Gość: anneblack IP: *.chello.pl 10.03.04, 23:48 Jedyne co mogę zrobić to zapalić świeczkę w imię pamięci Wielkiego Człowieka (*) (*) (*) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Pogrzeb Jeremiego Przybory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 00:39 To był wspaniały Człowiek (*) (*) (*) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Coś mniej znanego a wartego przypomnienia 11.03.04, 09:08 Zanim jeszcze powstał Kabaret, Jeremi Przybora współtworzył jeden z najbardziej uroczych polskich filmów "Ewa chce spać" (1958). Był autorem dialogów i chyba miał swój udział w stworzeniu czołówki filmu, która coś miała wspólnego z czołówkami Kabaretów. Odpowiedz Link Zgłoś
otto_1 Re: Coś mniej znanego a wartego przypomnienia 11.03.04, 23:00 A propos tego filmu: oku cenzora musiała umknąć scena w areszcie - na ścianie tegoż widnieją różne napisy, m. in. Stój Halina ! Ciekawe, czy to Pan Jeremi maczał w tym palce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysiek2 Re: Pogrzeb Jeremiego Przybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 09:13 Cieszmy się, że był z nami, bez piosenek pana Przybory świat byłby smutniejszy.Przeczytajcie pożegnanie w Tygodniku Powszechnym, pióra Turnaua jest naprawdę piękne. A świeczkę też mogę zapalić ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunow Re: Pogrzeb Jeremiego Przybory IP: *.dhi.waw.pl 11.03.04, 14:38 jaka msza msza w tym obrzadku nonsens - nabozenstwo watpliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastor Re: Pogrzeb Jeremiego Przybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 17:00 Dziękuję za to sprostowanie, ale niestety nasi dziennikarze są niedouczeni.Dzwoniła do mnie Pani z PAP-u z pytaniem,jakiebłedy popełniła we wczorajszym tekście - też napisała msza,a przecież to nonsens. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś