Dodaj do ulubionych

Pogrzeb Jeremiego Przybory

IP: *.chello.pl 10.03.04, 23:48
Jedyne co mogę zrobić to zapalić świeczkę w imię pamięci Wielkiego Człowieka
(*) (*) (*)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Pogrzeb Jeremiego Przybory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 00:39
      To był wspaniały Człowiek
      (*) (*) (*)
      • indris Coś mniej znanego a wartego przypomnienia 11.03.04, 09:08
        Zanim jeszcze powstał Kabaret, Jeremi Przybora współtworzył jeden z najbardziej
        uroczych polskich filmów "Ewa chce spać" (1958). Był autorem dialogów i chyba
        miał swój udział w stworzeniu czołówki filmu, która coś miała wspólnego z
        czołówkami Kabaretów.
        • otto_1 Re: Coś mniej znanego a wartego przypomnienia 11.03.04, 23:00
          A propos tego filmu: oku cenzora musiała umknąć scena w areszcie - na ścianie
          tegoż widnieją różne napisy, m. in. Stój Halina ! Ciekawe, czy to Pan Jeremi
          maczał w tym palce?
    • Gość: tygrysiek2 Re: Pogrzeb Jeremiego Przybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 09:13
      Cieszmy się, że był z nami, bez piosenek pana Przybory świat byłby
      smutniejszy.Przeczytajcie pożegnanie w Tygodniku Powszechnym, pióra Turnaua
      jest naprawdę piękne. A świeczkę też mogę zapalić [']
    • Gość: brunow Re: Pogrzeb Jeremiego Przybory IP: *.dhi.waw.pl 11.03.04, 14:38
      jaka msza
      msza w tym obrzadku nonsens - nabozenstwo

watpliwy
      • Gość: pastor Re: Pogrzeb Jeremiego Przybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 17:00
        Dziękuję za to sprostowanie, ale niestety nasi dziennikarze są
        niedouczeni.Dzwoniła do mnie Pani z PAP-u z pytaniem,jakiebłedy popełniła we
        wczorajszym tekście - też napisała msza,a przecież to nonsens. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka