sloggi 04.03.04, 11:49 Dziś zmarł Jeremi Przybora, współtwórca Kabaretu Starszych Panów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
civic_vtec Re: Zmarł Jeremi Przybora [+] 04.03.04, 11:54 sloggi napisał: > Dziś zmarł Jeremi Przybora, współtwórca Kabaretu Starszych Panów. Także autor wspaniałych tekstów piosenek - dowcipnych i głębokich pomimo prostej często formy. Jeden z mistrzów języka polskiego. Nie zapomnę Go... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Zmarł Jeremi Przybora [+] IP: *.starnettelecom.pl 04.03.04, 11:58 Szkoda. I kabaret Starszych Panów i inne "występki znanych sprawców" choć nie zrozumiane przez wszystkich dawały jednak to COŚ. Szkoda człeka ... Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Zmarł Jeremi Przybora [+] 04.03.04, 12:18 "Ja wiem, że dzisiaj musisz jechać Ten wyjazd dawno groził mi. Cóż trudno, mam już widać pecha Spróbuję nawet się uśmiechać(...)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulawska Jeremi Przybora jest tam gdzie nas nie ma IP: 212.14.60.* 04.03.04, 12:20 ale kiedyś będziemy. Spotkamy się z nim jeszcze w lepszymświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Jeremi Przybora jest tam gdzie nas nie ma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 12:37 Bhuuu, moj sasiad ze Starowki nie zyje:((((( Czlowiek wielkiej klasy i inteligencji. Tacy sie juz nie rodza. Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Zmarł Jeremi Przybora [+] 04.03.04, 12:42 Miałem wtedy ponad 10 lat i szczęście, że od roku był w domu telewizor, poczciwy czarno-biały Dürer, że wychowywałem się w zasiedziałej trójpokoleniowej rodzinie i dzięki temu mogłem zrozumieć o czym są teksty Przybory. A znałem już jego głos z teatru wyobraźni, czyli z radia. „Teatrzyk Eterek”, kto to dzisiaj pamięta... Mam w domu „Listy z podróży” z dedykacją Przybory. Pamiętam, jak zarykiwałem się ze śmiechu przy ich lekturze... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jak oni się wynoszą... 04.03.04, 13:08 Tak powiedział nad ciałem Ignacego Rzeckiego doktor Szuman w "Lalce". Ale Ochocki dostrzegł kartkę z napisem "non omnis moriar" i powiedział "masz rację" A prezydent RP powinien odznaczyć pośmiertnie Jeremiego Przyborę orderem Orła Białego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubicz Re: Zmarł Jeremi Przybora [+] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 14:06 Cóz powiedzieć? Czegokolwiek nie powiemy będzie brzmiało płasko, nie odda tego co w środku czujemy. I nie przywróci nam wspaniałego człowieka jakim był..... Na szczęście pozostaje z nami w swojej twórczości. Przyjmij Go Panie do siebie! Odpowiedz Link Zgłoś