znaczy, że jest OK. Uważam, że problem powinien zostać rozwiązany następująco: powinno się przebudować instalację elektryczną i do każdego lokalu doprowadzić siłę. W każdym lokalu powinna zostać zainstalowana pełnowymiarowa (tzn. 4 pola grzejne + piekarnik) kuchnia elektryczna z płytą ceramiczną. Na prawdę nie rozumiem tego zboczenia Polaków do posiadania gazu w mieszkaniach. Jeśli na etapie budowy nie zainstalowano gazu to najprawdopodobniej budynek nie jest do tego przystosowany. Widziałem w Polsce dziwne rzeczy: butle w nowych blokach (!!!) w których w mieszkaniach "fabrycznie" zainstalowana jest siła. I nie ważne, że był to bardzo wysoki budynek, w którym nie powinno być w ogóle gazu (chyba, że tylko w jednym pomieszczeniu i wyłącznie do celów "technicznych", np. w kotłowni do zasilania kotła CO). Gaz jest RZEKOMO tani i dlatego w nowym budownictwie, jeśli by był wykorzystywany tylko do kuchenki (bo są instalacje CO i CCW) po prostu rezygnuje się z gazu. Jest czyściej i bardziej estetycznie. Jakoś np. w Europie Zachodniej bardzo rzadko widuje się kuchnie gazowe, tym bardziej w blokach. Nawet w starych kamienicach w Berlinie są normalne instalacje elektryczne i wszyscy gotują na elektrycznych płytach ceramicznych. Ale widać, że mało jeszcze osób zrozumiało mechanizm uzależnienia gospodarczego od Rosji. kiedyś specjalnie obowiązkowo montowano w każdym mieszkaniu gaz a jednocześnie zakładano skandalicznie niskie moce przyłączeniowe instalacji elektrycznych. Z resztą instalacje wykonywano z aluminium. Wszystko właśnie w celu uniemożliwienia montażu kuchni elektrycznych. Poza tym na początek Rosja sprzedawała PRL gaz w cenach dużo niższych niż rynkowe. Ale od początku był to plan uzależnienia nas od tego paliwa. Podwyżki planowano wprowadzać sukcesywnie, przez kolejne dziesiątki lat. Odpowiedz Link Zgłoś