Gość: anasz IP: 85.222.87.* 21.07.10, 18:12 zblizaja sie wybory samorzadowe, wiec warto zacząć zbierać "czeki" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciuś Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: *.aster.pl 21.07.10, 19:30 Czas Go pożegnać.Ale życzył bym sobie aby rządził Wolą taki człowiek,jak burmistrz na Bemowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sierp999 Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? 21.07.10, 21:37 Mi się on podoba, nie jest taki zły, duże gorszy jest z-ca burmistrza Lipiński. Ale musicie także pamiętac że w wyborach nie wybiera się burmistrza, a radnych i to rada dzielnicy wybiera burmistrza, więc nie mamy zbyt dużego wpływu na to kto zostanie burmistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Załamka !!! IP: *.chello.pl 22.07.10, 00:07 Niekompetentny człowiek ten Maruś wsławił się sprzedażą lokali uzytkowych na woli. A jeśli chodzi o Jarusia z Bemowa to nawet szkoda komentować jego wyczyny awanturnicze oraz eskapady z sekretarkami, ale wsławił się niedziałającym netem i telebimem. Musze jednak zazanczyć że obydwaj ponownie bedą burmistrzami... Wybory do rad dzielnic wygra PO!! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Załamka !!! 22.07.10, 09:27 Jarus z Bemowa jest preznym burmistrzem: wiele prorodzinnych pomyslow wcielil w zycie i mam nadzieje ze ponownie bedzie burmistrzem. o burmistrzu Woli nie wiem nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? 23.10.10, 11:35 Będę więc głosował na kandydatów z UPR. ----- > w wyborach nie wybiera się burmistrza, a radnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolak Andruk z SKL - faworyt HGW i Fabisiak!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 19:33 One w 2006 decydowały o nominacjach w PO w W-wie. Podobnie Lipiński. Tak naprawdę to dwa pisiory są . Jesienią Andruk z radnymi PIS próbował usunąć przewodniczącego rady Woli z... PO. Nie wyszło,ale było blisko. W PO tak jak i w PiSssi i SLD są różni ludzie. Dziś wpływy HGW i Fabisiak są mniejsze razem z ich kościółkowymi protektorami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Andruk z SKL - faworyt HGW i Fabisiak!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:45 Tym razem na złego konia postawiły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria weber Re: Andruk z SKL - faworyt HGW i Fabisiak!!! IP: *.chello.pl 17.10.10, 17:48 Ja też byłam w SKL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca No właśnie-ta sama paczka!!!;-) IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 20:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria weber Re: No właśnie-ta sama paczka!!!;-) IP: *.chello.pl 20.10.10, 18:21 czyzby skl było niepopularne. wszyscy do jednego worka. odpowiedzialnosc zbiorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolak To się kiedyś sitwa nazywało;-) IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 09:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel On jednego dnia się do PiS i SLD zapisze!;-) IP: *.tktelekom.pl 23.07.10, 20:06 Dla kariery... Oczywiście nic nikomu nie mówiąc.I jeszcze nadal w PO zostanie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Powinien siedzieć za ceny użytkowania wieczystego! IP: *.tktelekom.pl 24.07.10, 18:40 One są dużo wyższe niż w innych dzielnicach, a koszt sporządzenia ich podstawy(tzw.operatu)to jakieś 6000xł od sztuki - aż 10 razy więcej niż się za taką usługę zwykle płaci. Ciekawy, czy to stawka za zawyżenie stawki za użytkowanie, stawka do podzielenia się z Andrukiem czy obie rzeczy naraz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Powinien siedzieć za ceny użytkowania wieczyst IP: 85.222.87.* 31.07.10, 21:40 A czemu nie siedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem nie powiem A Mencina za 80mln strat siedzi? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.10, 06:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 85.222.87.* 28.07.10, 12:01 czy burmistrz wie co naprawde dzieje sie na ulicach i uliczkach Woli? Myslicie, ze odwiedza czasem swoje włości, czy liczy raczej na podwładnych? Wie czego nam brak? Zna nasze (mieszkanców)codzienne bolaczki, czy tez pije kawe w swoim gabinecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: *.chello.pl 28.07.10, 13:16 Są też zastępcy - dwóch dobrych jest z SLD Paweł Pawlak i Mieczysław Zmysłowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konar To on wywołał 1 tyg. strajk w liceum Konarskiego!! IP: *.rev.snt.net.pl 29.07.10, 18:02 Po tym jak ustawił rok temu konkurs na dyrektora tak żeby nim została zakonnica-skrytka Pruszyńska z PiSss... ze szkoły o zupełnie innej specjalności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BemowoL Jakoś nie widać żeby ktoś go za coś cenił;-) IP: *.tktelekom.pl 31.07.10, 09:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama.wawa Re: Jakoś nie widać żeby ktoś go za coś cenił;-) IP: *.centertel.pl 01.08.10, 16:49 Burmistrz Bemowa - świetny gospodarz - sporo fajnych rozwiązań wprowadził, dobry człowiek, dzielnica za jego rządów wiele zyskała. Wola - 5 burmistrzów, P. Andruk i p. Lipiński-miejmy nadzieję, że nie będą już włodarzami naszej dzielnicy, trzech pozostałych a zwłaszcza P. Zmysłowski i P. Sitarski- kulturalni, porządni, dobrzy gospodarze i ludzie, Pan Pawlak też ok. Miejmy nadzieję, że dobrzy ludzie zwyciężą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jakoś nie widać żeby ktoś go za coś cenił;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 20:46 Zgadzam się z mamą.wawa. w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędas Re: Jakoś nie widać żeby ktoś go za coś cenił;-) IP: 85.222.87.* 02.08.10, 21:23 Pawlaka znam jest bardzokonkretny i wie czego chce, (duży PLUS) nie daje się prawicowym oszołomom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tat Re: Jakoś nie widać żeby ktoś go za coś cenił;-) IP: *.chello.pl 03.08.10, 08:54 Dwa czerwone komuchy tow. Zmysłowski i tow. Pawlak PZPR bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Czarnecki Re: Czyli Bemowo górą? IP: *.bemowonet.pl 03.08.10, 18:16 pewnie że Bemowo górą, mamy młodych burmistrzów którym jeszcze coś się chce. Powoli nasze ulice przypominają ulice do tego dużo zieleni i w przyszłości dobre połączenia komunikacyjne takie jak s7 czy s8 szkoda tylko lotniska bo gdzie koncerty będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Czyli Bemowo górą? IP: 85.222.87.* 03.08.10, 21:48 Rozmawiamy o Woli a nie o Bemowie- klakierzy Jarkana sapadać na fora bemowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator To forum Woli i(!!!)Bemowa,widzu!!!Czytać umiesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 11:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: To forum Woli i(!!!)Bemowa,widzu!!!Czytać umi IP: 85.222.87.* 05.08.10, 21:35 "Co sądzicie o burmistrzu Woli" - Obserwatorze czytać ze zrozumieniem nie nauczyli? Do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Mówimy o forum-chyba naprawdę nie umiesz czytać;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 11:22 Skądinąd porównania pozwalają obiektywnie osądzić kogoś więc porównywanie burmistrzów Woli i Bemowa jest bardzo sensowne, zwłaszcza, że to kiedyś była jedna dzielnica - Wola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemofan Po prostu PO na Bemowie jest lepsze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.10, 12:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Jaki szef takie PO na Bemowie;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 17:54 forum.gazeta.pl/forum/w,830,96263557,96263557,PO_Bemowo_Albert_Stoma_PZPR_SB.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowianka Re: Czyli Bemowo górą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 13:51 Zdecydowanie Bemowo górą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bemowa To była 1 dzielnica,ale Bemowo jest normalne,Wola- IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.10, 14:43 zapyziała i skrajnie kołtuńsko-konserwatywna. Może dla tego,że większość dzielnicy jest nowa lub naukowo-wojskowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasprzak To zupełnie wystarczy;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 11:34 www.zw.com.pl/artykul/497370_ZGN_Wola__biznes_rodzinny.html A były o tym jeszcze 3 artykuły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Re: To zupełnie wystarczy;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 17:16 Przynajmniej o rodziny dbają, ja niestety nie mam takich możliwości, dlatego córka i jej znajomi są długo bez pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 85.222.87.* 21.08.10, 15:54 Minęło dwa miesiące z okładem jak na podstronce urzędu dzielnicowego Wola" zapytaj burmistrza dzielnicy" zadałam dwa pytania dotyczące terenu gdzie mieszkam, zgodnie z regulaminem:"3.3. Odpowiedź będzie udzielona w terminie do 30 dni od dnia jej otrzymania przez Burmistrza" o co ? i nic. Poczekam chyba na spotkania przedwyborcze. Mówię Wam Ludzie: trzeba chodzić na te spotkania, bo potem źle wybierzemy i oni będą nas mieli..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlak Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: *.chello.pl 23.08.10, 08:38 Poproszę o informację kiedy zapytania były wysłane do Urzędu oraz treść pytań. Sprawdzę gdzie sprawa utkneła i przekażę odpowiedzi. Paweł Pawlak Zastępca Burmistrza( pawel.pawlak@wola.waw.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlak Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 178.73.49.* 11.09.10, 20:30 I co, do dnia dzisiejszego nie otrzymałem maila z odpowiedzią o jaką sprawę chodziło! A taki ten urząd zły, jak czyta się te posty.Tylko jak trzeba konkrety to nie ma nikogo. Paweł Pawlak Zastępca Burmistrza Dzielnicy Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urząd 1 Urząd jest zdemoralizowany, Panie burmistrzu! IP: *.tktelekom.pl 12.09.10, 09:05 I tyle.Nie ma sie co obrażać.Zresztą o Panu tu niczego złego nie ma!!!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlak Re: Urząd jest zdemoralizowany, Panie burmistrzu! IP: 178.73.49.* 12.09.10, 12:22 Ja się nie obrażam, tylko staram się bronić dobrze pracujących urzędników. A tacy też są w Urzędzie. Jeżeli mam reagować na nieprawidłowości to musze mieć konkrety. Inaczej są to są słowa rzucane na wiatr. I zgadzam się, że tzw. urzędas nie powinien pracować w urzędzie. Takich osób na szczęście jest coraz mniej. Uważam, że urzędnik i urząd są dla mieszkańca a nie na odwrót. Paweł Pawlak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy A co z aferami erotyczno-nepotycznymi w Urzędzie? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.09.10, 21:09 forum.gazeta.pl/forum/w,752,116250973,116273652,Andruk_i_Lipinski_w_jednym_stali_urzedzie_.html Jeśli swobodnie i bez wątpliwości piszą w gazetach i roztrząsają internauci na forum o takich historiach z udziałem burmistrza Andruka oraz jego przynajmniej dwóch kolegów L.i S.. Nie ma wątpliwości co do samego faktu , że ci panowie za pole swoich podbojów erotycznych wybrali żeński personel urzędu [czymś mu płacą;-) ]. Jedynym problemem jest czy burmistrz sypia z radną Weber czy radną Wiśnioch, a może z obiema na raz;-) Jak może normalnie taki urząd działać, a urzędnicy myśleć o mieszkańcach, a nie o tym kto kogo i za co;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Weber Re: A co z aferami erotyczno-nepotycznymi w Urzęd IP: *.chello.pl 17.10.10, 17:51 Jestem ciekawa jak to się "sypia" z burmistrzem Andrukiem albo jeszcze wspólnie też z Wisnioch? Ktos, kto to napisał, może mi podpowie? Maria Weber, radna Woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca 2 Pani za to odpowiada, radna Weber! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 16:17 To co się dzieje w urzędzie Woli to również pani wina. I nie ma dymu bez ognia;-) Nie wiem czy pani sypiała ze swoim Marusiem czy Mareczkiem, ale że pani go kryje i chroni to pewne. To pani została wybrana i dostaje 3 tys.miesięcznie żeby wybrać odpowiedni zarząd i go kontrolować. To pani partia pani głosem wybrała Andruka i spółkę do zarządu i to pani nic nie robi z tym co się tam dzieje.Już latem w Życiu Warszawy pisali o erotyczno-nepotycznych wyczynach jednego burmistrza z PO Lipińskiego. Dziś nawet koledzy z zarządu opowiadają ze szczegółami w urzędzie o kolejnych perypetiach Andruka z Nowacką-Fiszer- kiedy i jak się wyprowadzał od żony i się do swojej naczelniczki wprowadzał. Co pani z tym zrobiła?A jak pani udaje że nie wie, to znaczy że pani nie chce albo nie umie kontrolować zarządu , za co pani płacimy my podatnicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Coś zacichło-może po wakacjach będzie głośnie IP: 85.222.87.* 05.09.10, 22:49 juz po wakacjach!!!!!!! czas na nowe opinie i uwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 178.73.49.* 07.09.10, 13:14 na moim osiedlu ograniiczonym wolska, prymasa, kasprzaka i grabowska postawiono kosze na śmieci( niktóre juz rozjezdzaja parkujace auta!)i na psie kupy. nie powiem, fajnie jest, kosze sie zapelniaja jak należy(nikt ich na razie nie opróznia!),ale chyba Pan Burmistrz zapomnial ze nie tylko Polska, ale i Wola sie starzeje! nasze osiedle jest tego przykładem, wystarczy spojrzec na spacerujace po nim osoby. I tu uwaga, a zarazem moja pretensja. Bo władze nie lubią ławek!!! Zniknęły one nie tylko z ulic, skwerków, ale i z naszych podwórek!!! Nie trzeba sprzątać po pijących ? - to wygodne. Piaskownice znikneły w tym roku, tak jakby burmistrz zdecydował: Wola to nie dzielnica dla dzieci! Jeśli nie to moze choc kilka ławek , żeby nie trzeba było siadac na "dziurawkach przytrzepakowych"? Jak znam zycie to radni zdecyduja wkrotce zeby i te wyrwac z korzeniami, bo przeciez mozna se kupic odkurzacz! Szkoda i zal ze władze dzielnicy o ludziach zapomniały ! p.s. może nowe nadejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: *.centertel.pl 07.09.10, 21:00 Ciekawe, przed poprzednimi wyborami samorządowymi rozmawiałem z jednym z obecnych zastępców, wówczas przekonywał mnie, że najważniejsze dla mieszkańców jest dbałość władz samorządowych o między innymi wygląd podwórek ich funkcjonalność! To tak apropos znikających ławek, piaskownic itp, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.szechter Ustawiane konkursy - koniec posady dla Andruka! IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 08:23 Proszę się przyjrzeć ilości skarg i zazaleń na nieprawidłowościach przy wybieraniu konkursowym na stanowiska w gminie to da obraz nepotyzmu jaki panuje na Woli. Układy !!!! Czas z nimi skończyć !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 178.73.49.* 09.09.10, 18:49 A nie pamiętasz nazwiska tego obecnego zastępcy burmistrza? może trzeba by mu przypomnieć obietnice i zalecić spacerki po naszych osiedlach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec okolic Siedzą we własnym sosie i wąchają swoje zapachy ! IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.10, 12:47 kochani, "naczalstwo" mieszka w pięknych hacjendach które są strzeżone przez uzvrojonych goryli luv jak kto woli przez AvsolutnyVrakSzyi :) , oligarchowie wolscy, nanavi:) afgańscy myślą że po wyvorach vedą rządzić dalej (niektórzy wręcz odwrotnie i pomalutku rovią interesy na przyszłość:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 178.56.3.* 11.09.10, 14:49 Owszem pamiętam, ten zastępca to Mietek Zmysłowski. Wątpię aby się dał namówić na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 178.73.49.* 26.09.10, 10:42 za gruby? czy tyłek mu sie do fotela przykleił? bo jesli sie przykleił......no to niedługo mu go oderwiemy! a wczoraj pan premier zachęcał do patrzenia radnym i bezradnym na rączki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlak Re: Znikające ławki IP: 178.73.49.* 11.09.10, 21:05 To nie władza nie lubi ławek i placów zabaw, tylko twoi sąsiedzi. Bardzo często dla świętego spokoju i ciszy (zapominają, że żyją w dużym mieście a nie w puszczy) niektórzy mieszkańcy ( i niektóre wspólnoty mieszkaniowe) różnymi sposobami likwidują ławki i urządzenia zabawowe. Dla piwka również menele z okolicy niszczą infrastrukturę i sprzedają na złom. Od 1998 roku, jako radny walczyłem o bezpieczne place zabaw i od tego czasu jest ich na Woli coraz więcej. Co do ławek faktycznie znikają na podwórkach, natomiast jest ich coraz więcej w parkach i na skwerach. Przykład: Kilka lat wstecz - podwórko przy Płockiej 55 i 57, jeden z mieszkańców przywiózł z likwidowanego przedszkola urządzenia zabawowe. Podwórko zaroiło się szczęśliwymi dziećmi. Radość maluchów i mam trwała zaledwie kilka dni. Pewnej pięknej nocy urządzenia zniknęły. Co się stało? Po krótkim rozeznaniu okazało się, że kilka osób wysupłało ze swoich marnych emerytur i rent, kilka groszy i zakupiło kilka tanich win dla okolicznych mentlików, za utylizację sprzętów do zabawy. I tak to wygląda. Paweł Pawlak Zastępca Burmistrza Dzielnicy Wola (SLD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znikające ławki IP: *.centertel.pl 12.09.10, 11:05 Szanowny Panie Zastępco! Proszę zaprosić swoich kolegów z zarządu na swego rodzaju rekonesans po naszej dzielnicy, wstąpić np. na osiedle Młynów i zobaczyć co tam się dzieje. Zapewniam, że takich miejsc jest u nas wiele więcej. W swoim wpisie potwierdził Pan jedynie swoją bezradność wobec sytuacji przez Pana opisanej. Idąc tokiem Pańskiego rozumowania, to mieszkańcy Woli mogą zrobić tzw.zrzutkę i np.wynieść Pana i cały zarząd z Urzędu Dzielnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlak Re: Znikające ławki IP: 178.73.49.* 12.09.10, 12:49 Błędne myślenie. Można się kopać z koniem i nie mieć żadnych efektów to - Pana propozycja. Moja, dla każdej sytuacji trzeba szukać pozytywnego rozwiązania. I dlatego zapraszam na Młynów (właśnie wskazany przez Pana) - 3 place zabaw z ławkami. 1 w rejonie górki przy Żytnia/Grenady, 2 Agawy/Złocienia i 3 Agawy/Zawiszy/Płocka. Proszę zobaczyć, może zrzutka nie będzie potrzebna. PS. W listopadzie są wybory samorządowe będzie miał Pan możliwość wybrać swoich przedstawicieli. Paweł Pawlak Zastępca Burmistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znikające ławki IP: *.home.aster.pl 12.09.10, 17:31 Szanowny Panie Zastępco! Powiem, że kompletnie nie rozumiem toku Pana rozumowania. To znaczy, że mamy godzić się bo grupa meneli( przepraszam za wyrażenie) niszczy wszystko. To moim zdaniem nie może być argumentem w ustach samorządowca, nie tego od Pana oczekiwali wyborcy.A co do proponowanego Panom rekonesansu to ponawiam propozycję i zapraszam na ul. Płocką, Żytnią, Tyszkiewicza, Szlenkierów i bardzo proszę dobrze patrzeć jak wygląda tam nasza dzielnica. A co do wyborów ma Pan rację skorzystam z tej okazji! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlak Re: Znikające ławki IP: 178.73.49.* 12.09.10, 19:59 Wszystkim się nie dogodzi. Życzę powodzenia i udanych wyborów. Paweł Pawlak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znikające ławki IP: *.centertel.pl 12.09.10, 20:36 Szanowny Panie Zastępco! Bynajmniej nie chodzi tu o dogadzanie komukolwiek. Najważniejsza jest efektywna praca na rzecz mieszkańców. I w tej efektywności problem a raczej w jej braku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Znikające ławki IP: 178.73.49.* 14.09.10, 15:10 Na podwórku Wolskiej 109 zjawiły się dwie nowe ławeczki, . Co ważne podstawa nie jest "złomowa" tylko betonowa, a na niej lakierowane deski, super, tylko nie wiem jeszcze skąd oni te ławki wytrzasnęli? Może to taka samowola jak ta słynna z ławkami na Wilanowie? Skoro dzielnica nic nie wie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Znikające ławki IP: 178.73.49.* 26.09.10, 10:37 dzis kolejna kontrola, ławki nadal stoja i nie sa porysowane, dzis na jednej siedziala jakas pani z laseczką . p.s. nadal nie wiem za czyje i kto je postawił???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokołowska Tu też jest ciekawy wątek o Andruku&Lipińskim!!! IP: *.tktelekom.pl 11.09.10, 19:47 forum.gazeta.pl/forum/w,752,116250973,116273652,Andruk_i_Lipinski_w_jednym_stali_urzedzie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon_szechter Już czas najwyższ burmistrzuniu, odejść !!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 16:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktaktak Re: Już czas najwyższ burmistrzuniu, odejść !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 19:47 Już dosyć zamieszania w urzędzie i faworyzowania paru osób - większe dodatki, pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 178.73.49.* 12.09.10, 10:16 Różnice na Woli i Bemowie? Ja dziś spojrzałam na jedną . Pomniki generałów. Pomnik Bema (fakt ze przed urzędem, ale...!) zadbany, wokół ładne krzewy i dużo kwiatów, częste wiązanki kwiatów. I pomnik gen. Sowińskiego w parku jego imienia. Już nie wspomnę, że sam pomnik jest zaniedbany, patrzę co wokół. A wokół nijakie krzewy, o kwiatach nie mówiąc. I co z tego zapytacie? No może i nic. Dodam tylko, ze 6 września minęła kolejna rocznica śmierci generała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old Na Woli od 4 lat żyje się gorzej !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 11:41 Urzedasy z gminy pasą sobie brzuchy (wyjazdy integracyjne, wycieczki, pożyczki bezzwrotne i inne tipy) nie dbają o petenta, brak remontów i inwestycji!!!! Czas na zmianę kapitana radiowozu. Panie Burmistrzu JUŻ CZAS ODEJŚĆ !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boogi Re: Na Woli od 4 lat żyje się gorzej !!!! IP: *.um.warszawa.pl 28.09.10, 13:25 Wydaje mi się, że mieszkamy w różnych dzielnicach. Mieszkam na Woli od urodzenia i widzę ile remontów budynków komunalnych zrobiono w ciągu ostatnich 4 lat. Patrzę na wielokolorowe bloki, na piękne place zabaw i coraz częściej jestem zadowolony, że się stąd nie wyprowadziłem. W ocenach trzeba zachować chociaż odrobinę obiektywizmu. Mnie również nie podoba się wiele spraw, które widzę każdego dnia. Nie podoba mi się również to, co dzieje się w urzędzie. Uważam jednak, że właśnie jeżeli chodzi o remonty i inwestycje, to mijająca kadencja była jedną z lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old Re: Na Woli od 4 lat żyje się gorzej !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 16:55 To porównaj inwestycje i dbałość o mieszkańców Bemowa,Targówka,Mokotowa.......Tam nie ma betonu i dlatego tam żyje się lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi Re: Na Woli od 4 lat żyje się gorzej !!!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 21:45 No tak jak się pisze z urzędu miasta patrz um.warszawa to można chwalić. Ale to my zwykli mieszkańcy tej dzielnicy mamy wyrobione zdanie na temat jej zarządu, urzędników i tego co zostało zrobione a co nie. Także prośba do urzędasów, żeby stulili mordy i tylko czytali co mieszkańcy mają do napisania na temat ich dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla ivi Re: Na Woli od 4 lat żyje się gorzej !!!! IP: *.acn.waw.pl 23.01.11, 11:23 szkoda Woli dla PO taka jest prawda, ale my to nie Ursynów, na ktorym udało się pogonic kota PO, co do MA to facet pije i szalej bo nie ma nadal roboty a kochanka trochę została odsunięta ale musi miec na PO haki bo nie wywalili jej np. za złą organizacje wyborów na Woli, nawet nie dostała nagany za niedpoelnienie obowiązków między innymi nie było prawidłowo rozwieszonych obwieszczeń. zajeta byla swoja kampania i dawaniem du..MA. szkoda faceta i jego rodziny a AFN podobno juz mezowi nieraz taki numer wykreca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator AFN następna do rady W-wy z PO...;-) IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.11, 14:41 Gdyby któryś radny z ich listy stracił mandat (np.został posłem, umarł itp.). Więc się nie dziw: > co do MA to facet pije i szalej bo nie ma nadal roboty a kochanka trochę została odsunięta ale musi miec na PO haki bo nie wywalili jej np. za złą organizacje wyborów na Woli, nawet nie dostała nagany za niedpoelnienie obowiązków między innymi nie było prawidłowo rozwieszonych obwieszczeń. zajeta byla swoja kampania i dawaniem du..MA. < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi Re: Na Woli od 4 lat żyje się gorzej !!!! IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 20:54 No tak pogonili PO z Ursynowa i rzadzą tam kandydaci niezależni. Ale burmistrz z Ursynowa, której tam już mieszkańcy nie chcieli i dlatego tak licznie zagłosowali na kandydatów niezależnych, jest teraz burmistrzem Woli. Historia pokazała, że szkoda Woli dla PO a jednak następną kadencję będą tu bałagan robili! HGW tylko rozszady burmistrzów z dzielnicy do dzielnicy zrobiła a nie zadbała o obsadzenie specjalistami zaniedbanych, skorumpowanych, znepotyzowanych, zkur..... urzędów. Widać po tym, że PO naprawdę nie ma specjalistów którzy mogli by mądrze i dla dobra mieszkańców rządzić dzielnicami. Dla nich liczy się tylko pieniądz a nie ludzie, podwyżki czynszów, podwyżki gruntów, podwyżki lokali użytkowych, chaos komunikacyjny, buspasy i podobne cuda, po to tylko aby obrzydzić ludziom mieszkanie w Wawie i aby jak najszybciej ci biedniejsi wyprowadzili się na obrzeża a zostały tu tylko apartamentowce dla najbogatszych. Niedługo Warszawa będzie jak Manhattan, bo do tego dąży PO i wszystko będzie dla działaczy peło a dla zwykłego mieszkańca nic. My mamy tylko na nich głosować i po to tylko jesteśmy im potrzebni, potem "spieprzaj dziadu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ivi Re: Na Woli od 4 lat żyje się gorzej !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 19:10 Nie pogonili, tylko wybrali na miejsce p. A., tak samo na Ursynowie na miejsce p. M. Widocznie jest dobra. Była tam krótko i nie z tej dzielnicy, stare wygi zwyciężyły, bo znają się od lat. Ty nie lubisz PO, a inni nie lubią Was. Taka polityka. Nowi burmistrzowie dopiero zaczęli, dajcie się im wykazać. Podwyżek nie wymyślają dzielnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi Re: Na Woli od 4 lat żyje się gorzej !!!! IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 21:47 A kto twoim mądrym zdaniem wymyśla podwyżki? I jakich nas nie lubią inni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norma W tym ratuszu Woli to tylko jedno w głowie;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 09:15 forum.gazeta.pl/forum/w,752,116713537,116882087,listy_PO_na_Woli.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: 178.73.49.* 15.11.10, 15:48 Zbliża sie czas podjęcia ostatecznej decyzji! Co postanowiliście w sprawie burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Co sądzicie o burmistrzu Woli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 21:50 W nagrodę idzie na prezia. Odpowiedz Link Zgłoś