Dodaj do ulubionych

Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko

IP: *.chello.pl 09.04.10, 21:29
...a kursantka jak została ukarana?
Obserwuj wątek
    • blendyks A instruktor ją tak uczy? 09.04.10, 21:32
      Przecież kursantka musiała być z instruktorem. Za przejechanie na
      czerwonym jest mandat w wysokości 500 złotych. Nagminne jest
      wjeżdżanie na przejścia dla pieszych bez zwalniania w opisanych
      sytuacjach.
      • manhu Re: A instruktor ją tak uczy? 10.04.10, 14:04
        "Wartość strat została oszacowana na 500 złotych. Sprawcy grozi kara do 5 lat pozbawienia wolności."
        Aresztowany? Tak jak na zdjęciu?

CO ZA PARANOJA! "Policjantów" wywalić z roboty, zawsze bronię policji, a krytykuję "sądy", ale tu jest takie przegięcie że SZOK, areszt za nic.

> czerwonym jest mandat w wysokości 500 złotych.
        500 zł za próbę morderstwa! A tu nawet nie ma nic o tym czy została ukarana. Normalnie te straty powinny być zaliczone na poczet kar dla kursantki i instruktora.
    • Gość: Aaaa Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 21:33
      Nijak. Ukarany mógł zostać instruktor.
      • franki8 Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko 09.04.10, 21:41
        Dobre, a może ona go potrąciła, tylko gościu nie miał świadka? Niedługo pieszy
        na przejściu będzie musiał ustępować samochodom...
        • krwe Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko 09.04.10, 21:43
          ja kto niedługo, przecież w tym biednym kraju tak właśnie jest...
        • manhu Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko 10.04.10, 14:15
          >Niedługo pieszy na przejściu będzie musiał ustępować samochodom
          Gdzie ty żyjesz? W Polsce? W UK? A może w Polsce na głębokiej wsi?

Przecież tak jest! Jedynie zielone światło ratuje pieszych, tylko wtedy pieszy rzadko (ze 20%) muszą ustępować "pierwszeństwa", na zwykłych pasach 95% bydlaków się nie zatrzymuje, więc "ustępowalność" wynosi 95% (ale te 5% normalnych nic nie daje, bo nawet jak się zatrzyma to inny bydlak go wyprzedza, o ile da radę).
    • blendyks Bezkarne chamstwo kierujących 09.04.10, 21:35
      Sam jestem kierowcą, dziwię się temu artykułowi. Utwierdza chamów za
      kierownicą w bezkarności.
      • Gość: lolo Re: Bezkarne chamstwo kierujących IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 23:37
        tez jestem kierujacy, ale gosciu powinien dostać maksymalna karę 5 lat. Takie
        chamskie zachowanie przechodniów jest nagminne.
        • Gość: ollie Re: Bezkarne chamstwo kierujących IP: *.aster.pl 10.04.10, 00:01
          25 lat... to dla niego za mało
          :)
        • manhu Re: Bezkarne chamstwo kierujących 10.04.10, 14:08
          Zaś ty powinieneś dostać karę śmierci za poparcie próby morderstwa. Próba morderstwa jest wkurzająca więc nie dziwię się jego reakcji, szczególnie że był pijany.

Sprawa powinna być umorzona ze względu na zerową szkodliwość społeczną, a kursantka 10 lat więzienia, instruktor do sprawdzenia (bo nie znamy jego reakcji).
        • Gość: xmak Re: Bezkarne chamstwo kierujących IP: *.qnt.pl 14.04.10, 10:00
          ehhh... bardzo dużą liczbę kierowców cechuje brak wyobraźni... jakby wsiadali za
          kierownicę i przestawali myśleć...

wyliczać można zachowania typu nieustąpienie pierwszeństwa na pasach pieszemu,
          przejeżdżanie na pełnym gazie przez kałuże, chlapiąc na przechodniów,
          zastawianie wjazdów i wyjazdów dróg wewnętrznych, pasów, podczas postoju na
          światłach...
    • Gość: miecio Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.chello.pl 09.04.10, 21:40
      > ...a kursantka jak została ukarana?

Tera śmiga bez lusterka. Jedno pewne że będzie pamiętała długo o
      przepuszczaniu pieszych.
    • krwe wielkie brawa dla przechodnia ! 09.04.10, 21:40
      to chyba pomyłka ?!kursantka jeszcze głupia i mogła nie wiedzieć ale co robił
      instruktor?
      przechodzień działał w afekcie.ja go rozumiem.codziennie mam ochotę
      przynajmniej opluć takich skręcaczy przejeżdzających między ludżmi na przejściu.
      • knopersik_beauty Re: wielkie brawa dla przechodnia ! 09.04.10, 22:34
        Dokładnie...
      • Gość: lolo Re: wielkie brawa dla przechodnia ! IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 23:36
        A ja opluć takich pieszych, wiekszość zachowuje sie jak świete krowy.
        • Gość: ii Re: wielkie brawa dla przechodnia ! IP: *.acn.waw.pl 10.04.10, 07:18
          bo na zielonym to są święte krowy... naucz się tego wreszcie!
        • Gość: zuczek1948 Re: wielkie brawa dla przechodnia ! IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 01:32
          A Ty KIEROWCO jesteś baran.
    • Gość: pwog potracila pieszego na przejsciu IP: *.multimo.pl 09.04.10, 22:01
      i to on trafia do aresztu?

Z tego co zrozumialem pieszy prawidlowo przechodzil przez ulice na przejsciu
      dla pieszych. To, ze byl pod wplywem alkoholu nie ma znaczenia. Bycie pod
      wplywem nie jest zabronione w Polsce. Przechodzenie w taki stanie przez
      jezdnie, w miejscu do tego przeznaczonym, rowniez.

Kursantka, zapewne pod opieka doswiadczonego instruktora, lamiac przepisy,
      wjechala na przejscie dla pieszych wymuszajac pierwszenstwo. Zaczepila
      pieszego lusterkiem i jej odpadlo. Teraz twierdzi, ze to pieszy jej urwal.

Oczywiscie wina pieszego bo po pierwsze przechodzil przez przejscie a po
      drugie byl pod wplywem. Zezaja zgodnie kursantka piratka i instruktor, ktory
      ja nadzorowal.

Ludzie opamietajcie sie. Facet zostawia samochod, zeby nie kierowac pod
      wplywem i wraca do domu na piechote. Przechodzi jak nalezy na przejsciu. I
      jakas p...a malo go nie potraca na przejsciu? Mozna sie zirytowac.

Kursantke i instruktora do aresztu wsadzic. Moze cos zrozumieja.
    • Gość: Muzin Na Afrika zero naukayazdi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.10, 22:13
      Na Afrika ye bit zero naukayazdi, covek ye moze ze kupi pravoyazdi
      od usendnik i tedi ye moze ze yezdi. Dlategu unas ne ye bit problem
      ze covek od kurs od pravoyazdi, ye bit zero kurs, covek ye ma
      pyenonze, ye kupi pravoyazdi i ye yezdi. I tam ye bit unas malo
      piyak, carni covek ye ziye ve sesvosti.
    • Gość: bolo To jak mi na chodniku śmignie rowerzysta 5 cm IP: *.centertel.pl 09.04.10, 22:38
      ode mnie, to Waszym zdaniem mogę "w afekcie" skopać mu rower, mądrale?
      • Gość: Muzin Covek od rover ye bit silni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.10, 22:49
        Covek od rover ye bit silni, ti bede kope rover, on tedi bede daye
        ti ve papa. Ye ti hce ze dostaye ve papa?
      • Gość: Marek A co? Nagminnie Ci tak śmigają? Masz powidoki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 22:58
        Kierowcy to robią nagminnie i nikt ich za to nie ściga. Nie bronię tego gościa, bo nie powinien tego zrobić, ale kopnięcie samochodu w nie wpływa na tor jazdy samochodu. Gdybyś kopnął rower, to rowerzysta mógłby mieć poważny upadek mądralo. To są 3 istotne różnice. Dotarło?
      • Gość: zuczek1948 Re: To jak mi na chodniku śmignie rowerzysta 5 cm IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 01:37
        Jeśli Ty jedziesz prawidłowo, a on nie, to lepiej rowerzyście skop d...
    • Gość: wl rzeczywiscie dziki kraj IP: *.aster.pl 09.04.10, 23:06
      samochod nie mial prawa byc na przejsciu gdy przechodzil pieszy
    • rrosemary Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko 09.04.10, 23:11
      Pewnie nic mu nie zrobią, w końcu to nie był akt wandalizmu tylko agresja
      spowodowana poczuciem zagrożenia życia. Ja się nie dziwię, czasem też mam
      ochotę natłuc takiego co wjeżdża w ludzi na pasach :(

Z drugiej strony - kursantka się dopiero uczy. Trzeba wybaczyć.
      • Gość: skręcaczka Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.chello.pl 09.04.10, 23:40
        z trzeciej strony - są takie przejścia w Warszawie, gdzie żeby nie wpychać się
        miezy pieszych trzeba by było czekać przynajmniej do godziny 23, np. skręt z
        Marszałkowskiej w Widok. Niestety jak się nie wepchniesz po piętach, to ciągły
        strumień pieszych cię nie wpuści. Kilka razy czekałam po dłuuuugich parę minut i
        w końcu traciłam cierpliwość. Sory, ale medal zawsze ma dwie strony.
        • Gość: ale urwał!!! Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.chello.pl 09.04.10, 23:58
          www.youtube.com/watch?v=w1eiqsys10c
        • Gość: alt Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.aster.pl 10.04.10, 03:55
          Z Marszałkowskiej w Widok?? A ludzie na przejściu nie pukają się w głowę że
          skręcasz w jednokierunkową (czytaj wjeżdżasz pod prąd??)
        • Gość: skate To wyjątek potwierdzający regułę IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 08:33
          powszechniejszym widokiem jest ciąg samochodów stojących na pasach lub blokowanie skrzyżowania nie mogąc zjechać z niego.
          Wielokrotnie zdarzyło się że jeśli chcę być w porządku do przepisów i nie wieżdżać na pasy to często znajdzie się jakiś łachmyta który korzysta z tego i wyprzedzając mnie staje na pasach.
        • Gość: spruce Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 09:38
          Jeżeli uważasz, że piesi są zbyt uprzywilejowani, zostań pieszym.
    • Gość: ollie urwał jej lusterko IP: *.aster.pl 10.04.10, 00:04
      To się Policja na Ochocie dzisiaj napracowała... i dziennikarze mają o czym
      pisać i pan reporter zarobi...rzecznik ma się czym pochwalić a stójkowym
      statystyki podskoczą... co za bzdura
      :)
    • Gość: szymciolo Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.chello.pl 10.04.10, 01:19
      Z jakim Garbusem ???
    • sammler Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko 10.04.10, 01:51
      Jak to mężczyźnie grozi 5 lat? A co przyszła kierownica robiła na przejściu
      dla pieszych, po którym szedł człowiek? Czy ona (a raczej towarzyszący jej
      instruktor) zostali pociągnięci do odpowiedzialności?

S.
    • Gość: Nieustepujacy Goowniana gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 02:02
      Tytul: "Nie ustapila mu..." sugeruje, ze byla to jakas sprzeczka o
      miejsce w tramwaju, czy w kolejce. A tu tymczasem baba chciala
      faceta zabic na przejsciu dla pieszych, na jego zielonym swietle.
    • Gość: de Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 02:27
      Alee urwał, ale to było dobre
    • Gość: alt Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.aster.pl 10.04.10, 03:49
      Powinna się cieszyć że nie dostała w twarz.

Swoją droga ciekawe ile kosztuje maska do Toyoty. Najlepszy patent to przejść
      takiej osobie po samochodzie. Wszak jak pieszy ma zielone to nie powinno być
      na pasach żadnego auta. Więc nie ma sprawy. Idziesz po pasach. Przeszkoda.
      Przechodzisz przez przeszkodę. A że to jakieś auto.. Mało ważne. Jego tam nie
      powinno być
      • Gość: Wacek Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.chello.pl 10.04.10, 07:42
        Trochę ryzykowne, auto może ruszyć, a wtedy nakryjesz się kopytami. To jest
        akurat dobra metoda na samochody zastawiające chodnik.
    • Gość: obuty bartek Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.chello.pl 10.04.10, 07:36
      ja bym gościa wypuścił a kobietę na 5 lat, szmata jedna.
      każdy kto łamie przepisu drogowe powinien być wyciągany z samochodu i pałowany
      na miejscu, debile są za blachą i nie szanują innych. tydzień temu bosy antek
      a dziś ma samochód, myśleć się debil nie nauczył a już na prawko młot jeden.
    • Gość: kierowca Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.aster.pl 10.04.10, 08:50
      50 % polskich kierowców to chamy
      • Gość: herb Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.10, 08:02
        błąd: 50% Polaków to chamy :/
      • Gość: zuczek1948 Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 01:44
        Ja oceniam, że 95% polskich kierowców to chamy i bandyci drogowi.
    • Gość: zgrywus Rownosc wobec prawa.. IP: *.acn.waw.pl 10.04.10, 09:46
      Ciekawe: potencjalne przejechanie człowieka na pasach - 500 zł, urwanie
      lusterka - 5 lat...
    • boruta_wwa Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko 10.04.10, 14:37
      bardzo dobrze zrobił urywając lusterko!
      jakim cudem instruktor nie zahamował samochodu?
      tacy debile uczą więc potem niedziwne, że mamy takich przygłupich
      kierowców...

b.
      • Gość: ferment Re: Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.chello.pl 10.04.10, 14:56
        Wiele razy mam ochotę pouczyć instruktora, że źle uczy. Poziom nauk na kursach
        spada.
    • Gość: Tekdo Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 17:55
      SKANDAL jak dla mnie...co jak twój sąsiad lub mój by tez agresji napadu dostał o taką mende co ci nie ustąpi pierwszenstwa i walnie w lusterko???ja pie****DOLE to człowiek nie jest bezpieczny na przejsciu i w dodatku wrzuca go do wiezienia?;/ chore..!
    • Gość: kiks I tak chłop ma szczęście...Mógł zginąć pod kołami IP: 87.204.50.* 11.04.10, 07:09
      a tak dostanie w nagrodę 5 lat życia na koszt podatników.... i
      lusterko na pamiątkę..
    • Gość: Torunczyk Nie ustąpiła mu więc urwał jej lusterko IP: *.torun.mm.pl 11.04.10, 14:55
      hahahaha SMIECHU WARTE WEZCIE SIE OGARNIJCIE 5 lat za psi ch.. ?? hahaha. Zyje
      w nadziji ze teraz zmieni sie te chore prawo.
      pozdro
    • Gość: Marian Brawo! IP: 193.34.40.* 14.04.10, 14:29
      Dobrze zrobil. Powinien byl jeszcze suke zrugac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka