Dodaj do ulubionych

Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony?

IP: *.home.aster.pl 07.01.11, 17:37
też miałem problem. kupiłem przez internet.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 17:46
      Dużo kaleson maja w Intersporcie i na przeciwko w Bergsonie. Trzeba lepiej szukać.
      • wojtek.08 Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 19:55
        Moim zdaniem to niechybny zwiastun nadchodzącej wiosny.
        • rydzyk_fizyk Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 20:00
          Po co kalesony skoro jest bielizna termalna - wystarczyłaby wizyta w Intersporcie czy HiMountain
          • Gość: gari Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 20:36
            > Po co kalesony skoro jest bielizna termalna

Przecież pisze wyraźnie, że speckalesony go i nie interesują. I słusznie, do chodzenia po mieście, kalesony są dużo wygodniejsze. Bielizna termalna jest świetna w terenie, ale w pomieszczeniach można się zagotować.
            • Gość: agaline2 ... można przez internet... IP: *.net.stream.pl 07.01.11, 20:58
              allegro.pl/listing.php/search?string=kalesony+getry&description=1&us_id=4544210&country=1
            • dorsai68 Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 21:27
              Bo bieliznę termoaktywną trzeba dobrać do warunków. Dobrze dobrana bielizna termoaktywna jest nieporównanie wygodniejsza niż bawełniana i znacznie lepiej spełnia swoją rolę.
      • Gość: www.ergo-sklep.pl SĄ TUŻ OBOK! IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 20:25
        Kalesonów wybór mamy w Centrum Biegowym ERGO (jeden przystanek od Arkadii) - al. Jana Pawła II 61 lok. 207 (róg z Anielewicza). www.ergo-sklep.pl

Polecam kalesony/bieliznę tericzną firmy Icebreaker (www.icebreaker.com) - wełna merynosów świetnie grzeje, a przy tym samym oddycha i dobrze wygląda!
    • Gość: gorpa Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: 83.243.111.* 07.01.11, 17:48
      Niestety, powyższy tekst może być z powodzeniem zastosowany do znacznie szerszego asortymentu i to nie tylko bieliźnianego. Każdy kto był w sklepach w USA lub Zachodniej Europie wie o czym piszę. Nasze sklepy albo nie mają rozmiarów, albo ułamek oferty. Proszę poszukać w sklepach z odzieżą damską ubrań o rozmiarze 44+, które są dla młodych kobiet a nie dla emerytek. A już najgorzej jest w sklepach marek sportowych, jak Nike, Adidas, Puma i inni, gdzie prawdziwie sportowych ubrań jak na lekarstwo, a jedynie odzież "codzienna". U nas to nie są sklepy sportowe tylko odzieżowe. Generalnie wszędzie towar niby jest ale jak chce się coś konkretnego to nie ma, skończyło się, będzie kiedyś, albo i nie będzie.
      Dlatego naszych "handlowców" powinno nazywać się "handlarzykami" w celu odróżnienia od tych prawdziwych za granicą.
      • Gość: antykalesoniarz Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.morag.vectranet.pl 07.01.11, 19:49
        pelna zgoda.Myślałem ,że to mnie sie przytrafiają takie historie ,że co chciałbym kupić z odzieży,bielizny,butów, to nie trafia w mój gust;i łażę od sklepu do sklepu.
        Długo szukałem butów na zime ,czy takie wiosenno -letnie.Zawsze kupowałem w ostatniej chwili,bo te na nogach już się rozlatywły.Ale nie ze skąpstwa ,tylko nic nie mogłem dla siebie wybrac .I zawsze nadchodził ten nieszczęsny moment ,że musiałem coś kupić.I wtedy totalne wkurw..enie -wydałem forsę na coś co mi się nie podobalo ,a na dodatek po roku buty sie rozpierd..ły.
        Kidyś byłem dłużej na zach.europy w jednym mieście /coś ok.100 tys./i to był dla mnie szok,ze w centralnym punkcie miasta bylo kilanaście sklepow z butami,i w każdym inne.Niemal w każdym były takie ,które z zadowoleniem bym kupił-no i kupiłem ;pierwszy raz chyba ,kiedy wydałem kasę na buty-bo mi się podobały.Ale najgorsze jest to ,że w pl jest tak nie tylko z butami.NIby gospodarka rynkowa ,i można kupić wszystko ,i z całego świata,ale nie u nas.
        • rydzyk_fizyk Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 20:01
          Fakt, wybór jest iluzorczny a jak jeszcze próbujesz znaleźć coś letniego zimą to możesz zapomnieć.
          • jpelczar Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 20:18
            Kupiłem sobie jakiś czas temu trochę ubrań w Niemczech (taki wypad na weekend przetestować nowe auto na Autobahnie) - nie dość, że taniej niż w Polsce to jeszcze nie rozwalają się po wypraniu ani nic się nie pruje, wyciera, etc.
    • Gość: Alek Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 17:50
      Allegro
    • Gość: akuku Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 17:57
      Mało kiedy jakiś artykuł wywołuje uśmiech na mojej twarzy, ale temu się udało. I racja, pomimo coraz nowszych, coraz większych, i stale się zwiększającej się ilosci centr handlowych, ciężko jest trafić coś, co można określić strzałem w dziesiątkę...
    • Gość: gosc A sznurowadła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 18:04
      Podobnie jak te kalesony - są dostępne głównie na bazarach.
      • horpyna4 Re: A sznurowadła? 07.01.11, 18:10
        Duże stoisko z kalesonami jest blisko stacji Metro Wilanowska. Najpierw było przy chodniku prowadzącym z metra na pętlę autobusową, potem zostało przeniesione razem z innymi bardziej na półnoć, pod namiot.
      • Gość: AGIO Re: A sznurowadła? IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 22:58
        zapraszam do siedziby Agio na Wejnerta 26/1
        oczywiście po wcześniejszym umówieniu się telefonicznym 22 251 52 73 prosić Agnieszkę
        a tu można obejrzeć, wybrać kolor i rozmiar:
        pl.agiomilano.com/kolekcja-meska/kolekcja-meska-jesien-zima-2011
        zapraszam i pozdrawiam
      • Gość: Architekt Re: A sznurowadła? IP: *.szui.lublin.pl 22.01.11, 23:58
        Gość portalu: gosc napisał(a):
        > Podobnie jak te kalesony - są dostępne głównie na bazarach.

Skoro kupujesz buty na bazarach, tam tez szukaj sznurowadel. Jesli jednak kupujesz w sklepach obuwniczych, tam na 100% maja tez sznurowadla. Zreszta, w kazdym markecie (real, leclerc, caareeffourree).
    • Gość: M Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.warszawa.mm.pl 07.01.11, 18:23
      A wystarczyło pójść do kobiet handlujących na chodniku przed wejściem do centrum. Wystarczy się trochę rozejrzeć. Po za tym w Warszawie jest dużo więcej sklepów niż Arkadia. Wracając do domu widzę jak sprzedają kalesony w wielu miejscach np. przy hali mirowskiej przy Jana PawłaII, czy chociaż CHWileńska (zarówno przed jak i w). Kto naprawdę szuka, ten znajdzie! Kolejny bzdurny artykuł - tragedia, nie ma kalesonów marki H&M! Kalesony mają dawać przede wszystkim ciepło, i nie muszą być markowym ciuchem.
    • Gość: Robert Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 19:09
      Speckalesony od Marksa&Spencera są OK. Wygodne i co ważne, nie elektryzują się (panowie o mocno owłosionych nogach powinni wiedzieć o co chodzi). Choć faktycznie, najlepiej nadają się na temperatury poniżej - 5 stopni
      • horpyna4 Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 19:19
        Te z bazaru też się nie elektryzują, bo są bawełniane.
    • Gość: dziemba Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 19:19
      A ja udałem się na bazarek i tam do wyboru do koloru. Bo na bazarach mają lepszy i nie tak kosztowny ,jak w hipermarketach, marketing. sa bliżej ludzi niż prezesi molochów aktualnie przebywający w Egipcie.
    • manu74 Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 19:20
      kalesony...brrrr coś okropnego, nie potrafię sobie wyobrazic ze mozna to nosic po miescie.
      na narty zresztą też nie, na nartach dopiero byłoby za gorąco...
      moze takich jak ja jest większosc i dlatego ciężko je dostać?
      • wkkr Postoj sobie 8h 07.01.11, 20:12
        dozorując ludzi przy -15 na wolnym powietrzu, a zrozumiesz dlaczego wynalazca tej cześci męskiej garderoby zasłużył na Nobla.
        PS
        A wynalazcy gumofilców powinni postawić pomnik pod murami Kremla.
        • Gość: antykalesoniarz Re: Postoj sobie 8h IP: *.morag.vectranet.pl 07.01.11, 21:27
          tak dla porządku tylko dodam ,że ten co mu chcesz postwić pomnik kolo kremla ,to sie nazywal Gumofilcow.Imienia niestety nie pamiętam .ale bodajże mu było Stjopa,albo Wasyl ,syn Kużmy Kużmicza.
      • Gość: aleksiej Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 12:15
        @manu74
        kalesony brr? Takie to były w 74. roku. Apgrejduj wyobraźnię. Teraz kalesony wyglądają tak:
        www.google.pl/images?hl=pl&q=kalesony%20m%C4%99skie&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1111&bih=651
    • cracken001 Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 19:29
      Nie chce nosic bialych??To niech mu dupa marznie.Swoja droga ciekawe jak czesto facet pierze bielizne osobista,bo biala nalezy niestety prac CZESTO,a na kolorowych kalesonach BRUDU nie widac>praktyczny gosc,choc szuszfol
    • dorsai68 Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? Można. 07.01.11, 19:29
      Oczywiście, nie szukamy ich w centrach handlowych, chyba że "kalesony" mają mieć znaczek jednej z renomowanych firm odzieżowych.
      W ostateczności bielizna termoaktywna jest dostępna w Intersporcie, Bergsonie, HiMountain,a ld snobów w Adidasie i Nike'u.
    • roman_j Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 19:31
      Autor napisał:
      W nowym roku światowym sklepom w Arkadii i nie tylko życzę odrobinę lepszego wyczucia specyfiki lokalnego rynku.

Ja myślę, że te sklepy mają doskonałe wyczucie specyfiki rynku. Gdyby klienci nieustannie dopytywali się o kalesony, to jestem pewien, że te byłyby stałym składnikiem asortymentu. Tymczasem dla większości "męskich" mężczyzn noszenie kalesonów jest niemęskie i obciachowe. Sam mam kuzyna, który w swoich szkolnych czasach nawet w największe mrozy nie zakładał kalesonów, bo twierdził, że koledzy by go wyśmiali, gdyby w szatni przed WF zobaczyli, że nosi kalesony. I nie jest to jakiś odosobniony przypadek. Niestety wielu mężczyzn nad zdrowie przedkłada źle rozumiane bycie trendy, a kalesony zdecydowanie są passé. Myślę, że tę część garderoby bez obciachu noszą ci mężczyźni, których praca wymaga częstego przebywania na powietrzu (np. robotnicy). Ale oni dla odmiany nie robią zakupów bieliźnianych w Arkadii. To tak oczywiste, że dziwię się, że autor właśnie tam wybrał się na swoje kalesonowe łowy i swoją, dla mnie oczywistą, porażkę postanowił przekuć na artykuł. Czy naprawdę nie ma już ciekawszych i mniej oczywistych tematów do poruszenia? :-))
      • wkkr Noszenie kalesonów niemęskie? 07.01.11, 20:15
        jaki ci nabiał przemarźnie to tylko do chóru kastratów bedziesz się nadawał!
        =======
        Niemęska jest głupota i brak rozsądku.
      • silna135 Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 19.11.11, 12:31
        Tylu mężczyzn woli marznąc zimą niż ubrać kalesony. wstręt z dzieciństwa a może lęk przed ośmieszeniem są silniejsze niż ziąb i mróz....na szczęście ktoś mądry mienił nazewnictwo i teraz nazywa się to bielizna termoaktywną co z dużą ochota ubierają narciarze, motocykliści i rowerzyści. ja kupiłam swojemu chłopakowi taką bieliznę gdy jechał na narty na allegro u użytkownika FH_ESPO. przyznaje e było to tańsze niż w dużych sklepach sportowych ale równie dobrej jakości. Polecam wszystkim więc bieliznę termoaktywną.
    • Gość: Wloo Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 19:33
      Znam jednego Afrykańczyka mieszkającego od kilkunastu lat w Warszawie i żadnej zimy nie jest w stanie wytrzymać u nas bez kalesonów. Najnowsze znalazł w H&M przed Gwiazdką. Dla mnie kalesony tylko w czasie bardzo srogiej zimy, bo niewygodne to to jest.
      • Gość: gruby Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.lublin.hypnet.pl 07.01.11, 19:37
        Wygodne jest jak zastosujesz podwiązki (trzeba przerobic troche kalesony)
    • Gość: KrisK Kalesony? - to samo w Detroit IP: *.hsd1.mi.comcast.net 07.01.11, 19:35
      Nie dalej jak wczoraj byłem w kilku wielkich sklepach w Metro Detroit (Meijer, Target, K-Mart, Costco) i również ich nie było. Zmuszony zostałem do kupienia kalesonów tzw. termicznych - pół sztuczne i bardzo nieprzyjemne.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 19:36
      Na co komu kalesony bawełniane? I to jeszcze z sieciówki?
      Kalesony bierze się termoaktywne, bo są potrzebne dopiero przy dobrym minusie, a na zimę odzież bawełniana jest bardzo niewskazana.
      • extrafresh Gayzeta 07.01.11, 19:40
        H&M, Decathlon - w grudniu kupowałem bez problemu.
      • benek56 Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 19:52
        > a na zimę odzież bawełniana jest bardzo niewskazana.

No to chyba nigdy nie miałeś na tyłku porządnych, bawełnianych kalefiksów. Dla mnie to właśnie tzw. odziez termiczna jest zimna, nieprzyjemna w dotyku, elektryzuje się. Być może są jakieś dobre jakościowo kalesony termiczne, ale wiem z doświadczenia, że nie są to kalesony z sieciowych sklepów sportowych po 4 dychy za sztukę.

• wkkr odzież termoaktywna 07.01.11, 20:18
          jest dobra wtedy gdy będziemy na mrozie długo i nasza aktywność bedzie zmienna.
          Ma to szczególne znaczenie w przypadku ludzi wykonujących pracę na wolnym powietrzu.
        • dorsai68 Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? 07.01.11, 20:19
          Bawełna ma swoje plusy, pod warunkiem że jesteś relatywnie mało aktywny fizycznie. Odrobina wilgoci powoduje jednak, że bawełna traci swoje właściwości izolujące.
    • mwookash Miałem to samo w CH Arkadia 27 grudnia 07.01.11, 19:43
      Zdumienie moje nie miało granic. Parę lat temu chciałem na początku sierpnia kupić w Warszawie zwykłe kąpielówki. Usłyszałem w kilku miejscach, że już po sezonie... Widać z kalesonami podobnie
      • wkkr hahahah :) 07.01.11, 20:20
        No własnie... Ja ostatnio szukałem zimowych skarpet... porażka... już jest po sezonie.
    • Gość: Lala Krotko mowiac: Kupa w kalesonach IP: *.onlinehome-server.info 07.01.11, 19:52
    • Gość: ERGO Polecam z wełnę Merynosów! IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 20:20
      Kalesonów wybór mamy w Centrum Biegowym ERGO (jeden przystanek od Arkadii) - al. Jana Pawła II 61 lok. 207 (róg z Anielewicza). www.ergo-sklep.pl

Polecam kalesony/bieliznę tericzną firmy Icebreaker (www.icebreaker.com) - wełna merynosów świetnie grzeje, a przy tym samym oddycha i dobrze wygląda!
    • turn1 supermodny pan chciał kupic supermodne kalesony 07.01.11, 20:30
      Pan chciał sobie kupić markowe kalesony Pierre Cardin w supermodnym centrum handlowym ARKADIA a tu d...a!!!
      I co on biedny zrobi?
      Tym razem nie błyśnie nowo poznanym dziewczynom na imprezie w supermodnym warszawskim klubie? Bez markowych ubrań lipa - jesteś nikim! A bez nowych markowych kaleson dnem!
      Proponuje mu aby złożył zamówienie na kalesony u któregoś z projektantów Arkadiusa lub Macieja Zieńa

Wówczas jego puste ego zostanie zaspokojone, a problem typu "jakiego koloru waciki wybrać" zostanie rozwiązany.
    • Gość: kasia Re: Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.radom.vectranet.pl 07.01.11, 20:36
      kalesony mozna kupic w Lidlu :) od dzisiaj sa w sprzedazy, ale nie wiem, jak dlugo jeszcze beda.
    • Gość: Nik To w Arkadiach nie ma sklepu turystycznego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 20:43
      buahaha. no to super.
    • Gość: mzungu6 Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 20:48
      A ja w Arkadii kupiłem całkiem porządne, ciemne kalesony. Choć rzeczywiście sklep mało kojarzy się z męską bielizną - mianowicie salon Tchibo. Kawy akurat z Tchibo nie lubię, ale kalesony sprzedają naprawdę świetne :-)
    • Gość: agaline2 Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.net.stream.pl 07.01.11, 20:56
      można kupić przez internet np.
      allegro.pl/listing.php/search?string=kalesony+getry&description=1&us_id=4544210&country=1
    • Gość: Patos Czy gdzieś jeszcze można kupić kalesony? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 07.01.11, 21:00
      W podziemiu dworca Zachodniego. Do wyboru, do koloru, tanie i normalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka