Dodaj do ulubionych

Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym s...

IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 08:49
A ja mieszkam w Warszafce na Białołęce i mamy takie same " ulice".Żeby dojechać do pierwszej lepszej asfaltowej ulicy (Mechoffera) trzeba odbyć kilkaset metrów Camel Trophy ryzykując zgubienie zawieszenia samochodu i wybicie zębów o kierownicę.Ta asfaltowa też zresztą powoli zapada się w grunt.
Obserwuj wątek
    • Gość: E. Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym s... IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 08:54
      Widzę że władze Kobyłki jak zwykle odbijają piłeczkę, chyba ktoś zezwolił tam na budowę
      a są i ulice też w takim stanie a domy stoją już od ponad 20 lat, np. Niemcewicza , całkiem dziurawa Moniuszki choć wyasfaltowana można by długo wyliczać
    • Gość: Gosc Widzieli gdzie i jak będą mieszkać IP: 195.160.178.* 29.03.11, 08:57
      Kupili tanio mieszkania na osiedlu, widzieli jak z dojazdem, kanalizacją i mediami, ale kupili bo było tanio. A teraz za MOJE pieniądze chcą dwupasmówkę. Bo nie wiedzieli, że muszą dojechać do swojego domu. Trzeba było kupić drożej na osiedlu z infrastrukturą, drogami, żłobkami, szkołami, parkingami itd. A nie teraz obłudnie mówić, że dzieci w błocie się topią
      Pozdrawiam.
      • Gość: ja Re: Widzieli gdzie i jak będą mieszkać IP: 217.33.154.* 29.03.11, 13:12
        I co, sugerujesz, że już do końca życia mają tonąć w tym błocie?
    • blawatek33 Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym s... 29.03.11, 09:27
      Takie problemy ma nie tylko Kobyłka. Niewiele lepiej jest w Zielonce! Tu też błocko i dziura na dziurze, chodniki w "centrum" zasyfiałe i od końca zimy nikt ich nawet nie tknał miotłą! Niestety ale na wschód od Warszawy zaczyna się Azja!:(
      • Gość: Karczew Re: Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym IP: 194.72.165.* 29.03.11, 09:47
        Zapraszam do Karczewa - do granic Warszawy nawet bliżej niż z Zielonki - podobne błoto i dziury. Do tego dochodzi ciągły tranzyt TIRów do raiso (czy jak tak się teraz nazywa producent margaryny) i superdrobiu.
        Od września do kwietnia chodzę w kaloszach, bo niestety inaczej się nie da. Burmisrz co roku bezradnie odpowiada, że nie ma dróg, bo nie ma planów dróg...
        • Gość: adamo Re: Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.11, 10:10
          Tyle, że w Zielonce jednak znacznie więcej dróg jest utwardzonych. Choć teraz stan części z nich (zwłaszcza tych, gdzie jeżdżą autobusy) woła o pomstę do nieba...
          Na marginesie - ciężko jest byc bliżej Warszawy od miejscowości z nią graniczącej;)
    • mecenas_misiura Re: Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym 29.03.11, 09:46
      Kto to był "Mechoffer"?

Poza tym - do kogo te żale? Sami sobie wybieracie władze w Kobyłce, Zielonce. Na Białołęce to ciut bardziej skomplikowane, ale w większości przypadków kupuje się domek/mieszkanie na osiedlu w szczerym polu (bo taniej) a potem zdziwienie, że błoto i autobusu nie ma.
      • Gość: Ania981 Re: Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 10:03
        Zgadzam się w zupełności! Sama kupowałam mieszkanie kilka lat temu. Miałam do wyboru albo 57 m2 na Woli (blisko centrum, przedszkoli, praca, przystanki, metro), albo prawie 80m2 na zadupiu wielkim (tzn daleka Białołęka). Każdy ponosi konsekwencje swojego wyboru. Ja wolałam mniejsze mieszkanie w starym bloku i nie narzekam na ulice. Widziały gały co brały!
    • tu-brzoza Re: Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym 29.03.11, 10:40
      Okej, mogę się zgodzić, że kilka osiedli zostało wybudowanych na terenach bagiennych. Ale ja mieszkam w tej części Kobyłki, która zawsze była sucha. Od 1,5 roku mam wodę w piwnicy, wody gruntowe są tak wysokie, że nie chcą cały czas wyjść. Wszystko to przez to, że pozasypywane są rowy i stawy, które odwadniały teren.
      Ktoś w mieście Kobyłka wydał zgodę na wybudowanie domów na tych rowach, a teraz miasto mówi, że nie da się rowów odtworzyć! Kobyłka NIC NIE ROBI w sprawie odwodnienia swoich terenów! A podatki to się łatwo pobiera. To dopiero jest temat do gazety.
      Niedawno burmistrz wydał oświadczenie, że straż pożarna w Kobyłce nie będzie już interweniowała przy zalaniach piwnic, bo gmina ponosi w związku z tym zbyt wielkie koszty! Na dodatek chcą dawać kary ludziom za wypompowywanie wody poza swoją posesję. To gdzie mam ją wypompowywać? Pić ją mam???
      • todeskult Re: Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym 29.03.11, 10:54
        tu-brzoza napisała:
        > Niedawno burmistrz wydał oświadczenie, że straż pożarna w Kobyłce nie będzie ju
        > ż interweniowała przy zalaniach piwnic, bo gmina ponosi w związku z tym zbyt wi
        > elkie koszty! Na dodatek chcą dawać kary ludziom za wypompowywanie wody poza sw
        > oją posesję. To gdzie mam ją wypompowywać? Pić ją mam???

Zmieńcie burmistrza.
      • Gość: E. Re: Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 10:59
        no a wodę ze stadionu przy stacji PKP Kobyłka-Ossów strażacy wypompowują do kanalizacji , władze miasta tylko chętnie kasę biorą ,chcą odwodnić stadion który został zrobiony na terenach po glinkach , teraz nawet drzewa w parku zniszczyli
    • Gość: Nux Re: Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 10:54
      Tylko "Polaczki" używają taki słów jak Warszawka. Szczyt obciachu i zaściankowości
    • Gość: jarmac Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym s... IP: *.232.226.74.promexim.com 30.03.11, 02:23
      To ja zapraszam do Aleksandrowa, gmina Wawer starczy błota i dziur dla wszystkich z quadami, ternówkami i innymi pojazdami tego typu, osobówki na własne ryzyko.
    • tomjani Słowo się rzekło, Kobyłka u błota 31.03.11, 11:53
      A mieszkańcy tego miasta zamiast narzekać na stan dróg - niech się cieszą że przynajmniej do kibla nie muszą daleko ganiać.
    • Gość: MIMI Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym s... IP: *.project4.pl 31.03.11, 17:25
      Ja mieszkam w tej okolicy x lat i tu nie było żadnego bagna. Jedyne bagno to jest chyba w UM. Burmistrz chce się wybielić i udawać świętego ale my mieszkańcy tych ulic wiemy że nie ruszył tyłka w tej sprawie. Wody miejskiej niema, a ta co jest, jest tak śmierdząca że nie można odkręcić kranu. Z odśnieżaniem też mu nie szło, bo i poco się przemęczać, ale za to dobrze się bawi w zielonkowskim Galopie...
    • kinga738 Kobyłka cała w błocie. Ulice w katastrofalnym s... 28.07.11, 22:22
      Witam serdecznie !!!Mieszkam w Kobyłce na Maciołkach ul. Szeroka 66. Chciało by się pomyśleć że jest to ważna przelotowa ulica !!! może i nasz Władze się tym szczycą ale nie my mieszkańcy!! to co dzieje się w naszej WSI przerasta całą moją rodzinę!!! od zimy jesteśmy notorycznie podtopieni!!! interwencje w Urzędzie nic nie dają ponieważ ONI NIC NIE MOGĄ I NIE CHCĄ ZROBIĆ!!! U nas na ulicy niema nawet studzienek kanalizacyjnych żadnego odpływu wody deszczowej . Wszystko co napada z ulicy ląduje w naszej piwnicy i podwórku!!! ROWY MELIORACYJNE TO JAKAŚ KPINA TO CHYBA MIEJSCE NA ŚMIECI!!! OSTATNIO ZAPYTAŁAM PANIĄ W URZĘDZIE CO SIĘ DZIEJE Z NASZYMI PODATKAMI OD NIERUCHOMOŚCI NO NIESTETY NIE POTRAFIŁA UDZIELIĆ MI ŻADNEJ ODPOWIEDZI!!!
      I CO DALEJ PANIE BURMISTRZU Z NAMI !!!
      Z WODY W PIWNICY CHYBA MAMY PARZYĆ KAWĘ I SIĘ KĄPAĆ PONIEWAŻ JAK MAMY WYLEWAĆ TĄ WODĘ SKORO SAME KARY ZA TO PRZYDZIELACIE!!!
      OD DAWNA MAM WRAŻENIE ŻE MACIOŁKI TO ZAPOMNIANA DZIELNICA NASZEGO MIASTA!!!
      CHCIAŁABYM WIEDZIEĆ CZY SĄ MIESZKAŃCY CHĘTNI DO PODPISANIA PETYCJI O UDROŻNIENIE ROWÓW MELIORACYJNYCH W NASZEJ MALOWNICZEJ DZIELNICY?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka