Dodaj do ulubionych

Poznanianka do Warszawiaków

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 15:47
Witam! Mam nadzieję, że antagonizmy poznańsko-warszawskie to już tylko głupi
przesąd.
Szukam kogoś miłego (i "warszawskiego"), kto mógłby pomóc mi w odnalezieniu
fajnych miejsc w W-wie. Chodzi mi o to gdzie coś zjeść, co warto obejrzeć, kogo
poznać?
Bywam czasem w W-wie "w interesach" i jakoś trzeba przepękać tych parę godzin
do pociągu.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: łezka Re: Poznanianka do Warszawiaków IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 18.02.02, 15:55
      Gość portalu: misza napisał(a):

> Witam! Mam nadzieję, że antagonizmy poznańsko-warszawskie to już tylko głupi
      > przesąd.
      > Szukam kogoś miłego (i "warszawskiego"), kto mógłby pomóc mi w odnalezieniu
      > fajnych miejsc w W-wie. Chodzi mi o to gdzie coś zjeść, co warto obejrzeć, kogo
      >
      > poznać?

Nie jestem "bardzo warszawska", bo jestem Poznanianką mieszkającą od 4 lat
      w Warszawie,ale chętnie pomogę:bardzo dobrze (i niezbyt drogo)można zjeść w Romie
      na ul.Jasnej (centrum),a zobaczyć koniecznie wystawę "Przedwiosnie" w Zachęcie
      (malarstwopolskie XIX/XX wieku)
      Ucałuj Poznań!
      > Bywam czasem w W-wie "w interesach" i jakoś trzeba przepękać tych parę godzin
      > do pociągu.
      > Pozdrawiam.

• Gość: moler Re: Poznanianka do Warszawiaków IP: 193.150.166.* 18.02.02, 16:38
        Fajnie zjesc mozna w Tam Tamie. Wydaje mie sie, ze nie jest tam zbyt tanio, chociaz zapewne są droższe miejsca
        w Warszawie. Tam Tam znajduje sie na Foksalu, a Foksal to taka mała uliczka odchodząca od Nowego Światu.
        Na Foksalu są też inne atrakcje, chociażby piękny pałacyk...
        No i lody na Starówce. Nie pamiętam jak nazywa się ta lodziarnia, ale można ją łatwo poznać po tym, że zawsze
        w kolejce stoi min. 10 osób (w pogodną niedzielę kolejka sięga 50 metrów, ale idzie bardzo szybko). Jak już
        będziesz na Starówce to zajrzyj do cafe fusy na herbatkę....tanio i sympatycznie.

Miłego pobytu w Warszawie
        • tolo3 Re: Poznanianka do Warszawiaków 18.02.02, 16:42
          zanim trafisz na lody, na początku tej uliczki są super bułki z pieczarkami,
          polecam:))
          • Gość: Tolba Re: Poznanianka do Warszawiaków IP: *.natned.com.pl 18.02.02, 17:06
            Polecam knajpę Rodizio El Toro na Waliców 9 (około 20 minut piechotą od
            Centralnego). Kuchnia brazylijska, dobre jedzenie, sympatyczna obsługa. Raczej
            nie dla wegetarian. A jeśli na spacerek, to na Agrykolę, też blisko centrum i
            sympatyczna okolica. Miłego pobytu i wielu wrażeń :)
            Tolba
            • Gość: eM Re: Poznanianka do Warszawiaków IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 17:49
              Dobre jedzonko w Chianti na Foksal,polecam Bodeguite del Medio
              pl.Zbawiciela,no i spacerek w Lazienkach obok.Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka