ignisdriver 28.01.10, 21:52 przystanek w Jaktorowie - pismaki amatorzy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goszczyn2 "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 28.01.10, 21:58 > Ponadto okazało się, że mój bilet jest nieważny ponieważ obowiązuje > tylko do Pruszkowa, a pierwszy przystanek jest dopiero w Laktorowie > (4 przystanki za Grodziskiem) Laktorowie? Cztery przystanki za Grodziskiem jest przystanek "Sucha Żyrardowska" :-\ Może o Jaktorów Panu Redaktorowi chodziło.... --- Odpowiedz Link Zgłoś
goszczyn2 Jaktorów 28.01.10, 22:00 Ignisdriver napisał: > Przystanek w Jaktorowie - pismaki amatorzy.... Który to pociąg KM w Grodzisku się nie zatrzymuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jaktorów IP: *.devs.futuro.pl 31.01.10, 17:15 "Rodzi się pytanie: dla kogo istnieje kolej? Kto z niej korzysta i dlaczego? Na pierwszym miejscu są oczywiście pracownicy PKP, ponieważ podróżni istnieją dla nich. Na drugim miejscu są masochiści i inne świry.(...)" Można się dowiedzieć, którzy to "na drugim miejscu"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.chello.pl 28.01.10, 22:07 zgadza sie, przystanek nazywa sie Jaktorów i jest to następna stacja za Grodziskiem Maz. Warto byloby zweryfikowac informacje, jezeli zyje sie z pisania artykulow. Ten pociag dla mieszkancow Jaktorowa jest duzym udogodnieniem, bo wiekszosc pociagow konczy swoj kurs w Grodzisku Maz., a dalej jedzie mniej wiecej jeden na cztery (w godz szczytu), wiec raczej za ten kurs nalezy sie kolei pochwala niz krytyka. Informacja kolei oczywiscie powinna byc lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.centertel.pl 28.01.10, 22:27 i tylko jedno ale: redaktorzy opublikowali list od czytelnika, więc może czytelnik nie wie, gdzie powinien wysiąść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.acn.waw.pl 29.01.10, 09:59 Owszem za ten dodatkowy kurs pochwała, ale niestety informacja jest jakby to delikatnie ująć...marna. Niestety też mi się zdarzyło wsiąść do tego pociągu i to na dodatek w sylwestra.Na zachodnim tego popołudnia chaos na peronach,opóźnienia ledwo słyszalne komunikaty. I poza tym nie byłam jedyną osobą która tak zrobiła. Jeden osobnik przedział dalej zatrzymał pociąg gdy dowiedział się, że pociąg pierwszą stację ma dopiero w Jaktorowie, więc siłą rzeczy kolej jednak powinna jeszcze popracować nad informowaniem pasażerów o zmianach żeby uniknąć takich sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
baekon "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 28.01.10, 22:46 "Zaraz po opuszczeniu peronu do wagonu wkroczyło dwóch Panów i poprosiło o bilety." Jeśliby to było zaraz po opuszczeniu peronu stacji Warszawa Ochota, to by mógł wysiąść na Warszawa Zachodnia... Na stacji Warszawa Śródmieście przez głośnik za każdym razem mówią, że to przyśpieszony i gdzie się zatrzymuje, a ludzie i tak wsiadają i się potem dziwią, że im nie staje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.chello.pl 29.01.10, 06:37 informują na śródmieściu, ale facet wsiadał na ochocie - tam nik t niczego nie zapowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.frh.faurecia.com 29.01.10, 08:43 "że im nie staje" LOL :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan trzeba się orientować IP: 85.222.87.* 29.01.10, 10:47 Ja lubię jeździć koleją, pomimo, ze jej standard w Polsce pozostawia wiele do zyczenia, zwłaszcza obecna oferta KM. Według tego pana, który napisał list, jestem "świrem lub masochistą". Być może. Mam za to dla autora listu radę. Niech słucha zapowiedzi, czyta rozkłady, to nie bedzie miał potem problemu, że mu nie staje pociąg. Pasażerowie są czasami jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki wiedziałem, że zaszczeka wąsacz 29.01.10, 13:24 z PKP Na szczęście 10 lat i będzie po wąsatych, spoconych leniach i całej tej PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: trzeba się orientować 29.01.10, 14:33 Też jeżdżę koleją i czytuję rozkłady. Ale w przypadku pociągów przyspieszonych zawsze powiadamiano przed wjazdem na stację, gdzie taki pociąg się zatrzymuje (lub nie zatrzymuje). Rozumiem, że w opisanym przypadku zabrakło takiej informacji. A podróżni byli przyzwyczajeni, że pociągi zatrzymujące się na Ochocie, zatrzymują się również na wszystkich stacjach. Tyle, że takie powiadamianie było w czasach wyłącznie PKP, a nie iluś tam spółek. I tu może tkwić źródło problemu: pociąg należy do jednej spółki, a megafon do drugiej... Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: trzeba się orientować 29.01.10, 23:23 > Tyle, że takie powiadamianie było w czasach wyłącznie PKP, a nie > iluś tam spółek. Nie wiem jakim cudem ,ale zapowiedź tego przyspieszonego raz słyszałem na Ochocie. Czyli dasie. A ile osób tego nie słyszało (albo nie zrozumiało co się do nich mówi), to sprawa drugorzedna. W każdym razie zapowiedzi czasem się pojawiają bez względu na to do jakiej spółki należy megafon ;) Więcej razy zapowiedzi nie słyszałem, bo nie bywam czesto na Ochocie, a na pewno nie w porze przejazdu tego pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_satyr Jest już taka tradycja... 28.01.10, 22:58 ...że z każdą kolejną publikacją o pociągach, poprawiam: jeśli KM (Koleje Mazowieckie) należące do Spółki PR (Przewozy Regionalne) - to w takim razie nie PKP. Chwytacie różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Re: Jest już taka tradycja... 28.01.10, 23:07 Koleje Mazowieckie nie należą do spółki Przewozy Regionalne. Są odrębną spółką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glonojad Re: Jest już taka tradycja... IP: *.home.aster.pl 29.01.10, 19:33 Co nie zmienia faktu, że umysłowo obie to i tak dalej pekape. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Jest już taka tradycja... 03.02.10, 10:37 mk72 napisał: >> jeśli KM (Koleje Mazowieckie) >> należące do Spółki PR >> (Przewozy Regionalne) >> - to w takim razie nie PKP. > Koleje Mazowieckie nie należą do > spółki Przewozy Regionalne. > Są odrębną spółką. Nie wiem jak reszta obecnych, ale ja się w tym gubię... Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Jest już taka tradycja... 03.02.10, 14:29 I o to chodzi. Zagubiony pasażer łatwiej da się skołować i zapłaci mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 28.01.10, 23:10 Bez przesadyzmu. Pasażer ma obowiązek i interes dbać o to, aby wsiąść do właściwego pociągu. To trochę tak, jakby ktoś chcący jechać do Łowicza, wsiadł w pociąg IC i miał pretensję, że go wywiózł do Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 23:35 To zupełnie nie tak, bo na stacji Warszawa Ochota nie zatrzymują się pociągi IC tylko podmiejskie i choć mieszkam od 27 lat w Pruszkowie to pierwszy raz słyszę żeby jakiś pociąg jadący tą linią nie zatrzymywał się w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pok Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 23:52 ??? To chyba coś słabo zyjesz. Pociągi przyspieszone są w rozkładach od lat! Co prawda chyab w większości odjeżdżały z pominięciem Śródmieście (przez Centralny) ,ale uwzględnione i oznaczone zawsze były! Ten też jest oznaczony w rozkładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 77.222.252.* 29.01.10, 07:24 Oczywiście, że jest oznaczony, co nie zmienia faktu, że jeśli ktoś od lat wraca pociągiem z tej samej stacji o pi razy oko tej samej porze, to nie sprawdza za każdym razem rozkładu jazdy. A informacji z głośników nie było - przynajmniej wcześniej, bo teraz słyszę, że już krzyczą. Pociąg wizualnie się nie różni od zwykłych KM-ek a w środku również wygląda identycznie. Sama przejechałam się nim kilka tygodni temu w dość potężny mróz, a fakt, że razem ze mną w Jaktorowie wypadło z niego jakieś 25 osób by później wsiąść w powrotny świadczy o tym, że nie do końca jest to taki odosobniony przypadek. Tyle tylko że trafiłam na miłego konduktora, który nie wlepił mi mandatu a z uśmiechem poinformował, że codziennie mają mnóstwo takich "przypadków" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: example Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:15 A mnie sie zdarzyło na Dworcu Centralnym, że pociąg IC przyjechał na inny peron niż podano w rozkładzie jazdy wywieszonym przy wejściu na peron. Czekający tłum w żaden sposób nie został o tym poinformowany, ani na tablicach informacyjnych, aniprzez megafony. Dopiero w momencie gdy ruszał megafony ogłosiły , że pociąg odjeżdża .Mimo starannego przygotowania do podróży, 20- minutowego oczekiwania na peronie na pociąg, kłopoty- zmiany biletów, kilkugodzinne oczekiwanie na następny, nocny przyjazd do miejscowości odległej o 6 godzin jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen.pl Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.10, 02:18 Czy Wy juz naprawde nie macie o czym pisac, tylko o czlowieku, ktory nie potrafi nawet do odpowiedniego pociagu wsiasc? Moze nastepnym razem napiszecie o jakiejsc ofermie, ktora sie goraca kawa oparzyla, bo nie wiedziala, ze goraca kawa jest goraca? Zenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasager Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.240.177.* 29.01.10, 09:19 Gość portalu: zen.pl napisał(a): > Czy Wy juz naprawde nie macie o czym pisac, tylko o czlowieku, ktory > nie potrafi nawet do odpowiedniego pociagu wsiasc? Moze nastepnym > razem napiszecie o jakiejsc ofermie, ktora sie goraca kawa oparzyla, > bo nie wiedziala, ze goraca kawa jest goraca? Zenada... Żenata to ty jesteś. Zen jak zenada :) Też wczoraj wsiadłem do tego pociągu, tak samo ok. 50 osób. Pociąg nie był oznaczony, a maszynista wyłaczył podświetlany napis, że jet to pociąg przyspieszony, bo jak powiedział "razi go w oczy i nic nie widzi jak jedzie". Kur.estwo pierwsza klasa. Wysiadło 50 osób w jaktorowie, ciemno, śnieg, nigdzie żywego ducha, tylko ta 50-osobowa grupa na peronie. Przy wysiadaniu opier.doliłem konduktora, ale był grzeczny to nie dostał w mor.dę. Tłumaczył się , ze już wiele takich skarg było, ale nic nie mogą zrobic (jak zwykle, ha ha ha ) , że nie zapowiadają na stacjach, że to przyspieszony. Jakas tablica informacyjna, że to przyspieszony na pociągu, to oczywiście przerasta możliwości intelektualne pkp, skm, czy innego pociągowego tworu. W artykule jest napisane, że pan Michał zapłacił karę. Nie wiem, czy to był drugi pociąg wczoraj, który przewiózł ludzi do Jaktorowa, ale ja jechałem tym ok. 16. 50 ze sródmieścia, i z tych 50 osób w Jaktorowie może bilety kupiły tylko ze 3 osoby. Reszta (prawie 50 osób) siedziała solidarnie w pierwszych przedziałach i gdyby jakiś kanar spróbował wlepić mandat, to chybaby go zlinczowali. W każdym razie ja bym obił gadowi ry.ja, bo byłem wku.wiony na maxa. Tak wiec nikt nie kupował biletów i kontroli żadnej nie widziałem. Żeby było śmieszniej, to powrotny pociąg był po ok. 20-30 min. i stanał przed Piastowem, bo pociąg przed nim się zepsuł :). Po postoju z 40 minut ruszył i dojechał do Ursusa, tam wysiadłem, nie wiem czy innym udało się dojechac do Śródmieścia. To woła o pomste do nieba, co się dzieje z pociągami. Praktycznie co drugi dzień psuje się jakis pociąg i paraliżuje ruch podmiejski. Mrozów nie ma, więc nic nie tłumaczy tego mróz. To stare składy są wypuszczane w trasę i dlatego się psują. Ale prezesów różnych ku....kich spółeczek co się namnożyło po rozbiciu PKP mają wazniejsze sprawy, a grunt, że kiedyś 1 prezes bra pieniądze, a teraz jest ich kilku :). Oni nie jeżdzą tymi pociągami, więc co ich to właściwie obchodzi? Tłusta wiedźma gronkowa tez nie, oni mają służbowe limuzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasager Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.240.177.* 29.01.10, 09:31 A i jeszcze jedno. Mądry Polak po szkodzie, ale nastepnym razem zaciągam ręczny hamulec, jesli pociag będzie nieoznaczony i będzie wiózł ludzi do Jaktorowa. Niech ustalą kto zaciagał hamulec, jak wysiądzie z pociągu 50 wdzięcznych osób :). Na peronie w Jaktorowie po czasie wpadło na ten sam pomysł kilka osób, wiec jeśli kolej czegoś z tym nie zrobi, to niejedną plombe na hamulcach bezpieczeństwa trzeba będzie nowe zakładać. Kara? ha ha ha, niech znajda i ustala kto zaciągnął hamulec, życze powodzenia. Wracajac do wczorajszej sytuacji, to wsiadłem w tylnej połowie składu i nie mogłem przejśc do maszynisty, bo w połowie by zamknięty skład. Podobnie wiele osób. To chyba tego maszyniste ocaliło przed mega awanturą. Od dziś wsiadam z przodu, jakby co, więc do maszynisty się dostanę, i nie bede bezsilnie czekał az w końcu raczy wypuścic mnie z NIEOZNACZONEGO pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
karelski_pies_na_niedzwiedzie Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 11:43 Coś taki zażenowany? Ja nie potrafiłam nawet kupić biletu: poprosiłam o bilet na pośpieszny do Krakowa, babsko sprzedało mi ulgowy, nie wiedzieć czemu. I zapłaciłam karę, kołek nie potrafił zrozumieć, że nie doniosę żadnej legitymacji, jestem pracującą 30-latką.. Skoro nie mam legitymacji, to mogłam kupić cały bilet, i tak w kółko. Teraz jeżdżę tylko PKS, tam ulgi są na wyraźne życzenie, a nie za twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
persephonix "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 29.01.10, 03:19 POLSKA - kraj w którym kto pierwszy wychu***a Cie na kase ten lepszy... PKP NFZ ZUS SKARBÓWA PORODÓWKA -nie ma znaczenia, nie ma konsekwencji prawnych KRAJ przyjazny obywatelowi - wszędzie tylko nie u nas czas wyjechac GDZIEKOLWIEK byle do cywilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.cityconnect.pl 29.01.10, 07:26 Polskie Koleje Państwowe nie mają nic wspólnego z tym pociągiem - to pociąg konkurencyjnej do PKP spółki Koleje Mazowieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 13:19 Gość portalu: Stan napisał(a): > Polskie Koleje Państwowe nie mają nic wspólnego z tym pociągiem - to > pociąg konkurencyjnej do PKP spółki Koleje Mazowieckie. Jak ja lubię takie bzdury czytać :) Szczególnie zawarte w jednym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boria1 Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 07:31 Drogi kolego!Pasażerom nie można pobłażać - gotowi pomyśleć że my tu jesteśmy dla nich! Odpowiedz Link Zgłoś
ojapierdziu "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 29.01.10, 08:03 Dodatkowo pociąg, którym wracałem miał zamarznięte drzwi i ledwo udalo się do niego wsiąść. Drzwi pociągów nawet jak nie są zamarzniete to niechętnie współpracują przy otwieraniu. Mówie oczywiście od drzwiach 'na pych i ciąg' takich jak w starych pospiesznych. Osobowki elektryczne nie wymagają chociaż przyjęcia dziwnej pozycji przy otwieraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
politykaprorodzinna-hahaha LUDZIE !!! Zrbmy coś z tym syfem...! 29.01.10, 08:15 Jakiś strajk, demonstracje... -skoro normalnie się w kraju nie da takich spraw załatwiać! Pracuję koło dworca, a mieszkam blisko stacji które łączy główna linia kolejowa ale jeżdżę samochodem chociaż nie mam w centrum gdzie parkować. Te j....e syfiarze z PKP nie dość że nie potrafią nikogo przewieźć w miarę przyzwoitych warunkach to jeszcze blokują ruch kołowy -zamykają przejazdy 10 min. przed przejazdem pociągu toczącego się 20km/h. Ogromne korki w Polsce to w dużej części też ich wina. Mnóśtwo ludzi tak jak ja jeździ niepotrzebnie samochodami byle nie mieć tylko do czynienia z tym kolejowy gównem... PS W tym kraju przez taki wszechobecny syf żyć się odechciewa, ale premier woli się zajmować tym jak zabronić dorosłym facetom grać w karty. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: LUDZIE !!! Zrbmy coś z tym syfem...! 29.01.10, 08:34 > W tym kraju przez taki wszechobecny syf żyć się odechciewa, ale premier > woli się zajmować tym jak zabronić dorosłym facetom grać w karty. Bo pani Merkel nie po to płaci premierowi, żeby w Polsce był porządek, tylko żeby był syf. Po to, żeby, kiedy Niemcy przyjdą i zaprowadzą ordnung, wszyscy byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: LUDZIE !!! Zrbmy coś z tym syfem...! IP: *.aster.pl 30.01.10, 00:48 Aleś pierdnął... Dumny z siebie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad_religion Koleje Mazowieckie a nie PKP!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 08:43 Czy ludzie są tak ograniczeni, że nie potrafią zrozumieć prostej różnicy? Połączenia na tej trasie obsługują KOLEJE MAZOWIECKIE spółka samorządowa, a nie PKP. Może jak wam Pekao SA odmówi kredytu to krzyczycie na PKO BP? Albo jak wam Warta ubezpieczenia nie chce wypłacić to protestujecie przed PZU? Jak Gazeta Wyborcza coś napisze to się oburzacie na Rzeczpospolitą? A jak Polsat zapowiada film to się denerwujecie, że w TVNie go nie ma? Redaktorzy portalu powinni mieć elementarną wiedzę i dać swój komentarz zamiast wywalać, choćby jako cytat, kłamliwy tekst na pierwszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
politykaprorodzinna-hahaha Re: Koleje Mazowieckie a nie PKP!!!!!!!! 29.01.10, 08:55 tia... bardzo wygodna sprawa dla syfiarzy z PKP. Podzielić się na pseudo-spółeczki i odbijać odpowiedzialność na zasadzie: -obszczana dworce to nie my - to inna spółka, -burakowaty kontroler to nie my - to inna spółka, -chamska kasjerka to nie my - to inna spółka, -obsrane klible to nie my - to inna spółka, -itd, itp... Jak idę do knajpy to g... mnie to obchodzi czy kucharz formalnie pracuję w innej spółce, kible sprząta firma zewnętrzna, a makron produkowała jeszcze inna firma. Jak jest syf to mam pretensje do tego kto mi wystawia rachunek... Kolei tyczy się to samo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Koleje Mazowieckie a nie PKP!!!!!!!! IP: 82.113.121.* 29.01.10, 14:24 A rachunek w tym wypadku wystawily Koleje Mazowieckie, a nie PKP, wiec nie wiem, o co tak pyszczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-pasażer Re: Koleje Mazowieckie a nie PKP!!!!!!!! IP: *.ostc-pl.com 29.01.10, 15:58 Jak PKP będzie miało swoje obrandowane kasy, informacje, stacje, pociągi i pracowników, a Koleje Mazowieckie swoje to nikt kto będzie marzł na obszczanym dworcu Kolei Mazowieckich nie będzie miał pretensji do pachnącego fiołkami PKP. Ale na razie to jest jeden wielki syf (niezależnie od pseudo-przekształceń na papieże) nazywany przez społeczeństwo PKP. Zresztą nie sądzę, że Koleje Mazowieckie mają swoją informację i swoje rozkłady a tego też dotyczą pretensje podróżnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilen57 Re: LUDZIE !!! Zrbmy coś z tym syfem...! 29.01.10, 20:30 Popieram przedmówcę. Moim zdaniem trzeba rozp*** tą kolej i od nowa zbudować przy pomocy MĄDRYCH i KOMPETENTNYCH ludzi takich jak p.Jakub Majewski. Inaczej to wszystko szlag trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Ojej, jaki biedny pan dyslektyk... 29.01.10, 08:31 "na pociągu jest napis "Żyrardów - Boxit" (czy jakoś tak). Boxit to nazwa pociągu, a w rozkładzie jazdy znajduje sie informacja, że jest "przyspieszony". Podsumowując zostałem wprowadzony w błąd," Chamy napisały na pocigu jego nazwę? A do tego feralnego dnia te boxity nie były pociągami przyspieszonymi? Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo74 Widać, że propagandziści GW nie jeżdżą PKP 29.01.10, 08:38 Jaktorów to mała dziura pierwsza stacja za Grodziskiem Maz. w kierunku Skierniewic, dwie stacje za Pruszkowem to jest Milanówek. Odpowiedz Link Zgłoś
tymoteusz.a "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 29.01.10, 09:21 brulionman.wordpress.com/2009/09/10/historia-z-kanarem-i-milicyjo/#comment-480 Odpowiedz Link Zgłoś
ladyola "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 29.01.10, 09:41 mam jakoś tak zupełnie niejasne skojarzenie z Paragrafem 22... ciekawe czemu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Gdby Swiat by idealny, a pociagi jezdzily o czasie IP: 194.181.0.* 29.01.10, 09:56 Rozsmieszaja mnie brednie obroncow tego absurdu. Pociagi od co najmniej miesiaca jezdza wedlug dowolnego rozkladu, czesto w zupelnie innej kolejnosci niz w rozkladzie. W tej sytuacji trudno jest za kazdym razem zgadywac, czy to ten pociag do Zyrardowa, czy ten ktory mial byc 30 minut wczesniej...Szczegolnie przy braku jakiejkolwiek informacji dla pasazerow na przystankach linii srednicowej (oprocz Srodmiescia, ale nawet tu system informacji jest minimalny i niewydolny w sytuacji notorycznych opoznien). ale chyba i tek taka mila dezinformacje ma SKM - jeden z pociagow ma oryginalne trojmiejskie mapki z trasami... Milo tak sobie pomyslec, ze nastepna stacja to Sopot:) Odpowiedz Link Zgłoś
olamaja "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 29.01.10, 09:59 Jak piszemy artykuł to dowiedzmy się wszystkiego o sprawie. Tego wymaga rzetelność dziennikarska. Najlepiej to wysłuchać malkontenta który nie wie co robi. Twierdzi że wsiadł do tylnej jednostki - w takim razie jak przeczytał napis z nazwą pociągu która jest z przodu? Dla ścisłości pociąg nazywa się "Bolimek" z przodu jest wielka tablica. Jeździ już 1,5 miesiąca - dokładnie od momentu zmiany rozkładu jazdy o którym wiedzieli wszyscy oprócz szanownego Pana. Mało tego w tym czasie jest kilka pociagów w tym kierunku włączając SKM. Jak wsiadam do pociągu w którym jest pusto a powinien być tłum ludzi to nie jest CUD - to jest po prostu nie ten pociąg!!! Nawiasem mówiąc to jest pociąg dla mieszkańców Żyrardowa i okolic którzy też chcieliby usiąść po pracy w pociągu i spokojnie dojechać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
politykaprorodzinna-hahaha Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 10:08 >Jak wsiadam do pociągu w którym jest pusto a powinien być tłum ludzi to nie jest CUD - to jest po prostu nie ten pociąg!!! Sądząc po debilizmie tego co napisałeś to pewnie jesteś kimś z zarządu PKP...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.50.127.* 29.01.10, 10:33 A TY co z KGB jesteś? Chodziło mi o to że należy zastanowić się, że tej firmie nie ma cudów - nie ma pustych pociągów bez przyczyny. Wolałbym się zastrzelić niż pracować w tej spółce. Dojeżdżam tym pociągiem codziennie i szkoda mi trochę tych ludzi co wsiadają do tego pociągu, choć jak się okazuje mogliby na piechotę szybciej dojść do celu. Wypraszam sobie debilizm bo debilem to jest ten co wsiada w byle co i jeszcze ma pretensje do całego świata. Jeśli chodzi o mandaty to wystawia je tylko nasza ulubiona firma zatrudniająca ludzi bez karków z dużą nadwagą - takich co im nie podskoczysz. Konduktorzy raczej się z tego wszystkiego śmieją choć ich psim obowiązkiem byłoby ruszenie tyłka i poinformowanie podróżnych do czego wsiedli i gdzie dojadą. Codziennie jest to samo i tak od 1,5 miesiąca - co ciekawe codziennie kto inny nabiera się na miejsce siedzące w pseudo przyśpieszonym pociągu do Żyrardowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 194.181.0.* 29.01.10, 10:22 Mieszkancy Zyrardowa, wsiadaja do pociagow pospiesznych, jak sam zauwazyles ten pociag jest sztuka dla sztuki, bo jezdzi pusty, czyli dedykowany jest mieszkancom Jaktorowa i Miedzyborowa. Absurd tym wiekszy, ze na odcinku z Otwocka jest to zupelnie normalny pociag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasager Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.240.177.* 29.01.10, 10:33 Gość portalu: to ja napisał(a): > Mieszkancy Zyrardowa, wsiadaja do pociagow pospiesznych, jak sam zauwazyles ten > pociag jest sztuka dla sztuki, bo jezdzi pusty, czyli dedykowany jest > mieszkancom Jaktorowa i Miedzyborowa. Absurd tym wiekszy, ze na odcinku z > Otwocka jest to zupelnie normalny pociag. Kończąc na dziś posty, bo szkoda czasu, dodam tylko, że powodem jest pewnie jakiś Pan Kierownik Kolejowy albo jego rodzina, która mieszka w Jaktorowie i Międzyborowie. Inaczej nie da się wyjaśnić, dlaczego pociąg nie zatrzymuje się w Pruszkowie, czy Grodzisku, ale adopiero w Jaktorowie, a później jest to już normalny pociag. Jaktorów i Międzyborów to małe dziury, więc takie info, czy mieszka tam "ktoś zainteresowany" moze ktoś wrzuci na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.50.127.* 29.01.10, 10:45 Coś takiego mi się obiło o uszy, ale nie znam nazwisk i adresów. Jest to jedyne wytłumaczenie bo inaczej wychodziłoby że do Żyrardowa dojeżdża jakieś 50-100 osób :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 89.174.254.* 29.01.10, 16:09 nie "jakiś Pan Kierownik Kolejowy albo jego rodzina, która mieszka w Jaktorowie" tylko sam Jaśnie Wielmożny Pan Prezes PKP S.A. Andrzej Wach. www.emetro.pl/emetro/1,85648,6973467,Szczesliwa_wies_prezesa_PKP.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasager Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.240.177.* 29.01.10, 10:22 olamaja napisała: > Jak piszemy artykuł to dowiedzmy się wszystkiego o sprawie. Tego wymaga > rzetelność dziennikarska. Najlepiej to wysłuchać malkontenta który nie wie co > robi. Twierdzi że wsiadł do tylnej jednostki - w takim razie jak przeczytał > napis z nazwą pociągu która jest z przodu? Pewnie pracujesz na kolei i to przerasta twoje możliwości pojmowania, ale wyobraż sobie, ze to jest możliwe. Wystarczy, że stoisz na peronie i widzisz nadjezdzajacy pociąg. Napis widzisz z przodu. Powtarzam, napis widzisz z przodu. Nastepnie pociąg mija cie na peronie i zatrzymuje się . Powtarzam, pociąg mija cię i zatrzymuje się. Zatrzymuje się pociąg, żeby było jasne. Ty ruszasz. Ruszasz do przedziału , który masz najbliżej. To jest tylny przedział. Powtarzam. Tylny przedział. Tylny dlatego, że pociąg miał przednie przedziały za twoimi plecami. Powtarzam. Za plecami. Twoimi. Normalny człowiek wsiada do najbliższego przedziału. Często jest to przedział tylny. Wczoraj rozśmieszył mnie komentarz jednego z tych 50 pasażerów, już w pociągu powrotnym, że w dyspozytorni pracują prawie same kobiety i że to sa pół.główki. Teraz jest jasne, dlaczego muszą pracowac po dwie :) > Jak wsiadam do pociągu w którym jest pusto a powinien być tłum ludzi to nie > jest CUD - to jest po prostu nie ten pociąg!!! Zgłaszam ten fragment do konkursu debi.lizm roku. Jeśli takie pol.glowki pracują na kolei, to jak może być lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.opera-mini.net 29.01.10, 10:32 Sam jesteś debil. Jak wsiadam do pociągu w popołudniowym szczycie i jest za mało ludzi to od razu jest myśl że coś jest nie tak. No ale jak ktoś tylko patrzy żeby dupę posadzić to później jedzie 4 stacje dalej. Ale przynajmniej sobie usiadł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.50.127.* 29.01.10, 10:42 To TY sobie wyobraź że jeździsz od iluś tam lat tym samym pociągiem, zawsze stoisz w tłoku a tu niespodzianka. Podjeżdża pociąg, ale ma wielką tablicę z nazwą typu Bolimek? Od kiedy to Twój pociąg ma jakąś nazwę? Nie zastanawiasz się nad tym? Nie Ty się nie zastanawiasz. Jeśli chodzi o Twoje insynuacje co do debilizmu to może niewłaściwie się wyraziłem ale ja na tej trasie po godzinie 16-tej nie spotykam pustych pociągów. Zgadzam się że ten pociąg to sztuka dla sztuki bo przyspieszony to on jest chyba z nazwy albo ze względu na niezatrzymywanie się. Nie pracuję dla KM i nie mam zamiaru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.aster.pl 30.01.10, 00:52 > Twierdzi że wsiadł do tylnej jednostki - w takim razie jak > przeczytał napis z nazwą pociągu która jest z przodu? Bede strzelal: ten przod z napisem musial go minac, kiedy gosc stal na peronie i czekal na tylna jednostke. Zgadlem? Stary, gdybym nie przeczytal twojego wpisu, nigdy bym nie uwierzyl, ze sa na swiecie tacy debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.50.127.* 01.02.10, 12:47 Uważasz że masz monopol na wszelkie mądrości tego świata. Oprócz Ciebie cała reszta to debile? Tak poza tym kłócimy się przez jakiegoś debila który nie wie jakie ma prawa - złapali go niby zaraz za ochotą? Przecież mógł wysiąść na zachodniej. Myślę że trochę ta opowieść jest podkoloryzowana. Pożywka dla trolli. A my tracimy czas na głupie dyskusje. KM mają nas głęboko między pośladkami i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.opera-mini.net 29.01.10, 10:27 Jak się zająłeś czytaniem czasopisma jeszcze na peronie, to się nie dziw że nie usłyszałeś jak zapowiadają, że pociąg zatrzymuje się dopiero w Jaktorowie. Zawsze są zapowiadane takie pociągu. Dla nieuków nawet po 3-4 razy. "Pociąg od stacji Ochota do stacji Jaktorów NIE zatrzymuje się, powtarzam...." Ale ty pewnie jeszcze miałeś słuchawki wetknięte w uszy i słuchałeś tych swoich basów. Odpowiedz Link Zgłoś
politykaprorodzinna-hahaha Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 10:41 Gość portalu: vvv napisał(a): >Zawsze są zapowiadane takie pociągu. ZAWSZWE to jest burdel i chamstwo na POLSKIEJ KOLEI W ogóle, co to są za zarzuty...? Że pasażer słuchał muzyki czy czytał gazetę...? Ty normalny jesteś...? Widziałeś kiedyś NORMALNĄ kolej...? POWTARZAM !!! N O R M A L N Ą ...? -możesz taką zobaczyć wszędzie na północ, południe i zachód od Polski !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUbert Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.50.127.* 29.01.10, 10:55 Świ ęte słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 11:16 Jakoś na Ochocie nie słychać tych zapowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 80.50.127.* 29.01.10, 11:30 Głównie skupiają się na zapowiadaniu opoźnień :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Bo od tego jest hamulec bezpieczeństwa ! 29.01.10, 11:48 Trzeba było w Pruszkowie pociągnąć za rączkę (są wyraźnie oznaczone) i wysiąść. W końcu tylko do Pruszkowa miał bilet i nie wolno mu było jechać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Bo od tego jest hamulec bezpieczeństwa ! 29.01.10, 17:24 Po pierwsze to kanary nie mialy prawa nalozyc zadnej kary bo..pasazer mial bilet do pruszkowa.. I przed pruszkowem mogl pojsc do kierownika pociagu/konduktora i kupic bilet na cala trase..wiem ze to jest placenie jakby 2 razy.. ale najwazniejsze ze kanar moglby tego pana w pompke pocalowac.. Bilet tego pana tracil waznosc za pruszkowem..a nie juz na terenie warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
basiahm Propozycja- kolejny rozbior Polski 29.01.10, 12:02 Nalezy zalozyc strone i zbierac podpisy poszkodowanych przez PKP ,proszacych o rozbior PKP przez sasiednie kraje...., o ironio... Bo my nie potrafimy nawet po obaleniu komuny zrozumiec, o co nam chodzilo......BIPOLAR DISORDER w zachowaniach Polakow w kapitalistycznej Polsce. Chory psychicznie czesto nie jest zdolny do podejmowania decyzji..... Odpowiedz Link Zgłoś
politykaprorodzinna-hahaha koniecpkp.pl 29.01.10, 12:23 ...myślę że taka inicjatywa ma teraz szanse powodzenia po sukcesie koniecpzpn.pl !!! Tym bardziej, że te sprawy się trochę łączą. W 2012 masa zagranicznych kibiców będzie próbowała się przemieszczać między poszczególnymi miastami koleją bo to wszędzie na świecie najszybsza i najwygodniejsza forma podróżowania w cywilizowanym świecie. Na Euro 2012 te ciecie z PKP narobią nam gigantycznego wstydu...! Zresztą to co odp.....ą ostatnio kolejarze to już wyprowadza z równowagi nawet babcie moherowe i nawet najbardziej zagorzałych fetyszystów PRLu. Za hosting i domenę takie strony moge nawet sam zapłacić! Odpowiedz Link Zgłoś
mb30 Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 12:48 ignisdriver napisał: > przystanek w Jaktorowie - pismaki amatorzy... Owszem amator, bo to jest list od czytelnika. A czy pismak nie wiem, bo wydaje mi się, że nie każdy musi znać nazwy wszystkich przysiółków, których nie ma zamiaru odwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 15:13 Setki osób miało tę przyjemność zwiedzić Jaktorów w ramach takiego "last minute". Między innymi ja. Wsiadłam na Powiślu; na Śródmieściu, Ochocie, Zachodniej dosiedli się kolejni ludzie, po czym jechaliśmy patrząc głupio na mijane Włochy, Ursus i kolejne stacje... Pociąg nie był oznaczony jakoś specjalnie, na Powiślu nie ma żadnej informacji, na Śródmieściu podobno był jakiś komunikat, ale jak się siedzi w pociągu, to nic nie słychać. Poza tym - pociąg ten był spóźniony i ludzie po prostu odruchowo wsiedli do niego jak do zwykłego pociągu do Żyrardowa, który wg rozkładu powinien był wtedy jechać... Naprawdę trzeba mieć dużo złej woli, żeby za coś takiego winić pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 15:44 Z tymi zapowiedziami to jest tak, że na Śródmieściu go mocno zapowiadają, czasem wielokrotnie. I co? I zawsze ludzie podchodzą do kierownika pociagu, bo tu napisane Żyrardów, a ogłosili ,że się nie zatrzymuje. Sam nie wiem ,jak można nie rozumieć dwóch informacji: podanej pisemnie (rozkład jazdy) i podanej przez megafony... Ale jak widać ludzi takich jest cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 22:01 > Sam nie wiem ,jak można nie > rozumieć dwóch informacji: Ja Ci powiem. Ci ludzie po prostu zbyt wiele razy spotkali się na kolei z informacją pisemną/głosową/ustną, która była nierzetelna lub po prostu błędna, i teraz już żadnej nie ufają. Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł 29.01.10, 23:25 I mimo braku pewności dalej wsiadają? No to pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opłaca" 29.01.10, 15:44 KOLEJARZE,natychmiast ogłoście strajk przeciwko marudnym pasażerom. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Brak informacji 03.02.10, 22:46 Zanim zaczniecie wyśmiewać się z pechowego pasażera proponuję zapoznać się ze stanem faktycznym i wtedy dopiero krytykować. Tak się składa że jakiś czas temu niewiele brakowało abym zrobił ten sam błąd co ten człowiek tylko w odwrotnym kierunku. Na stację w Żyrardowie wjechał pociąg Kolei Mazowieckich oznakowany jak zwykły pociąg do Warszawy Wschodniej, wjechał bez żadnej zapowiedzi z megafonu praktycznie w czasie podanym w rozkładzie jazdy. Teraz konia z rzędem temu kto domyśli się że jest to przyśpieszony pociąg do Warszawy,uratowało mnie tylko to że ktoś zapytał się o jakąś stację i usłyszałem że jest pociąg przyspieszony Jeżeli informacji nie ma lub pasażer dowiaduje się PRZYPADKIEM to nie jest jego winą że pociąg wywozi go pod Warszawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obibok Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: *.ghnet.pl 06.02.10, 15:03 A co ma do tego PKP? I jaki ma być niby standard pociagu przyspieszonego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yar Re: "Porwał mnie pociąg pułapka! A PKP to się opł IP: 212.160.99.* 08.02.10, 08:27 obibok, sądząc po niku to chyba tyrasz w pkp? Odpowiedz Link Zgłoś