Dodaj do ulubionych

Nowe tramwaje za miliard zł przyjadą do Warszawy

15.09.10, 15:29
Zaje...ty bełkot:

"Podpisanie umowy kredytowej na przez Tramwaje Warszawskie"

a potem:

Tramwaje za pożyczoną kwotę kupią m.in. zakup 186 niskopodłogowych tramwajów. - Dzięki tej umowie będzie można sfinansować zakup 186 nowych tramwajów niskopodłogowych. Ale nie tylko, także zakończoną modernizację trasy W-Z czy budowę trasy tramwajowej na Tarchomin.

Czy ktoś w końcu będzie czytał to co pisze? Q...a mać.
Obserwuj wątek
    • miky Nowe tramwaje za miliard zł przyjadą do Warszawy 15.09.10, 15:37
      A co z tramwajem na Gocław???
      • Gość: pość gortalu Re: Nowe tramwaje za miliard zł przyjadą do Warsz IP: 83.238.13.* 15.09.10, 15:49
        A na jaki procent i na ile lat ten kredyt ja się pytam...
      • Gość: m Re: Nowe tramwaje za miliard zł przyjadą do Warsz IP: 109.243.222.* 15.09.10, 15:56
        Na razie zostało tylko wykonane studium oceniające zasadność i możliwość budowy trasy na Gocław. Taka inwestycja nie jest przewidziana w umowie z Miastem na lata 2008-2027. Jeśli ta trasa w ogóle powstanie, to najwcześniej za ok. 20 lat.
        • Gość: Glonojad Re: Nowe tramwaje za miliard zł przyjadą do Warsz IP: *.home.aster.pl 15.09.10, 18:28
          Tarchomina też w tej umowie nie było. A jest. Umowy mają to do siebie, że je można aneksować. Tyle, że trzeba mieć za co...

Tramwaj na Gocław nie powstanie z innego powodu - ZTM forsuje tam buspas.
    • Gość: pasażer Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowych... IP: *.chello.pl 15.09.10, 15:52
      na śmietnik nadają się te swingi, jak już wszyscy zauważyli, mają tylko pojedyncze miejsca siedzace - typowe bydłowozy ruskie.
      • Gość: pq Re: Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowy IP: 195.205.226.* 15.09.10, 17:27
        to chyba nie jeździłeś pesą z podwójnymi siedzeniami w szczycie. Główną zaletą tego tramwaju są pojedyncze siedzenia. Co do wyglądu swinga można mieć zastrzeżenia. Chyba nie jeździsz tramwajami skoro taki bełkot piszesz
        • Gość: observer Re: Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 19:48
          widac, ze szefowie tramwajow ani tez pani prezydent nie jezdza tramwajami - doceniliby koniecznosci wiekszej ilosci miejsc siedzacych. a mlodzi ludzie kiedys tez się zestarzeja i trudno im bedzie stac w tramwaju...
    • Gość: hixa Re: Nowe tramwaje za miliard zł przyjadą do Warsz IP: *.chello.pl 15.09.10, 15:53
      dokładnie, wysłać dziennikarza do szkoły niech maturę robi z polskiego, żenada
    • Gość: Ochota Wołoska! IP: *.home.aster.pl 15.09.10, 16:09
      Drodzy włodarze miasta czy w końcu znajdą się pieniądze na zakończenie modernizacji ulicy Wołoskiej? Czy centralny odcinek ulicy nadal będzie wąskim gardłem? Ile jeszcze lat mamy czekać na poprawę?
      Tylko wspomnę, że coraz bliżej jest do remontu Marynarskiej... Przecież znaczna część aut pojedzie Racławicką i Wołoską. Korki są już niemiłosierne a będzie jeszcze gorzej... Przecież miejsce na poszerzoną Wołoską jest! Nic tylko rozpocząć budowę.
      • Gość: Rurecki Re: Wołoska! IP: 195.117.162.* 15.09.10, 17:42
        > Ile jeszcze lat mamy czekać na poprawę?

Przestańcie protestować w sprawie budowy 2 jezdni, to nie będziecie czekali.
      • Gość: ojciec Re: Wołoska! IP: *.181.128.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 23:03
        Gość portalu: Ochota napisał(a):
        > Drodzy włodarze miasta czy w końcu znajdą się pieniądze na zakończenie moderniz
        > acji ulicy Wołoskiej? Czy centralny odcinek ulicy nadal będzie wąskim gardłem?
        > Ile jeszcze lat mamy czekać na poprawę?

Przedlużenie autstrady Wołoskiej jest najważniejszą inwestycją, konieczną, byś mógł z uśmiechem tkwić w korku 2km dalej tj. przy Batorego róg al. Niepodległości?
        A wtedy zostaje już tylko przedłużenie przez Pole Mokotowskie ;)

DUŻE TAK! dla sprawnego, szybkiego i przewidywalnego transportu zbiorowego, nie stojącego w korkach wśród tej garstki zajmującej przeciętnie 10m2 /1,3 osoby (bez odstępów). jak wiadomo 8mioro z 10ciu musi jechać autem, bo a to śmierdzi, a to 3 dzieci w 4 przedszkolach i jeszcze fortepian do zawiezienia...

Tak na marginesie - mam dwa auta i dwójkę maluchów i b. często tamtędy jeżdżę.
        • Gość: Ochota Re: Wołoska! IP: *.home.aster.pl 16.09.10, 07:39
          A wyobraź sobie, że jak dla mnie korki na Batorego i Niepodległości mogą być ogromne :) Ja jeżdżę z okolic Galerii Mokotów na Ochotę więc w zupełności wystarczy szersza Wołoska by żyło się lepiej :)
    • Gość: lolololololololol Re: Nowe tramwaje za miliard zł przyjadą do Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 16:13
      Tramwaje za pożyczoną kwotę kupią m.in. zakup 186 niskopodłogowych tramwajów.

A i owszem. Tramwaje (w domyśle Tramwaje Warszawskie, czyli spółka) kupią 186 tramwajów (pojazdów). Coś niejasne?

Ale nie tylko, także zakończoną modernizację trasy W-Z czy budowę trasy tramwajowej na Tarchomin.

A tu nie wiem o co ci chodzi, zmodernizowali trasę, to trzeba zapłacić. Za budowę trasy na Tarchomin też trzeba będzie.
    • Gość: Cieć Bufet masakruje warszawiaków! Warszawa jest IP: *.chello.pl 15.09.10, 16:21
      najbardziej załużonym miastem w kraju ! Kto to wszystko będzie spłacał ? Zdjęcia bufetu przy tramwaju to oczywisty element kampanii wyborczej za pieniądze podatnika (na kredyt) . Należy to zaskarżyć do PKW !!!
      • abalys Jasne kretynku, najlepiej kupić krzyże 15.09.10, 17:32
        i wówczas twoja mor_da będzie zadowolona
      • sejakafr Re: Bufet masakruje warszawiaków! Warszawa jest 15.09.10, 17:40
        No to trzeba w całym mieście poustawiać zakazy parkowania.
        W ten sposób każdy kierowca będzie płacił 200zł dziennie za postój samochodu na terenie Warszawy (codziennie minimum jeden mandacik). Rocznie da to ca. 75 tys. zł/samochód. Jak się przemnoży przez liczbę samochodów w W-wie, to widać, że kierowcy warszawscy mają jeszcze spore rezerwy i mogą sfinansować nie tylko tramwaje, ale też stadiony Legii i Polonii, biurokrację, kupowanie przez miasto bloków od deweloperów po zawyżonych cenach na mieszkania komunalne (to ostatnie na razie tylko w planach)
    • Gość: gnom Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowych... IP: *.132.rev.vline.pl 15.09.10, 16:48
      hanka gronkowiec-walc-oberek stara sie ładniej wyglądac niz tramwaj ALE NIC Z TEGO RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    • Gość: Rafa Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 17:09
      A co z szybkim tramwajem na Wilanów.
      Jakoś urzędasy zapominają o tej obiecanej inwestycji?
      Tak zupełnie nie mogą chyba udawać, że nie ma sprawy, bo na stronie UM można znaleźć jeszcze to.
      www.um.warszawa.pl/v.../16325Tramwaj%20do%20Wilanowa.pdf
      • Gość: Glonojad Re: Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowy IP: *.home.aster.pl 15.09.10, 18:29
        ZTM nie uznał za stosowne wpisać jej do umowy z TW, do budżetu miasta też jej nie wpisał. Jest buspas na Sobieskiego przecież, wystarczy.
    • Gość: kezz Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowych... IP: *.sds.uw.edu.pl 15.09.10, 17:12
      A ja głupi myślałem, że oni mają na to swoje pieniądze... No, to szykujemy się na podwyżkę cen biletów ;] Przecież trzeba kredyt jakoś spłacić ;]
    • troward Przecież tramwaje Solaris są lepsze od Pesy, 15.09.10, 18:12
      Kiedy Warszawa rozszerzy swoją ofertę mieszkańcom do tych lepszych tramwajów firmy Solaris?
      • Gość: Rurecki W czym Solarisy są lepsze?? IP: 195.117.162.* 15.09.10, 18:20
        Nawet cenowo wychodzą drożej, a mają to samo pod blachami.
        • Gość: Glonojad Re: W czym Solarisy są lepsze?? IP: *.home.aster.pl 15.09.10, 18:25
          Na razie to nic nie mają, bo istnieją. A jedyny, który jest, od pół roku homologacji zdobyć nie może a ostatnio dostał zakaz jazd w dzień, jak poraził przejeżdżający obok produkt konkurencji ;)
      • Gość: Tomo Re: Przecież tramwaje Solaris są lepsze od Pesy, IP: *.merinet.pl 15.09.10, 21:55
        troward napisał:
        Kiedy Warszawa rozszerzy swoją ofertę mieszkańcom do tych lepszych tramwajów firmy Solaris?

Na jakiej podstawie twierdzisz, że lepsze?
        Bo jak na razie to istnieją one jedynie w formie 1 egzemplarza prototypowego...

• prawdziwy-moher ...Pytanie................... 15.09.10, 18:47
      Kto bedzie splacal kredyty i jak obciaza one mieszkancow Warszawy?.Pytanie o jutro.
      • xolaptop Re: ...Pytanie................... 15.09.10, 19:46
        Obecne dzieci. W Warszawie rodzi się najwięcej dzieci w porównaniu z innymi miastami w Polsce.
    • Gość: muzzyczny Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowych... IP: *.ip.telfort.nl 16.09.10, 01:12
      Tylko 928 mln ? co za szkoda mogli wziąć 3 razy tyle . Nie ma jak żyć na powrozie.

Przypomnne Tramwaje Warszawskie będą spłacały ten kredyt do 2025 roku
      EBI
      zakłada powrozy na gospodarkę polską a naród będzie płacił i płakał
      "finanse.wnp.pl/ebi-bedzie-glownym-bankierem-dla-ue,106754_1_0_0.html
      tak sie z ludzi robi niewolników
      gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/301357,urzednicy-zawalili-sprawe-kulczyk-zarobil-miliony.html
    • Gość: Andrzej Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowych... IP: *.lukman.pl 16.09.10, 06:13
      Ostatno jeżdżę tym swingem od metra Wierzbno zauwazyłem jedną rzecz brak możliwości otworzenia okien a klimatyzacja jest właczana jedynie na żądanie pasażerów po prostu komora gazowa o wiele bardziej podobały mi stare tramwaje a nie pseudonowoczesne dziadostwo z Pesy czy nie było innych firm na rynku tylko kupic taki badziew
      • Gość: stefan Re: Miliard zł pożyczki na tramwaje i budowę nowy IP: 94.254.166.* 16.09.10, 08:51
        Tak były inne oferty z twojej firmy tylko że to cudo z poznania do dzisiaj nie może poruszać sie po torach z ludzimi taki to szajs już nie wspomne że wygląda jak stare szynobusy
      • Gość: Wojtek Czyli to wina PESY że motorniczy nie włącza klimy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 09:52
        Ja też wolałem Ikarusy, zawsze weszło więcej osób, ale nowoczesne jest podobno lepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka