mela_1 27.05.10, 10:07 No brawo!!! I co, PiSmani??? "Liberał" taki straszny??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hadek Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: 195.245.213.* 27.05.10, 10:12 Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: 94.254.244.* 27.05.10, 10:14 34 miliony za wybudowanie 76 mieszkań to wychodzi jakieś 450 tys za mieszkanie a wiec (w zależności od powierzchni) jakieś 7,5 do 8,5 tys za metr. Przy czym to są czyste koszty budowy bez ceny ziemi i (gdyby to budował developer) bez jego zysku. Trochę drogo. A wszystko z naszych podatków. Wiec nie myśl, ze to z dobroci serca...zastanów sie lepiej kto na tym zarobi i już będziesz znać tajemnice owej liberalnej polityki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrezz Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: 217.153.35.* 27.05.10, 10:42 Niedokładnie przeczytałeś. I etap to 6 budynków. 3 które powstaną wcześniej będa zawierały 76 mieszkań. W kolejnych 3 będzie 115 mieszkań. W sumie 191 mieszkań za 36 milonów. To daje średnio 188481,68 na mieszkanie + miejsce parkingowe w garażu podziemnym. No i jeszcze lokale usługowe - nie wiadomo ile i na jakiej powierzchni. Nie tak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: 94.254.244.* 27.05.10, 11:23 Przeczytałem dokładnie. Ten pierwszy etap z 76 mieszkaniami kosztuje 34 miliony. Ile będzie kosztować drugi etap tego jeszcze nie wiedza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: *.home.aster.pl 27.05.10, 12:20 a jednak niedokładnie: "umowę z dzielnicą na pierwszy etap osiedla: sześć budynków" "trzy pierwsze mają być gotowe do końca sierpnia przyszłego roku. Zamieszka w nich 76 rodzin. W kolejnych trzech budynkach powstanie 115 mieszkań" a zatem 6 budynków i łącznie 191 mieszkań w ramach umowy za 34 mln zł. całkiem nieźle. a 2. etap jest nieopisany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrezz Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: 217.153.35.* 27.05.10, 12:38 Własnie tak. A dokładając to "Na liczącej prawie 2 ha działce przy ul. Kłobuckiej (w pobliżu Wyścigów) powstanie duże osiedle dziewięciu budynków." można wywnioskować, że etap II to będą trzy budynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tirupati Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: *.acn.waw.pl 27.05.10, 18:35 No coż, ale Pan realista już się do swojego błędu nie przyzna. Pokrzyczy, pokrzyczy i sobie pójdzie, nie ważne cz ma rację czy nie, jak to realista, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Ano właśnie, cena jest horrendalna. 27.05.10, 11:38 Nawet pal licho, wliczając w to koszt działki i jej uzbrojenia, to są jakieś kosmiczne koszty. Strasznie drogie te komunalne mieszkanka, pachnie tu niezłym przekrętem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrezz Cena nie jest horrendalna. IP: 217.153.35.* 27.05.10, 13:05 Patrz posty wyżej, moje i Ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart A to najmocniej przepraszam. 27.05.10, 14:13 I dziękuję za korektę. Widocznie z moją umiejętnością czytania dziś nietęgo. Już się bałem, że znów ktoś kupuje przepłacone mieszkania komunalne, tak jak kiedyś próbowano bodajże w Piasecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:21 mela_1, nie łudź się, pisoofilom nie dogodzisz. Oni za chwilę zaczną krytykować tą inwestycje twierdząc chociażby, że te mieszkania są do d*upy bo np. nie ma w nich sauny i basenu. A w ogóle, to mają za małe metraże bo DLA PRAWDZIWEJ POLSKIEJ RODZINY to mieszkania powinny być darmo. I tak, i tak nie dogodzisz... Jak mawia satyryk Piotr Bałtroczyk: "Jak masz pecha, to i w doopie szkło znajdziesz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: 217.153.6.* 27.05.10, 10:29 W drogiej dzielnicy, w pobliżu apartamentowców... Może od razu na starym Mokotowie? Po co się ograniczać? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po 27.05.10, 10:39 W jakiej drogiej dzielnicy, jakie apartamentowce... Jest owszem, nowe osiedle, ale bliżej jest Wyścigów, potem jest Handlowe Centrum Budownictwa, samoloty nad głową, no i Areszt Śledczy dwa przystanki dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:46 Gość portalu: kk napisał(a): > W drogiej dzielnicy, w pobliżu apartamentowców... hehehe - WSIOK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: *.is.pw.edu.pl 27.05.10, 10:50 Kłobucka to nie jest droga dzielnica. To jest Służewiec przemysłowy, w sąsiedztwie zakładu karnego, torów kolejowych i pasa startowego lotniska. Ursynów tylko "administracyjnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Re: Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po IP: *.com.pl 27.05.10, 11:21 hehe - a ty z jakiej dziury tu przybyles wsioszku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Dlaczego wszyscy IP: 77.79.206.* 27.05.10, 10:37 zrzucamy się na mieszkania dla niektórych?! Ja też chcę, żeby ktoś dał mi 50m mieszkania za 300zł/miesiąc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Dlaczego wszyscy IP: 193.109.212.* 27.05.10, 10:55 To jest skandal!!!! Nierówne traktowanie obywateli!!!! Dlaczego ktoś kto dostał komunalkę ma płacić 6 zł z metra a ja mieszkając w mieszkaniu TBS (jedno wielkie nieporozumienie), gdzie standart jest taki sam albo gorszy ( w budynku nie ma nawet windy), bo 10% lokali w budynku przeznaczonych jest dla tzw. elementu, płacę 13 zł za metr. W takim razie proszę o zamianę na komunalne. Jak mam mieszkać w slamsach to przynajmniej o połoweę taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanin Re: Dlaczego wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:45 Gość portalu: aaaaa napisał(a): > Dlaczego ktoś > kto dostał komunalkę ma płacić 6 zł z metra a ja mieszkając w > mieszkaniu TBS (jedno wielkie nieporozumienie), gdzie standart jest > taki sam albo gorszy (...) płacę 13 zł za > metr. W takim razie proszę o zamianę na komunalne. Ale chyba żeby dostać mieszkanie w TBS to właśnie trzeba najpierw oddać miastu komunalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Dlaczego wszyscy IP: 193.109.212.* 27.05.10, 14:27 Niekoniecznie, jest to jakiś obłęd. Sprawa wygląda w następujący sposób: najgorzej mają ci tzw. "średniozarabiający". Żaden bank nie udzieli kredytu bo wg kryteriów nie mają zdolności kredytowej na kredyt na zakup mieszkania, natomiast wystarczy że złotówkę przekraczają górną granicę wyznaczoną przez miasto i już nie mogą starać się o mieszkanie komunalne, bo też nie spełniają kryteriów. Czy to nie bzdura?! Dalej absurd wygląda w następujący sposób: osoby które załapały się na to cudo jakim jest TBS nie zawsze mają na patologicznie wysoki czynsz, tbs traci, ale nie może wykwaterować do komunalki, na którą te osoby by było stać , bo tam mieszka przysłowiowy kowalski, który ma dochód aż o złotówkę mniejszy, ale często też nie płaci i gmina musi kombinować jak go wykwaterować do socjalki, których często w gminie brakuje. I kółeczko się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Coś się wam pomisiaczkowało... IP: 217.153.242.* 27.05.10, 16:05 Nie wiem jakie kryteria zastosuje Ursynów w przydzielaniu mieszkań, ale kiedy przydzielano mieszkania czynszowe na Pradze i Gocławiu, to było to na zasadzie zamainy lokalu komunalnego (zwykły kwaterunek) na lokal w czynszówce. Być może Ursynów zaproponuje te mieszkania na innych zasadach. Co do czynszów - rzekome 300zł - mieszkanie czynszowe musi mieć minimum 80 mkw, żeby gmina mogła je wynająć z pominięciem czynszu regulowanego. Więc w 300zł nijak się nie idzie wyrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upiorzyca Re: Dlaczego wszyscy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.10, 16:10 A ktoś kto zarabia jeszcze złotówkę więcej nie ma szans nawet na TBS i bez żadnych praw i przywilejów lokatorskich płaci za mieszkanie na wolnym rynku po 40zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc a developerzy sprzedaja tam po 10tys i jest podobn IP: *.chello.pl 27.05.10, 11:55 o tanio:) juz widze te elity i "elyty" stojace w zabce w kolejce albo do providenta:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tirupati Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po m... IP: *.acn.waw.pl 27.05.10, 18:34 No coż, ale Pan realista już się do swojego błędu nie przyzna. Pokrzyczy, pokrzyczy i sobie pójdzie, nie ważne cz ma rację czy nie, jak to realista, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Pradzioch Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po m... IP: 188.33.214.* 27.05.10, 22:49 Dobrze,że myśli się o mieszkańcach,których nie stać na zakup własnego "M".Mam jednak obiekcję, czy te lokale będą przydzielone sprawiedliwie.Nowe bloki zostały wybudowane w dzielnicach Wola i Wawer ale niestety nie przyznano rodzinom z listy, albo rodzinom w trudnych warunkach lokalowych.Decyzją burmistrza przeprowadzono konkurs na "dobrego lokatora",czyli wszyscy oczekujący na listach nie byli godni przydziału lokalu komunalnego.Natomiast ci szczęściarze,którzy taki przydział otrzymali,pozostawili w bloku 48m2 {mieszkalne 3 pokoje} ze wszystkimi wygodami,a otrzymali 3 pokoje kilkanaście m2 większe.Podałam tylko jeden przykład,podnoszenia standardu a nie pomocy rodzinom w trudnych warunkach lokalowych.Stąd moje obawy.Pozdrawiam Wanda Pradzioch Warszawskie Stowarzyszenie Lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stagiryta Ursynów buduje czynszówki. Zniknie kolejka po m... IP: *.chello.pl 28.05.10, 02:07 Stanowcze nie budowie takich kombinatów. Jestem przeciwnikiem budowanie takich gett, jak powstawał Ursynów to nie tak wyglądało, wiem wiem, komu itp ale sami spójrzcie jak to teraz wygląda, bogate zamknięte osiedla dla bogatych getta dla biedoty, całkiem jak w Ameryce południowej. Odpowiedz Link Zgłoś