Dodaj do ulubionych

Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!?

IP: *.starnettelecom.pl 11.02.04, 13:28
Oceny tego człeka są dość jednorodne - dla jednych to ewidentny zdrajca i
szpieg dla drugich bohater, który przykopał czerwonym. Dla mnie był szpiegiem
na usługach obcego mocarstwa czyli, wg. norm stosowanych choćby w USA,
człekiem, któremu się płaci, którego się chroni, któremu daje się "branżowe"
(czyli CIA) medale ale z którym się po salonach nie afiszuje chyba, że chce
się zrobić jakąś demonstrację. Czyli, dla mnie, NA PEWNO NIE BOHATER, nie
jestem do konca pewien czy zdrajca, ale NA PEWNO OBCY SZPIEG ...
Obserwuj wątek
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? 11.02.04, 13:31
      Bohater!
      • klemenko Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? 11.02.04, 16:14
        Płatny szpieg!
    • tygrys01 Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? 11.02.04, 14:36
      Gość portalu: Dyzio napisał(a):

> dla jednych to ewidentny zdrajca i
      > szpieg dla drugich bohater,
      =================================
      Czy dostał "kasę" za to, że ujawnił Amerykanom plany inwazji CCCP na Polskę?
      Najpierw odpowiedz sobie na pytanie jakimi pobudkami kierował się ujawniając
      tajemnice państwa okupacyjnego w stosunku do Polski. Czy osłabianie sowieckiego
      okupanta trzymającego w ryzach ojczysty kraj jest zdradą? O ile tak to kogo.
      Czy zdrada wroga ojczyzny jest zdradą?
      • Gość: Dyzio odp dla tygrys01 IP: *.starnettelecom.pl 11.02.04, 17:42
        1. kasę dostał, 2. jako wysoki oficer WP sporo zarabiał zwłaszcza będąc na
        stanowisku na którymn był, poza tym miał o wiele większe profity poza finansowe,
        3. nie ujawniał tajemnice państwa okupacyjnego bo takie sformułowanie to czysta
        demagogia lecz tajemnice wojska polskiego i jego sojuszników (ówczesnych -
        rzecz jasna). A to czy amerykański persching walący w centrum łączności koło
        warszawskich Pyr wytłukł by tylko "ruskich" i "wstretnych komuchów"
        a "prawdziwych Polaków" oszczędził to ja, wybacz, nie wierzę. 4. Mówienie, że
        PRL w latach szpiegowskiej działalności Kuklińskiego było pod sowiecką okupacją
        jest klinicznym przypadkiem demagogii.
        Mozna dzielić zdania i opinie na własne i błędne a wtedy każdy postępujący
        zgodnie z naszymi przekonaniami to bohater. Ale w tym kraju KAŻDY zołnierz, a
        tym bardziej oficer, szpiegujący swój kraj na rzecz innego nie powinien być
        nazywany bohaterem bo to prawdziwym bohaterom uwłacza. Tak jak napisałem: nie
        wiem, nie jestem pewien czy był zdrajcą ale NA PEWNO nie był bohaterem. A Twoja
        argumentacja pasuje mi doskonale do wypowiedzi szefa sztabu USA z 1982r, który
        publicznie powiedzał (choć szybko sie z tego wycofał i mówił, że źle go
        zrozumiano), że USA będą z ZSRR walczyły o Polskę do ostatniego Polaka ...
        • Gość: kary Re: odp dla tygrys01 IP: *.acn.waw.pl 12.02.04, 10:11
          czy mógłbyś się nie powoływać na propagandę komunistyczną jak źródło?
          o tym ostatnim Polaku to jest żywcem wyjęte z urbana.
          stacjonarne centrum łączności w Pyrach z pewnością nie było znane
          Amerykanom ,mimo ich techniki, satelitów i innych bajerów. Było też tak dobrze
          ukryte (dziś dzielnica Warszawy),ze widoczne było z Puławskiej. A czy tam nie
          było też zagłuszarki? Albo tylko? Bo tak twierdzą złośliwi.
        • Gość: Marek Re: odp dla tygrys01 IP: *.atman.pl / *.atman.pl 13.02.04, 12:51
          ile masz lat ??

pamiętasz czasy komuny ?? pamiętasz czołgi na ulicach i milicję pacyfikującą
          studentów na rozkaz z Moskwy ???

głęboko wierzysz w to, że Polska była wtedy wolna ????????

nie oskarżaj innych o demagogię - najpierw porozmawiaj z byłymi partyzantami
          AK, których (w Polsce !!) więziło NKWD !!! ciekawe co Ci powiedzą o wolności w
          Polsce za komuny ...

• j_karolak Re: Zmarł Kukliński - człowiek 11.02.04, 14:47
      • Gość: XYZ Re: Zmarł Kukliński - człowiek IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 11.02.04, 15:08
        Zdrajca
    • Gość: MisiekK Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 11.02.04, 16:24
      Robil to, co uwazal za sluszne. Tak naprawde to oceni go historia. Dzis
      uczcijmy jego pamiec. [']
      • Gość: Alfa Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:43
        Gość portalu: MisiekK napisał(a):

> Robil to, co uwazal za sluszne. Tak naprawde to oceni go historia. Dzis
        > uczcijmy jego pamiec. [']

Hitler i Stalin też robili to co uważali za słuszne. Też mi argument! Łobuz
        co mnie okradł w tramwaju także. I wspólnik, co mnie wystawił do wiatru też
        miał przekonanie... Też będziesz czcił ich pamięć?
        • Gość: piotr Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 18:08
          Hitler i Stalin też robili to co uważali za słuszne. Też mi argument! Łobuz
          co mnie okradł w tramwaju także. I wspólnik, co mnie wystawił do wiatru też
          miał przekonanie... Też będziesz czcił ich pamięć?

Tak napisałeś. I jest to bardzo nie na miejscu i nie na czasie.I niesmaczne.
          W odpowiedzi powiem ,że dobrze się stało z tymi twoimi nieszczęściami.
          Pozdrawiam łobuza i wspólnika. Tak trzymać panowie.
          • antoni.goczal Zmarł Kukliński - zdrajca i szmata ! 11.02.04, 18:24
            Ale to jeden z wielu "Bolków" !
            • Gość: Szczery Re: Zmarł Kukliński - zdrajca i szmata ! IP: *.chello.pl 12.02.04, 08:26
              antoni.goczal napisał:

> Ale to jeden z wielu "Bolków" !

O tak ! "Solidarność" obarczona jest piętnem konfidenctwa (3 wielkich
              legendarnych przywódców "S" było konfiturami ...)
              Szmata Kukliński świetnie pasuje do tego "etosu" ... .
              • Gość: jacek Zmarł Kukliński - wielki bohater ! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 12:50
                wieczna chwala BOHATEROWI !!!
        • Gość: MisiekK Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 12.02.04, 11:55
          > Hitler i Stalin też robili to co uważali za słuszne. Też mi argument! Łobuz
          > co mnie okradł w tramwaju także. I wspólnik, co mnie wystawił do wiatru też
          > miał przekonanie... Też będziesz czcił ich pamięć?

Nie porownujmy Kuklinskiego do Hitlera i Stalina. Nie tedy droga.
    • Gość: jacek Zmarł Kukliński - bohater, czesc jego pamieci !!! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 08:35
      wykazal sie przeogromna odwaga, poswiecil swoja rodzine - obaj synowie zgineli
      w 'tajemniczych okolicznosciach'

jego wielkosci dowodzi najlepiej ilosc szubrawcow i szmatlawcow probujacych
      krytykowaniem bohatera zaslonic swoja nikczemnosc i wierna sluzbe u
      komunistycznych oprawcow

Pulkowniku !!! Dla nas zyc bedziesz wiecznie !!!
      • Gość: karolek Re: Zmarł Kukliński - agent C.I.A. IP: *.chello.pl 12.02.04, 09:00
        Gość portalu: jacek napisał(a):

> wykazal sie przeogromna odwaga, poswiecil swoja rodzine - obaj synowie
        zgineli
        > w 'tajemniczych okolicznosciach'

Jak Iudasz za srebrniki. Oczywiście amerykanske twarde dolary

Pułkowniku !!! Dla nas żyć będziesz więcznie!!! Jako zdrajca !!!!
        • Gość: jacek Zmarł Kukliński - zyja niestety agenci KGB i GRU IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 09:49
          dyzio, karolek itp

verschweig soll seiner werden !!!
          • Gość: Dyzio Liebe Unser alte STASI genosse Jacek ... IP: *.starnettelecom.pl 12.02.04, 10:55
            Jakże szybko nas z karolkiem zdemaskowałeś - to dobra, stara szkoła. Naturalnym
            jest, że nie mając argumentów sięgasz to tych, które wg ciebie są najbardziej
            uwłaczające. Któryś z naszych powyżej napisał, że jakiś mój tekst był rodem "z
            Urbana" - to też dobra nasza szkoła: nasz wróg nigdy nie mówi prawdy, nawet jak
            cytuje i podaje źródło. Ja swój tekst o amerykańskim generalne nie wziąłem z
            Urbana ale z ówczesnej amerykańskiej gazety - no ale to detal.
            Tak naprawdę to część wypowiedzi na forum utwierdza mnie w przekonaniu, że
            Kukliński jest bohaterem dla tych dla których najwazniejsze jest to, że
            deklarował po fakcie to, iż działał przeciwko czerwonym. I niewazne jest dla
            nich, że był szpiegiem a pieniądze (i to spore) brał i od kowbojów i od
            czerwonych ...
            • Gość: jacek da zdrastwujet tawariszcz dyzio !!!! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 11:59
              gon sie bucu !!!

dla mnie najwazniejsze jest to co robil - dzieki niemu kleska komunizmu
              nastapila szybciej !!!

zaden szpieg nie dziala dla pieniedzy - bo ich nie moze skonsumowac - wiec
              twoje gadanie jest doprawdy zalosne
    • Gość: obywatel IIIRP Re: zdecydowanie bohater, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 10:16
      cześć jego pamięci.

• Gość: karolek Re: zdecydowanie bohater C.I.A IP: *.chello.pl 12.02.04, 10:23
        Powino się wybielić jego w dole z wapnem
        • Gość: jacek zdecydowanie bohater !!!! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 12:00
          karolek ty sowiecka szmato - wyp.. do Lukaszenki - czeka z otwartymi
          ramionami !!!

• Gość: karolek Re: zdecydowanie bohater !!!! IP: *.chello.pl 12.02.04, 12:37

> karolek ty sowiecka szmato - wyp.. do Lukaszenki - czeka z otwartymi
            > ramionami !!!
            >

Aaaahahaha!!!!!
            No jacek! Teraz to już jak prawdziwy czekista plujesz!
            Jak to niedużo potrzeba żeby konfidenta sowieckiego w Tobie wykryć!
            • Gość: jacek zdecydowanie bohater !!!! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 12:46
              spadaj karolek na marksa - w nowej sondzie USA
    • Gość: Nic nowego Z punktu widzenia zdrajców to oczywiście zdrajca IP: *.crowley.pl 12.02.04, 11:49
      • Gość: Mariusz Zdrajca, śmieć i konfident ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 12:08
        Pies go ... .
        • Gość: jacek Mariusz - zdrajca i konfident ! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 12:30
          pies go !!!
    • to-nie-ja Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? 12.02.04, 12:36
      Jeżeli brał pieniądze za przekazywane informacje to chyba nie ma wątpliwości,że
      zdrajca.
      • Gość: jacek Zmarł Kukliński - wielki bohater ... IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 12:48
        zaden szpieg na swiecie nie dzialal dla pieniedzy - tylko by go zdradzily ...

dzielo PULKOWNIKA jest ogromne - chwala MU za to !!!
        • tony.soprano3 Re: Zmarł Kukliński - wielki bohater ... ( ? ) 12.02.04, 13:11

> zaden szpieg na swiecie nie dzialal dla pieniedzy - tylko by go zdradzily ...
          >
          > dzielo PULKOWNIKA jest ogromne - chwala MU za to !!!

Jacku !
          Ty jesteś idiotą od urodzenia, czy tak porobiło Ci się ostatnio ?
          Kukliński został pozyskany do współpracy przez CIA na podstawie materiałów
          kompromitujących i zachęty finansowej.
          To była zwykła szmata. Wprawdzie niektórzy twierdzą, że został "podsunięty"
          amerykańcom przez sowieckie GRU, ale nie wydaje mis się to możliwe.
          • Gość: jacek Zmarł Kukliński - wielki bohater ... IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 13:27
            i wielkie jeo poświęcenie dla Ojczyzny !!!
            • Gość: karolek Re: Zmarł Kukliński - wielki agent C.I.A IP: *.chello.pl 12.02.04, 13:32

> i wielkie jeo poświęcenie dla Ojczyzny !!!

Jacek!
              Daj mu już spokój ! Ciepło twojego moczu już go nie wskrzesi ;-((
            • to-nie-ja Re: Zmarł Kukliński - wielki bohater ... 12.02.04, 13:48
              Rany, ze też tyle lat po wojnie nadal się potwierdza, że ci wartościowi prawie
              wszyscy polegli za ojczyznę a jamochłony zostały i jeszcze się w dodatku
              rozmnażają produkując sobie podobnych nic nie wartych ludzi.

> i wielkie jeo poświęcenie dla Ojczyzny !!!
              • Gość: jacek Zmarł Kukliński - wielki bohater !!!! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 14:01
                bzdura - wielu ludzi - ktorych inni maja za nic - dokonuja wielkich czynow -
                bez reklamy

dopiero po ich smierci mozna przekonac sie o ich wielkosci !!!!

• to-nie-ja Re: Zmarł Kukliński - wielki bohater !!!! 12.02.04, 14:08
                  A cóż on takiego zrobił ten pseudo bohater. Przekazywał informacje? Tak. Czy
                  jego mocodawca zrobił z nich użytek? Nie. Tak więc nie mamy o czym mówić.

> bzdura - wielu ludzi - ktorych inni maja za nic - dokonuja wielkich czynow -
                  > bez reklamy
                  >
                  > dopiero po ich smierci mozna przekonac sie o ich wielkosci !!!!
                  >
                  • Gość: Kabat Zmarł Kukliński - tzw. bohater !!!! IP: *.starnettelecom.pl 12.02.04, 14:33
                    Delikwent o nicku Jacek cos tu potężnie zabredził, że szpieg nie działa za
                    pieniądze bo te by go zdradziły. Toż to nawet w przedszkolu zakonnym wiadomo,
                    że szpiegowi się zawsze płaci a jak jest dobrze ustawiony to nawet nie tylko
                    forsą. To, że "Jacek" i jemu podobni jest klinicznym antykomunistą nie zawalnia
                    go jednak od myślenia - ja wiem, że to czasem boli ale naprawdę warto spróbować
                    bo inaczej zostają tylko joby na oponentów a to zawstydza nawet część
                    współwyznawców bo oszołom nawet z "mojej stajni" to nie jest coś czym warto się
                    szczycić. A jak brakuje argumentów na poparcie tezy, że Kukliński to bohater i
                    zostają tylko wyzwiska na prezentujacych inne zdanie tzn., że tym bohaterem był
                    dla mniejszości, dla części zdrajcą a większość nie ma jednoznacznego zdania. I
                    ujadanie na inaczej myślących nic tu nie zmieni. To ostatnie stwierdzenie to
                    fakt a z tym normalni ludzie nie dyskutują. Powtarzam: normalni !!!
                    • Gość: jacek Zmarł Kukliński - wielki bohater !!!! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 15:01
                      a pieniadze mu sie nalezaly za dobrze wykonana prace

normalni biora kase za prace

a za prace w warunkach szkodliwych dla zdrowia - inni dostawali dodatki, on nie
                      za bardzo

to co robil wymagalo niezwyklej odwagi - zaplacil za to ogromna cene - ktorej
                      nie sa w stanie zrownowazyc pieniadze

chwala bohaterowi !!!
                  • Gość: jacek Zmarł Kukliński - wielki bohater !!!! IP: *.u.mcnet.pl 12.02.04, 15:03
                    oczywiscie, ze zrobili uzytek - znali stan techniki oraz plany wojskowe -
                    dzieki czemu oszczedzali ogromne pieniadze - dzieki szybszemu upadkowi
                    komunizmu ocalono tysiace ludzi !!!!
    • Gość: Tomasz Mądrości Dyzia: "ale NA PEWNO OBCY SZPIEG ..." IP: *.crowley.pl 12.02.04, 16:31
      Nie, Dyziu, nie obcy. Taki sam obcy dla nas jak "Nil" zamordowany przez
      UB, "Rayski" - a w ostateczności, ze zrozumialszych Ci bohaterów - kapitan
      Kloss.
      • Gość: Obiektywny Zdechł konfident. Bożyszcze innych kapusiów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 16:54
        I to byłoby na tyle.
        • Gość: jacek Umarl bohater !!!. IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 09:00
          a kgb nie moze sobie darowac, ze go nie dopadli

jego niekwestionowanej wielkosci nie zakloci ujadanie kundelkow i konfidentow
          • to-nie-ja Re: Umarl bohater !!!. 13.02.04, 13:43
            Po Twoich wypowiedziach opadło mi już wszystko łącznie z biustem, w związku z
            czym udaję się odreagować na weekend. Może po weekendzie coś się zmieni.

> a kgb nie moze sobie darowac, ze go nie dopadli
            >
            > jego niekwestionowanej wielkosci nie zakloci ujadanie kundelkow i konfidentow
            • Gość: jacek Umarl bohater !!!. IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 14:52
              mimo twojego uporu i ustawicznego klepania - nawet w 'temacie' knajackich
              powiedzonek jestes niezwykle wtorny ...

w/e na pewno tego nie zmieni - twoje braki nie wynikaja ze zmeczenia ...
              • to-nie-ja Re: Umarl bohater !!!. 13.02.04, 15:00
                A jakie to sa knajackie powiedzonka?

> mimo twojego uporu i ustawicznego klepania - nawet w 'temacie' knajackich
                > powiedzonek jestes niezwykle wtorny ...
                >
                > w/e na pewno tego nie zmieni - twoje braki nie wynikaja ze zmeczenia ...
                • Gość: jacek Umarl bohater !!!. IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 15:36
                  oto jedno z nich

'opadło mi już wszystko łącznie z biustem'
    • Gość: Marek Re: Zmarł Kukliński - zdrajca czy bohater ?!? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 13.02.04, 12:43
      Szpiegował przeciw okupantowi naszego kraju. Czy wywiad AK szpiegujący
      niemieckie wojska w czasie wojny to również zdrajcy ?? Czy zdrajcami są również
      francuscy partyzanci szpiegujący swoich krajów, którzy poszli na układ z
      Hitlerem. Cios jaki zadał ZSRR był bardzo znamienny w skutkach. Polsce
      przyniósł istotne korzyści.
      Wszyscy którzy krytykujecie Kuklińskiego za wysługiwanie się obcemu państwu,
      miejcie na uwadze, iż Polska była pod okupacją wojsko sowieckich i zdrajcami
      byli Ci, którzy z nimi kolaborowali, a nie Ci którzy te wojska szpiegowali.
      • sceptyk Moze by juz tak przestac 13.02.04, 13:21
        Ci co opluwaja R. Kuklinskiego sa/byli powiazani z aparatem komunistycznym,
        czyli z sowieckim kolonizatorem. Z ich punktu widzenia maja racje. Kuklinski
        pracowal przeciw nim i ich "zdradzil".

Przestancie bic piane pełną żółci, towarzysze. Dokonczyc mozecie swe zale za
        miniona epoka na zebraniach emerytowanych ZBOWiDowcow i UBekow. W swoim sosie.
        Zas polemika z wami jest bez sensu, bo nic nie da. Nie mozecie przyznac, ze
        R.Kuklinski postapil patriotycznie, bo tym samym byscie przyznali, ze Wy
        jestescie zsowietyzowanym barachłem. A do tego nikt sie nie lubi przyznawac.

Na ten temat wszystko juz zostalo powiedziane. Nikt nic nowego nie jest w
        stanie powiedziec. Czas zakonczyc dyskusje.
        • to-nie-ja Re: Moze by juz tak przestac 13.02.04, 13:57
          Ale sobie uprościłeś. Cała moja rodzina zawsze była związana z prawicowymi
          ugrupowaniami a nie lewicowymi i jakoś uważają, że to był zdrajca a nie
          bohater, więc Twoja teoria z lekka się sypie. Powiem krótko, jak dziewczyna
          daje czterech liter za kasę to wiadomo jak się nazywa, a jak ktoś sprzedaje
          informacje za kasę to też wiadomo jak się nazywa.

• niezlomny.prawicowiec Re: Zdechł konfident. Bożyszcze innych kapusiów. 13.02.04, 14:18
            Niech jacek zrobi mu loda.
          • Gość: jacek POMNIK DLA KUKLINSKIEGO !!!!! IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 14:40
            jesli ktos uwaza, ze Kuklinski byl zdrajca - to jest nie tylko czlonkiem
            (lweicy), ale i zaprzancem moskiewskim

zmien rodzine, to-nie-ja ... po co trzymac z komuchami ???
            • to-nie-ja Re: POMNIK DLA KUKLINSKIEGO !!!!! 13.02.04, 14:47
              Rodzina jak mąż i fałszywy weksel zawsze wraca do właściciela. Według Twojej
              teorii kto nie jest z nami jest przeciwko nam (a propos - kto tak kiedyś
              głosił, moze ktoś wie?)

> jesli ktos uwaza, ze Kuklinski byl zdrajca - to jest nie tylko czlonkiem
              > (lweicy), ale i zaprzancem moskiewskim
              >
              > zmien rodzine, to-nie-ja ... po co trzymac z komuchami ???
              • Gość: jacek POMNIK DLA KUKLINSKIEGO !!!!! IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 14:49
                ponownie wykazales, ze logika nie jest twoja mocna strona (choc byc moze
                najmocniejsza)
                • to-nie-ja Re: POMNIK DLA KUKLINSKIEGO !!!!! 13.02.04, 14:59
                  To nie wiedziałeś, że wszystkie baby są głupie, nie mają mózgu, w związku z
                  czym mają zawsze takie same poglądy jak ich faceci?

> ponownie wykazales, ze logika nie jest twoja mocna strona (choc byc moze
                  > najmocniejsza)
                  • Gość: jacek POMNIK DLA KUKLINSKIEGO !!!!! IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 15:37
                    a Szymborska ???
    • Gość: jacek 'OBCU SZPIEG' -ratowal caly swiat !!!! IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 14:45
      w 1985 w Rejkyaviku Reagan pokazal Gorbiemu mape z 3 bunkrami dowodzenia -
      podziemnymi misteczkami dla sowieckich marcszalkow - lacznie z gruboscia
      betonu na sufitach - Gorbie zrozumial ze nie ma szans na rowna walke

plany te przekazal Kuklinski ....

to on zapoczatkowal rozpad zsrr

chwala bohaterowi !!!
      • Gość: Mariusz Re:Zdrajca, śmieć i konfident ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 15:01
        Tak jak jego guru ppłk. Światło.

PS
        Do TW "jacek" !
        IPN jest na twoim tropie.
        • Gość: jacek Zdrajca, śmieć i konfident Mariusz IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 15:41
          Swiatlo odkupil swoje haniebne czyny - Kuklinski nie musial

IPN nie jest moim wrogiem - ani ja jego

chwale bohaterowi - Kuklinskiemu !!!!
          • Gość: Mariusz jacek IP: *.u.mcnet.pl to śmieć i konfident ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 15:46
            Zupełnie jak bożyszcza tego pedryla - Światło i Kukliński.
            • etos.solidarnosci Kukliński to najwiekszy bohater w dziejach Polski! 13.02.04, 15:48
              Karolowi Wojtyle daleko do Niego !
            • Gość: jacek Pulkownik Kuklinski to prawdziwy bohater !!!! IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 16:22
              a jego przesladowcom brak argumentow - czego chciec od komunistow ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka