Dodaj do ulubionych

Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia ki...

IP: 213.108.154.* 13.07.10, 08:24
Polski absurd, dróg, obwodnic i autostrad nie ma ale byle straż wiejska kupuje
sobie fotoradarek żeby gnębić kierowców. Ale już zadań do których są stworzeni
nie dopełniają. Niech zasadzą się na tych którzy wyrzucają śmieci do lasu czy
do rowu. Nie ale to wymaga wysiłku, trzeba ruszyć d...pę " w teren, łatwiej
postawić fotoradar.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Przyczyny a skutki IP: 80.50.108.* 13.07.10, 08:30
      Niestety dopóki nasze inżyniery nie nauczą się egzekwować ulic fizycznie wymuszających jazdę nie szybszą niż dozwolona zamiast wymagać projektów zachęcających do jazdy min. 100 km/h, liczba wypadków znacząco nie spadnie.
      • Gość: z Re: Przyczyny a skutki IP: *.chello.pl 13.07.10, 08:53
        Fotoradar kupuje miasto wiecznie zakorkowane w godz. 6-18... :)

Żeby się zwrócił, to chyba trzeba łapać w środku nocy, lub ustawić parę
        ograniczeń np. do 20 km/h....
        • Gość: miecio Re: Przyczyny a skutki IP: *.chello.pl 13.07.10, 09:03
          >Żeby się zwrócił, to chyba trzeba łapać w środku nocy, lub ustawić
          parę ograniczeń np. do 20 km/h....

Wystarczy jak postawią w którejś z bocznych i zero tolerancji
          szybkości, Ci co często przejeżdżają przez Ząbki nie pchaja się w
          główne ulice tylko jeżdżą bocznymi, miejscowi też znaja objazdy
    • Gość: Asyt Straż wiejska... IP: 78.133.62.* 13.07.10, 08:47
      Zawsze lubimy robić to co nas nie męczy..
    • Gość: miecio Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia ki... IP: *.chello.pl 13.07.10, 08:55
      >Komendant Forysiak podkreśla, że chociaż pojazd nie był tani (140
      tys. zł), jest naprawdę potrzebny

Przez tydzień się zwróci a potem to już czysty zysk- będzie na
      premie i podwyżki w urzędzie, może jak zaoszczędzą to nowe autko raz
      na rok dla burmistrza czy prezydenta
    • Gość: Rurecki Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: 195.117.162.* 13.07.10, 09:51
      > żeby gnębić kierowców.

Jeździj zgodnie z przepisami - nikt ciebie nie będzie gnębić.
      • Gość: Paw Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: 213.108.154.* 13.07.10, 12:28
        Jeżeli uważasz że jeżeli stawia się ograniczenie prędkości do 50 km/h na ulicy
        dwu- czy trzypasmowej na której przejścia dla pieszych są z sygnalizacją
        świetlną za działania właściwe i nie wynikające jedynie z chęci zarobku łatwych
        pieniędzy, to Twoja sprawa. Dla mnie jest to nic innego jak ignorancja urzędasów
        i nic więcej. Jakbym chciał jeździć zgodnie z przepisami to do celu nigdy bym o
        czasie nie dotarł.

Jadąc zgodnie z przepisami droga do Wrocławia w Wawy zajmuje ok. 6,5 godziny
        (bagatela 350 km) co daje średnią ok. 50 km/h. Jadąc normalnie bez szarżowania i
        bezpiecznie jedzie się 4,5.
        • Gość: Rurecki Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: 195.117.162.* 13.07.10, 14:32
          > Jeżeli uważasz że jeżeli stawia się ograniczenie prędkości do 50
          > km/h na ulicy dwu- czy trzypasmowej na której przejścia dla
          > pieszych są z sygnalizacją świetlną za działania właściwe i nie
          > wynikające jedynie z chęci zarobku łatwych pieniędzy, to Twoja
          > sprawa.

Są sposoby na walkę a absurdami drogowymi i nie jest to jazda 'ile fabryka dała'.

>Jakbym chciał jeździć zgodnie z przepisami to do celu nigdy bym o
          > czasie nie dotarł.

To znaczy, ze musisz inaczej zaplanować trasy a nie opowiadać, że byś nie zdążył.

> Jadąc normalnie bez szarżowania i bezpiecznie jedzie się 4,5.

Ani jedno, ani drugie nie pasuje do tego czasu. Jak ci wyleci na jezdnię dziecko
          i je ubijesz to zrozumiesz co to znaczy bezpieczna jazda. Niejeden kozak się już
          o tym przekonał.
          • Gość: Paw Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: 213.108.154.* 13.07.10, 14:38
            Widać że nie jeździsz kolego po Polsce. Ja od wielu lat robię przeloty po
            kilkadziesiąt tysięcy kilometrów rocznie, i ani wypadku/stłuczki nie miałem ani
            mandatu za jazdę nie dostałem. Proponuję zainwestuj w prawo jazdy i zacznij
            jeździć to zrozumiesz o czym piszę. Z pozycji roweru, czy autobusu nie
            zrozumiesz tego nigdy!
            • Gość: Rurecki Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: 195.117.162.* 13.07.10, 16:41
              > Widać że nie jeździsz kolego po Polsce. Ja od wielu lat robię
              > przeloty po kilkadziesiąt tysięcy kilometrów rocznie, i ani
              > wypadku/stłuczki nie miałem ani mandatu za jazdę nie dostałem.

Brak argumentów to pouczanie adwersarza:) Chcesz się policytować?

> Proponuję zainwestuj w prawo jazdy

Mam je kilkadziesiąt lat.
              • Gość: osio Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: *.acn.waw.pl 13.07.10, 21:33
                > Mam je kilkadziesiąt lat.

To już pewnie wzrok i refleks nie ten. Każdy mierzy własną miarą wynikającą z
                możliwości.
        • kriis.borowski Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia 14.07.10, 10:01
          Gość portalu: Paw napisał(a):
          Jeżeli uważasz że jeżeli stawia się ograniczenie prędkości do 50 km/h na ulicy dwu- czy trzypasmowej na której przejścia dla pieszych są z sygnalizacją świetlną za działania właściwe i nie wynikające jedynie z chęci zarobku łatwych pieniędzy, to Twoja sprawa. Dla mnie jest to nic innego jak ignorancja urzędasów i nic więcej.

Takie pytanie - gdzie w Ząbkach jest ulica dwu czy trzypasmowa? Z ograniczeniem 50km/h??

Gość portalu: Paw napisał(a):
          Jakbym chciał jeździć zgodnie z przepisami to do celu nigdy bym o
          czasie nie dotarł.

Nie wiem czy wiesz, ale ograniczenia prędkości nie są stawiane Tobie (ani nikomu innemu) na złość.
          • Gość: Paw Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: 213.108.154.* 14.07.10, 10:11
            > Nie wiem czy wiesz, ale ograniczenia prędkości nie są stawiane Tobie (ani nikom
            > u innemu) na złość.

No to jesteś bardzo naiwny jeżeli tak myślisz. W wielu miejscach fotoradary są
            stawiane wraz z ograniczeniami prędkości na odcinkach tzw. bezpiecznych tylko ze
            z powodu chęci zarobku na mandatach przez gminę a nie podnoszenia
            bezpieczeństwa. A takich przykładów mogę przytoczyć bardzo wiele.
    • Gość: ews Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: *.acn.waw.pl 13.07.10, 12:51
      dlaczego fotoradary są szare, a nie pomalowane jaskrawą farbą? Czy to wpływa na
      bezpieczeństwo?
    • Gość: dirk Re: Ząbki: Myślą, że kosz na śmieci robi zdjęcia IP: *.aster.pl 13.07.10, 14:14
      Ciekawe Niemcy mają bardzo rozwiniętą sieć dróg a mają dosyć sporo fotoradarów.
      Tam to dopiero gnębią kierowców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka