Dodaj do ulubionych

Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice?

• kerkopithekion tak, przekroczyli 08.04.11, 09:40
      film na pewno jest dobry tzn zapada w pamięć - bo przecież o to chodzi
      ale jest też przerażający i budzi jakiś taki wewnętrzny sprzeciw
      widziałam to kilka razy w metrze, teraz już nie patrzę
      a mam tych lat chwała bogu ponad 10 razy więcej niż przedszkolak
      sugestia żeby "odwracać" dzieci jest idiotyczna, sorry
      więc - film nadaje się do emisji w TV zdecydowanie poza tzw protected time
      na pewno nie do metra
    • Gość: tomek Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? IP: *.atman.pl 08.04.11, 09:40
      Film jest prawdziwy, nawet bardzo prawdziwy i nie rozumiem tych komentarzy. Ten film w 100% pokazuje misję hospicjum, po co takie hospicjum dla dzieci istnieje i jak pomaga rodzinom.
      Ludzi nie rażą reklamy pełne przemocy i agresji, a gdy zobaczą chore dziecko, to odwracają wzrok.
      Każde z tych dzieci, które są w hospicjum jest dzieckiem wyjątkowym, mądrym. Dzieci te pomagają swoim rodzicom i przygotowują ich na swoje odejście.
      Nie bądźmy hipokrytami, ta reklama wcale nie jest drastyczna. Naszym dzieciom musimy też tłumaczyć, że są inne dzieci, takie bardzo chore.

Pozdrawiam
      • Gość: DC tłumacz w domu IP: *.ghnet.pl 08.04.11, 09:42
        ja nie mam ochoty robić to bo jakiś pan zbiera 1% na swoją placówkę
    • Gość: m Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 09:42
      O kim głównie zapomnieli twórcy spotu - dla dzieci, które przeszły chorobę i dla ich rodziców, obejrzenie tego spotu w metrze jest naprawdę ciężkim przeżyciem..
      • sunday zwykła przyzwoitość 08.04.11, 12:00
        > O kim głównie zapomnieli twórcy spotu - dla dzieci, które przeszły chorobę i dl
        > a ich rodziców, obejrzenie tego spotu w metrze jest naprawdę ciężkim przeżyciem

Mam wrażenie, że w pogoni za pieniądzem zapomnieli przede wszystkim o zwykłej przyzwoitości.
    • Gość: kka Do oburzonych i p. prof. Perek IP: *.aster.pl 08.04.11, 09:42
      Reklama, może nieco przesadzona, ale spełnia swój cel – zwraca uwagę osób, które izolują się od rzeczy, których nie chcą widzieć. Ci oburzeni, dla których problemem urastającym do rangi tragedii jest usunięcie migdałka, nie przewidują, że je i ich dzieci też kiedyś może problem dotyczyć.
      Zupełnie inaczej wspominam opiekę i sale niż opisuje to p. prof. Danuta Perek, oddział dzienny w jednym z warszawskich szpitali, rzeczywiście był wyremontowany, zamknięte - hematologii i onkologii jeszcze niedawno pamiętały czasy Gomółki. Dla dzieci i rodziców (zwłaszcza mieszkających kilkadziesiąt czy kilkaset km od Warszawy) nie były to przyjemne pobyty, o ile pobyty w szpitalach w takich okolicznościach w ogóle mogą być przyjemne.
      Idea hospicjów to stworzenie jak najlepszych warunków dla dzieci i najbliższych najczęściej w ostatnich fazach choroby, żaden, nawet najlepiej wyposażony szpital tego nie zapewni.
      • three-gun-max Re: Do oburzonych i p. prof. Perek 08.04.11, 10:03
        ale po takiej reklamie prędzej oddam ten 1% na fundację propagującą hodowlę kanarków niż na wasze zawszone hospicja.
    • Gość: PL Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? IP: 212.160.172.* 08.04.11, 09:42
      Tylko czekać jak bezdomnych i biednych będą zamykać w gettach - to wstrząsający widok taki biedy, bezdomny no taki "nie człowiek".
    • Gość: agorafun Telewizorki w metrze są Agory!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:45
      brawo, dlaczego nie piszecie, że telewizorki w metrze należą do waszego koncernu!!! agora jest właścicielem! mogliście nie puszczać tych reklam,
    • Gość: DOŚĆ a ja mam dość niech mówią efekty, nie shreki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:45
      Tych cholernych reklam społecznych odwołujących się w bardzo prymitywny sposób do najbardziej podstawowych uczuć.

Ani cholernego złamanego grosza na te czy tamte czy jeszcze inne chore dzieci.

Czekam na PIERWSZĄ reklamę JAKIEKOLWIEK fundacji, która pochwali się rezultatami i osiągnięciami, efektami i sukcesami.

Dość mam chorych dzieci o oczach kota ze Shreka......

EFEKTY
      • pedagorzka Re: a ja mam dość niech mówią efekty, nie shreki! 08.04.11, 23:55
        Trudno odmówić słuszności...
    • kaziuniek-is-one Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? 08.04.11, 09:45
      Z niedawnego innego artykułu - bardziej wstrzasające dla dzieci są automaty sprzedające prezerwatywy na ulicach. Wtedy KK się wypowiada.
    • Gość: Anna Szpital odziera z godności IP: 192.100.112.* 08.04.11, 09:46
      Każdy, kto był w szpitalu wie, że jest tak jak na spocie.
      Niewiele lekarzy traktuje pacjentow jak ludzi. Wiekszosc lekarzy i pielegniarek nie szanuje pacjentow, jest brutalna fizycznie, okrutna, nieprzyjemna, bez ludzkich odruchow.
      Ja bylam wiele razy w roznych szpitalach, u roznych lekarzy. I panicznie sie boje, ze bede musiala tam wrocic.
    • Gość: dera Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? IP: *.polskieradio.pl 08.04.11, 09:47
      Ile by w tym nie było prawdy i jakby cel nie był słuszny... Poruszające jest to w jakiej formy trzeba używać, żeby w założeniu dotknąć ludzkiej wrażliwości. Doświadczenie choroby dziecka jest sytuacją ekstremalnie trudną - dlaczego ktoś zakłada, że muszę widzieć przerażone umierające dziecko żeby to "odczuć" i zrozumieć? O ile ten film - w moim uznaniu stoi już na granicy, to boję się, jak takie kampanie będą wyglądały za kilka lat. .

• a_weasley G**** chłopu nie kamerę! 08.04.11, 09:49
      Odwrócić od ekranu, dobre sobie. Ja zamiast uważać na dziecko będę patrzył na ekran i w stosownym momencie odwracał, tak?
    • Gość: jordan Re: Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli gran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:50
      Jak najbardziej trafione...to co się dzieje w hospicjum to nie jakaś bajka czy serial z telewizji!!!Spot pokazał choć troszke tej smutnej prawdy.....Powinno być więcej takich spotów.Przypomnijcie sobie reklamówki policji bodajże Anglii o wypadkach...
    • Gość: agoraaaa Cityinfo.tv - należy do Agory SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:51
      w GWnie co chwila artykuł o szpetnej reklamie zewnętrznej
      (nikt nie pisze o pięknych bilbordach AMS z grupy kapitałowej Agora SA,

teraz "wstrząsająca reklama społeczna" na Cityinfo.tv w metrze
      (również własność grupy kapitałowej Agora)

• mordaprostaczka oszukuja ludzi 08.04.11, 10:05
        Fil jest słuszny i prawdziwy.
        Natomiast skandal sztuczny. Przecież to należy do agory, jak napisał przedmówca.
        To jeden z przykładów jak wyborcza robi z ludzi wała.
        Ludzie myśla, że bronią szłusznego celu, a zostają jedynie zmanipulowani w celu większego zainteresowania. Nic przecież tak nie przykuwa uwagi jak skandal.

Ale to jest mętna praktyka. Kłamstwo, nawet w słusznej sprawie, zawsze pozostaje kłamstwem.
    • maxymus1 Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? 08.04.11, 09:57
      No nie! Proszę Państwa, jestem waszymi wywodami zdegustowany i poraniony!
      Jest jeszcze gorzej faktycznie, niż to co pokazują!
      Myślę że tu piszący mają zdrowe dzieci, bo rodzice tych które aktualnie umierają, nie czytają naszych wypocin, bo są właśnie przy swoich dzieciach, tam rozgrywa się dramat w tych szpitalach, Państwo Szanowni, widzą tylko to co pokazuje TV. znaczy porażenia mózgowe i inne tragedie, dzieci które umierają co chwila , się nie pokazuje, przeważnie to jest białaczka, tzw. niedokrwistość! Matki czekają kiedy umrze. Jak myślicie, jak się czują ?A ile jest dzieci zostawionych samym sobie, są segregacje, są specjalne szpitale! Nie macie pojęcia choćby w 1%, co tam się dzieje. Nikt tego nie pokaże, ale to są LUDZIE!
    • Gość: Wstrząsnięty Re: Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli gran IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.04.11, 09:58
      W strugach krwi lejącej się z ekranu, morderstw, wyprutych flaków, gwałtów, porwań, wyłudzeń setek innych świństw serwowanych "dla rozrywki" niezmiennie przez tv min w popołudniowych programach oburzenie na film z przekazem to chyba kiepski żart.
      Kto z dbających o higienę mózgu ogląda tv jako taką? a któż z rozumnych rodziców sadza przed nią dzieci???
      hipokryci, a GW to to mistrz hipokryzji i reklamy
    • Gość: nikt Re: Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli gran IP: *.gre.pl 08.04.11, 09:59
      Co w tym wstrząsającego? Bardzo dobry film. Gorsze w tvp można znaleźć zaraz po 20.
    • Gość: potp@o2.pl Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.11, 10:00
      Ktoś napisał, że nagle się zrobiliśmy tacy delikatni, no właśnie, jak cenne są sekundy życia to nikt nie będzie się ceregielił i głaskał i czekał na psychologa, by dziecko nie miało urazu. Ale obraz jest przesadzony, bo nie jest aż tak źle, a hospicjum woda sodowa do głowy uderzyła, chcą zastąpić szpitale? mieć monopol na leczenie dzieci? nie uda im się przejąć każdego dziecja o otworzyć setek własnych hospicjów, w każdym powiecie, tu chodzi o kasę, by nie dostały ich inne bardziej racjonalne, bardziej pożyteczne, potrzebujące organizacje, .
    • three-gun-max Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji 08.04.11, 10:04
      1% podatku przelejmy każdej innej fundacji to może się nauczą.
      • Gość: M Re: Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji IP: *.183.246.201.dsl.dynamic.eranet.pl 08.04.11, 10:15
        A ja wlasnie dzieki temu spotowi zdecydowalem sie 1% na ta fundacje. Ciezko sobie wyobrazic bardziej szczyty cel. Takie jest zycie: szare, smutne, nikogo nie rozpieszcza, a reklama rzadzi sie swoimi prawami. Jak jestescie tacy delikatni, to po co w ogole wychodzicie z domu? zawsze mozecie zobaczyc zawszonego zula na ulicy, ktoremu sie w zyciu nie powiodlo, a to przeciez taki bulwersujacy obrazek dla waszym wymluskanych dzieciaczkow.
        • Gość: Macho Re: Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji IP: *.myslenice.net.pl 08.04.11, 10:26
          Lepiej daj na szpital lub leczenie konkretnego dziecka. To ma daleko większy sens niż "sprzątanie" po nieudolnym systemie tzw. ochrony zdrowia.
        • Gość: potp Re: Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.11, 16:27
          no włąsnie takia fundacja jeszcze bardziej wymluska dzeci, o ile tych pieniedzy nie przepije
      • Gość: .-. Re: Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 10:15
        kup se browca za ten swój 1% i nic już nie pisz
        • three-gun-max Re: Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji 08.04.11, 10:23
          > kup se browca za ten swój 1% i nic już nie pisz

Hm, prawda. To zdecydowanie lepsze spożytkowanie kasy niż dawanie jej spamerom :)
        • Gość: 1% Re: Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji IP: *.gda.pl 09.04.11, 09:55
          Ten 1% to nie jego procent i nic sobie za to nie kupi.
      • Gość: Dada Re: Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 10:43
        Idiota
        • three-gun-max Re: Proponuję nie dawać ani grosza tej fundacji 08.04.11, 10:59
          > Idiota

Nicka wpisuje się wyżej :)
    • ona3010 Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? 08.04.11, 10:06
      ludzmi powinno sie wstrząsnąć... ups pisze jak hitlerek;-)

Coraz cześciej sobie uświadamiam że z każdym dniem, mam coraz więcej ludzi w dupie.
    • Gość: Julia Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? IP: *.krakow.pl 08.04.11, 10:10
      Tak,sfrustrowanym młodym ludziom bez pracy ,chorym na raka,których w zastraszającym tempie przybywa,chorym na silne nerwice,depresje,starszym sfrustrowanym ludziom brakiem pieniędzy,opieki...tylko tyle jest potrzebne,popatrzeć ,że inni mają gorzej i jak się podnieść ,jak walczyć z tym okrutnym losem...a potem telewizja i trumny smoleńskie i nic tylko rzucić się z piętra ...siejecie radość...gratulacje.
      Jakaś matka po śmierci samobójczej dziecka powinna was zaskarżyć o odszkodowanie.Tego robić nie wolno.Za dużo jest wokół biedy ,żeby jeszcze w metrze....chory kraj.
    • alabaster_x Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? 08.04.11, 10:11
      Od roku walczę o życie dziecka.Lekarze działają wspaniale. Kiedy zobaczyłam ten film dostałem 40st gorączki. To był szok. Jeśli ktoś potrzebuje TAKICH wstrzasów żeby rozumieć, to ja się pytam kim jest??? Do kogo mówi??? Ja to mogłam przepłacić zdrowiem...jeśli tylko...
    • Gość: Moni Jestem przeciwna reklamom hospicjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 10:14
      Osobiście jestem bardzo przeciwna reklamom hospicjum dziecięcego. Cała Warszawa jest nimi obwieszona. Jak je widzę odwracam wzrok. Jestem niestety bardzo życiowo wyrażliwa (bardzo zła cecha niestety....) i tego typu reklamy bardzo źle działąją na moją psychikę. Jak każdy rodzic bardzo boję się, że mojemu dziecku mogłoby się coś stać, że mogłoby zachorować i umrzeć. Te reklamy tylko potęgują mój lęk i powodują, że zaczynam myśleć o śmierci dzieci. To straszne. Epatowanie śmiercią i cierpieniem dzieci celem wyciągnięcia pieniędzy. Nie dam im złamanego grosza.
      • marmaga Re: Jestem przeciwna reklamom hospicjum 08.04.11, 12:04
        Gość portalu: Moni napisał(a):

>Jestem niestety bardzo życi
        > owo wyrażliwa (...) To straszne. Epatowanie
        > śmiercią i cierpieniem dzieci celem wyciągnięcia pieniędzy. Nie dam im złamane
        > go grosza.

Epatowanie celem pomocy tym dzieciom, czy to tak trudno zrozumieć.

Taka ta wrażliwość...
      • Gość: Krystyna Re: Jestem przeciwna reklamom hospicjum IP: *.acn.waw.pl 08.04.11, 17:07
        Najlepiej zamknąć oczy ?
        Nie dawaj , ale jeśli akurat Twoje dziecko spotka taki los - niech umiera w szpitalu - nie w domu.
    • Gość: wrrrrrrr!!!!!!!!! Wstrząsający film w metrze. Przekroczyli granice? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 10:14
      był ktoś z Was w hospicjum??????? był ktoś wolontariuszem chociaż??????? czemu piszecie o szpitalach, że dzieci tam są przedmiotowo traktowane????co to ma do hospicjum????kto hospicjum "nie doświadczył" niech nie wygłasza opinii...ludzie gdyby nie hospicja nie miały by gdzie się podziać te dzieci, a najgorsze ze w takich miejscach wciąż brakuje pieniędzy, ludzi do pracy (bo do tego trzeba mieć mocną psychikę) i gdyby nie dobra wola ludzi to było by jeszcze gorzej dlatego ta reklama jak najbardziej jest poprawna , oddajcie 1% na hospicjum w swoim mieście, wspierajcie je bo każdy ma prawo do "dobrej" śmierci
    • Gość: Macho Cywilizacja śmierci IP: *.myslenice.net.pl 08.04.11, 10:18
      Nachalna perwersyjna propaganda śmierci. Łapiduchy kolejny raz usiłują umyć ręce i odwrócić uwagę, od swej nieskuteczności, chciwości, znieczulicy.
    • Gość: as co wy tacy delikutaśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 10:18
      ludziom nie pokazuje się takich scen, są znieczuleni, nie przyzwyczajeni.
      Potem nic dziwnego że jak jest wypadek samochodowy, komuś łapy urywa to nikt nie pomaga!
      • Gość: Macho Re: co wy tacy delikutaśni IP: *.myslenice.net.pl 08.04.11, 10:27
        A wg. ciebie gość z urwanymi łapami to tylko lekko ranny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka