su45-240 28.04.10, 15:29 Mam nadzieję, że łądne dziewczyny będą protestować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.s3 Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa! 28.04.10, 15:41 W trosce o ekologię ,przeciwko produkcji sztucznych futer powinni protestować zieloni.A tak nawiasem mówiąc ,jak dziewczyna zapragnie futra to znaczy ,że przeistoczyła sie w kobietę.Protestować będą siusiumajty i niedorozwinięte emocjonalnie dziewoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 28.04.10, 16:08 Mam 28 lat, ale wolę być "siusiumajtą" (jak to pan raczy nazywać z obrzymim szacunkiem dla osób o innych poglądach), niż morderczynią. Miejsce na futra było w czasach, kiedy w naszym klimacie były one konieczne do przetrwania. Dziś mamy ciepłe sztuczne kurtki i płaszcze, ciepłe buty, mieszkania z centralnym ogrzewaniem. Dziś noszenie futra oznacza tylko tyle, że ma się w dupie dobro jakiegokolwiek stworzenia oprócz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa IP: *.pgi.gov.pl 28.04.10, 16:25 mięska pewnie też nie jesz,co? i autem nie jeździsz by nie zatruwać powietrza potrzebnego szynszylom.. Odpowiedz Link Zgłoś
jawu dlaczego w kwietniu ? 30.04.10, 11:18 Powinny protestować 30 stycznia, oczywiście na golasa. Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 01.05.10, 05:58 @ rollo proponuje wideo.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 28.04.10, 16:27 zewszad_i_znikad napisała: > Dziś mamy ciepłe sztuczne kurtki Jak długo trwa biodegradacja takiej SZTUCZNEJ kurtki, wyrzuconej z powodu zmiany fasonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 19:41 a jak myslisz, jak dlugo sie rozklada "naturalne" futro? zakonserwowanie takiego futra (zeby nie smierdzialo i sie wlasnie nei rozkladalo) to cala masa chemii. W wielu raportach mozna przeczytac,ze duzo wiecej niz w przypadku futra sztucznego/przecietnej zimowej kurtki. Plus zanieczyszczenia pochadzace z samej fermy... gdzie tu ekologia? Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 29.04.10, 08:23 a te raporty pisały kolejne oszołomy spod znaku obrońców futra. Poczytaj co nieco o garbarstwie a potem zabieraj głos dziecinko Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 01.05.10, 06:01 @polsz proponuje wideo.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 29.04.10, 09:40 Gość portalu: martyna napisał(a): > a jak myslisz, jak dlugo sie rozklada "naturalne" futro? Krócej niż plastik. > Plus zanieczyszczenia pochadzace z samej fermy... > gdzie tu ekologia? A zanieczyszczenia z fabryki produkującej tworzywa sztuczne? Wydobycie surowca do wytworzenia plastików? Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 01.05.10, 06:00 @achzarit proponuje wideo.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 28.04.10, 19:04 zewszad_i_znikad napisała: > Mam 28 lat, ale wolę być "siusiumajtą" (jak to pan raczy nazywać z > obrzymim szacunkiem dla osób o innych poglądach), niż morderczynią. > Mięsa zapewne tez nie jesz? A buty nosisz wyłącznie plastikowe, czy łapcie z brzozowego łyka? BTW: Każde zjedzone jajko (lub kawałek ciastka) to zabójstwo nienarodzonego kurczaka! Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Panie Janie..................... 29.04.10, 20:51 jan-w napisał: > Mięsa zapewne tez nie jesz? A buty nosisz wyłącznie plastikowe, czy łapcie z brzozowego łyka? BTW: Każde zjedzone jajko (lub kawałek ciastka) to zabójstwo nienarodzonego kurczaka! No i w tym miejscu, Panie Janie zgadzam się w 100 % .......:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 01.05.10, 06:03 @jan-w proponuje wideo.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~zorro Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 09:08 Dziś większe znaczenie mają obrońcy futer, niż obrońcy życia ludzkiego ?! Dlaczego nie mówi się głośno o cywilach w Iraku, Afganistanie, krajach Afrykańskich którzy też są mordowani, w dodatku pod szumnym hasłem wyzwolenia i wolności. Na tym tle zwierzęta to dla mnie pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 30.04.10, 13:21 Siusiumajty to nastolaty. W wieku 28lat to jest się już dziewoją nie będę wspominał jaka.Ale się uśmiałem jak -z nikąd-koniecznie chciała być siusiumajtą.No i najwyższy czas stać się kobietą i nie tylko golić "bobra" ale zacząąć go nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haagard Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa IP: *.chello.pl 30.04.10, 14:34 Myślisz, że nasi praprzodkowie zabijając zwierzęta, również na futra byli mniej brutalni niż dzisiaj my? Ja zjadam mięso i nie jestem mordercą tylko konsumentem II rzędu, który z NATURY ma swoje potrzeby żywieniowe. Tak było od czasu jak wykształcił się homo sapiens i nie ma, i nigdy nie będzie logicznego uzasadnienia dlaczego należy to zmienić w obecnych czasach wbrew naturze. Będziesz nazywać krokodyla mordercą, bo schrupał sobie gazelę? Zawsze byłem i będę przeciwnikiem znęcania się nad zwierzętami, powinniśmy je szanować, bo dzięki nim egzystujemy, ale również powinniśmy kończyć ich życie dla własnych potrzeb w jak najbardziej humanitarny sposób. W głupich czasach przyszło nam żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
sus231 Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 30.04.10, 15:10 zewszad_i_znikad napisała: > Mam 28 lat, ale wolę być "siusiumajtą" (jak to pan raczy nazywać z > obrzymim szacunkiem dla osób o innych poglądach), niż morderczynią. > > Miejsce na futra było w czasach, kiedy w naszym klimacie były one > konieczne do przetrwania. Dziś mamy ciepłe sztuczne kurtki i > płaszcze, ciepłe buty, mieszkania z centralnym ogrzewaniem. Dziś > noszenie futra oznacza tylko tyle, że ma się w dupie dobro > jakiegokolwiek stworzenia oprócz siebie. No tak tylko idac tym tropem nalezaloby tez przestac jesc mieso... Bo jesli jem np. mieso krolicze to dlaczego mialbym zrezygnowac z noszenia futra z krolika? Moze tak naprawde powinno sie protestowac przeciw warunkom w jakich sa hodowane zwierzeta? W takiej formie protest do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 30.04.10, 16:10 w.s3 napisał: > A tak nawiasem mówiąc ,jak dziewczyna zapragnie > futra to znaczy ,że przeistoczyła sie w kobietę. Oczywiście chciałeś napisać, że przeistoczyła się w kur.wę, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 01.05.10, 05:57 proponuje wideo.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkruuz A co z dziećmi? 28.04.10, 16:33 Jakim prawem w miejscu publicznym pokazuje się obdartego ze skóry lisa? Przecież tamtędy chodzą DZIECI! Czy nikt nie pomyślał jak to się odbije na ich psychice? Takie protesty powinny być organizowane w zamkniętych pomieszczeniach. Jak ktoś chce to oglądać to sam przyjdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmt Re: A co z dziećmi? IP: *.toya.net.pl 28.04.10, 18:45 A co tak się martwisz o psychikę dzieci? Na pewno nic im się nie stanie od widoku jednego zakrwawionego zwierzęcia. Gdyby tak się działo, chyba wszyscy bylibyśmy wegetarianami... Może to nie będzie przyjemne, ale nie przesadzajmy, ludzie potrzebują gorszej masakry żeby się załamać... Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: A co z dziećmi? 01.05.10, 06:08 moze wideo ?.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Dzieci tez beda nagie! 29.04.10, 11:31 Gość portalu: dmt napisał(a): > A co tak się martwisz o psychikę dzieci? Na pewno nic im się nie stanie od > widoku jednego zakrwawionego zwierzęcia. Gdyby tak się działo, chyba wszyscy > bylibyśmy wegetarianami... Moglbys byc swietnym adwokatem kazdego pedofila. "Wysoki sadzie, temu dziecku z pewnoscia nic sie nie stalo od widoku jednego penisa w erekcji. Gdyby tak sie stalo, wszyscy mielibysmy klopoty z rozmnazaniem." Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: A co z dziećmi? 28.04.10, 19:00 A już przez chwilę myślałam że chodzi o tego lisiatego z tv Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: A co z dziećmi? 01.05.10, 06:06 proponuje wideo.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 17:29 mam nadzieje, że przystojni faceci będą, bo mam ochotę popatrzeć! :D Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w A odzież skórzana jest OK? 28.04.10, 19:11 Czyli to nie jest protest przeciw noszeniu futer, a przeciw marce Simple? Futra innych producentów są OK? BTW: Czy odzież skórzana chwalonych za publiczne potępienie futer firm takich jak np ZARA nie powstaje z trupów mordowanych zwierząt? streetgallery.pl/sgallery/product/4418-bluzka-koszulowa-i-skorzana-kurtka-zara Czyli normalna hucpa propagandowo - reklamowa z dodatkiem czarnego PR. Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: A odzież skórzana jest OK? 01.05.10, 06:10 moze wideo?.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa! 28.04.10, 22:02 Jestem ZA :) STOP FUTROM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 28.04.10, 22:58 Stop zdrowym butom! Używajmy wyłącznie ekologicznego plastiku. Precz z ciastem i innymi formami aborcji kurczaków! Schabowe tylko z tofu! Rosół na Madagaskar! Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 29.04.10, 15:06 Mam super buty z materiału normalnego. Przepuszczają powietrze i są Oki! Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 29.04.10, 15:08 PS bardzo smaczne są kotlety z soi a Ty się nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 30.04.10, 08:40 0ffka napisała: > PS > bardzo smaczne są kotlety z soi a Ty się nie znasz Może są i smaczne, ale schabowe z wieprzowiny jeszcze smaczniejsze. Poza tym, soja ma b. duże ilości estrogenów, co źle wpływa na gospodarkę hormonalną mężczyzn. Serwuj te cuda swojemu facetowi, a nie będziesz miała z niego pożytku :-). Dodam, że mówimy o soi używanej u nas, w Azji soja ma inne procedury przygotowania, znacząco neutralizujące ten wpływ. Soję i tak ładują dziś w sporej dawce do rożnych przetworzonych wynalazków, więc dodatkowe szprycowanie się to kiepski pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 30.04.10, 09:55 artie40 napisał: > Poza tym, soja ma b. duże ilości estrogenów, co źle wpływa na > gospodarkę hormonalną mężczyzn. Serwuj te cuda swojemu facetowi, a > nie będziesz miała z niego pożytku :-). W zamian nie beda mu wypadac wlosy. Jesli bujna fryzura i ginekomastia moga byc wystarczajace do pozytkowania, to niech serwuje. Na starosc facet moze zostac crossdresserka - w erze "postempu" jak znalazl! Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 30.04.10, 16:59 warzaw_bike_killerz napisał: > W zamian nie beda mu wypadac wlosy. Jesli bujna fryzura i ginekomastia moga byc > wystarczajace do pozytkowania, to niech serwuje. Na starosc facet moze zostac > crossdresserka - w erze "postempu" jak znalazl! WBK przestaję lubić Cię definitywnie! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa IP: 83.1.16.* 29.04.10, 09:27 Też jestem za. Noszenie futra to straszny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 29.04.10, 15:05 Gość portalu: i napisał(a): > Też jestem za. Noszenie futra to straszny obciach. Futra noszą tylko stare baby ze straganu. Obicach i wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Pamiętajcie o butach, torebkach i paskach 29.04.10, 09:38 Wszystkie te rzeczy robią ze skóry. Aha, ile trzeba zapłacić "ekologom", żeby demonstracja dotyczyła innej marki niż moja? Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Super! Super! Super! Super! Super! 29.04.10, 09:45 Przyjdę popatrzeć! Mam nadzieję, że jakieś fajne kociaki będą. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Pamiętajcie o butach, torebkach i paskach 29.04.10, 10:00 ggrdl napisał: > Aha, ile trzeba zapłacić "ekologom", żeby demonstracja dotyczyła innej marki niż moja? Tu już są pewne standardy. Szczegółowe informacje otrzymasz w ZDM, Dyrekcji Budowy Autostrad itd albo wprost u działaczy byłego "Przyjaznego Miasta": www.batory.org.pl/korupcja/r10.htm Wygląda na to że Simple nie chciało dać w łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
tleonek Oszołomstwo znowu szaleje 29.04.10, 13:42 Ile wytrzymuje sztuczne futro w porównaniu do naturalnego? 2-4 razy krócej, więc jaki kaprys?? Podstawowa potrzeba człowieka. Normalny człowiek, jak go tylko stać, woli kupić coś droższego, ale trwalszego i porządniejszego. Kupienie sobie wielu futer może być kaprysem, ale nie jednego, dwóch, w których się rzeczywiście i dużo chodzi! A ile zatruwa się środowisko przy okazji produkcji sztucznych futer?? Ale o tym "ekolodzy" już milczą. Wreszcie kto zarabia więcej na produkcji sztucznych futer?? Więc ja mam żyć inaczej przez grupę oszołomów albo czyiś interes?! I rozumiem, że życie "biednego" szopa, lista, sobola jest więcej warte niż dziecka. Praw ludzi i dzieci się nie szanuje, ale zwierzęta są ważne. Niektórzy powinni się przebadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Oszołomstwo znowu szaleje IP: *.acn.waw.pl 30.04.10, 22:08 Idź się wysiusiaj, może Ci ulży. A tak na marginesie - trochę logiki by się przydało, to że ktoś broni zwierząt nie oznacza, że nie broni w innym czasie/ miejscu również ludzi. Wrażliwość/współczucie nie zna granic - o czym pewnie nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futro Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa IP: 94.254.141.* 29.04.10, 16:00 radykalnie proponuję żeby wszyscy sie odziali w te foliowe futerka jak zrozumieją to będzie tak jak z choinkami że sztuczne niby "ekologiczne"tak właściwie są gorsze niż z plantacji odnawialnych najzdrowsze jest niestety ekologiczne bawełna wełna naturalna skóra futro a plastik to se wsadźcie w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
polipoler2 Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa! 29.04.10, 20:43 tylko żeby nie zapomnieli ogolić interesów Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa 30.04.10, 08:42 polipoler2 napisał: > tylko żeby nie zapomnieli ogolić interesów Nie no, co ty, mały „brazylijski” boberek jest fajny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelikbdg Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa! 30.04.10, 10:53 Dla mnie temat jest prosty. Naturalne futra są bardziej ekologiczne i jestem za nimi. Żeby wytworzyć sztuczne futro do naszej atmosfery dostają się ogromne ilości związków trujących które szkodzą ocalałym zwierzętom jak również wszystkim żyjącym istnieniom które są Bogu ducha winne. Ja nie życzę sobie potem oddychać tym świństwem i sztucznym futrom jestem przeciwny. Zabijanie zwierząt było jest i będzie bo człowiek musi żyć. Zwierzęta też się zjadają okrutnie i jest ok. Nawet wegetarianie zjadają rośliny które żyją i czują ale nic nie mogą powiedzieć! Nierówne traktowanie zwierząt i roślin to jest w porządku? Chronicie zwierzęta chrońcie też i rośliny! ale zaraz... co wtedy będziemy jeść??? no właśnie... Ludzie... Jak ktoś żyje to musi sobie uświadomić, że musi jeść i w coś się ubrać. A najbardziej ekologiczną formą jest naturalne mięso, futro, skóra i produkty zbożowe... to jest logiczne i pozostaje w zgodzie ze środowiskiem naturalnym. Jak obrońcy zwierząt nie chcą nikomu robić krzywdy to powinni poddać się eutanazji. Wtedy jeszcze by się do czegoś przydali bo byliby dla zwierząt pokarmem. Pozdrawiam i tyle w temacie waszego śmiesznego protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zaprotestują przeciwko futrom. I to na golasa IP: *.acn.waw.pl 30.04.10, 22:14 Panie Mądry, poza mięsem, futrami, skórą i komórą jest jeszcze coś innego, większego, donioślejszego - współczucie. BTW. Pitolenie o ekologii wytwarzania futer sztucznych/naturalnych zostaw ekspertom, bo mam wrażenie, że nie pracujesz w branży i za przeproszeniem g... się orientujesz w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiacy futra Gdzie mozna kupic ladne futro dla zony? IP: *.hlrn.qwest.net 30.04.10, 16:55 Gdzie mozna kupic ladne ale tanio futro dla zony w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Gdzie mozna kupic ladne futro dla zony? 01.05.10, 06:13 moze wideo?.....www.youtube.com/watch?v=VTZQnQeAPJc a jak ci sie spodoba to obok masz wicej....zycze milego wieczorka przy kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Brawo. Protest jest na czasie! 30.04.10, 22:57 Noszenie futra w lecie jest bez sensu! Podobnie jak dlugich gaci. Odpowiedz Link Zgłoś