Dodaj do ulubionych

emerytury 2011

IP: *.chello.pl 06.09.10, 09:08
O co chodzi z emeryturami w przyszłym roku? Więcej będą dostawać Ci co mają mniejsze emerytury?
To po my pracujemy dłużej, żeby Państwa nie obciążać, mimo, że zmniejszają nam pensje co nie
wpływa dodatkowo na wyższy wskaźnik waloryzacji. Emeryci wcześniejsi, nie pobierający dodatkowo
emerytury nie są dobrze traktowani w pracy, zmniejsza się im zarobki, a tak nie powinno być. Co
chwila jakieś zmiany, o co chodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: lewicowy Emeryci! Popierajcie PO czynem - umierajcie przed IP: 217.98.20.* 06.09.10, 12:45
      terminem.

Dla niewtajemniczonych. To jest parafraza dawnego (z czasów realnego socjalizmu) hasła głoszonego przez jednego z naszych wielkich kabareciarzy.
      • Gość: SzczeNaPis Re:lewicowy - hasełko pasuje do twojego nicka :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 09:34
        Pamietaj o tym ze ten kabareciarz "jakimś" dziwnym splotem zdarzeń w czasach realnego socjalizmu (lub jak twierdzi Kaczyński - w czasach rządów WielkichKomunistycznychStarzszychPanów:) wyjeżdżał do ÓSA :) Anglii, Francji,włoch i nigdy nie zachciało mu się tam pozostać:) Czyżby wiedział że z niego taki kabareciarz jak z koziej dupy trąbka??? :)
        • Gość: waldy Re:lewicowy - hasełko pasuje do twojego nicka :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.11, 12:18
          Ja i wielu innych też nie mogą oglądać te jego głupowate piosenki i monologi,filozof za dyche.
    • Gość: Emeryt Re: emerytury 2011 IP: 92.241.190.* 06.09.10, 16:30
      Szanowna emerytko jak to pani nie wie o co chodzi? Uczciwi emeryci w naszym kraju nie są mile widziani, leki drożeją czynsze drożeją ,jedzenie drożeje, ba pochówek tysz bo pan premier na trupach ratuje budżet //likwidacja zasiłku pogrzebowego/ ponoć w Gdańsku powstaje fabryka kartonowych trumien. Proszę pani załatwiam deski i kupię hebel sam zrobię trumnę sobie, zlikwiduję wersalkę, będę w niej już spał, jak umrę pewnie nie długo to nie będzie kłopotu dla rządów Tuska /grabarza/ problemów, to czeka emeryta który przepracował 50 lat bez nagany.
      • Gość: Laik Re: emerytury 2011 IP: *.uk2net.com 06.09.10, 23:25
        co chodzi ?o to by emeryci zdechli, w myśl założeń UNI To realizuje rząd TUSKA w białych rękawiczkach, to jest testament HITLERA realizuje jego potomek. Proszę przeczytać Hitlera moja walka /majn kanf/ teraz jest realizowany , przez obecny rząd.To prawda pan Premier dobiera się do nieboszczyków jak HGITLER. HER TUSK.
        • Gość: Syn sibiraka Re: emerytury 2011 ?????? IP: 80.48.241.* 20.09.10, 02:48
          Smutne to wszystko co czeka emeryta, mam nadzieję że pan Premier nie zapomni o emerytach w czasie rewaloryzacji emerytur ?
          • Gość: ja emerytury 2011 -folwark zwierzęcy IP: *.chello.pl 20.09.10, 08:01
            Polecam przeczytać tę książkę.pomimo upływu tylu lat od jej napisania wciąż aktualna!!!!
            Jeśli chodzi o emerytury to :
            oszukali nas już wielokrotnie ,oszukali ostatnio (1999).emerytura(czytaj kapitał )miałbyć dziedziczny a jest jak zwykle.Oszukiwać będą nadal !!!
            Tak to jest i tak zawsze było --żeby ktoś zarobił ,ktoś musi stracić.Przykre że zawsze to są najbiedniejsi .
            • Gość: EWA Re: emerytury 2011 -folwark zwierzęcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 19:33
              Zmiany w naliczaniu emerytur planuje się na początku roku, a nie pod koniec roku i zmiany od stycznia. Pracujemy dłużej, żeby mieć większą emeryturę procentowo, a nie każdemu jednakowo. Jak ktoś poszedł na wcześniejszą emeryturę to teraz będzie dostawał wiecej, bo ma za mało. A co z nami. Zlikwidujcie lepiej problem pensja + emerytura. Ktoś ma większą pensję np o 300 zł, to emerytury nie dostanie bo przekracza próg, bierze tylko pensję, a jak ktoś jest na niższym i mniej odpowiedzialnym stołku dostaje pensję + emeryturę i ma dużo, dużo wiecejniż ten poprzedni. Jakaś paranoja. Albo te emerytury mundurowe, bardzo wysokie
              • Gość: Emerycik Re: emerytury 2011 -folwark zwierzęcy IP: 80.48.241.* 26.09.10, 23:30
                Będziemy pamiętać przy wyborach/////kto kocha emerytów ten wygra.///GŁODNY EMERYT TO ZŁY EMERYT.
                • Gość: ? Re: emerytury 2011 -folwark zwierzęcy IP: *.chello.pl 07.10.10, 12:00
                  a kto kocha emerytów, bo nie wiem na kogo mamy głosować
                  • Gość: p. emerytka Re: emerytury 2011 -folwark zwierzęcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 19:54
                    chcę odejśc w p. roku na emeryturę, może ktoś mi poradzi czy odejść przed nową waloryzacją czyli przed marcem czy po czyli w kwietniu, a może w lipcu to obejmie mnie 13-tka. Może ktoś z Państwa poradzić
                  • Gość: Emerytka Re: emerytury głodowe IP: *.funk.org 08.10.10, 23:12
                    EMERYTÓW KOCHA S. L. D.
        • al.1 Coś się zmieniło? 01.03.25, 23:28
          Gość portalu: Laik napisał(a):

> co chodzi ? o to by emeryci zdechli, w myśl założeń UNI To realizuje
          > rząd TUSKA w białych rękawiczkach, to jest testament HITLERA realizuje
          > jego potomek.

Nic się nie zmieniło, po 15. latach. Te same oczekiwania i planowany rabunek z kont emerytów. Od ok. 1:42:50.

--
          wróg, horror i drożyzna
    • Gość: eee Re: emerytury 2011 IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.12, 12:57
      Czy u Was też zmuszają w pracy do odejścia z powodu wieku emerytalnego? tzn 60 czy 65 lat, a mamy pracować do 67, to jak to ma być?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka