Dodaj do ulubionych

Huczne pożegnanie wietnamskich barów. Już w ten...

IP: *.acn.waw.pl 24.07.10, 08:42
A huczne pożegnanie nigeryjskich przemytników i rumuńskich żebraków
też planujecie?
Obserwuj wątek
    • krwe Re: Huczne pożegnanie wietnamskich barów. Już w t 24.07.10, 08:49
      WIELKA SZKODA
    • Gość: Trampek Okoliczne gołębie odetchną z ulgą :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 08:52
      kundle też.

Nie zatęsknię za tymi wszystkimi śmierdzielami, krzyż na drogę. Mam nadzieje że
      wywalą również tych którzy handlują na chodniku wzdłuż nasypu kolejowego.
      • Gość: /dev/null ja też się cieszę, że to definitywny koniec tego IP: 80.48.2.* 24.07.10, 13:38
        prowincjonalnego handlu. miejsce na taką wiochę powinno być - o na
        przykład na tej Marywilskiej.

prawdę mówiąc wierzyć mi się nie chciało, że doczekam tej chwili.
        wszystko dzięki euro2012. gdyby nie mistrzostwa to handel trwałby w
        najlepsze ...
    • Gość: tripcafe Huczne pożegnanie wietnamskich barów. Już w ten... IP: 80.54.99.* 24.07.10, 09:15
      wielka szkoda, alejka jedzeniowa na stadionie miala fantastyczny
      klimacik, w weekendy pelno ludzi, do tego pycha jedzenie w moim
      ulubionym barze... bede tesknic :(
    • Gość: Rambo:) Nareszcie likwidacja gł. siedziby VietCongu IP: *.chello.pl 24.07.10, 11:08
      w Warszawie, hurrrrra!
    • Gość: gdzie W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.10, 14:00
      Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia?
    • Gość: gdzie Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.10, 14:01
      Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia?
      • tiato Re: Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia? 24.07.10, 14:31
        Tajemnica sukcesu tych knajp polegała na tym, iż obsługiwała głównie
        Wietnamczyków i przez to serwowały oryginalnie wietnamskie dania z wietnamskimi
        przyprawami. Przenoszone w inne miejsce, no może poza Wólką Kosowską, niechybnie
        zaserwują spolonizowane wersje dań za polskie ceny, co można obserwować np. u
        Pho Toan na Chmielniej.

Tak więc jeśli już szukacie bardziej autentycznej kuchni wietnamskiej, to
        podejrzewam że zostanie tylko Wólka.
      • Gość: Lex Re: Wiecie moze, gdzie przenosi sie gastronomia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 19:01
        mam nadzieje ze w niebyt....(((
    • atomekkk "Fenomen" 24.07.10, 15:08
      Zastanawia mnie tylko fenomen tego miejsca. Dlaczego stało się tak popularne
      wśród warszafki?...może Nowak zrobił swoje felietonem i później już dalej
      poszło...nie wiem, a to ciekawe bardzo jest.
      • bimbalimba Re: "Fenomen" 24.07.10, 17:53
        jaki felieton, jakiego Nowaka??? na stadion chodzilo sie juz 5 lat temu jak
        jescze pedalstwo i warszawka nosem krecila na to nieeuropejskie miejse ... a
        fenomen latwy do wyjasnienia- tanio, smacznie i z klimatem ... teraz zostaja
        czyste sieciowki i mniej czytse kebaby oraz 'kuchnia azjatycka' ...
        • Gość: B. Re: "Fenomen" IP: *.centertel.pl 24.07.10, 18:47
          dokladnie. na stadion chodzilo sie juz piec lat temu. pedaly i warszawka zaczely
          przychodzic jakies dwa lata temu, a naprawde tlumnie dopiero od poprzednich
          wakacji. od jakiegos czasu najmodniejsze jest madrzenie sie na temat znajomosci
          tajnikow viet-kuchni i tego co jest w ktorej budzie. i niekonczace sie dywagacje
          na temat tego czy zupa z budy 8 jest lepsza od zupy z budy 7 (Tuan).

ja wole Tuan i uwazam, ze ich filia na chmielnej ma dokladnie to samo pho co to
          na stadionie. i wiem co mowie, bo bylem kiedys w wietnamie i musze przyznac, ze
          zupy panstwa Tuan sa naprawde wysmienite, nawet porownujac je z tymi, ktore
          mialem okazje jesc w ojczyznie pho.

a bud mi osobiscie nie jest zal (mimo, ze restauracyjna alejka wyglada wprost
          identycznie jak pobocza drog w indochinach). nie widze niczego urzekajacego w
          zywieniu sie na smietniku. a moda na liczne pojawianie sie w restauracyjnej
          alejce jest moim zdaniem li tylko czescia perwersyjnej mody wsrod warszawskiej
          gejozy na zachwyt i utozsamianie sie ze wszystkim tym co jest syfne,
          zdegenerowane i brudne po prawej stronie wisly. inna sprawa, ze zachwyt ten jest
          nieodwzajemniony, hehe. wiem to jako, ktos kto przezyl 28 lat na ul. mińskiej ;-)

• bimbalimba Re: "Fenomen" 24.07.10, 19:50
            taka prawda panie!

mię o tyle zal,ze to juz koniec z takim jedzeniem na dobra sprawe- a nic w
            zamian! no i ten klimat- jak w azji, jak by sie na drugi koniec swiata pojechalo ...
          • Gość: oiooo ładnie i prawdziwie powiedziane IP: 85.222.87.* 24.07.10, 20:19
    • Gość: Lulu W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.warszawa.mm.pl 24.07.10, 18:28
      Mój chłopak pojechał tam dziś na 17 i zastał bary zamknięte. Czemu Gazeta
      wprowadza w błąd?
    • Gość: Lex W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 19:00
      Bardzo sie ciesze:)))) nikt juz nie bedzie sprzedawal bezdomnych psow i kotow
      tym "kuchmistrzom" skosnej patelni czyli woka:P
      a i golebie bedace podstawa rosołków serdecznie dziekuja za znikniecie tego
      syfu z centrum miasta prawobrzeznego.
      mam nadzieje ze afroamerykanie z najczarniejszej Afryki tez znina???
    • Gość: Ma Do wszystkich którym się nie podoba taki klimat IP: *.aster.pl 25.07.10, 00:30
      i wylewają tu swój zakompleksiony jad - WYPIERD...LAĆ do supermarketów i
      galerii handlowych a później na smaczne jedzonko do Mc'Donalda jebba..ne
      discomuły, klony, roboty!
      • Gość: JK Re: Do wszystkich którym się nie podoba taki klim IP: *.aster.pl 25.07.10, 20:30
        Ostro, ale konkretnie napisałeś :-)
        Jeśli sobie ktoś chce eleganckich knajp, to niech sobie do nich
        idzie, a innym pozwoli bywać w miejscach, jakie im się podobają, a
        nie jemu.

Mnie nauczył pewien smakosz (bywały w świecie attaché ds. kultury z
        jednej z ambasad w Warszawie, dyplomata od wielu lat), że
        gdziekolwiek jest się na świecie, trzeba iść do takich lokali, gdzie
        są poplamione jedzeniem stoły i pełno miejscowych, bo tam jest
        najlepsze jedzenie.

Eleganckie knajpy raczej doradzał omijać, bo tam, gdzie elegancy
        kelnerzy i wykrochmalone obrusy na ogół (bo bywają wyjątki)
        serwowany jest kulinarny banał, na ogół miernej jakości.
      • Gość: drojb Re: Zwykle tępię taki język, ale tu popieram IP: *.aster.pl 25.07.10, 23:38
        wobec nawały ksenofobii i homofobii i buractwa straszliwego. Tak, do maćdonialstwa!!
      • aegis_of_heart Również się zgadzam. 26.07.10, 08:46
        To forum pełne jest złamasów i kabotynów.

Nie podoba się to nie żreć. Możecie wpie...ć pasztet z biedronki, nikogo to
        nie obchodzi co żrecie.
    • Gość: oscar W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.acn.waw.pl 25.07.10, 17:52
      Byłem po 16:00 i ochrona nawet nie pozwolila wejsc na teren bazaru. Nie
      spodziewalem sie Gazecie tak nierzetelnych informacji...
      • aegis_of_heart Zapewne odbiłeś się od ochroniarza od al. Zielen. 25.07.10, 20:34
        Głupiego i ordynarnego typa.

Również byłem tam po 16-stej, również zatrzymywał mnie głupi ochroniarz, ale od
        ludzi dowiedziałem się, że różne części resztek stadonu miały i mają różne
        godziny zamknięcia.

Zauważyłem, że jacyś ludzie idą w głąb i z głębi stadionu, poszedłem za nimi
        obchodząc ochronę, na płycie już między budkami przechodzień wskazał mi drogę i
        voila - bary otwarte.

O co chodziło z tym tępakiem w kamizelce "ochrona" nie mam pojęcia. Nie chciało
        mi się na niego wrzeszczeć, więc go zwyczajnie ominąłem. Szkoda tylko, że pewnie
        wielu ludzi nie trafiło przez takiego barana.
        • Gość: lolo i co sajgonki z gołębi chodnikowych były IP: *.chello.pl 26.07.10, 06:23
          jako danie główne?
    • Gość: rambo 6 W ten weekend huczne pożegnanie wietnamskich barów IP: *.centertel.pl 26.07.10, 07:25
      nareszcie koniec dziadostwa, niech żyje kuchnia polska. koniec
      zapachu smażoych szczurów i psów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka