Gość: Franio IP: *.acn.waw.pl 24.07.10, 08:42 A huczne pożegnanie nigeryjskich przemytników i rumuńskich żebraków też planujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwe Re: Huczne pożegnanie wietnamskich barów. Już w t 24.07.10, 08:49 WIELKA SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trampek Okoliczne gołębie odetchną z ulgą :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 08:52 kundle też. Nie zatęsknię za tymi wszystkimi śmierdzielami, krzyż na drogę. Mam nadzieje że wywalą również tych którzy handlują na chodniku wzdłuż nasypu kolejowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /dev/null ja też się cieszę, że to definitywny koniec tego IP: 80.48.2.* 24.07.10, 13:38 prowincjonalnego handlu. miejsce na taką wiochę powinno być - o na przykład na tej Marywilskiej. prawdę mówiąc wierzyć mi się nie chciało, że doczekam tej chwili. wszystko dzięki euro2012. gdyby nie mistrzostwa to handel trwałby w najlepsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tripcafe Huczne pożegnanie wietnamskich barów. Już w ten... IP: 80.54.99.* 24.07.10, 09:15 wielka szkoda, alejka jedzeniowa na stadionie miala fantastyczny klimacik, w weekendy pelno ludzi, do tego pycha jedzenie w moim ulubionym barze... bede tesknic :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo:) Nareszcie likwidacja gł. siedziby VietCongu IP: *.chello.pl 24.07.10, 11:08 w Warszawie, hurrrrra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.10, 14:00 Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.10, 14:01 Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia? Odpowiedz Link Zgłoś
tiato Re: Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia? 24.07.10, 14:31 Tajemnica sukcesu tych knajp polegała na tym, iż obsługiwała głównie Wietnamczyków i przez to serwowały oryginalnie wietnamskie dania z wietnamskimi przyprawami. Przenoszone w inne miejsce, no może poza Wólką Kosowską, niechybnie zaserwują spolonizowane wersje dań za polskie ceny, co można obserwować np. u Pho Toan na Chmielniej. Tak więc jeśli już szukacie bardziej autentycznej kuchni wietnamskiej, to podejrzewam że zostanie tylko Wólka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 19:01 mam nadzieje ze w niebyt....((( Odpowiedz Link Zgłoś
atomekkk "Fenomen" 24.07.10, 15:08 Zastanawia mnie tylko fenomen tego miejsca. Dlaczego stało się tak popularne wśród warszafki?...może Nowak zrobił swoje felietonem i później już dalej poszło...nie wiem, a to ciekawe bardzo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: "Fenomen" 24.07.10, 17:53 jaki felieton, jakiego Nowaka??? na stadion chodzilo sie juz 5 lat temu jak jescze pedalstwo i warszawka nosem krecila na to nieeuropejskie miejse ... a fenomen latwy do wyjasnienia- tanio, smacznie i z klimatem ... teraz zostaja czyste sieciowki i mniej czytse kebaby oraz 'kuchnia azjatycka' ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: "Fenomen" IP: *.centertel.pl 24.07.10, 18:47 dokladnie. na stadion chodzilo sie juz piec lat temu. pedaly i warszawka zaczely przychodzic jakies dwa lata temu, a naprawde tlumnie dopiero od poprzednich wakacji. od jakiegos czasu najmodniejsze jest madrzenie sie na temat znajomosci tajnikow viet-kuchni i tego co jest w ktorej budzie. i niekonczace sie dywagacje na temat tego czy zupa z budy 8 jest lepsza od zupy z budy 7 (Tuan). ja wole Tuan i uwazam, ze ich filia na chmielnej ma dokladnie to samo pho co to na stadionie. i wiem co mowie, bo bylem kiedys w wietnamie i musze przyznac, ze zupy panstwa Tuan sa naprawde wysmienite, nawet porownujac je z tymi, ktore mialem okazje jesc w ojczyznie pho. a bud mi osobiscie nie jest zal (mimo, ze restauracyjna alejka wyglada wprost identycznie jak pobocza drog w indochinach). nie widze niczego urzekajacego w zywieniu sie na smietniku. a moda na liczne pojawianie sie w restauracyjnej alejce jest moim zdaniem li tylko czescia perwersyjnej mody wsrod warszawskiej gejozy na zachwyt i utozsamianie sie ze wszystkim tym co jest syfne, zdegenerowane i brudne po prawej stronie wisly. inna sprawa, ze zachwyt ten jest nieodwzajemniony, hehe. wiem to jako, ktos kto przezyl 28 lat na ul. mińskiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: "Fenomen" 24.07.10, 19:50 taka prawda panie! mię o tyle zal,ze to juz koniec z takim jedzeniem na dobra sprawe- a nic w zamian! no i ten klimat- jak w azji, jak by sie na drugi koniec swiata pojechalo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulu W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.warszawa.mm.pl 24.07.10, 18:28 Mój chłopak pojechał tam dziś na 17 i zastał bary zamknięte. Czemu Gazeta wprowadza w błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 19:00 Bardzo sie ciesze:)))) nikt juz nie bedzie sprzedawal bezdomnych psow i kotow tym "kuchmistrzom" skosnej patelni czyli woka:P a i golebie bedace podstawa rosołków serdecznie dziekuja za znikniecie tego syfu z centrum miasta prawobrzeznego. mam nadzieje ze afroamerykanie z najczarniejszej Afryki tez znina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma Do wszystkich którym się nie podoba taki klimat IP: *.aster.pl 25.07.10, 00:30 i wylewają tu swój zakompleksiony jad - WYPIERD...LAĆ do supermarketów i galerii handlowych a później na smaczne jedzonko do Mc'Donalda jebba..ne discomuły, klony, roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Do wszystkich którym się nie podoba taki klim IP: *.aster.pl 25.07.10, 20:30 Ostro, ale konkretnie napisałeś :-) Jeśli sobie ktoś chce eleganckich knajp, to niech sobie do nich idzie, a innym pozwoli bywać w miejscach, jakie im się podobają, a nie jemu. Mnie nauczył pewien smakosz (bywały w świecie attaché ds. kultury z jednej z ambasad w Warszawie, dyplomata od wielu lat), że gdziekolwiek jest się na świecie, trzeba iść do takich lokali, gdzie są poplamione jedzeniem stoły i pełno miejscowych, bo tam jest najlepsze jedzenie. Eleganckie knajpy raczej doradzał omijać, bo tam, gdzie elegancy kelnerzy i wykrochmalone obrusy na ogół (bo bywają wyjątki) serwowany jest kulinarny banał, na ogół miernej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: Zwykle tępię taki język, ale tu popieram IP: *.aster.pl 25.07.10, 23:38 wobec nawały ksenofobii i homofobii i buractwa straszliwego. Tak, do maćdonialstwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Również się zgadzam. 26.07.10, 08:46 To forum pełne jest złamasów i kabotynów. Nie podoba się to nie żreć. Możecie wpie...ć pasztet z biedronki, nikogo to nie obchodzi co żrecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oscar W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.acn.waw.pl 25.07.10, 17:52 Byłem po 16:00 i ochrona nawet nie pozwolila wejsc na teren bazaru. Nie spodziewalem sie Gazecie tak nierzetelnych informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Zapewne odbiłeś się od ochroniarza od al. Zielen. 25.07.10, 20:34 Głupiego i ordynarnego typa. Również byłem tam po 16-stej, również zatrzymywał mnie głupi ochroniarz, ale od ludzi dowiedziałem się, że różne części resztek stadonu miały i mają różne godziny zamknięcia. Zauważyłem, że jacyś ludzie idą w głąb i z głębi stadionu, poszedłem za nimi obchodząc ochronę, na płycie już między budkami przechodzień wskazał mi drogę i voila - bary otwarte. O co chodziło z tym tępakiem w kamizelce "ochrona" nie mam pojęcia. Nie chciało mi się na niego wrzeszczeć, więc go zwyczajnie ominąłem. Szkoda tylko, że pewnie wielu ludzi nie trafiło przez takiego barana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo i co sajgonki z gołębi chodnikowych były IP: *.chello.pl 26.07.10, 06:23 jako danie główne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo 6 W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.centertel.pl 26.07.10, 07:25 nareszcie koniec dziadostwa, niech żyje kuchnia polska. koniec zapachu smażoych szczurów i psów Odpowiedz Link Zgłoś