Dodaj do ulubionych

HIT URSYNÓW

07.07.01, 14:36
Zagrożenie: W dzisiajszym ursynowskim dodatku "Metro" do Gazety Wyborczej miał
ukazać się krytyczny wobec supermarketu HIT-Ursynów artykuł (hałas biegnący od
supermarketu).

Rozwiązanie: Mieszkańcy Ursynowa kupujący "Wyborczą" dostają "Metro" dla Pragi,
Białołęki i Tarchomina.

Gratuluje pomysłu - Gdabski
Obserwuj wątek
    • Gość: PIOTR Re: HIT URSYNÓW IP: 213.25.123.* 08.07.01, 08:25
      HIT TAK BARDZO WYSTRASZYŁ SIĘ ARTYKUŁU O SOBIE , ŻE OSZUKUJĄC KLIENTÓW,
      WSADZAŁ JAKO DODATEK DO GAZETY STOŁECZNEJ METRO DODATEK DLA OCHOTY,WŁOCH I
      URSUSA. CZYŻBY MYŚLELI ŻE W TEN SPOSÓB ZATAJĄ SPRAWĘ ARTYKUŁU.OTÓŻ NIE .
      SPRAWĘ NAGŁOŚNIMY.NIECH LUDZIE SIĘ DOWIEDZĄ Z JAKIMI SZUJAMI MAJĄ DO CZYNIENIA.
      A POZA TYM ZESKANOWANY ARTUKUŁ ROZEŚLEMY DO WSZYSTKICH WŁODARZY TEJ PRZEKLĘTEJ
      INSTYTUCJI W POLSCE I W NIEMCZECH. U SIEBIE DBAJĄ O CISZE I PORZĄDEK. W POLSCE
      TEŻ BĘDĄ , ALBO WON DO DOMU.....
      • gdabski Re: HIT URSYNÓW 08.07.01, 12:47
        Ciekawe. Bo ja dostałem Tarchomin, Białołękę i Pragę. Tak czy inaczej sprawa
        jest skandaliczna.

Gdabski
    • Gość: Dyzio Re: HIT URSYNÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 12:55
      Mieszkam na Kabatach stosunkowo blisko tego sklepu, więc jestem w pewien sposób
      na bieżąco. I niestety muszę przyznać, że jest to kolejny, nasz typowo polski
      problem typu: bardzo dobrze jak taki sklep jest w najbliższej okolicy ale
      absolutnie nie "pod" MOIMI oknami ...
      A to czy hałąs przekracza normy czy nie jest pojęciem w 100% względnym ponieważ
      nie chodzi tu przecież o przekraczanie granicy "bolesnego" hałasu a o jego
      stałość i uciążliwość a tego i tak się nie da zmierzyć. Howgh!
      • gdabski Re: HIT URSYNÓW 08.07.01, 14:11
        Ja mam z okna ładniejszy widok na HIT-a niż był na zdjęciu w Gazecie.
        Pozdrawiam przeciwników tego sklepu.

Gdabski
        • Gość: albert HIT URSYNÓW IP: 10.128.205.* / *.acn.pl 08.07.01, 14:38
          Miałem tam mieszkać - w sąsiednim bloku.
          Ale dowidziałem się o Hicie kilka dni po wydaniu im zgody na budowę.
          Natychmiast poleciałem do Prezesa spółdzielni mieszkaniowej.
          On juz wiedział !!!! Musiał też wyrazić zgodę !
          Prezes dał mi natychmiast mieszkanie na innej lokalizacji na Kabatach.
          Gdy dzisiaj widzę Hita w całej okazałości tuz pod oknami mieszkań
          to widzę jak dobrze zrobiłem.

A swoją droga.
          Takie sklepy buduje sie z dala od osiedli mieszkaniowych,
          przecież zdecydowana większość klientów dojeżdza samochodami !!
          (i chyba wszystkie pozostałe hipermarkety są tak zbudowane)

W tym miejscu miał być parking dojazdowy (P+R) dla mieszkańców Piaseczna i Góry
          Kalwarii dojezdzajacych do metra - by tu pozostawić samochody.
          Widać, że ta koncepcja upadła !
          Sąsiednie tereny też obecnie zabudowuje się, co swiadczy o całkowitym upadku
          koncepcji parkingów dojazdowych.

A może tym rzadzą inne interesy ?
          • Gość: seba Re: HIT URSYNÓW IP: 213.25.123.* 08.07.01, 22:38
            uwazam że to nie hit będzie nam wyznaczal kiedy wstawac (5 rano warcza
            ciezarowki ) i kiedy mozna isc spac (2 w nocy warcza ciezarowki).
            co do sprawy czy halas jest mierzalny, zgodny z przepisami czy nie- to nie o to
            chodzi-przeszkadza , a jesli nie jednej osobie a kilkudziesieciu , to juz
            powazny problem. w niemczech i austrii takie sprawy ( gdyby wogóle do nich
            doszło , bo pewnie nie dostaliby pozwolenia ) zalatwia sie bardzo szybko-
            policja reaguje i ucisza , a to zakłócającego spokój bardzo, bardzo drogo
            kosztuje. dlaczego u nas wolno im meczyc ludzi,a u siebie mają spokój. precz
            • Gość: Teresa Re: HIT URSYNÓW IP: *.mofnet.gov.pl 10.07.01, 16:23
              Nie można mówić, że wszyscy mają samochody i mogą jechać na zakupy za miasto
              (ja nie mam samochodu i popieram komunikację zbiorową w miastach). Może zamiast
              HITa powinno być wiele małych sklepików na Kabatach? To jednak duże osiedle, a
              faktem jest, że na Kabatach nie ma wielu sklepów, a HIT jest zapewne najtańszy.
              Dodatkowo zjeżdżają tu ludzie z różnych stron (nawet z Centrum, bo mamy metro).
              Zatem jedynie potrzebne są jakieś konkretne zasady dotyczące dopuszczalnego
              hałasu (nie tylko ciężarówki hałasują, ale też idiotyczna muzyka). Sprawa
              dotyczy również hałasu z budowanych domów. Ja mam np. pod oknami słynną z tego,
              że buduje za wysoko inwestycję szwedzkiej firmy NCC. I oni pracują od świtu do
              nocy (również w soboty) nie dając 'sąsiadom' spokoju. Można się nabawić choroby
              nerwowej! Gdyby tak chociaż ograniczyć im godziny hałasowania do 12 godzin na
              dobę... np 8.00 - 20.00? Ale kto się tym zajmuje w tym kraju? Tak trudno jest
              ustalać u nas kompetencje i załatwiać takie proste sprawy.... :-(
    • Gość: Ela Re: HIT URSYNÓW IP: *.ilot.edu.pl 09.07.01, 10:30
      Ja mieszkam na Wierzbnie, tutaj dodatek z Hitem byl
      • gdabski Re: HIT URSYNÓW 09.07.01, 18:37
        Gość portalu: Ela napisał(a):

> Ja mieszkam na Wierzbnie, tutaj dodatek z Hitem byl

Oczywiście. We wszystkich innych kioskach tudzież innych punktach sprzedaży na
        Mokotowie, Wilanowie i Ursynowie dodatek "Metro" był prawodłowy.

Gdabski
    • Gość: Krajczek Re: HIT URSYNÓW IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 09.07.01, 19:05
      Natomiast m iprzydażyło się to samo kilka razy wcześniej w Leclercu. Dostałem
      dodatek dla Bemowa i okolic...
      Widać ursynowskie sklepy nie lubią ursynowksich gazet ;)
      • gdabski Re: HIT URSYNÓW 10.07.01, 17:05
        Gość portalu: Krajczek napisał(a):

> Natomiast m iprzydażyło się to samo kilka razy wcześniej w Leclercu. Dostałem
        > dodatek dla Bemowa i okolic...
        > Widać ursynowskie sklepy nie lubią ursynowksich gazet ;)

Leclerc to wogóle ma bałagan i zła gazeta nie była zapewne działaniem mającym
        chronić swą reputacje. Być może Leclerc zamawia jedną wersję Wyborczej pod swoją
        większą filię na Chomiczówce.

Gdabski
        • Gość: cba Re: HIT URSYNÓW IP: *.pl 12.07.01, 00:12
          jeśli ktoś szuka na kabatach idylli to trafił pod zły adres bo tam jest ciasno
          jak w XIX-wiecznym śrudmieściu "kto nie kupuje ten nie je" a poza tym HIT ma
          najlepszą infrastrukture rowerową w okolicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka