Dodaj do ulubionych

Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi

IP: *.acnet.com.pl 25.02.11, 09:18
Jakie to polskie:

- Chcesz taką samą krowę jak ma sąsiad ?
- Nie... Chcę, żeby mu ta krowa zdechła !

I tak jest na szczeblu lokalnym i na szczeblu ministerialnym. I dlatego tu nigdy nie będzie dobrze.

Obserwuj wątek
    • Gość: taxi Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 09:27
      Pasek powinien znaleźc sobie jakąś miłą, z twarzy osobę ,która zajmie się kontaktem z ratuszem.Jego japa jest już skończona.Nic nie załatwi,będzie brną w konflikty.
    • Gość: JAk Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi IP: *.aster.pl 25.02.11, 09:48
      To po co Pasek kupował, jak wiedział, że nie ma pieniędzy na remont barki. Teraz szantażuje miasto. Taka Marysia Sierotka. Biedny miś. A ratusz to naprawdę nie ma innych problemów tylko pokrzykującego co chwilę pana Paska. Dajcie już spokój z tą promocją!!!
      • Gość: tpepe Re: Urzędnik zakałą społeczeństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 09:59
        Pasek ma pieniądze na remont, musi jednak mieć gdzie toto postawić. Urzędnicy najchętniej zamkną port praski i potrzymają ze dwa lata za ogrodzeniem przekładając papierzyska (co ja mówię: wszystkie wymagane dokumenty) z jednej kupki na drugą. Jak z tunelem pod Warszawą Gdańską co od pół roku jest gotowy i nic. Jak Panowie i Panie z Ratusza nie lubią Paska to niech nie chodzą z nim na wódkę, ale obowiązki mają wykonywać z myślą o dobru miasta a nie własnym widzimisię.
        • Gość: JAk Re: Urzędnik zakałą społeczeństwa IP: *.aster.pl 25.02.11, 10:05
          To Pasek stawia wódkę "swoim wrogom z Ratusza"? Dziwne. A może to próba przekupstwa. Próba wejścia w komitywę. hm...
          • Gość: tpepe Re: Urzędnik zakałą społeczeństwa IP: *.nencki.gov.pl 25.02.11, 11:02
            A gdzie ja napisałem, ze Pasek komuś coś stawia? Proszę uprzejmie o czytanie ze zrozumieniem.
      • pis_to_pic Re: Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Pa 25.02.11, 10:04
        Och @JAk pozwólmy miastu robić w spokoju to co robią, zasadniczo w ogóle im nie przeszkadzajmy. Przecież jeszcze musieliby wykonać jakąś pracę.
        @Ratusz - naprawdę tekst z trawnikiem, że będzie potrzebny, zamiast uderzyć w ekologiczna nutę.. Jak na brzegu remont, przy Wiśle? Ale wiem to lenistwo...
    • Gość: Guru Ta nasza samorządność IP: *.cupt.gov.pl 25.02.11, 10:10
      Facetowi chce się coś zrobić dla innych. Urzędnicy mają wspierać oddolne incjatywy (nawet jeżeli nie zawsze będą udane) a nie im przeszkadzać. Naszą największą bolączką jest kompletne odwrócenie się ludzi od siebie, przestajemy tworzyć społeczeństwo.
      JA - DLA MNIE - MOJE altruizm i empatia wymarły jak dinozaury.
    • b-tadek Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi 25.02.11, 10:55
      Pan Pasek nie jest dla Pani Prezydent Hanki W., ani dla spółki "PO" z o. o. odpowiednim partnerem do robienia interesów, w przeciwieństwie do Pana Waltera z ITI.
    • Gość: mcQueen Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 10:58
      oj Widzę ratusz ma dobrą passe.
      -sabotuje społeczników - bo tak fajniej
      -sabotuje zarządy dzielnic nie z PO -np na Ursynowie zabierając pełnomocnictwa.
      A może by się tak zabrali do roboty, zamiast za nasze pieniądze urządzać prywatno -partyjne wojenki ?
      Komuś chyba palma odbiła po tych wyborach. Coś czuje że po następnych obudzi się z mocnym kacem. Szkoda że my powoli łapiemy go teraz...

Ku przestrodze, ku przestrodze. parlamentarne są wcześniej!!!

• Gość: mops miejscy rajcowie z wodogłowiem IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 11:06
        w fatalnym żyjemy społeczeństwie. w przyszłych wyborach zostają tylko krasnoludki
    • robot_humano Na złość Paskowi? A kto tu do kogo ma interes? 25.02.11, 11:06
      Tak się składa, że od początku działalności to Pan Pasek ma interes do miasta a nie odwrotnie więc może warto byłoby dostosować swój styl działania do potrzeb urzędu? Jeżeli urząd potrzebuje kwitek to mu się kwitek z uśmiechem dostarcza i dostaje w zamian umorzenie. A jak się najpierw urządza na cudzej ziemi dancing, a potem ze zdziwieniem pyta "jakie pozwolenia" to tak własnie ta współpraca będzie wyglądać. Penisowo. Miasto nie będzie obdarowywać gościa, który ma czas na wszystko tylko nie na dopilnowanie kwitów inp wytnie miastu niemiły numer jak z wożeniem ludzi po Wiśle przez gościa bez uprawnień.

P.S. Po co kupował tę ruinę skoro nie miał kasy ani pomysłu na jej pozyskanie? Mowa wszak o blisko 3mln złotych, a nie stu litrach farby od sponsora. Gdzie on znajdzie sponsora na 3mln?
      P.S.2. Pomysł pełnoskalowego remontu takiej jednostki na trawniku przy Wiśle wydaje mi się lekko nonsensowny. Po takiej operacji grunt będzie można uznać za trwale zniszczony i traktować jak odpad do specjalistycznej utylizacji. No ale to już nie będzie problem Pana Paska tylko właściciela gruntu czyli miasta.
      • Gość: out wszystko mu dać za darmo IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 11:39
        nie ma Pasek 10tys na oplate za dzierżawę, a znajdzie 2800tys na remont tej tonącej ruiny? jeszcze mu 500m2 za darmo udostępnić. Bardzo mi siępodoba ten chłoptaś: daj, daj, daj. A rusz wreszcie d0pę i zarób pieniądze na swoje zabawki!!! ileż można tolerować takie indywiduum - nie zapłaci 10tys to komornika mu nasłac a jak nie ma z czego ściągnąć do pierdla z nim.
      • Gość: tpepe Oto rozumowanie urzednika... IP: *.nencki.gov.pl 25.02.11, 12:02
        Skoro Pan pasek ma niezłe pomysły to nie on ma interes do miasta, tylko miasto ma interes, żeby się one udały. Kwitów powinno być jakieś pięć razy mniej niż jest a pilnowanie pozostałych to właśnie praca urzędnika. ma życzliwie przypominać o tych naprawdę potrzebnych. Za to MY mu z NASZYCH podatków płacimy.
        Pan Pasek dostał na remont grant (nie od miasta a z Ministerstwa) i ma środki.
        Co to jest "pełnoskalowy remont"? Trzeba wyremontować nadbudówki i to na barce, nie na trawniku. Barkę jednak gdzieś trzeba zacumować.
      • Gość: MaT Re: Na złość Paskowi? A kto tu do kogo ma interes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:12
        Bo papier, pozwolenie, koncesja sa u nas NAJWAŻNIEJSZE - im dalej na wschod tym bardziej. A inicjatywa, zapal, pozytywna energia sa nikomu niepotrzebne bo tylko klopot i urzedniczka nie moze spokojnie wypic kafki.
        Prawda panie robot_humano?!
      • Gość: Greg Re: Na złość Paskowi? A kto tu do kogo ma interes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:42
        Urzędasy są od tego aby służyć temu miastu i jego mieszkańcom a nie robić im łaskę. Wypłaty dostają z budżetu Państwa, więc również z pieniędzy mieszkańców miasta. Niestety mentalność wielu z nich tkwi jeszcze głęboko w czasach komuny, kiedy to urzędas był Panem na włościach.
        • przechrztaimason Re: Na złość Paskowi? A kto tu do kogo ma interes 25.02.11, 14:25
          Gość portalu: Greg napisał(a):

> Urzędasy są od tego aby służyć temu miastu i jego mieszkańcom a nie robić im ła
          > skę. Wypłaty dostają z budżetu Państwa, więc również z pieniędzy mieszkańców mi
          > asta. Niestety mentalność wielu z nich tkwi jeszcze głęboko w czasach komuny, k
          > iedy to urzędas był Panem na włościach.

Ale może któryś odniósłby się merytycznie do posta, który tak krytykujecie. Bo jak narazie jest to zwykłe plucie w gimnazjalnym stylu. I tak na marginesie. Pan Pasek poza "Wybiórczą" ma bardzo małe grono wielbicieli, bo nie liczy się z nikim i z niczym tylko z własną wizją i działa na zasadzie: Jakoś to będzie. czyli najpierw se coś wymyślę, a potem jak Bóg da. Ale Bg jakođ sabo daje wic jest jak jest. Poza tym drogie pismaki i łykacze ich wypocin teraz jedziecie na urząd, że trzyma się przepisów i procedur. Ale jednocześnie wymagacie, by ich ściśle przetrzegano. Zdecydujcie się na coś palanty bo nie mozna być dziewicą na 50%. Albo wte, albo wewte.
          • Gość: Mat Re: Na złość Paskowi? A kto tu do kogo ma interes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 15:11
            Merytorycznie, czyli jak? Cytowac prawo wodne i inne wewnętrznie sprzeczne paragrafy, ktore istnieją tylko dla samych siebie.
            Paska (lub innego pasjonata) powinni zatrudnić w ratuszu i dac mu skromny budzet na realizacje pomyslow. Jednocze wp..olic. pełnomocnika ds wisly z urzedu, ktory nie robi nic, co można zauważyć nieuzbrojonym okiem.
            • przechrztaimason Re: Na złość Paskowi? A kto tu do kogo ma interes 25.02.11, 17:02
              Gość portalu: Mat napisał(a):

> Merytorycznie, czyli jak? Cytowac prawo wodne i inne wewnętrznie sprzeczne para
              > grafy, ktore istnieją tylko dla samych siebie.
              > Paska (lub innego pasjonata) powinni zatrudnić w ratuszu i dac mu skromny budze
              > t na realizacje pomyslow. Jednocze wp..olic. pełnomocnika ds wisly z urzedu, k
              > tory nie robi nic, co można zauważyć nieuzbrojonym okiem.

Tak, tylko ze urzędnik musi działać w ramach prawa, choćby i durnego, bo inaczej jakaś kontrola skasuje mu dooopsko przy pierwszej okazji, więc nastęony juz się nie będzie wychylał. Poza tym problem z panem Paskiem jest taki, że koleś potrzebuje rozgłosu i szumu wokół siebie. Jest w Warszawie masa ludzi i stowarzyszeń, które bez szaleństw i spektakularnych akcji robia swoje lepiej lib gorzej dogadując się z rauszem miejskim lub dzielnicowym. Ale chyba tylko powinowactwo w głupocie może usprwiedliwić magłaśnianie działań tego buca, który nie tylko wojuje z urzedem, co jeszcze byłoby zrozumiałe, ale i z WTW. Nawiasem mówiąc udzielenie temu panu zgody najpewniej zablokuje plany rewitalizacji tamtych okolic opracowanych przez Wioślarzy.
            • tomjani Re: Na złość Paskowi? A kto tu do kogo ma interes 25.02.11, 18:32
              Gość portalu: Mat napisał(a):

> Jednocze wp..olic. pełnomocnika ds wisly z urzedu, ktory nie robi nic, co można zauważyć
              > nieuzbrojonym okiem.

Oj, robi, robi, a żeby to zauważyć wyatarczy być wodniakiem korzystającym z byłego Portu Czerniakowskiego. Zmanipulowawszy radnych na sesji Rady Warszawy w dniu 14 maja 2009 roku nałożyl podatek denny na wszstko co tam pływa, nie nurkuje i na drzewo nie ucieka, a rezultat można oglądać na filmie:

www.youtube.com/watch?v=mIB0lOdpgcc
    • grazus0791 Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi 25.02.11, 11:50
      Ja Wisła to jedyni ludzie, którzy cokolwiek coś robią nad Wisłą, w przeciwieństwie do urzędasów, którzy siedzą bezmyślnie w papierach i pie... w stołki. Są widać na tyle ograniczeni, że nie rozumieją potrzeby ratowania zabytku, ani wspomożenia kogoś, kto odwala za nich robotę.
      • Gość: kika Re: Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Pa IP: 91.85.160.* 25.02.11, 14:47
        a w ratuszu jest specjalny pelnomocnik ds wisly. ile bierze? 5000 pln na reke co miesiac? i jakie mamy efekty tej pracy?
    • lese_majeste chcieliście bufetową, to macie 25.02.11, 12:06
    • Gość: zep Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi IP: *.centertel.pl 25.02.11, 12:58
      Ale dlaczego w Czerniakowskim? Ten Dworzec przynajmniej ze 20 lat stoi w Porcie Praskim, już tu niemal wrósł, więc nie można go tu zostawić na remont i na później?
      Może łatwiej się będzie dogadać z właścicielem portu niż z miastem. Z artykułu wynika, że trudniej na pewno nie będzie.
      • przechrztaimason Re: Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Pa 25.02.11, 14:32
        Bo pan Pasek ma swoją wizję, której wszyscy maja się bezwarunkowo podporządkować. Jak sobie wymyślił Czerniakowski, to ma tam być.
    • Gość: Ch. Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:04
      Biedactwo, prawda? Fundacyjce nie dadzą zarobić za darmo.
    • Gość: Smith Re: Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:09
      Niedługo Pan Pasek każe się nosić w lektyce. Oto ja i wszystko co robię, musi być słuszne, wszystko mi się bezdyskusyjnie należy. A jak ktoś się sprzeciwi, naślę na niego pismaków! Ho ho!
    • twiej Dlaczego p. Pasek chce sie kopać z koniem? 25.02.11, 14:12
      Skoro Warszawa nie chce zabytku, to niech zabierze zabawkę do innego miasta. Na przykłąd do Płocka, gdzie to stało przez lata. Albo do innego miasta nad Wisłą, jest ich sporo, któreś na pewno się zgodzi na gościnę. A może p. Pasek gardzi innymi nadwiślańskimi miastami?
      • Gość: pfff Re: Dlaczego p. Pasek chce sie kopać z koniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 14:23
        I z powodu kaprysu urzędniczego ma jeździć i remontować tę barkę w innych miastach?
        Nie po to płacę podatki, żeby urzędnicy panoszyli się jak święte zwierzęta.
        Maja NAM służyć, bo za to im płacimy, łapiesz?
        To nie zabawka a zabytek,
        na dodatek HGW chciała go posiąść, a jak się nie udało to utrudnia człowiekowi remont.

Jeju, jak ja mam dość tego PO w Warszawie.
        • przechrztaimason Re: Dlaczego p. Pasek chce sie kopać z koniem? 25.02.11, 14:30
          Gość portalu: pfff napisał(a):

> I z powodu kaprysu urzędniczego ma jeździć i remontować tę barkę w innych miast
          > ach?
          > Nie po to płacę podatki, żeby urzędnicy panoszyli się jak święte zwierzęta.
          > Maja NAM służyć, bo za to im płacimy, łapiesz?
          > To nie zabawka a zabytek,
          > na dodatek HGW chciała go posiąść, a jak się nie udało to utrudnia człowiekowi
          > remont.
          >
          > Jeju, jak ja mam dość tego PO w Warszawie.

A ja mam dosyć tego szczeniacko-roszczeniowego podejścia. Poza tym już widzę, jak podobne Tobie ćwoki ryczą przy innej okazji: Ta HGW to na zabytki forsę wywala, miejski grunt jakiemuś udostępnia, a na przedzkola/szkoły/zsaiłki/palce zabaw/ (niepotrzebne skreślić) nie daje. Kiedyś głupek miał świadomość bycia głupkiem i starał się jakoś oswiecić. A teraz uznaje za swój obowiązek szczekać jak naj głośniej. Wygląda na to, że styl Beaty Kempy ma wielu zwolenników. Aby dosr..., aby głośniej.
          • Gość: pfff Re: Dlaczego p. Pasek chce sie kopać z koniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 14:41
            > A ja mam dosyć tego szczeniacko-roszczeniowego podejścia. Poza tym już widzę,
            > jak podobne Tobie ćwoki ryczą przy innej okazji: Ta HGW to na zabytki forsę wyw
            > ala, miejski grunt jakiemuś udostępnia, a na przedzkola/szkoły/zsaiłki/palce za
            > baw/ (niepotrzebne skreślić) nie daje. Kiedyś głupek miał świadomość bycia głup
            > kiem i starał się jakoś oswiecić. A teraz uznaje za swój obowiązek szczekać jak
            > naj głośniej. Wygląda na to, że styl Beaty Kempy ma wielu zwolenników. Aby do
            > sr..., aby głośniej.

Napisałabym, że sam jesteś ćwokiem, ale nie lubie obrażac ludzi.
            To po pierwsze.

Po drugie - gość dostał kasę z Ministerstwa na remont,
            od urzędników warszawskich potrzebuje tylko udostępnienia kawałka i tak nieużywanego trawnika,
            który z jakiś powodów w czasie remontu jest mu potrzebny.
            No naprawdę, ten kawałek trawnika spowoduje takie straty w mieście, że masakra.

Walkę o miejsce w przedszkolu mam właśnie tuż za sobą,
            a jednak cenię bardzo wszelkie inicjatywy.
            Oglądam sobie urzędników warszawskich niemal codziennie.
            Wielką część z nich trzeba by zwyczajnie wyrzucić z pracy, tak się do niej nadają.
            A za cały ten cyrk płacę między innymi ja.

Twoja pensję pewnie też płacą podatnicy, sądząc po stężeniu zawiści w pisaniu.
            • przechrztaimason Re: Dlaczego p. Pasek chce sie kopać z koniem? 25.02.11, 16:53
              Moją pensję płacę sobie sam, to raz. Dwa, że grant dostał, który jednak pokrywa tylko ułamek kosztów doprowadzenia samego Dworca do kultury, ale co dalej,to na zasadzie "się zobaczy". Pewne sprawy załatwia się wcześniej. Trzy, kto zrekultywuje i za czyje pieniądze zaświniony podczas rekonstrukcji teren? Znając wcześniejsze dokonania pana Paska to idę o każdy zakład, że o tym nawet nie pomyślał. Rekonstrukcja obiektów drewnianych, to użycie bardzo wielu bardzo paskudnych chemikaliów, często trujących i śmierdzących. Czy pan Pasek zastanowił się choćby (bo że zrobił jakąkolwiek analizę to nie wierzę) wpływu jaki ten chemiczny syf bedzie miał na okolicę? Wystarczy się zagłębić chociaż ciut w problem, żeby zobaczyć jakim ów szlachetny zapaleniec jest w sumie bałwanem nie rozumiejącym konsekwencji podejmowanych przez siebie decyzji. Wiesz, działanie na zasadzie "Ja nabałaganię o ktoś inny posprząta" cechuje raczej rozkapryszone bachory aniżeli kogoś, kto pretenduje do bycia społecznikiem.
        • twiej Re: Dlaczego p. Pasek chce sie kopać z koniem? 25.02.11, 14:33
          Ja raczej widzę działanie Paska tak: "niech ten zabytek sie rozpadnie, ale do innego miasta go nie oddam".
    • Gość: sceptyk Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 14:43
      Skoro nie ma kasy na remont to jaki ma sens rozpoczynanie go ? Wyciągnie te ruine na brzeg i bedzie szantażował wszystich , ze uprzątnie jak go podsponsorują. I w ten sposób zyskamy nowy pseudozabytek w fazie rozkładu w centrum miasta.A czemu nie można remontować poza Warszawą ??? Niech sobie chłop wyłowi te łajbę gdzies na nieużytkach i remontuje tam ile chce ...No chyba, że chodzi o rozgłos a nie remont ...
      • miroslaw7 Re: Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Pa 25.02.11, 15:37
        Jedni z Was krytykują Paska, inni Piwowarskiego. To Polska właśnie. Nawet wątek polityczny sie tu znalazł. Nie o to przecież chodzi, chodzi o Wisłę i wszystko co jest z nią związane. Myślę, że lepiej było by skonsolidować siły. Gdyby obaj Panowie dmuchali w jeden gwizdek skutek mógł by być bardzo pozytywny, a i wszelkie spory by ucichły. Obaj mają kolosalny potencjał i obaj dla Wisły robią dużo. Panowie zgoda buduje. Pokój nawet ten słomiany lepszy jest niż złota wojna.
        • Gość: Wisła Re: Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 16:46
          A ja was wszystkich olewam i spływam.
    • kap_jeden a moze by tak Pani Prezydent interweniowala 25.02.11, 17:01
      przeciez PO popiera inicjatywe obywatelska do cholery

no i co z tego ze gosciu ma trudny charakter. jest niesamiwtym zapalencem . kudy do niego wam urzedasy. jak sie komus cos udaje to sie zawsze paragrafik albo brak pieczatki znajdzie. a potem sie dziwia ze Polak pije piwo przed wlasnym grilem i narzeka. szlag mnie trafia

Brawo dla min Zdrojewskiego za dotacje!!!
      • tomjani Re: a moze by tak Pani Prezydent interweniowala 25.02.11, 18:39
        kap_jeden napisał:

> przeciez PO popiera inicjatywe obywatelska do cholery

PO rąbie obywateli po kieszeni aż wióry lecą, a niektóre lemingi jeszcze się oblizują z zadowolenia :-(
    • Gość: filut z Pragi Bufet kreci lody nad woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 18:40
      Z takiego portu mozna wykrecic niezle lody razem z developerami

Bufeciarnia nie zwykla marnowac takich okazji i jak juz port wpadl w rece rodziny Bufetu to trzeba bedzie m ryje od koryta odrabywac siekierka bo teraz juz sa jak przymarzniete do ukreconego lodu
    • ador43 Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi 25.02.11, 19:24
      Ciekawe z jakiej to partii jest ten urzedas,wszystko wskazuje na PiS bo ludzie nie maja tanczyc na deskach ,tylko tak tanczyc jak im kaza i do tego sie jeszcze bac.
      • tomjani Re: Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Pa 25.02.11, 21:22
        ador43 napisał:

> Ciekawe z jakiej to partii jest ten urzedas,wszystko wskazuje na PiS

Bardzo w to wątpię. Wprawdzie powołał go jeszcze Kaziu, ale pod HGW zaczął on tańczyć tak jak mu swoim syrenim głosem zaśpiewała. Osobiście postaram się aby taki oportunista miejsca w PiS nigdy nie znalazł.
        A rządów PiS osobiście jakoś nigdy się nie bałem.
    • Gość: argonauta Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi IP: 194.187.54.* 25.02.11, 23:02
      A co na to wszystko nasz dzielny pełnomocnik ds. zagospodarowania brzegów Wisły Marek Piwowarski pewnie jak Rejtan leży pod drzwiami ratusza i walczy o kawałek trawnika na ratowanie tego wiślanego zabytku. Na poważnie Panie Marku niech Pan się odrobinę postara, zamiast dbać tylko o realizację lepszych lub gorszych pomysłów urzędników niech posłucha pan tych, dla których Wisła w Warszawie jest naprawdę ważna. Boli mnie, kiedy widzę duże pieniądze wywalone z na ciężki sprzęt na praskim brzegu, którego praca jest niwelowana przez każdy przybór wody, ścieżka na Saskiej Kępie powstała jakiś czas temu, ale nigdy do niczego się nie nadawała, zniszczono tylko unikalne dzikie plaże. Duże pieniądze mizerne efekty. Ale na ważny dla Wisły i miasta projekt społeczny trawnika nie udostępnicie. Jeśli ma Pan wole, ale brak możliwości działania może czas na honorowa dymisję.
      • tomjani Honor u Piwowarskiego? Wolne żarty! 26.02.11, 10:07
        Gość portalu: argonauta napisał(a):

> A co na to wszystko nasz dzielny pełnomocnik ds. zagospodarowania brzegów Wisły
        > Marek Piwowarski pewnie jak Rejtan leży pod drzwiami ratusza /.../
        > Jeśli ma Pan wole, ale brak możliwości działania może czas na honorowa dymisję

Naiwnyś? Piwowarski wykonuje dokładnie to co mu Bufetowa poleciła. Własnie dzieki swojej służalczości uniknął dymisji, jako że wywodzi się jeszcze z nominacji Kazia. Jego zaś honor poszedł się kichać ostatecznie w dniu 14 maja 2009 gdy na sesji Rady Warszawy przestawił nieprawdziwy obraz sytuacji panującej w byłym Porcie Czerniakowskim aby uzyskać zgodę radnych na obciążenie podatkiem dennym wszystkiego co tam pływa, nie nurkuje i na drzewo nie ucieka. Rzekomo chodziło tylko barki - koszarki, zanieczyszczające wodę ściekami bytowymi, w istocie zaś podatek ten uderzył w wędkarzy, żeglarzy, motorowodniaków z tamtejszego klubu "Rejsy" a także w samą Fundację Ja Wisła, również trzymającą swoje jednostki pływające na wodzie. W czasie gdy Piwowarski manipulował radnymi - nie wiedząc o niczym w pocie czoła szykowałem na terenie "Rejsów" swoją żaglówkę aby zdążyć na organizowane przez bufet Święto Wisły w dniu 7 czerwca.
        Stosowny fragment wystąpienia Piwowarskiego oraz link do tamtego posiedzenia Rady można znaleźć w komentarzu:

komentarze.ngo.pl/x/28207?did=500092&fid=21226&state=Messages&expand_all=true
    • Gość: wstyd mi za nas Ratusz chce utopić Dworzec Wodny. Na złość Paskowi IP: *.acn.waw.pl 27.02.11, 19:42
      Krytykujecie/chwalicie a temat z GW tylko znacie. (z wyłączeniem Mirka i Tomka) Zamilczcie, bo nie wytrzymam ze śmiechu. Głupi lud, który wierzy pismakom! Jestem za ideą Fundacji zrobienia z Portu Czerniakowskiego miejsca takiego jak skansen. Wolę to niż blokasy sklepy czy stadiony.

Pasek nie jest cfaniakiem! Gdyby był to by siedział na stołku i się śmiał z Was wszystkich nakładając kolejny % podatku od oddychania zatrutym powietrzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka