Gość: Stef IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.10, 09:15 Ale jakie tłumy Warszawiaków? Nie było żadnych tłumów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czege Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: 195.8.101.* 20.07.10, 09:28 Jak to nie było? Tak samo udał się występ pana Władzia ledwo trzymającego się na nogach przy al. Jerozolimskich. Mówił wiersze i zjechała się cała warszawa, o czym świadczyć mogą korki które ciągnęły się przez całą ulicę, bo każdy chciał zobaczyć prawdziwego artystę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maymay Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: *.chello.pl 20.07.10, 12:11 czy to prawda, że firma Remedy zainkasowała pół miliona zł za naganianie dziennikarzy i forów w temacie parady??? kto finansuje to środowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 09:44 Na szczęście Polacy nie dają się aż tak jak eurodurnie ogłupić propagandą pederastów. Odpowiedz Link Zgłoś
bun01 Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 12:13 Dają się ogłupić, jak to nie. Zobacz ilu kretynów idzie i drze gęby na śmiesznych procesyjkach, np. tzw bożego ciała, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 12:54 Statystycznie to idą tam też geje :))) :))) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 09:45 Jak to nie było? GW napisała, że były, czyli były. To zresztą niemożliwe, żeby na najważniejszym w tym roku wydarzeniu w Warszawie, sądząc po ilości poświęconych mu przez GW artykułów (chyba nawet uroczystości pożegnalne ofiar smoleńskiej katastrofy nie miały ich więcej), nie było tłumów. I żeby w ogóle pojawiły się wątpliwości, że impreza nie dość się udała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szej hulud 8 tys ludzi. Nie udało się. IP: 81.15.171.* 20.07.10, 09:53 Potencjalnych uczestników liczono w setkach tysięcy, publikowano nawet specjalne słowniki polsko-gejowskie, a tu taka żenada frekwencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: 8 tys ludzi. Nie udało się. IP: 212.160.157.* 20.07.10, 09:57 A gayzeta.pl dalej swoje. Dajcie sobie już spokój!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Re: 8 tys ludzi. Nie udało się. 20.07.10, 10:26 To wy dajcie sobie spokój z paradami. Gdyby zorganizowano paradę łysych, rudych lub miłośników horrorów, to przy takim wsparciu medialnym jakie zapewniła GW, ludzi przyszłoby conajmniej 3 razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUX Dla mnie się udała świetnie... IP: 83.243.107.* 20.07.10, 10:06 ... Polacy olali zwyczajnie dawiantów i podczepiających się pod nich lewaków ciepłym moczem. Nikomu się nie chciało protestować, bo wszyscy ich mieli/mają głęboko w dupie. Frekwencja pokazała, że przemarsz pederastów wszystkim zwisa, a większe emocje wzbudzają już aktywności podobnych w działaniu cyklistów. Dlatego trzeba powiedzieć, że manifestacja ta udała się świetnie. Tylko nie bardzo rozumiem, dlaczego nie wybrać dla czegoś takiego lepszego miejsca niż główne ulice Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MT "Nikomu się nie chciało protestować"??? IP: *.elartnet.pl 20.07.10, 10:27 To chyba nie byłeś na Pl. Bankowym (wyjazd parady opóźniony o prawie godzinę przez członków Młodzieży Wszechpolskiej). Było więcej takich akcji. Policji zmobilizowanej do ochrony Parady było tyle, że Warszawa przypominałą oblężone miasto. Poczytaj trochę w sieci co się działo. Choćby tu: niepoprawni.pl/blog/1554/notatki-z-europride Może Tobie "nie chciało się protestować". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUX Re: "Nikomu się nie chciało protestować"??? IP: 83.243.107.* 20.07.10, 10:39 Nikomu, bo iluś tam ekstremistów nie liczę (zwłaszcza że część z nich nie protestowała, lecz organizowała marsz z innej, ważniejszej okazji). I to najbardziej lewaków boli: olano ich zwyczajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 MT parada została opóżniona przez kryminalistów 20.07.10, 11:44 fiansowanych przez KK i Piss,ta kryminalna tłuszcza groziła nam smiercią!Byłem na pl.Bankowym. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 10:20 Rzeczywiście parada udała się świetnie - warszawiacy dali zdecydowany odpór gejowskiej propagandzie. Autorka chyba w czasie parady dostała zaćmienia, bo ja widziałem mieszkańców Warszawy "pozdrawiających" uczestników parady w sposób jednoznaczny i bynajmniej nie był to znak pokoju. Jeżeli ktoś się ośmieszył w niedziele, to sami pederaści. Sztucznie nadmuchany balon pękł z hukiem. Frekwencją dobitnie pokazali, że obecny porządek prawny jest jak najbardziej słuszny, nie ma potrzeby zmieniać prawa dla garstki frustratów. A co do referendum, jestem jak najbardziej za. Społeczeństwo wskaże zboczeńcom miejsce w szeregu, to pewne. Zanim jednak do tego dojdzie, chciałbym aby wszystkie organizacje gejowskie zadeklarowały, że w wypadku klęski w referendum zostawią Warszawę raz na zawsze w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 do homofoba menago znajdziemy się w sądzie!!! 20.07.10, 11:01 Wsciekłość i niedowierzanie wyziera z twoich wypocin,niedowierzanie bo że coś takiego w "polsce katolickiej" mogło sie zadarzyć,ok 10tys osób bo na tyle szacuję liczbę uczestnikow sam nim zresztą byłem,złamało barierę strachu umiejętnie podsycanego przez agentow watykanu i sekty z Krakowa im Piotra Skargi która to sekta przy pomocy ulotek bezpardonowo atakowała gejow używając inwektyw "zboczency" "pedarasci"itd,tą sektą mam nadzieje zajmą sie odpowiednie slużby.Na nic się więc zdały "starania" poplecznikow sił wstecznych zwolennikow średniowiecza,Polska i Warszawa powiedziala śmierdzącej kruchcie NIE!!!!!!!!!!!!!A to jest dopiero początek o nasze prawa.Ratyfikacja karty praw podstawowych, prawo do związkow partnerskich, atakże ściganie z urzędu wszystkich tych ktorzy,używają także internetu do obrażania nas i poniżania,internet nie jest anonimowy panie "Menago"To narazie tyle dalszy ciag nastapi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barton Re: do homofoba menago znajdziemy się w sądzie!!! IP: *.u.itsa.pl 20.07.10, 11:18 ciekawy readykalizm gejowski - to jakiś nowy nurt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: do homofoba menago znajdziemy się w sądzie!!! IP: *.fbx.proxad.net 20.07.10, 11:23 Jak złoży się głosy wszystkich pederastów i innych wykolejeńców, którzy głosowali na Platformę Obywatelska, to wiemy dlaczego przeszedł Komorowski w wyborach na prezydenta. Polacy!, przyjdźcie po rozum do głowy, póki jeszcze czas. Nie zezwólcie, żeby PO mieli pełną władzę nad wszystkimi Polakami, żeby nami manipulowali jak marionetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: do homofoba menago znajdziemy się w sądzie!!! IP: *.aster.pl 20.07.10, 13:36 Sam się cofasz pod szyldem postępu. Pamiętaj, że miecz jest obosieczny, a twoja wypowiedź nie pachnie miłością a wręcz większą nienawiścią niż przeciwników parady. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 "PL"???? 20.07.10, 13:50 Czy w moim poscie do "menago" znalazłeś słowa |"zboczniec" "pederasta","dewiant"??Kto tu nienawidzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx jesli juz,to znajdzie sie tam w fatalnym towarzyst IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 14:08 forum.gazeta.pl/forum/w,752,114327305,114327305,Manifestacje_przeciwko_EuroPride_ONR_chwycil_z_.html Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 menago nikt w internecie nie jest anonimowy 20.07.10, 11:07 Ja nazywam się Andrzej Gerlicz,skoro obrzucasz nas Gejow inwektywami/wyzwiskami miej tę cywilną odwagę i przedstaw sie publicznie,czekam a będzie to potrzebne choćby w sądzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Menago, masz przerąbane 20.07.10, 11:44 Popełniłeś straszną zbrodnię obrzucenia Gejów inwektywą "geje" napisaną z małej litery. Nie wspomnę już o nieścisłym użyciu terminu "pederaści". W normalnym, tolerancyjnym i szanującym prawa człowieka państwie dostałbyś za to dożywocie. Ale nie licz na to, że w naszym zacofanym, represyjnie homofobicznym zaścianku ujdzie ci to na sucho. Pan Andrzej Gerlicz już zadba o to, żebyś dostał przynajmniej 10 lat. Dobrze ci radzę, lepiej sam zgłoś się natychmiast na najbliższy posterunek, przyznaj się i dobrowolnie poddaj się karze. Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Menago, masz przerąbane 20.07.10, 11:50 zdzisiek66 napisał: > Ale nie licz na to, że w naszym zacofanym, represyjnie homofobicznym zaścianku ujdzie ci to na sucho. Pan Andrzej Gerlicz >już zadba o to, żebyś dostał przynajmniej 10 lat. I dla zwiększenia kary osobiście zaprojektuje więzienne wdzianko! Z dziurką z tyłu... Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Człowieku policz ile razy usuwano z forów twoje 20.07.10, 12:39 wpisy za obrażanie ludzi. Nawet cenzura GW musiała to robić bo były obraźliwe. Obyś nie musiał się z nich sam tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Człowieku policz ile razy usuwano z forów two 20.07.10, 12:48 Usuwaniem wpisów zajmuja się sami forumowicze klikając na ikonkę! Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Człowieku policz ile razy usuwano z forów two 20.07.10, 12:52 A w ten sposób to stają się one niewidzialne tylko dla Ciebie. Możesz wtedy delektować się tylko przyjemnymi wpisami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Człowieku policz ile razy usuwano z forów two 20.07.10, 12:54 każdy "klika" co chce,a komputer/serwer je usuwa! Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l O ile wiem ikonka to sygnał dla cenzora. 20.07.10, 12:57 On podejmuje wtedy deczyję. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: O ile wiem ikonka to sygnał dla cenzora. 20.07.10, 13:00 Jest niemożliwe aby przy tej ilości forów dysk.Mógł to robic człowiek,Agorze by nie starczyło pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Człowieku policz ile razy usuwano z forów two 20.07.10, 12:58 Musisz się jeszcze podszkolić w wiedzy internetowej - najlepiej sprawdź sam. Idź do przyjaciela (jest pretekst! ;) i sprawdź na jego komputerze. Niestety, te niemiłe wpisy znowu będzie widać... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Człowieku policz ile razy usuwano z forów two 20.07.10, 13:02 Sprawdziłem, też nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Człowieku policz ile razy usuwano z forów two 20.07.10, 13:04 Nie kłam Grzesiu... w dwie minuty sprawdziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 rotholc, Grzesiu 20.07.10, 13:09 Mam w zasięgu dwie sieci niezabezpiczone Wi FI,po prostu zalogowałem na obcej sieci!IP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: rotholc, Grzesiu 20.07.10, 13:14 ergo12 napisał: > Mam w zasięgu dwie sieci niezabezpiczone Wi FI,po prostu zalogowałem na obcej sieci!IP!!! No i pogrążyłeś się szanowny kolego ;) provider nie ma tu nic do rzeczy - czy sieć "zabezpiczona" czy "niezabezpiczona" (to mi swoją drogą wygląda na freudowską pomyłkę czyli podświadome fantazje o kobietach :))) - bo IP w kompie pozostaje bez zmian :D PS. To jakie Ci się bardziej podobają blondynki czy brunetki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: rotholc, Grzesiu 20.07.10, 13:23 Nie sądze!Ja stwierdzam fakt,IP /ID. Ip może tworzyc też lokalna siec. ID identyfikator plyty głównej compa, tak to rozumiem.Tak czy inaczej po zalogowaniu sie na obcej sieci nie miałem tych postów!nie klamię bo jaki bylby cel? Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: rotholc, Grzesiu 20.07.10, 13:26 Sieć nie może. IP jest jeden dla danego komputera - można użyć programu do zmiany IP, ale Ty podałeś inny sposób, czym się zdemaskowałeś ;) No, a odpowiedź na pytanie numer dwa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: rotholc, Grzesiu 20.07.10, 13:30 Jeszcze raz opowiadam nie zobaczyłem tych skasowanych postow po zmianie sieci,ja nie jestem informatykiem,i w tym zakresie mogę sie mylić!!A reszta?Jakie pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Ja z zasady nie donoszę do cenzury na żadne wpisy 20.07.10, 12:55 Bo te głupie same się najbardziej kompromitują. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Ja z zasady nie donoszę do cenzury na żadne w 20.07.10, 12:58 Napisałem że się powtarzasz i nie dopuszczasz do jakiejkolwiek obiektywnej dyskusji i a priori zakładasz że tu nie ma "pola" do dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
borat5 Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 10:21 8 tyś w co najmniej 1,5 mln mieście i to przy wsparciu ludzi z całej Polski i z zagranicy. 0,5% to skala całego "problemu". A aktywiści homoseksualni operują jakimiś astronomicznymi procentami wmawiając nam, że są ich w Polsce miliony. Jeśliby tak było i rzeczywiście czuliby się ciemiężeni to na paradzie byłoby ich pewnie z kilkaset tysięcy. A tak sami udowodnili jak bardzo marginalnym środowiskiem są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anvill Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: 193.169.148.* 20.07.10, 12:27 Nie są marginalnym środowiskiem niezależnie od tego ile osób na paradzie było. Bedąc gejem nie byłem co nie oznacza że mnie nie ma - to że nie lubie masowych imprez nie oznacza że po 10 latach szczęśliwego związku z moim partnerem nie chciałbym go zalegalizować. Nie rozumiem tylko dlaczego Tobie tak bardzo to przeszkadza. Jestem normalnym obywatelem płacącym podatki (wysokie) więc dlaczego przez tzw. normalna większość jestem traktowany jak obywatel drugiej kategorii. Czy to przypadkiem nie z powodu typowej polskiej zawiści, która każe nam życzyć sąsiadowi wszystkiego najgorszego? Dlaczego ja moge sie zgodzić na płacenie moimi podatkami na przedszkola dla dzieci heteryków, za ich ulgi pro rodzinne, becikowe a oni sie są sie w stanie zgodzić na to że jeśli umrę to od majątku którego się wspólnie dorobiliśmy mój partner zapłaci podatek o ile w ogóle ktoś mu pozwoli pomimo testamentu sięgnąć po swoje a wcześniej oczywiście nie zostanie wpuszczony do szpitala, żeby mnie odwiedzić. Czy tak dużo by cie to kosztowało? Mamy zupełnie inny system wartości ale żyjemy w tym samym kraju więc dlaczego sobie tego krótkiego życia wzajemnie nie ułatwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Homozwiązki przeszkadzają normalnym obywatelom 20.07.10, 12:44 bo ci normalni obywatele nie chcą aby ich synowie zastanawiali się po dorośnięciu czy zawrzeć legalny związek małżeński z kobietą czy równie legalny homozwiązek z gejem. To chyba jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Homozwiązki przeszkadzają normalnym obywatelo 20.07.10, 12:50 Nie przeszkadzają ponieważ gejem nie można się stać tylko dlatego że się spojrzy na parę gejowską!!!!Nie można sie też stac gejem z powodu parady! Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Niestety można skręcić w kierunki homoseksualizmu 20.07.10, 13:00 przy takim a nie innym nacisku środowiska. Przykład - sytuacja w zakonach, w wojsku i w więzieniach. Lepiej nie dawać "niezdecydowanym" takich możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Niestety można skręcić w kierunki homoseksual 20.07.10, 13:06 To jest absolutnie niemożliwe!Żeden argument, pominąwszy męską prostytucję/ nie zmusi osoby heterosexualnej do zblizenia homosexualnego, mam na mysli osoby dorosłe emocjonalnie wykształcone! Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Poczytaj wspomnienia Jerzego Nasierowskiego 20.07.10, 13:18 Tak czytałem, ale to zamierzchła historia, to było 100lat temu,czasy się zmieniły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anvill Re: Niestety można skręcić w kierunki homoseksual IP: 193.169.148.* 20.07.10, 14:47 Mam rozumieć że jesteś "wątpiącym hetero"? Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 12:49 Gość portalu: anvill napisał(a): > Bedąc gejem nie byłem co nie oznacza że mnie nie ma Widzę, że o sobie nie piszesz homoseksualista lub pederasta? > Dlaczego ja moge sie zgodzić na płacenie moimi podatkami na przedszkola dla dzieci heteryków? A dlaczego nie napisałeś "heteroseksualnych" tylko w sposób de facto obraźliwy? > Mamy zupełnie inny system wartości ale żyjemy w tym samym kraju Tylko jak widać inna jest miara tych wartości wobec siebie, i wobec innych. Jeżeli ktoś się z tym nie zgadza to nie znaczy że jest nietolerancyjny, ksenofobiczny, tylko że ma inny system wartości właśnie. Taka jest demokracja - nie wybiórcza (nomen omen ;), ale dla wszystkich. A tę prawdę środowisko homoseksualne chciałoby zakrzyczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anvill Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: 193.169.148.* 20.07.10, 14:38 Dziękuje za merytoryczną odpowiedz - czy jeśli przysięgne że bede siebie nazywał pederestą a nie gejem to bedę mógł zawrzeć związek partnerski? Jeśli cie obraziło słowo "heteryk", które nie jest słowem obraźliwym jak pederasta/pedał to przepraszam za Twój/swój brak wyczucia jezykowego. Ostatniego zdania nie zrozumiałem. Ale na tyle ile zrozumiałm to sam sobie w nim przeczysz i pokazujesz brak wiedzy na poziomie elementarnym czyli znajomości pojęć. Następnym razem jesli bedziesz chciał napisać odpowiedz pod moim postem chciałbym żebyś się odnosił do mojego postu a jeśli chcesz napisać cokolwiek to zamieść go gdziekolwek. Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 15:06 Gość portalu: anvill napisał(a): > Dziękuje za merytoryczną odpowiedz - czy jeśli przysięgne że bede > siebie nazywał pederestą a nie gejem to bedę mógł zawrzeć związek > partnerski? I kto tu sobie przeczy? Jeżeli będziesz siebie nazywał pederastą lub sodomitą to będziesz się starał o zalegalizowanie związku dwóch (trzech? niepotrzebne skreślić) pederastów lub sodomitów. > Jeśli cie obraziło słowo "heteryk", które nie jest słowem obraźliwym jak pederasta/pedał to przepraszam za Twój/swój brak wyczucia jezykowego. Jak zapewne dobrze wiesz (mimo że udajesz że nie wiesz) obraźliwość danego słowa zależy od kontekstu. W ustach homoseksualisty "heteryk" ma ten sam obraźliwy kontekst co "pedał" wypowiadane przez heteroseksualnego. Nigdzie zresztą nie użyłem określenia "pedał" więc Twoja martyrologia prezentowana w dyskusji ze mną zalatuje cokolwiek obłudą... > Ostatniego zdania nie zrozumiałem. Ale na tyle ile zrozumiałm to sam sobie w nim przeczysz i pokazujesz brak wiedzy na poziomie elementarnym. No to zrozumiałeś czy nie zrozumiałeś? Bo piszesz, że nie zrozumiałeś, ale na ileś zrozumiałeś. Czy może jesteś trochę w ciąży? >Następnym razem jesli bedziesz chciał napisać odpowiedz pod moim postem chciałbym żebyś się odnosił do mojego postu a jeśli chcesz napisać cokolwiek to zamieść go gdziekolwek. A wystarczy, że poprosisz ładnie a zostanie Ci objaśnione. Czy będziesz się jednak - przepraszam za wyrażenie - nadymał po raz kolejny? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 10:25 Dla polskich gejów i lesbijek to prestiż i przywilej. (...) Niektórzy geje i lesbijki w ogóle nie włączyli się w imprezę, bo ich zdaniem takie parady utrwalają stereotyp rozerotyzowanego geja. Hmm, szczerze mówiąc z żenujących wyników frekwencyjnych zdaje się wynikać coś zupełnie przeciwnego: to raczej niektórzy geje i lesbijki włączyli się w imprezę, natomiast większość polskich gejów i lesbijek (których wszak sami organizatorzy wyliczają na ponad sto tysięcy w samej tylko Wawie) zwyczajnie okazała się mieć to wszystko w nosie. I może właśnie na tym polega największa zasługa parady? Tj. na ewidentnym wykazaniu, że znakomita większość "branży" to po prostu normalni ludzie, chcący spokojnie żyć wśród innych, dochodzący swoich postulatów bez parad, platform i nachalnej propagandy, jak też nie mający najmniejszego zamiaru legitymizować grup krzykliwych działaczy politycznych, usiłujących nieustannie przemawiać w ich imieniu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 kapitan.kirk jestes gejem?? 20.07.10, 11:10 To ważne,aby odnieśc się do Twego Postu Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: kapitan.kirk jestes gejem?? 20.07.10, 12:20 Niestety, opatrzność skazała mnie na monofoniczny heteroseksualizm. Czy to odbiera mi prawo głosu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: kapitan.kirk jestes gejem?? 20.07.10, 12:22 Ależ nie odbiera, byleby mądrze! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: kapitan.kirk jestes gejem?? 20.07.10, 12:26 Staram się jak potrafię :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barton Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: *.u.itsa.pl 20.07.10, 10:25 Parada, się udała :) Byłem i jestem zachwycony! Nie największa frekfencja wynika z poglądów, które reprezentują niektóre osoby na tym forum. Ok 70 % gejów nie przyszło bo się zwyczajnie bało agresji (czy to słownej czy fizycznej) lub uważa że parada to nie najlepszy sposób do walki o swoje prawa. Nie mniej dziękuje organizatorom, choć przez moment można było poczuć powiew europejskości :) A dla wszytskich homofobów dla których jestem dewiantem, mam propozycję aby przestali głośno komunikować swoje poglądy w kwestii homo, wśród swoich znajomych, a może któryś lub któraś z jego znajomych którą/którego cenił, czy lubił także się przyzna że kocha nieco inaczej niż on. I nagle się okaże, że ci homosie to nie tacy źli ludzie. Miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Barton dziękuję! 20.07.10, 11:20 Od siebie jeszcze dadam że Ci którzy nie przyszli zrobili to ze strachu!Strach ten, to obawa że ktoś zobaczy w tv,że ktoś zaatakuje,a przeciez polski element kryminalny pokazał co potrafi na pl.Bankowym łysa tluszcza podpuszczona przez kruchtę i pissss miała jak "najlepsze" intencje a jedynie zdecydowana akcja policji zapobiegła tragedii!!!Wynajęliśmy bardzo dobre biuro prawne które zajmie się obelgami i pogrożkami w stosunku do nas także w internecie,są na to duże pieniądze!Pozdr.A.G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Barton dziękuję! IP: 193.109.212.* 20.07.10, 11:25 A mi się wydaje, że nie przyszli, bo są na wczasach w Egipcie albo może w Peru? Albo wyskoczyli na weekend na zieloną wyspę, żeby podpatrzeć jak tu zrobić w Polsce drugą Irlandię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MT Finansowanie homopropagandy IP: *.elartnet.pl 20.07.10, 11:31 Nie wątpię, że na homopropagandę są pieniądze. Tak samo jak na opluwanie Polski i normalności. Tylko zastanów się proszę, czyje to pieniądze. I kto Tobą, pod hasłem robienia Ci dobrze, manipuluje. Normalny człowiek ma gdzieś Twoje preferencje/problemy seksualne. Wmawianie Tobie i Tobie podobnym poczucia zagrożenia i potem "zwalczanie" tego "zagrożenia" to klasyka manipulacji. Biedni jesteście, że dajecie się na to nabrać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Finansowanie homopropagandy??? 20.07.10, 11:37 Nie homopagandy,tylko ludzi ktorzy są szanatażwani i obrzucani wyzwiskami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Finansowanie homopropagandy IP: 193.169.148.* 20.07.10, 14:55 hihih Wmawianie Tobie i Tobie podobnym poczucia zagrożenia i > potem "zwalczanie" tego "zagrożenia" to klasyka manipulacji. a chwilke wcześniej piszesz: "Tylko zastanów się proszę, czyje to pieniądze. " - no tak jakieś cudze pieniądze chcą sprawić jakieś straszne zło - poczucie zagrozenia a sposobem na waleke z tym zagrożeniem jest znalezienie żydka bądz pedała, którego można obarczyć winą za wszelkie złoświata i powiedzieć że robi sie to w imię dobrego imienia ojczyzny. Chłopie ty nawet znasz ten mechanizm więc nie moge zarzucić ci głupoty natomiast moge z całą odpowiedzialnością stwierdzić poziom inteligencji świnki morskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Nie dziwne IP: 83.238.103.* 20.07.10, 10:29 To oczywiste, że wiele gejów i lesbijek jest normalnych i ci nie pójdą na paradę. Normalni ludzie nie manifestują tak wyraźnie swojej seksualności. Robią to tylko fetyszyści i zboczeńcy. Ciekawe, jak ma się do tych 8 tysięcy i braku zainteresowania imprezami szumne narzekanie, że miasto powinno współfinansować paradę, bo to przecież wpływy dla miasta z przyjezdnych. Coś niewielu tych przyjezdnych. I jak to się ma to prognozowanych 100tys warszawiaków-homo wobec uczesników 8tys z całej europy? "tylu ludzi na pl. Bankowym jeszcze nigdy nie widziałam"... wychodź z mieszkania czasem nie tylko na gej-parady. Każda msza na placu Piłsudskiego, impreza, sylwester zbiera więcej osób. Duzo, duzo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 10:34 Do autorki: Droga Madziu! Widać, że uważałaś na kolegium, za ten świetny reportaż, pan redaktor naczelny czule cię utuli swymi szlachetnymi ramionami. A szczególnie za zdanie: Znajoma, która wcześniej narzekała, że jesteśmy prowincją, kiedy już maszerowała w tłumie, to się popłakała. Jakie ono europejskie, jakie nieprowincjonalne! Tylko niepotrzebnie wspomniałaś o tym, że pies z kulawą nogą nie zainteresował się bogatą ofertą wydarzeń kulturalnych towarzyszących paradzie. Ktoś teraz gotów pomyśleć, że to była tylko fikcja, ściema, kit, byle tylko można było nazwać paradę wydarzeniem kulturalnym. Tak, czy inaczej, Madziu - to wspaniale, że Stołeczna ma ciebie, zdolną młodą redaktorkę, a ty masz swoją ukochaną redakcję, która pozwala takim jak ty rozwinąć ich dziennikarskie skrzydła. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 "kk" czy ten skrót to Kościól Katolicki?? 20.07.10, 11:27 Bo tekst też "pachnie" kruchta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: "kk" czy ten skrót to Kościól Katolicki?? IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 11:58 A czy "ergo12" to kryptonim redakcyjnego naganiacza na potrzeby forum gazeta.pl? Bo pod każdym artykułem Blumsteina, Dubrowskiej i innych na temat Europride (a było ich wiele), pojawia się masa pochwalnych (by nie powiedzieć oblubieńczych) komentarzy niejakiego (niejakiej) "ergo12"... Coś mi się zdaje, że w czynie społecznym nikomu nie chciałoby się aż tyle energii wkładać w wypisywanie laurek redaktorom GS. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 "kk" przykosciółkowy skrybo! 20.07.10, 12:13 Nie piszę na niczyje zamówienie, pisze bo czuję taką potrzebę.Ten imperatyw który każe mi pisać na ten temat to zwykła przyzwoitośc,a także zwykła potrzeba wzięcia w obronę tych ludzi a także samego siebie przed homofobami i homofobią,a zjawisko to niczym nie rózni sie swoim ciężarem gatunkowym od antysemityzmu !To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: "kk" przykosciółkowy skrybo! IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 12:30 ergo12 napisał: > [...] zwykła potrzeba wzięcia w obronę tych ludzi a także samego > siebie przed homofobami i homofobią,a zjawisko to niczym nie rózni > sie swoim ciężarem gatunkowym od antysemityzmu ! Całkiem słuszna uwaga, rzecz jednak w tym, że czy w przypadku homofobii, antysemityzmu, czy rasizmu, nienawiść i agresja pojawia się po obu stronach barykady, w rozmaitych formach i prowadzi do eskalacji konfliktu. Dla mnie (mimo że nie jestem homofobem, mam kilkoro znajomych przeciwnej orientacji, ba nie jestem nawet katolikiem :P) aktywność organizacji LGBT, której owocem są m.in. parady to nic innego jak dolewanie oliwy do ognia, co świadczy albo o niezwykłej premedytacji pomieszanej z frustracją i nienawiścią, albo o zwykłej głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: "kk" przykosciółkowy skrybo! 20.07.10, 12:37 Nie zgodzę się z Tobą!Jako obywatele Polski postanowiliśmy zgodnie z Konstytujcją tego kraju skorzystać z przysługujacej nam przestrzeni publicznej!Myślę że to wyczerpuje temat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: "kk" przykosciółkowy skrybo! IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 12:54 ergo12 napisał: > Nie zgodzę się z Tobą!Jako obywatele Polski postanowiliśmy zgodnie z > Konstytujcją tego kraju skorzystać z przysługujacej nam przestrzeni > publicznej!Myślę że to wyczerpuje temat!!! Bynajmniej - nie wyczerpuje. Oczywiście - mieliście prawo do parady - korzystajcie z niego wedle uznania. Ale: 1) nie oczekujcie, że wesprze was (finansowo czy organizacyjnie) miasto, czy jakakolwiek państwowa organizacja, bo niby z jakiego powodu? W ramach wspierania "imprez kulturalnych"? ROTFL Nawet Madzia z GS zauważyła, że "kulturalna otoczka" to było nieporozumienie; 2) dla waszego dobra, w celu zabezpieczenia swoich interesów i uzyskania praw, o które walczycie, wreszcie w celu zyskania akceptacji społecznej i nienarażania się na przejawy homofobii - zastanówcie się, czy parady i happeningi to właściwa droga, szczególnie w kontekście naszej polskiej narodowej specyfiki. Nam hetero naprawdę nic do tego, co robicie i z kim, ale trudno pozostać obojętnym, gdy obserwuje się pokaz, jak wspomniałem, frustracji lub głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: "kk" przykosciółkowy skrybo! 20.07.10, 13:16 Myślę ze wyczerpuje,chcemy aby tak jak się to dzieje w Innych państwach UE,dokładała sie do tego kasa miasta,a że polskie społeczenstwo jest homofobiczne to żaden argument,właśnie dlatego należy korzystac z należnej nam przestrzeni publicznej,schritt fur schritt, jak mówią za Odrą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: "kk" przykosciółkowy skrybo! IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 13:29 Żaden argument to to, że w innych państwach UE miasta dokładają się do czyichś prywatnych imprez - podaj proszę jakiś inny. A co do "specyfiki" polskiego społeczeństwa - cóż, większość polskich gejów i lesbijek nie wybierało środowiska, w którym żyją, więc niejako są skazani na funkcjonowanie w zastanej rzeczywistości. Jeśli natomiast pragną tę rzeczywistość zmienić na bardziej przyjazną, to w ich interesie jest inteligentny dobór sposobów działania, zamiast wsadzania kija w mrowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_nie_moge Ja też liczę na mądrą decyzję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.10, 10:56 Jestem pewna, że przy referendum społeczeństwo zdecydowałoby mądrze... oczywiście odrzucając pierwszy krok do dekonstrukcji samego siebie czyli tzw. "związki partnerskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalni Jaka "homofobia"? IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 11:04 to słowo sugeruje,że ludzie się boją pedryli.Ale to tak,jakby sie bać insektów. Nikt normalny nie boi się ciot.Oni chcieliby,żeby sie ich bać.To by ich dowartościowywało,dawało by im poczucie,że sa ważni. Jedynym uczuciem,jakie normalni ludzie mają dla sodomitów jest obrzydzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barton Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: *.u.itsa.pl 20.07.10, 11:16 Jezu stary, idź sie leczyć :) To co piszesz jest przesiąkniete nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
judo Ja wiedziałem, że tak będzie 20.07.10, 11:18 Dzisiaj o info homoparadzie, jutro o księdzu pedofilu. i tak w kółko pierdułko. TAAAAk homo parada wydarzenie roku i jeszcze występ chóru (pederastów) i jak ważna intelektualnie rozmowa pań które są lesbijkami. Odpowiedz Link Zgłoś
judo Do ergo12 20.07.10, 12:19 Drogi ergo, mój pozim jest dostosowany do forum. 1. Rozumiem, że może Cię smucić kultura wyrażanych poglądów niemniej szukaj pod tą warstwą istoty problemu. Społeczeństwo broni się jak może (często dość wulgarnie) przed filozofią relatywizmu wartości. Relatywizm dobra i zła, patologi i normalności, prawdy i kłamsta (Walka płci, wyzwolenie kobiet, zrównanie patologi) - populistyczna równość i braterstwo i nihilistyczna wolność -filozofia Gender Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Do ergo12 relatywizmu ????? 20.07.10, 12:30 Te "pojęcia" pochodzą z radomaryjnego modlitewnika!Czy Rydzyk dał Wam premie za ponadrormatywne zachowania? Odpowiedz Link Zgłoś
judo Re: Do ergo12 - relatywizm od 1580 20.07.10, 12:42 Relatywizm kulturowy – pogląd głoszący, iż żadna praktyka kulturowa nie jest dobra ani zła sama w sobie, ale musi być oceniona w kontekście w jakim funkcjonuje. Takie spojrzenie doprowadziło obserwatorów do powstrzymania się od ocen oraz sądów wartościujących obce praktyki z punktu widzenia własnej kultury. Relatywizm kulturowy odrzuca więc możliwość wartościowania obcej kultury przez pryzmat własnych wartości, prowadząc do większego obiektywizmu w postrzeganiu "swojej" i "obcej" kultury. Z punktu widzenia metodologicznego przyjęcie relatywizmu kulturowego przez badacza kultury oznacza odrzucenie wartości własnej kultury jako miernika kultury obcej. Badacz powinien wyjść poza kulturę, aby móc obiektywnie porównać dwa różne systemy kulturowe. Całkowite odrzucenie wartości kulturowych, przyjętych w toku socjalizacji w obrębie własnego kręgu kulturowego nie wydaje się możliwe, a wobec tego nie wydaje się też możliwe całkowicie obiektywne podejście przy ocenianiu dwóch różnych kultur, w szczególności wówczas, gdy jedna z nich jest kulturą oceniającego. Relatywizm kulturowy jest jednak w chwili obecnej powszechnie przyjętą podstawą metodologii badań wśród antropologów kulturowych. Za prekursorską pracę wobec ujęcia relatywizmu kulturowego uznaje się Próby Montaigne'a z 1580 roku. Epoka nowożytnych odkryć geograficznych, zapoczątkowana przez Krzysztofa Kolumba, otworzyła drogę do badania i porównywania różnych kultur, minęły jednak ponad cztery stulecia zanim badacze pochodzący z kręgu kultury europejskiej odeszli od wartościowania innych kultur poprzez porównywanie ich do własnej, uważanej przez nich samych za najwyżej rozwiniętą i wobec tego najlepszą. Oprócz metody badawczej termin "relatywizm kulturowy" bywa używany potocznie jako pojęcie z zakresu moralności. W środowiskach konserwatywnych panuje pogląd, że relatywizm kulturowy wiąże się z relatywizmem wartości, a więc brakiem silnego związania człowieka z wartościami kulturowymi. Relatywizm kulturowy jest więc piętnowany, gdyż w opinii tych środowisk przyczynia się do zrywania więzów z własną kulturą i zubożeniem moralnym. Relatywizm kulturowy bywa mylony z relatywizmem moralnym, który głosi że moralność może być jednakowa tylko wewnątrz grupy mającej ten sam zestaw norm i kod moralny, a także podejmującej wspólne działania (jaskrawym przykładem rozmijania się norm dwóch kultur bywają zachowania członków mniejszości etnicznej znajdującej się w niesprzyjających warunkach). Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Do ergo12 - relatywizm od 1580 20.07.10, 12:53 Ja wiem co to jest "relatywizm"!!Nie musisz mi tego tlumaczyc,ale Wy kościelni wytaczacie to jako działo!!A to juz nie "te" czasy Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Do ergo12 - relatywizm od 1580 20.07.10, 13:26 Jakie czasy???To filozoficzne pytanie ,nie starczyłoby tego forum na odpowiedz!Przyznaje inteligentnie zaszedłeś mnie z "flanki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: 193.109.212.* 20.07.10, 11:21 Nawet na forum GW przejawia się wyraźnie zdrowa opinia społeczna - nie chcemy parad i homopropagandy, ani my, ani nasze dzieci i wnuki. Jak się komuś nie podoba, że żyje w Polsce to samoloty do Amsterdamu są kilka razy dziennie. Na upartego można być padałem w każdy weekend, a resztę czasu poświęcić na normalne życie, pracę i wypoczynek. NIE DAMY SIĘ WAM ZMANIPULOWAĆ panie Michnik z lewacką ferajną. TU JEST POLSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: *.fbx.proxad.net 20.07.10, 11:39 Gość portalu: Adam napisał(a): > Nawet na forum GW przejawia się wyraźnie zdrowa opinia społeczna - > nie chcemy parad i homo-propagandy, ani my, ani nasze dzieci i wnuki. To, co się dziś dzieje w Polsce, jest rezultatem wyborów prezydenckich. Jak się Polacy nie opamiętają, to nasze wnuki o Polsce i o polskiej kulturze będą słyszeć tylko z archiwów. POLACY o zdrowych zmysłach, nie dajcie się manipulować przez dorobkiewiczów z Platformy Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utracjusz79 Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: *.home.aster.pl 20.07.10, 11:46 alez banda zakompleksionych homofobow sie zebrala... Odpowiedz Link Zgłoś
judo DO utracjusz79 20.07.10, 12:08 Ty kiciu a gdzie Twoja tolerancja, tak obrażać hetero - fe nietolerancyjne homo, nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neutralny ale o co chodzi homo pytam serio? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 12:08 z jednej strony zacietrzewieni chorzy psychicznie z PIS i innych ONRów z piana na pysku ale z drugiej też juz coraz bardziej nachalna grupa gejów - tym pierwszym chodzi o to żeby zrobić w polsce średniowieczne państwo, ale ci drudzy nie lepsi bo oni chcą zrobić jakiś dziwny nowy świat w którym nie będzie można odróżnić kobiety od mężczyzny, dzieci będą miały po dwie mamusie albo dwóch tatusiów, a prawdziwy facet to taki co co drugi dzień chodzi do kosmetyczki - jak ktos nie będzie gejem albo co najmniej metroseksualny to będzie zepchnięty na margines jako "jaskiniowiec" ja się urodziłem o około 100 lat za późno - średniowiecze PIS/ONR mi nie pasuje ale XXI lewacki europejski wiek też nie - najpiekniej było w cywilizacji zachodniej na przełomie XIX/XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
judo Re: ale o co chodzi homo pytam serio? 20.07.10, 12:28 Witaj, a co ty wiesz o średniowieczu? 1. Rozwój architektury - wspaniałe katedry 2. Najbardziej spójny system filozoficzny - scholastyka 3. Rozwój szpitalnictwa - idea służby zdrowia 4. Rozwój szkolnictwa - uniwersytety np. krakowski (św. Jadwiga) 5. Bankowość - templariusze 6. Wspólny język - łacina 7. Zjednoczona europa - otwarte granice Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: ale o co chodzi homo pytam serio? 20.07.10, 12:39 Myślę że chodzi o inkwizycję! Odpowiedz Link Zgłoś
judo Re: ale o co chodzi homo pytam serio? 20.07.10, 12:59 ergo - najwięcej stosów płonie w XV i XVI wieku. poczytaj troszkę Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Nam, normalnym ludziom homoparada się udała. 20.07.10, 12:27 Prawie zerowe zainteresowanie. A dla homoagitatorów to klęska. Nikt nie będzie już brał ich wrzasków na serio. Rzecz jasna GW potrafi przekuć klęskę w sukces słusznej opcji, jak kiedyś "Trybuna Ludu". Idą, paradują: kobieta, która nie rodzi, mężczyzna, który nie płodzi... To najkrótsze podsumowanie smutnej, beznadziejnej parady ułomnych "wesołków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szej hulud Re: wil jesteś smiesznym spamerem IP: 81.15.171.* 20.07.10, 12:38 Ziew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anvill Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: 193.169.148.* 20.07.10, 12:33 Zarzucasz "bezstronność" przeczytaj jeszcze raz swój komentarz łącznie z epitetami a poznasz definicję grotezki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: 87.204.21.* 20.07.10, 13:08 Jedną z największych demonstracji??? A może GW zapomniała o takim marszu: www.marsz.org/aktualnosci,88,1.html Bo tyle artykułów co o marszu gejów i lesbijek to nie było o niczym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
dewuwuzelator Re: Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? 20.07.10, 13:24 Jaka parada, takie tłumy widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Czy parada EuroPride w Warszawie się udała? IP: *.aster.pl 20.07.10, 13:24 "Powiedziała, że po raz pierwszy czuje się jak w Europie." skąd ona z Ciemnogrodu? W europie jesteśmy od zawsze a parady homoseksualistów nie są objawem europejskości ale raczej podążaniem drogą z której inni schodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
dewuwuzelator 8 tysięcy to ma być "jedna z największych demo" 20.07.10, 13:25 ostatnich lat? W Pcimiu chyba. Odpowiedz Link Zgłoś