Gość: ja IP: 217.33.154.* 15.04.11, 15:02 Rany, ileż można... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzesiek Trasa Łazienkowska IP: *.acn.waw.pl 15.04.11, 15:17 Zapewniam że żaden motocyklista nie przejedzie trasy łazienkowskiej na pełnym gazie bo jej nawierzchnia na to nie pozwala. Jadąc trasą łazienkowską to samochody jadą szybciej niż motocykle. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Trasa Łazienkowska 15.04.11, 16:14 Na opisanym odcinku Trasy Lazienkowskiej (od al. Stanow Zjednoczonych/Grenadierow do mostu) akurat asfalt jest calkiem rowny. A mowa byla o przejezdzaniu Trasy Siekierkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhf Głupi temat! IP: *.clientandfriends.com.pl 15.04.11, 15:29 Głupi gdyż z góry oceniacie wszystkich motocyklistów! Czy Redaktor Potyński nie mógłby zabrać zdania w tej dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Głupi temat! 15.04.11, 16:15 Tak samo jak z gory sie ocenia wszystkich kierowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red.Fusiecki Re: Głupi temat! IP: *.era.pl 15.04.11, 16:26 Redaktor Potyński jest na innym piętrze. No i nie chodzi o to co jest napisane tylko ile i jak, żeby zadowolić reda Fusieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Ile można? A ile można słuchać ryku po nocach? IP: 217.116.101.* 15.04.11, 15:30 I ile można w ostatniej chwili dostrzegać motocyklistę, który jedzie slalomem między samochodami i w ostatniej chwili przerywać manewr zmiany pasa, żeby potem nie było, że "wymusiłem" pierwszeństwo na takim debilu? Policja? Policja wyznaje filozofię Pasiecznego - całe zło bierze się z prędkości. Ale żeby się nie przepracować, to woli w pogodny letni dzień łapać "piratów" przekraczających 50 na Wirażowej (prosta dwupasmówka bez zabudowań w okolicy) niż uganiać się za debilami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moto-nie-maniak Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie t... IP: *.acn.waw.pl 15.04.11, 15:35 Dzień dobry. Jeżdżę motorem. Mieszkam przy Górczewskiej i, owszem, słyszę w nocy motocykle, ale też i samochody. Właściciele przysłowiowych BMW 3 też lubią depnąć na tym odcinku, często mają nakładki na tłumiki zwiększające decybele i założę się, że niewprawne ucho nie odróżni tego dźwięku od, powiedzmy, rzędowej "czwórki" w japońskim motocyklu. Zatem nie wszystko zło pochodzi od motocyklistów. Zaspanym Współwarszawiakom przypominam też, że w naszym mieście jest kilka razy mniej motocykli niż powiedzmy w Berlinie, Paryżu nie mówiąc już o Rzymie. Więc bez przesady:) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie 15.04.11, 16:19 > Zaspanym Współwarszawiakom przypominam też, że w naszym mieście jest kilka r > azy mniej motocykli niż powiedzmy w Berlinie, Paryżu nie mówiąc już o Rzymie. No, bo ilosc mieszkancow jest przeciez porownywalna :) A poza tym to ze jakis balwan w BMW ma nakladke na tlumik, wcale nie daje prawa balwanowi na motocyklu do takiej nakladki. Czy uwazasz (jak autor jednego z listow), ze kierowcy samochodow Cie nie widza w lusterkach i modyfikujesz tlumik aby Cie slyszeli ? A moze wystarczy wyprzedzac zachowujac bezpieczny odstep ? Na przyklad po innym pasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moto-nie-maniak Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie IP: *.acn.waw.pl 15.04.11, 17:28 Co do modyfikowania wydechu, to zgadzam się z Tobą. Cel jest jeden: ryknąć. I argument ze słyszalnością jest wg. mnie tylko pretekstem. I nie trzeba koniecznie jezdzić slalomem, da się wyprzedzać spokojnie. A na marginesie: sprawdź ile jednośladów przypada na populację Włoch i czy Francji, a ile na wszystkich Polaków, zanim wejdziesz w polemikę. Do zoba na szosie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie 15.04.11, 17:46 No to zgoda. I pewnie masz racje co do ilosci uzytkownikow jednosladow - skutery to dosc popularny srodek transportu w tamtych krajach. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie t... 15.04.11, 15:44 Policja osobówką, choćby miała milion KM i Nm pod maską, nie ma w ogóle żadnej szansy złapać motocyklisty, i lepiej żeby nie próbowała, bo byłoby z tego więcej szkody niż pożytku; policjanci jeszcze pozabijają samych siebie i innych ludzi też w takim bezsensownym pościgu. Rozwiązać problem można zatrzymując motocykle do kontroli i mierzyć poziom dźwięku - jeśli za wysoki, zatrzymujemy dowód rejestracyjny do czasu doprowadzenia maszyny do stanu zgodnego z przepisami i dajemy porządny mandat. Zresztą to samo dotyczy róznych "młodzieńców" w samochodach BMW starszych od nich samych; nie tylko motocykle miewają "usportowione" tłumiki. A co do przekraczania prędkości na motorach - od pewnego czasu wolno już karać takie wykroczenia na podstawie zdjęcia zrobionego z tyłu, na którym nie widać twarzy kierowcy, to dotyczy nie tylko osobówek, ale i motorów. No to prosta sprawa, robimy zdjęcie foto- albo wideoradarem, przychodzi do domu właściciela wraz z propozycją odwiedzenia komisariatu i przyjęcia stosownego mandatu, i po temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie IP: *.xdsl.centertel.pl 15.04.11, 19:07 > Policja osobówką, choćby miała milion KM i Nm pod maską, nie ma w ogóle żadnej > szansy złapać motocyklisty policja jak widac nie wie o tym, dzieki temu udaje jej sie takich delikwentow lapac samochodami. Trzeba ich koniecznie powiadomic ze to nie jest mozliwe i zeby przestali to robic www.youtube.com/watch?v=XjFupaXa_gw Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie 15.04.11, 20:10 Gość portalu: asdf napisał(a): > > Policja osobówką, choćby miała milion KM i Nm pod maską, nie ma w ogóle ż > adnej > > szansy złapać motocyklisty > > policja jak widac nie wie o tym, dzieki temu udaje jej sie takich delikwentow l > apac samochodami. Trzeba ich koniecznie powiadomic ze to nie jest mozliwe i zeb > y przestali to robic > www.youtube.com/watch?v=XjFupaXa_gw No, rzeczywiście piękny popis policyjnej bezmyślności. Cud, że nikogo nie zabili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Bliski koniec ... IP: *.skanska.pl 15.04.11, 15:44 Dni tych motocyklistów są juz policzone. Zbyt wiele osób ma już tego dość i niedługo policja będzie zmuszona wziąć się do roboty ... A jak ktoś słyszy i widzi taki zbyt głośny motocykl to prośba o przeslanie numeru rejestracyjnego policji, albo zrobienie zdjęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkelek Re: Bliski koniec ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 15:49 yhm... zdjęcie na pewno będzie dowodem w sprawie<lol2> tak samo jak i nagranie ... za dużo amerykańskich seriali ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakub Re: Bliski koniec ... IP: 195.205.254.* 15.04.11, 17:51 A widzę kolego, że Ty jak i inni użytkownicy dróg jesteś specem od pomiaru decybeli metodą wzrokową? Limit dB w motocyklach jest wyższy niż w samochodach osobowych więc dla zwykłego kierowcy czterech kółek wszystko co stoi obok niego w korku i ma dwa koła + tłumik będzie głośniejsze - nie popadajmy w paranoję - jeździmy na motocyklach również dlatego, aby ominąć korki a jazda środkiem pomiędzy dwoma kolumnami aut jest legalna (zakładam linię przerywaną), więc zajechanie drogi jest w tym momencie wykroczeniem kierowcy samochodu... Pomijam zwykłą ludzką współpracę... Mówię to jako kierowca samochodu i motocykla. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eizoo Re: Bliski koniec ... 26.04.11, 15:56 yakub napisał(a): > a jazda środkiem pomiędz > y dwoma kolumnami aut jest legalna (zakładam linię przerywaną), więc zajechanie > drogi jest w tym momencie wykroczeniem kierowcy samochodu... Możesz mi wskazać artykuł Kodeksu Drogowego (zwanego tez PORD) który opisuje prawo motocykla do zajmowania pasa ruchu OBOK innego pojazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie t... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 16:15 Na tej samej zasadzie "zrozumcie mnie" mógłbym napisać, że moją pasją jest strzelanie z wiatrówki na Nowym świecie. To moja pasja, a piesi i kierowcy niech uważają. Idiotyczne? tak, idiotyczne, tak jak idiotyczne są tłumaczenia motocyklistów, że głośne wydechy (łamiące prawo) poprawiają bezpieczeństwo. Niech jeżdzą tyle, ile wolno. Oczywiście, uwaga ta dotyczy też kierowców samochodów, bo tam też są bezmózgowcy, zdejmujący tłumiki ze swoich 20.letnich BMW i Hond Civic. A motocykliści, nie posiadający ochrony w postaci nadwozia pojazdu, powinni sami bardziej dbac o swoje bezpieczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelbisz hałas IP: *.skynet.net.pl 15.04.11, 16:27 Haha co za ludzie... mieszkają w wielkim mieście przy ruchliwych trasach i narzekają na hałas. Wynocha na wieś jak wam hałas przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrrrrrrr Re: hałas IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 16:31 nie, zamiast tego motocykliści przeniosą sie na twoją wieś urządzać tam wyścigi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowotka1 Re: hałas IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 18:01 No, to niech uważają, bo mogą się spotkać z ropiętym na wysokości szyi łańcuchem od krowy! Widziałem już kiedyś takie rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: hałas 15.04.11, 20:12 nowotka, nie chwal się tym głośno cymbale, bo to jest przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrum Re: hałas IP: *.aster.pl 15.04.11, 20:41 A trochę oleju na jezdni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: hałas IP: *.182.67.110.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 21:41 Gość portalu: brrrrum napisał(a): > A trochę oleju na jezdni??? a w łepetynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie t... IP: *.pf.com.pl 15.04.11, 16:35 Wybierz sie swoją ryczącą maszyną do którejś z zachodnio europejskich stolic, to po zapłaceniu mandatu wrócisz do domu pieszo i boso, chociaż zawsze możesz przedstawić swoje argumenty żeby sie na wieś mieszkańcy stolicy wyprowadzili może akurat się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 16:47 seryjnie motocykl przy 5tys obrotów ma mieć 91 dB ... a wszak kręca się do 16 tyś :D miłego weekendu .. bo będzie ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie 15.04.11, 17:08 Przeczytałam list Damiana Stanikowskiego i zaliczyłam opad szczęki. Myśl przewodnia? Jeździmy jak debile, ale nie piszcie ani słowa o tym, bo wasze artykuły potęgują argesje w stosunku do nas i ktos nam moze zrobić krzywdę. HALLO!!! To zacznijcie jeździć jak ludzie, zgodnie z przepisami, nie wyskakujcie slalomen zza aut itd., to nikt o was złego słowa nie napisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sue Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie t... IP: *.spray.net.pl 15.04.11, 17:34 Też jeżdżę na motocyklu. Ale ja się pytam, po jaką cholerę pchac się do miasta na jednośladzie? Po to żeby szpanować na światłach? hamować znienacka niemal zaliczjąc salto przez kierownicę? albo stać w korkach bujając się ? jeździć pomiędzy samochodami tylko czekając aż ktoś znienacka otworzy drzwi? obserwuję takich baranów, którym na wiosnę chyba jaja zanadto spuchły i nie wiedzą co ze sobą zrobić. Jaki kretyn kupuje sobie ścigacz, żeby palić gumę w miejskich korkach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majdan Co mają kierowcy do mieszkańców IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.04.11, 18:01 Nie rozumiem, co ma nieuprzejmość kierowców do spokoju mieszkańców Warszawy? Miejcie pretensje do nich, a nie do mieszkańców! To, że ktoś Wam zajeżdża drogę to nie znaczy że musicie się "wyżyć na kimś innym"! Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie t... 15.04.11, 18:28 Mam akceptować to, że ktoś mi nie daje w nocy spać? ROTFL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie 15.04.11, 20:19 0ffka napisała: > Mam akceptować to, że ktoś mi nie daje w nocy spać? > ROTFL!!! Chciała byś jędzo... a tu pusto w łóżeczku! ROTFL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie 15.04.11, 22:16 zomozadwa napisał: > 0ffka napisała: > > Mam akceptować to, że ktoś mi nie daje w nocy spać? > > ROTFL!!! > > > Chciała byś jędzo... a tu pusto w łóżeczku! > ROTFL!!!! głodnemu to tylko chleb na myśli... żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie IP: *.146.196.78.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.11, 01:11 Żałosne? Nie sądź innych po swoich doświadczeniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Ja tam rozumiem IP: *.acn.waw.pl 15.04.11, 19:48 Nie jestem motocyklistą ale zawsze jak widzę mknący motocykl to wzbudza we mnie podziw. Dziś się z jednym ścignąłem z pod świateł na Rosoła. Oczywiście przegrałem ale i tak było fajnie. A jak komus przeszkadzaja odgłosy miasta niech sięprzeprowadzi do leśniczówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc motocykle IP: *.centertel.pl 15.04.11, 20:04 www.youtube.com/watch?v=FOEIKr3d1w0 do miasta tylko skuter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RT Efekt głośnego tłumika IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 00:03 Facet, niech cię... Efekt głośnego tłumika słychać głównie ZA, a nie przed motocyklem. Czyś ty zidiociał? Kierowca wpychający się na twój pas ma w nosie twój głośny tłumik - w przeciwieństwie do tysięcy ludzi których budzisz w nocy! Ty im będziesz usypiał zbudzone i płaczące w nocy dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Efekt głośnego tłumika IP: *.aster.pl 16.04.11, 10:37 Nie będzie usypiał, bo nie zdąży sobie zrobić. Urwie sobie jaja o bak zaliczając wylot przez kierownicę na swoim przepięknym ścigaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie IP: *.aster.pl 16.04.11, 10:40 @Damian Stanikowski Lecz się!!!!!! Idąc Twoim tokiem rozumowania najbezpieczniej będzie jak będziecie jeździć bez tłumików. Przestańcie napie*ć 200 przez miasto to wszyscy będą was zauważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markot2 Przeciwko nocnym wyścigom motocyklistów na FB IP: *.wum.edu.pl 26.04.11, 13:11 Witam, Zapraszam wszystkich którym przeszkadza, zwłaszcza nocą, ryk motocykli do naszej grupy na Facebooku ,,Przeciwko nocnym wyścigom motocyklistów" ( tinyurl.com/42azkc8 ). Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Przeciwko nocnym wyścigom motocyklistów na FB 27.04.11, 00:20 Zyc i dac zyc innym.Zdaje sie ze nikt o czyms takim tu nie slyszal. Dziwne tylko ze wyjezdzajac na zachod to i polskie auta i motocykle sa dosc ciche,w miare sprawne,a jesli nie,to pare km za granica zostaja wywalone z obiegu i musza wracac na lawecie. Proste?Jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
thom99 Motocyklista: rozumiem mieszkańców. Zrozumcie t... 05.09.11, 12:31 A ja, drogi "motocyklisto" nie zrozumiem Cię. Samochód jedzie grzecznie jeden za drugim (oczywiście poza wyjątkami - debilami). Motor też może jechać grzecznie za samochodem i wyprzedać kiedy na to pozwalają warunki, a nie jechać przerywaną linią pomiędzy pasami - ta część drogi nie jest kolejnym pasem. Nie dziw się więc, że otarłeś się o samochód, bo zapewne byłeś w miejscu, w którym być Cię nie powinno. Nie rozumiem, dlaczego to kierowca samochodu ma szczególnie uważać na motory, a nie kierowca motoru uważać na samego siebie? Jeśli uważasz, że jazda jest motorem jest niebezpieczna i montujesz głośny tłumik (co uważam za niezgodne z prawem) po to aby dać znać wszystkim śpiącym mieszkańcom, że UWAGA JEDZIESZ, to kup sobie cichy i wygodny samochód lub przesiądź się do komunikacji miejskiej. Ja Cię słyszeć nie chcę i nie muszę! Odpowiedz Link Zgłoś