IP: *.multimo.pl 20.02.11, 22:32
119 miało zmienić trasę tymczasowo, na czas remontu pętli przy Centralnym. Tymczasem na wyświetlaczach widnieje zaskakujący komunikat:

119 RAKOWIECKA KOŚCIÓŁ
NOWA TRASA

Hm, "nowa", a nie "zmieniona". No proszę. Mogę się założyć o butelkę dobrego szampana, że już zostanie na stałe. A potem ze 119 zrobi się - rzecz jasna ze względu na "małe wykorzystanie linii przez pasażerów" - albo 319 albo się je zlikwiduje. Słabe wykorzystanie będzie na bank, bo co autobus do centrum, to do centrum, a nie na jakąś Rakowiecką pod kościół.

Brzydko tak oszukiwać. Nic dziwnego, że na forach internetowych ludzie mieszają ZTM i Rutę z błotem, skoro ZTM wykorzystuje dezinformację i - choć brzmi to mocno - oszustwa. Żeby nie być gołosłownym, klasycznym przykładem jest zawieszanie linii, które zamiast być odwieszone, są później likwidowane.
Obserwuj wątek
    • Gość: ismal Re: 119 IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 03:58
      kretynie, opanuj się...
    • sibeliuss Re: 119 21.02.11, 09:18
      319 już istnieje.
    • tomjani Re: 119 21.02.11, 09:56
      Gość portalu: gecko napisał(a):

> A potem ze 119 zrobi się - rzecz jasna ze względu na "małe wykorzystanie linii przez
      > pasażerów" - albo 319 albo się je zlikwiduje.

Wqrwiłbym się wtedy na maxa: najpierw bufet wyrugował mnie podatkiem dennym z byłego Portu Czerniakowskiego gdzie miałem ze Stegien bezpośredni dojazd autobusem 185, a teraz zlikwidowałby mi jedyny autobus na przystań WKW, z przesiadką ze 148 "door-to-door": bezcenne zwlaszcza wtedy gdy tacha się nieporęczny silnik.
    • horpyna4 Re: 119 21.02.11, 11:34
      Nie sądzę, żeby 119 było słabo wykorzystane. Na zachód od przystanku RAKOWIECKA KOŚCIÓŁ wyrosło nowe osiedle.
    • Gość: x Re: 119 IP: 217.33.154.* 21.02.11, 12:01
      bo te autobusy tak mają, tak im się wyświetla.

> Mogę się założyć o butelkę dobrego szampana, że już zostanie na stałe
      Oj, bo wejdę w ten zakład...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka