Dodaj do ulubionych

Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY?

15.02.02, 13:52
Pisze artykul o tanich winach. Potrzebuje waszej pomocy. Sam od poczatku roku
wypilem ich kilkadziesiat ale potrzebuje innego punktu widzenia. Piszcie: Jakie
jest wasze ulubione, jakie lubicie najmniej... Moze jakies zabawne historie wam
sie przydarzyly czy cos??? Piszcie wszystko co ma zwiazek z tym tematem.
Obserwuj wątek
    • Gość: adaś Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 13:55
      Cotes de Luberon Grand Reserve 1999
      23 zł, supermarkety (np. Billa)
      Znakomite! :-)))

• Gość: łezka Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.02.02, 14:04
        Gość portalu: adaś napisał(a):

> Cotes de Luberon Grand Reserve 1999
        > 23 zł, supermarkety (np. Billa)
        > Znakomite! :-)))
        >

Adaś, za kulturalnie podszedłeś do tematu :)))
        Zientkowi chodzi o wina w cenie w porywach do 4,50 :))), typu Talia Kart
        (kiedys takie było:Pik,Kier,Trefl i Caro - ze wskazaniem na Kiera :)))
        • zientek Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY 15.02.02, 14:06
          Gość portalu: łezka napisał(a):

> Gość portalu: adaś napisał(a):
          >
          > > Cotes de Luberon Grand Reserve 1999
          > > 23 zł, supermarkety (np. Billa)
          > > Znakomite! :-)))
          > >
          >
          > Adaś, za kulturalnie podszedłeś do tematu :)))
          > Zientkowi chodzi o wina w cenie w porywach do 4,50 :))), typu Talia Kart
          > (kiedys takie było:Pik,Kier,Trefl i Caro - ze wskazaniem na Kiera :)))

Lezka ma racje chodzi mi o tanie polskie wina (przewaznie owocowe) w cenie do
          4.50 za butelke. Ale inne informacje tez sie moga kiedys przydac:)))
        • Gość: adaś Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:08

>
          > > Cotes de Luberon Grand Reserve 1999
          > > 23 zł, supermarkety (np. Billa)
          > > Znakomite! :-)))
          > >
          >
          > Adaś, za kulturalnie podszedłeś do tematu :)))
          > Zientkowi chodzi o wina w cenie w porywach do 4,50 :))), typu Talia Kart
          > (kiedys takie było:Pik,Kier,Trefl i Caro - ze wskazaniem na Kiera :)))

Keleris rzadzi !!! Lecz dla bardziej wybrednych proponuje Sophie po 6 zeta

• zientek Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY 15.02.02, 14:10
            UWAGA CIEKAWOSTKA: wspomniane wina kier, karo, pik i trefl byly produkowane
            przez tymbark.
          • Gość: łezka Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.02.02, 14:12

> Gość portalu: łezka napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: adaś napisał(a):
            > >
            > > > Cotes de Luberon Grand Reserve 1999
            > > > 23 zł, supermarkety (np. Billa)
            > > > Znakomite! :-)))
            > > >
            > >
            > > Adaś, za kulturalnie podszedłeś do tematu :)))
            > > Zientkowi chodzi o wina w cenie w porywach do 4,50 :))), typu Talia Kart
            > > (kiedys takie było:Pik,Kier,Trefl i Caro - ze wskazaniem na Kiera :)))
            >
            >
            >
            > Keleris rzadzi !!! Lecz dla bardziej wybrednych proponuje Sophie po 6 zeta
            >
            > O kurde, to ja przepłacam :((( W Hicie kupuję za 6,99!!

• Gość: jabol Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 13:57
      Polecam goraco "Czar Tesciowej" i "Babie lato" w niekazdym supermarkecie, ale w
      kazdym monopolu. Jedyne 4,20 + kaucja.

• Gość: adaś Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:00

Ostatnio piłem Josephine Merlot. Chyba węgierskie ...
      Wierz mi warto spróbować

• Gość: jabol Re: Piszcie...Josephine Kekfrankos IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:03

Piszesz o Josephine Merlot. Masz rację, zupełnie niedocenione na naszym rynku
      są wina węgierskie. Spróbuj jeszcze Josephine Kekfrankos. Z tymi winami uwaga:
      bracia Węgrzy wzięli się za prod. może zbyt masowo, i trzeba zwracać uwagę na
      importera, " w ciemno " możesz kupować Josephine i Julianus, także Medina może
      być.

• Gość: adaś Re: Piszcie...francuzkie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:12
        seria młodych win z małych francuskich winnic
        białe, różowe i czerwone
        naprawdę dobre (próbowałem trzech czerwonych!)
        a po raptem 15 zł za butelkę!
        Można kupić w sklepach Nicolas (Warszawa - Carrefour na Bemowie, Wrocław i
        Kraków).
        A Nicolasa można znaleźć pod www.nicolaswines.com

• Gość: jabol Re: Piszcie...niemieckie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:16

Polecam niemieckie polwytrawne (a dokladniej mowiac lieblich) wino o nazwie
          Liebfraumilch, co w doslownym tlumaczeniu znaczy Mleko Dziewicy. Kosztuje ok.
          13-14 zl. Do kupienia w wiekszosci supermarketow np. w Leclercu.
          Czy ktokolwiek wie gdzie mozna dostac trunki z bulgarskiej winnicy Boyar?
          A pza tym warto jeszcze sprobowac rumunskie Murfatlar Pinot Gris. Cena 11-12 zl.

• Gość: adaś Re: Piszcie...Nicolas z 99 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:29

No to już kwestia gustu (nie co do biustu ;-) Dla mnie owe mleczne trunki są
            zdecydowanie zbyt wytrawne - zapach drożdży i nic więcej <:-)
            W tej samej klasie cenowej polecam wytrawnego, delikatnego białego Nicolasa -
            Vini de Pays des Cotes du Ceresson 1999 :-)
            • Gość: łezka Re: Piszcie...Nicolas z 99 IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.02.02, 14:56

>
              > No to już kwestia gustu (nie co do biustu ;-) Dla mnie owe mleczne trunki są
              > zdecydowanie zbyt wytrawne - zapach drożdży i nic więcej <:-)
              > W tej samej klasie cenowej polecam wytrawnego, delikatnego białego Nicolasa -
              > Vini de Pays des Cotes du Ceresson 1999 :-)

No co Ty Adaś! Wczoraj piłam owe mleko i było wręcz słodkie.
              A może po prostu byłam w słodkim towarzystwie i wszystko mi się pochrzaniło
              • Gość: adaś Re: Piszcie...Nicolas z 99 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 15:04

>
                > >
                > > No to już kwestia gustu (nie co do biustu ;-) Dla mnie owe mleczne trunki
                > są
                > > zdecydowanie zbyt wytrawne - zapach drożdży i nic więcej <:-)
                > > W tej samej klasie cenowej polecam wytrawnego, delikatnego białego Nicolas
                > a -
                > > Vini de Pays des Cotes du Ceresson 1999 :-)
                >
                >
                > No co Ty Adaś! Wczoraj piłam owe mleko i było wręcz słodkie.
                > A może po prostu byłam w słodkim towarzystwie i wszystko mi się pochrzaniło

jak byś piła tyle co ja... :)))

• Gość: jabol Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:33
      nobles, młode, francuskie ok. 8 pln w marketach

• Gość: Luk@ Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: 192.160.110.* 15.02.02, 14:39
        Ostatnio modne są wina południowo-amerykańskie i z RPA. Ceny w granicach 23
        zeta. Naprawdę niezłe.
        Na te po 4,5 szkoda wątroby.
        • Gość: adaś Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:41

A czy ktos z was kiedys probowal wina australijskie ?

Polecam bardzo, Shiraz , bo tak sie nazywaja maja tyle smaku i zapachu, ze bija
          niektore wina francuskie na glowe. I nie mowie
          tutaj o tanich winach ale tych drozszych.

• Gość: łezka do Zientka IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.02.02, 15:01
            Oj chyba nie zbierzesz potrzebnych informacji... Forumowicze mamją
            zdecydownie bardziej wysublimowane podniebienia :)))
            • zientek Re: do Zientka 15.02.02, 15:03

> Oj chyba nie zbierzesz potrzebnych informacji... Forumowicze mamją
              > zdecydownie bardziej wysublimowane podniebienia :)))

no coz moze to i lepiej:)))) Trudno. Ale swoja droga to polecam polskie wina z
              Suwalskiej Wytworni Win. Sa poprostu smaczne i tyle.
    • Gość: jabol Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! AUSTRALIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:44

Swietne są :-) Shirazy można kupić różne, w tym całkiem niedrogie, w okolicach
      30 zł (supermarkety - Billa, Geant, Carrefour).
      Szczególnie smakowało mi wino (nazwy już nie pomnę), którego naklejka miała
      postać znaczka pocztowego z kangurem :-) Czerwone,
      wytrawne, esencjonalne :-) I zaskakujący korek - z plastikowej sprasowanej masy
      przypominającej naturalny korek, a ponoć bardziej
      ekologicznej. Z tej samej serii - bardzo fajne białe wino z etykietką
      �znaczkową� ozdobioną podobizną misia koala - lekkie,
      orzeźwiające, nieco cytrusowe.
      Owocnych łowów! :-)

• Gość: Ann.K Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: 192.168.0.* 15.02.02, 15:11
      Ja najbardziej lubie wisienke strong:))) bardzo dobre tanie wina (i w duzym
      wyborze) sa w sklepie Lech przy ul. Gorczewskiej; przystanek Goralska;
      calodobowy;
      • d.z. Re: Moim zdaniem tylko ARIZONA...:) 15.02.02, 15:15
        Kiedyś TVP pokazywała repotraż o mieszkańcach pewnej wsi, którzy to wino
        pijają. Fajnie im się tam żyło...;))))) i tanio również (bo sklepowa
        na "krechę" dawała)...
    • Gość: jac Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? IP: 217.153.88.* 15.02.02, 15:33
      Widziałem w Kosowie Lackim wino "SZAŁ SOŁTYSA" w cenie 3,60.
      Pozdr.
    • sloggi CO ?GDZIE?KIEDY? 15.02.02, 15:38
      Co ? - wieloowocowy napój alkoholizowany KICI KICI
      Gdzie ? - w Garwolinie
      Kiedy ? - kupić można cały czas, produkowane na miejscu w jakiejś przetwórni
      owocowo-warzywniczej
      • atob Re: CO ?GDZIE?KIEDY? 15.02.02, 23:32
        Co ? Nie pamietam
        Gdzie? Jw 1230 [stara strzelnica, wiarusy wiedza gdzie to jest]
        Kiedy? Dawno
        Po co ? Glupi bylem i spragniony "chwili zapomnienia"
        Czy zaluje ? Wiele innych rzeczy zaluje bardziej
        Czy polecam ? nie
        Po co to napisalem? Nie wiem
        • Gość: big Re: CO ?GDZIE?KIEDY? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 23:40
          Napis w windzie, czyli wspomnienie po budowlańcach:
          "Tanie wino jest dobre, bo jest tanie i dobre."
          I to jest wniosek z tej dyskusji.
          • d.z. Re: Wino "Okęcie" na każde przyjęcie :)) 15.02.02, 23:42
            Jak w tytule...:))
            • atob Re: Wino 15.02.02, 23:46

d.z. napisał(a):

> Jak w tytule...:))

Ale wersja do 200 mg siarki czy ta nowsza "ekologiczna???
    • zdzicha Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? 16.02.02, 00:37
      Z win białych polecam Kniaziowskie (jedyne białe wino, które moge przełknąć bez
      obrzydzenia), a z czerwonych Byk, tylko trzeba mieć przyzwyczajony żoładek. Cen
      nie znam, bo od czasu kiedy ostatni raz raczyłam się tymi trunkami minęło parę
      lat i ceny z pewnoscią poszły w góre. Wówczas kosztowały jakieś 2,30 zł.
      W Tomaszowie Lubelskim była (nie wiem, czy jest do tej pory) wytwórnia napojów
      alkoholowych, gdzie w kadziach mozna było znaleźć kalosze albo króliki z
      pobliskiej hodowli.
    • zientek Re: Piszcie o tanich winach!!!!!!! CO ?GDZIE?KIEDY? 16.02.02, 13:35
      No piszcie piszcie:))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka