Dodaj do ulubionych

Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo o...

IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 10:05
Jak zwykle - najważniejsze, że grubasy nie będą mogły wygodnie wozić swoich opasłych tyłków w blaszakach. Mało istotne, że w Warszawie jest fajna impreza, do kibicowania w której powinniśmy zaprosić tysiące jej mieszkańców. Najważniejsze to postraszyć i ponarzekać.

Ja idę (podkreślam - IDĘ) pokibicować i pogratulować ludziom zapału, kondycji, cierpliwości i wytrwania.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 10:14
      Niech idą biegać do lasu.Zdrowiej
      • belle.du.jour Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo 26.03.11, 10:51
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Niech idą biegać do lasu.Zdrowiej
        Popieram. Przecież mogą biegac gdzieś poza centrum, czy muszą co tydzień terroryzowac całe miasto? Jak zwykle czeka nas blokada Śródmieścia i Pragi co niedziela.
        Dodam, że biegam na bieżni w domu.. mniejsze szanse na wypadek na nierównym chodniku. Te uwagi o "spaślakach w blaszakach" są po prostu głupie.
        • Gość: zzz Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.11, 11:23
          Niektórzy, jak ja niestety, muszą jeszcze jakoś dotrzeć do pracy w niedzielę na Stare Miasto. A przez spaślaków chcących pozbyć się brzucha w jakimś biegu, będę musiał wyjść dużo wcześniej i dymać z buta...

DO LASU!!!
        • Gość: gość Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo IP: *.222.243.69.spray.net.pl 26.03.11, 12:00
          belle.du.jour napisała:

> Przecież mogą biegac gdzieś poza centrum, czy muszą co tydzień terror
          > yzowac całe miasto? Jak zwykle czeka nas blokada Śródmieścia i Pragi co niedzie
          > la.
          Skoro blokują i terroryzują co tydzień to już chyba czas się przyzwyczaić, nie?
          Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących a zgredom życzę odrobinę uśmiechu.
        • tomjani Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo 25.05.16, 13:06
          Tym bardziej głupie że cierpią nie tylko użytkownicy owych blaszaków ale i pasażerowie autobusów komunikacji ZTM. Takie np. Stegny pozostają wówczas całkowicie odcięte od sieci komunikacyjnej, biegi bowiem wyznacza się ul. Sobieskiego której niedasie objechać. Cala nadzieja w złapaniu jakiegoś autobusu w Al. Wilanowskiej, ale wówczas z kolei można utknąć przed skrzyżowaniem z Al. KEN, jeżeli jednocześnie i tam odbywa się bieg.
          A biegów w lasach nie ma i nie będzie. Wszak organizowanie ich w mieście i to w sposób możliwie dotkliwy dla mieszkańców służy temu, aby warsiafffski motłoch zobaczył na własne oczy jak Hańba Gronkiewicz - Waltz dba o rozwój sportu masowego oraz kondycję swoich słoiczych wyborców.
    • Gość: FlasH Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo IP: 178.73.36.* 26.03.11, 10:19
      A ja zaraz pędzę odebrać pakiet startowy... trzymajcie za mnie kciuki!
      • Gość: jerj Zeczywiscie to jakis idota pisze te artykuly o bie IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 10:26
        Rzeczywiscie to jakis idota pisze te artykuly o bieganiu w Warszawie. Wynika z nich ze bieganie to wrog publczny nr jeden :-)
        • Gość: trampek pejsaci tak mają IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 10:47
          W poniedziałek znowu się dowiemy ja kto redaktor Blumenstain nie dojechał na Bar micwę bo mu biegacze rozwalili całą koncepcję przejazdu przez Śródmieście.

• belle.du.jour Re: pejsaci tak mają 26.03.11, 10:53
            hmm.. ciekawe czy pasjonaci biegania po mieście mają dużo wspólnego z antysemitami.. ;)
        • Gość: XYZ Re: Zeczywiscie to jakis idota pisze te artykuly IP: *.acn.waw.pl 26.03.11, 11:50

A moze idioci czytaja te teksty - dziennikarz ostrzega przed objazdami, korkami itp. wydarzeniami, jakie zapewne beda towarzyszyc tej imprezie. Nie wszyscy musza ja lubic czy doceniac.
      • Gość: STOEN Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo IP: 178.73.49.* 26.03.11, 11:28
        Gość portalu: FlasH napisał(a):

> A ja zaraz pędzę odebrać pakiet startowy... trzymajcie za mnie kciuki!

trzymamy i pozdrawiamy wszystkich biegaczy.
    • robert_wwa Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo 26.03.11, 11:41
      Jak zawsze narzekania, a pora się przyzwyczaić że jak żyjemy w mieście to takie imprezy się odbywają i będą odbywać. W każdym większym mieście.
    • Gość: Magda Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo o... IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 14:45
      Niech biegają po asfalcie, za parę lat problemy z kolanami murowane. Być może ci biegacze za jakiś czas będą w sytuacji tych, którzy teraz są "zamknięci" we własnych domach, bo nic koło nich nie jeździ z powodu objazdów. A półgodzinny spacer do najbliższego przystanku będzie zbyt trudny dla ich zniszczonych kolan. Uliczne biegi to impreza promująca jeżdżenie własnym samochodem.
      • mela.bruxa Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo 27.03.11, 12:38
        Nigdy nie biegałaś, prawda? Asfalt akurat jest miękki i sprężysty, bardzo przyjemny do biegania.
        A kolana wysiadają od nieruszania się, wiesz, organ nieużywany i tak dalej...
        • karol_zmj Re: Zaczął się sezon na uliczne biegi. Czyli dużo 27.03.11, 12:48
          fantastyczna teoria, cudowne obalenie przesądów
          brawo, odtąd będę wiedział że asfalt jest za sprężysty i miękki i stąd moje bóle w porównaniu do biegania po lesie
        • tom_aszek "Asfalt jest miękki i sprężysty..." :) 28.03.11, 14:56
          mela.bruxa napisała:

> Nigdy nie biegałaś, prawda? Asfalt akurat jest miękki i sprężysty,

Upadnij na niego (wystarczy z wysokości 1 metra) i poczekaj aż się ugnie pod tobą...
    • jb_n Biegnie półmaraton. Sprawdź objazdy 27.03.11, 10:46
      Która jezdnia Wisłostrady po wjechaniu z Łazienkowskiej jest na Mokotów?

Jak już to ta na południe, choć ten "Mokotów" tam się Czerniaków nazywa, ale oni przecież biegną na północ...
    • jb_n Biegnie półmaraton. Sprawdź objazdy 27.03.11, 10:54
      Oczywiście. Najważniejsze. Ale nie w tym problem...

My mieszkamy w Warszawie, czytamy sobie gazeta.pl/warszawa i wiemy, że trzeba pojechać tędy, żeby ominąć, że jak się pojawi jakiś płotek, to tu w prawo, tam w lewo i nie ma problemu.
      Ale Wisłostrada jest jedyną drogą przelotową północ-południe przez Warszawę. Co mają zrobić ludzie, którzy Warszawy nie znają, a chcą przez nią przejechać? Pomyśleliście chwilę? Dla takich ludzi nie dość że jest to opóźnienie, to jeszcze stres. A to połączone z jazdą po omacku w obcym mieście prowadzi do tego, że naokoło wszystkich szlag trafia.

Jak chcecie organizować takie imprezy, to przygotujcie z łaski swojej chociaż jakieś oznakowanie objazdów. Z ubiegłego roku pamiętam, że Wisłostrada się spontanicznie kończyła i róbta co chceta.

I dlaczego nie można tej trasy wytyczyć tak, by była choć odrobinę mniej szkodliwa dla miasta? Bo piszecie, że to fajna impreza i narzekacie, że grubasy w samochodach narzekają. A ja mam wrażenie, że to jest akcja wycelowana w ludzi w samochodach, żeby im zrobić na złość, nawet nie zniechęcić, po prostu rozdrażnić.
    • Gość: ZajacP Buty do biegania IP: *.ptim.net.pl 27.03.11, 11:10
      Witam.
      Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z bieganiem,
      Możecie mi polecić jakiś dobre buty do biegania, takie do 200zł do kupienia w Warszawie.

Z góry dziękuję za pomoc.
      • Gość: kris Re: Buty do biegania IP: 62.121.72.* 27.03.11, 12:27
        zajdź np. do Decathlonu i popatrz na ichnie buty Kalenji
        z tanich marek do polecenia jest również Joma
    • Gość: Tomo Biegnie półmaraton. Sprawdź objazdy IP: *.merinet.pl 27.03.11, 13:33
      Może co poniektórzy przestaliby przesadzać.
      Dziś jest niedziela i ruch na mieście o wiele mniejszy.
      Jeżeli ktoś musi dojechać do centrum to jest metro, są autobusy i tramwaje.
      Na codzien poruszam się po Warszawie samochodem.
      Dziś idę z żoną do teatru i po prostu wsiadamy w metro, bo podejrzewam, że ruch może być utrudniony. Korona mi z głowy nie spadnie. Nie pada, jest piękna pogoda i nie umrę od tego.
      A jak komuś d... tak przyrosła do samochodu, że nawet w niedzielę nie wyobraża sobie swojego funkcjonowania bez niego to niestety - albo niech zostanie w domu, albo pogodzi się z tym że musi postać w korkach. Ciekawym jest to, że najczęściej protestują ci, którzy w rodzinnych wioskach po 5km dmuchali pieszo do PKS-u, a teraz funkcjonowania bez samochodu sobie nie wyobrażają. Bo to według nich takie "wielkomiejskie" jest by w niedzielę d... w starego trupa wsadzić i urządzić sobie wycieczkę do centrum handlowego...
      • Gość: kris Re: Biegnie półmaraton. Sprawdź objazdy IP: *.acn.waw.pl 27.03.11, 14:15
        Obiecuje, że kiedyś się rozpędzę dużą ciężarówką i rozjadę ten cholerny klubik wzajemnej adoracji biegusiów. Jesteście dokładnie taką samą zarazą w tym mieście jak ta banda debili radiomaryjnych blokująca Krakowskie Przedmieście. Jednym i drugim się wydaje, że swoimi zainteresowaniami mogą zablokować miasto, a jest jeszcze banda debili na rowerach. Czy w tym cholernym mieście ktoś zacznie myśleć społecznie i zauważy, że dla bandy niedopieszczonych kretynów nie można urudniać życia reszcie miasta? Wszystkie takie ruchy nietstey mają duuuużo wspólnego z komuną i faszyzmem, moje poglady są najważniejsze i zmuszę was do ich słuchania, oglądania, zgadzania się.... żeby was szlag
        • Gość: Tomo Re: Biegnie półmaraton. Sprawdź objazdy IP: *.merinet.pl 27.03.11, 19:46
          Rozpędź się i uderz tym pustym łbem w ścianę, bo na inną pomoc jest już za późno...
          • Gość: Metcalf Re: Biegnie półmaraton. Sprawdź objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 20:22
            Zostaw. On koniecznie chce uchodzić, za młodego, wykształconego, z dużego miasta
    • Gość: m. Dróg krajowych nie powinno się zamykać!! IP: 217.116.104.* 27.03.11, 21:09
      Maraton tak, ale nie na drogach krajowych, które pełnią przecież strategiczną funkcję w skali kraju. Ktoś tu przegina. Zamknięto krajową 7 oraz 61. Na moście Grota ludzie byli kompletnie zdezorientowani widząc zamknięte zjazdy w stronę centrum.
      Maratony i inne biegi, masy krytyczne itp. powinny odbywać się na drogach niższej rangi. Najlepiej to by było właściwie zmienić ustawę i drogi krajowe na terenach miast na prawach powiatu przekazać w zarząd GDDKiA, co ukróciłoby też buspasową sraczkę władz miasta.
      • Gość: Tomo Re: Dróg krajowych nie powinno się zamykać!! IP: *.merinet.pl 27.03.11, 22:20
        No popatrz, a podczas maratonu w Nowym Jorku potrafią zamykać np. mosty Verrazano i Queensboro (ten pierwszy jako jedyny łączy Manhattan i Staten Island):
        www.ingnycmarathon.org/road_closures.htm
        I jakoś wszyscy żyją i funkcjonują. A co więcej są dumni z tej imprezy...
        • Gość: Tomo Korekta! IP: *.merinet.pl 27.03.11, 22:22
          Oczywiście Verrazano łączy Brooklyn i Staten Island.
          Galop myśli...
        • Gość: m. Re: Dróg krajowych nie powinno się zamykać!! IP: 217.116.104.* 28.03.11, 01:26
          Jeśli już mamy się w czymś wzorować na NYC, to proponowałbym zacząć od liczby linii metra. Chociażby z 1/3 by wystarczyła.

• Gość: aha Biegnie półmaraton. Sprawdź objazdy IP: *.centertel.pl 28.03.11, 09:25
      ja codziennie biegam bo tak są zgrane przesiadki tramwaj autobus że jak nie pobiegnę szybko to muszę 30 minut czekać!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka