Dodaj do ulubionych

Poziom wody w Wiśle rośnie błyskawicznie. Zobac...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 19:39
Czasy wzięte z serwisu IMiGW są w UTC, więc należy dodać 2 godziny żeby
uzyskać polski czas.
Obserwuj wątek
    • Gość: grzes Trzeba dodać 2 godziny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 19:44
      IMGW podaje te godziny nie w polskim czasie, tylko w UTC. Trzeba dodać
      2 godziny, żeby wyszedł czas środkowoeuropejski letni.
      • Gość: filut Re: Trzeba dodać 2 godziny IP: *.spray.net.pl 20.05.10, 20:06
        dokladnie, dodać dwie godziny, odjąć 15 miesięcy i dodać tyle samo dni. wtedy 2010-20-05 będzie miał sens :)
        • Gość: MiLek Re: Trzeba dodać 2 godziny IP: *.acn.waw.pl 20.05.10, 20:27
          Jak zawsze gazeta.pl wymysli cos nowego - tym
          razem format daty...
    • Gość: gosc Moze by tak trobik wykres IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.10, 20:32
      graficznie jest chyba jasniej
      • Gość: makak Re: Moze by tak trobik wykres IP: *.zjz.pl 20.05.10, 20:42
        mylisz się. Tabelkę rozumie 50% a wykres tylko 20%. To ci co maturę zdawali w PRL-u.
        • Gość: p Re: Moze by tak trobik wykres IP: *.tktelekom.pl 20.05.10, 21:13
          A co stoi na przeszkodzie aby było i jedno i drugie?
          • Gość: prażanin Re: Moze by tak trobik wykres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 21:47
            Gość portalu: p napisał(a):

> A co stoi na przeszkodzie aby było i jedno i drugie?

Polski niedasizm :)
    • Gość: inteligenci a co tu niby ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 22:10
      ... jest nie do zrozumienia ?
    • bingola Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zoba... 20.05.10, 22:19
      Format daty wymiata nawet powódź!
      • Gość: . dokładnie. nie wiadomo nawet co to za format IP: 80.48.2.* 20.05.10, 23:11
        no bo raczej nie US ;-) no może prawie jak US.
      • Gość: trala Re: Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 23:24
        jest rosyjski :)
    • Gość: Marek Re: Poziom wody w Wiśle rośnie błyskawicznie. Zob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 22:38
      A ja mam pytanie za 100pkt.
      Czy walczący o każdy krzaczek ekolodzy pomagali w napełnianiu worków piaskiem
      aby nie zalało miejsc lęgowych?
      • Gość: xoar Re: Poziom wody w Wiśle rośnie błyskawicznie. Zob IP: *.warszawa.mm.pl 20.05.10, 23:22
        Kaczka mogła jakieś gniazdo mieć !!!, albo obsrane gołębie !!!, wróble to bym może i ratował :)
    • Gość: Mruk Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zoba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 23:27
      Tylko dlaczego data podana jest po "amerykańsku" rok-dzień-miesiąc ???
      • Gość: kicz Re: Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zo IP: *.aster.pl 21.05.10, 00:40
        Ktoś się wykazał kreatywnością,
        więc może jego szef w GW to doceni?

• Gość: piotrek Re: Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zo IP: *.try.wideopenwest.com 21.05.10, 02:23
        Gość portalu: Mruk napisał(a):

> Tylko dlaczego data podana jest po "amerykańsku" rok-dzień-miesiąc ???

po amerykansku jest
        miesiac-dzien-rok
        pozdrawiam
    • Gość: zwr Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zoba... IP: *.acn.waw.pl 20.05.10, 23:39
      Poprawcie tę datę, bo zęby bolą gdy się na to patrzy!
      Kto w Polsce tak pisze datę??? - rok - dzień - miesiąc ????
    • gdsta Re: Poziom wody w Wiśle rośnie błyskawicznie. Zob 20.05.10, 23:49
      a może ktoś podpowie gdzie sa aktualne stany podawnae przez IMGW
      www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php tu sa z 6 rano i zostana
      zaktualizowane jutro po drugim śniadaniu i tak beda na stronie wisiec dobę;
      dobrze że gazeta coś wstawiła
      ale to jest chore, żeby nie było aktualnych informacji i to z jakims objasnieniem;
      mozna wejsc tu www.pogodynka.pl/hydro.php najechać na kropke Warszawa i
      mamy stan ... tylko nie wiadomo z której godziny - bo na pewno nie z 6 rano i
      nie z przed dwóch godzin ...
      Ja rozumiem, ze IMGW bierze kase za informacje aktualne i odcieło dostep do map
      satelitarnych itd ...
      moze niech udostepnia odpłatny dostęp do aktualnych danych
      Paranoja!!!!!

• gdsta Re: Poziom wody w Wiśle rośnie błyskawicznie. Zob 21.05.10, 00:14
      wyglada na to że pora iść spać albo z latarką pod wodowskaz bo
      informacje się skończyły;
      Może jutro Gazeta wrzuci coś nowego - ja mam prośbe jeszcze o stany we Wrocławiu
      i inf z miejsc zalewanych;
      po południu woda zbliżała się do Kotowic (koło Pęgowa) tych na płn od Wrocka -
      ludzie rano zostali powiadomieni i szykowali sie do ewakuacji;

• gdsta Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zoba... 21.05.10, 02:06
      23:30 czas UTC 690 Warszawa
      znalazłam gdzie mozna odczytać
      • kzet69 Re: Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zo 21.05.10, 05:35
        3.00 UTC 719 cm
    • gdsta Poziom wody coraz bliżej stanu alarmowego: zoba... 21.05.10, 06:06
      3:30 UTC 722 przepływ 5980 m3/s ciekawe czemu nie podaja dalszych stanów -
      miarka sie skończyła?
    • gdsta 4:30 UTC 729 21.05.10, 07:12
      pomyliłam godzine o swicie juz poprawiam się dobudzona
      4:30 UTC 729 Warszawa 6140 m3/s
      przybywa 4 cm na 1/2 h

we Wrocławiu od godziny nie przybyło ciekawe czy juz jest szczyt fali czy wylało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka