widmo82 30.05.10, 21:31 Witam, nie jestem z warszawy ale bardzo bylbym wdzieczny za odp czy wszystkie bus pasy sa u Was wylaczonie dla komunikacji przez cala dobe czy tez w godzinach nocnych sa ogolnodostepne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomo Re: BUS PAS - cala dobe? IP: *.merinet.pl 30.05.10, 22:30 To zależy które. Ten na Trasie Łazienkowskiej jest całodobowy. W Centrum obowiązują w godzinach szczytu. Musisz patrzeć na znaki. Są na nich opisy, w których godzinach obowiązują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 Re: BUS PAS - cala dobe? IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 23:07 Tak jak wspomnialem nie jestem z Warszawy a informacja jest mi potrzebna w innym celu niz faktyczna komunikacja w stolicy. Chcialem odszukac czy gdzies w internecie jest oficjalna informacja ale niestety. Moze ktos podpowie jak jest z BUS pasem na Armii Krajowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: BUS PAS - cala dobe? IP: 213.199.219.* 31.05.10, 12:45 NA trasie AK jest chyba całodobowy jak pamiętam znak, ale nie mam 100% pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: BUS PAS - cala dobe? 09.06.10, 12:54 tez mi sie wydaje, ze jest calodobowy (bez sensu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotpecet Re: BUS PAS - cala dobe? IP: *.ztm.waw.pl 10.06.10, 08:24 Na 100% wydzielony pas dla autobusów na Trasie AK jest ważny całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: BUS PAS - cala dobe? IP: *.centertel.pl 09.06.10, 09:43 A PO CO ci bajpas w nocy? w nocy przecie wszystkie pasy wolne. patrz znaki bo sie zmieniają. powinny być na wszystkich ulicach które mają conajmniej 2 pasy w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: BUS PAS - cala dobe? 09.06.10, 10:03 > powinny być na wszystkich ulicach które mają > conajmniej 2 pasy w jedną stronę. Jasne, łącznie z tymi, po których nie jeżdżą autobusy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Jeszcze nie, ale docelowo będą 24h. IP: 195.117.162.* 09.06.10, 10:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Jeszcze nie, ale docelowo będą 24h. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 12:26 a komu to słyżyć będzie? Kiedyś pracowałam w tym fachu i poniekąd uczyłam sie w tym kierunku /oczywiście wszystko sie zmienia../ Bus pasy powinny być: - wszedzie tam, gdzie jest to potrzebne z uwagi na natężenie ruchu autobusów i tam gdzie jest to możliwe ze względów technicznych. Bez takich potworków jak jest pod SKRĄ. - z dopuszczeniem taksówek i autobusów podmiejskich nawet tych prywatnych - obowiązywać w rozszerzonych godzinach szczytu. Wszystkie zakazy i nakazy wprowadzane na zasadzie widzi mi się i ambicji urzędników prowadza do ogólnego rozluźnienia w przestrzeganiu przepisów oraz lekceważenia także innych znaków przez kierowców. U nas w Warszawie wprowadza sie mase zakazów /np. parkowania/ lub buspasy w wielu miejscach z pod małego palca. Założę się, że zaden urzędnik czy pracownik odpowiednich służb nie przeprowadzał ani pomiarów natężenia ruchu /s.o. i autobusów/ i napełnienia autobusów na trasach na których wprowadza się bus pasy ani nie sprawdzał warunków ruchu po, żeby potem móc wyciągać wnioski na przyszłość. Ej dawne czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jeszcze nie, ale docelowo będą 24h. 18.06.10, 13:27 Gość portalu: gra napisał(a): > Bus pasy powinny być: > - z dopuszczeniem taksówek i autobusów Motocykli i motorowerów również... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Jeszcze nie, ale docelowo będą 24h. IP: 91.200.94.* 20.06.10, 07:04 jak wam się nie podobają buspasy to nie ma obowiązku mieszkania w WArszawie. MOżecie sie wyprowadzić do Hrubieszowa tam nie ma buspasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: Jeszcze nie, ale docelowo będą 24h. IP: 195.117.162.* 21.06.10, 13:34 > Motocykli i motorowerów również... NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jeszcze nie, ale docelowo będą 24h. 21.06.10, 14:10 Powalająca merytoryka... Biorąc pędzel i kubełek farby oglądacie się na zachód i stawiacie tenże zachód jako wzór. To przypatrzcie się może trochę uważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: Jeszcze nie, ale docelowo będą 24h. IP: 195.117.162.* 21.06.10, 16:36 > Biorąc pędzel i kubełek farby oglądacie się na zachód i stawiacie > tenże zachód jako wzór. To przypatrzcie się może trochę uważniej. Ja patrzę bardzo uważnie. Ale jak oni to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jeszcze nie, ale docelowo będą 24h. 22.06.10, 08:17 Oj chyba jednak niedokładnie, skoro parę postów wyżej napisałeś wysoce merytorycznie NIE Odpowiedz Link Zgłoś