Dodaj do ulubionych

Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie

16.04.11, 18:22
Przeczytałam w GW o planach wieszania flag tęczowych na ratuszu Ursynowa "pierwszej nowoczesnej dzielnicy" w dniu Parady Równości. Czyż to nie głupota? W kraju, gdzie osoby o odmiennej orientacji nie mają nawet jakiegokolwiek prawa dziedziczenia, korzystania z prawa członka rodziny w szpitalu czy w sprawach rozliczania z urzędem skarbowym, o legalizacji konkubitanów (nie mówiąc o małżeństwach) nie wspominając. Po co mielibyśmy udawać (a przynajmniej jak chcą niektóre dzielnice stolicy) miasto postępowe i nowoczesne? Może pora powiedzieć to sobie jasno - wybraliśmy (a raczej wybraliście - wyborcy PO) Hannę G-W na prezydentową. Problem w tym, że Platforma nie jest żadną liberalną proeuropejską partią. Gdyby tak było już dawno mielibyśmy konkubinaty osób tej samej płci. Platforma udaje partię nowoczesną, przyjazną gospodarce i młodym ludziom. Ależ to tylko pozory! Tak naprawdę, w kwestiach społecznych, PO to zaścianek i prawica taka sama jak nieszczęsny PiS. Także przypomina mi się takie potoczne stwierdzenie "z czym do ludzi?". Wieszanie na urzędach flag tęczowych po co? Po to by przyznać, że nic nie robimy? O ile mi wiadomo nic się w sprawie osób homoseksualnych nie zmieniło w tym kraju (jedynie SLD pozoruje jakieś projekty które nigdy nie wejdą w życie od tej partii), więc co ma symbolizować taka flaga na urzędzie? Bez sensu.
Jestem ciekawa, czy SLD przedłoży napisane projekty ustaw, gdy wejdzie w koalicję z PiS, czytałam sporo opinii i wcale mnie taki rząd nie zaskoczy na jesieni. A co do polityki, na PO głosu nie oddam, bo to partia pozorantów. Co innego mówią, co innego robią.
Obserwuj wątek
    • elfkabezhaltera Mam nieco inną perspektywę ... 16.04.11, 22:11
      Choć uważam, że tak naprawde PiS i PO różnią się minimalnie, to moim zdaniem taka flaga na urzędzie jest niestosowna.
      To urząd, stąd też powinna tam powiewać wyłącznie flaga państwowa oraz lokalna.
      Pal sześć, że chodzi o zboczeńców. Ale co dalej - firmy będą sie reklamować? Kluby sportowe?
      • imponeross bardzo glupią perspektywę ... 17.04.11, 16:37
        elfkabezhaltera napisała:

> Choć uważam, że tak naprawde PiS i PO różnią się minimalnie, to moim zdaniem ta
        > ka flaga na urzędzie jest niestosowna.
        > To urząd, stąd też powinna tam powiewać wyłącznie flaga państwowa oraz lokalna.
        > Pal sześć, że chodzi o zboczeńców. Ale co dalej - firmy będą sie reklamować? Kl
        > uby sportowe?

Bardzo glupią perspektywę - zapomnialas tylko dodac. Ktos, kto w dzisiejszych czasach twierdzi, ze homoseksualisci to zboczency to albo jakas kompletnie nieobyta wycieraczka intelektualna, albo jakis zboczeniec, ktory pod przykrywka obrzucania innych okresleniem zboczencow sam ukrywa jakas swoja np. pedofilie.
        • elfkabezhaltera A niby czym jest homoseksualizm? 17.04.11, 16:40
          Hetero = norma
          Homo = zboczenie

Kto tego nie rozumie jest idiotą
          • imponeross Re: A niby czym jest homoseksualizm? 17.04.11, 16:44

> Hetero = norma
            > Homo = zboczenie
            >
            > Kto tego nie rozumie jest idiotą

Zboczeniem jest homofobia idiotko:
            pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia
            'Homofobią określa się zarówno antyspołeczne uprzedzenie awersyjne względem osób homoseksualnych jak i samo zaburzenie lękowe, którego obiektem lękowym są te osoby. Jak zauważa Logan, Schiffman to pierwsze jest bardziej dominujące wśród homofobów, zaś drugie w postaci fobii zgodnej ze ścisłą definicją medyczną[9][10] występuje rzadko[11][12]. Niektórzy psycholodzy i psychiatrzy postulują dodanie homofobii wprost do klasyfikacji DSM, jednakże obecnie homofobia nie jest rozpoznaniem psychiatrycznym[13][14]. Zamiast tego, częściej jest ona objawem zaburzenia psychicznego występującego u osoby przejawiającej cechy osobowości autorytarnej[15].'

Homoseksualizm, podobnie jak biseksualizm i heteroseksualizm, jest tylko orientacja seksualna : )
            • elfkabezhaltera Terefere 17.04.11, 19:08
              Orientacja seksualna a nie zboczenie ... tia ... opowiadaj takie bajki komu innemu.
              To propaganda zboczeńców - homosexualizm czy zoophilia - to jest takie samo świństwo i świadczy, że taki osobnik ma nierówno pod sufitem
              • sibeliuss Re: Terefere 18.04.11, 00:00
                No to mnie rozczarowałeś swoim światopoglądem.
              • imponeross sufit 18.04.11, 00:25

> Orientacja seksualna a nie zboczenie ... tia ... opowiadaj takie bajki komu inn
                > emu.
                > To propaganda zboczeńców - homosexualizm czy zoophilia - to jest takie samo świ
                > ństwo i świadczy, że taki osobnik ma nierówno pod sufitem

Glupia jestes. Homoseksualizm jest super! :) Nierowno pod sufitem masz ty.
                • elfkabezhaltera Re: sufit 18.04.11, 08:25
                  imponeross napisał:

> Glupia jestes. Homoseksualizm jest super! :)
                  Zoofilia też!
                  • imponeross Re: sufit 18.04.11, 18:16

> imponeross napisał:
                    >
                    > > Glupia jestes. Homoseksualizm jest super! :)
                    > Zoofilia też!

A jaka lubisz? Z nosorozcem? :) Oj, elfka, jurnas ty!
          • agnlejtas Re: A niby czym jest homoseksualizm? 17.04.11, 21:14
            Jestem hetero i nie mam nic przeciwko gejom. Napisałam ten post bo działania warszawskie wydają mi się bezsensowne. Ty jednak zdajesz się być typową tłuczoną pudernicą, a nie kobietą na poziomie.
    • elfkabezhaltera Re: Mam nieco inną perspektywę ... 17.04.11, 00:05
      A ciebie w dupę ru...ą, czy obciągasz, pedale?
      • agnlejtas Re: Mam nieco inną perspektywę ... 17.04.11, 01:04
        Moi drodzy, nie taką debatę chciałam rozpętać...
        • imponeross Re: Mam nieco inną perspektywę ... 17.04.11, 16:41
          agnlejtas napisała:

> Moi drodzy, nie taką debatę chciałam rozpętać...

Tego typu debaty zazwyczaj maja takie wpisy, bo w Polsce zawsze znajda sie wulgarni idioci pokroju elfkabezhaltery : )
      • imponeross Re: Mam nieco inną perspektywę ... 17.04.11, 16:39

> A ciebie w dupę ru...ą, czy obciągasz, pedale?

Moze on woli zeby to jemu obciagano tak ty obciagasz swojemu fagasowi?...
    • imponeross PO to zwykla polska prawica 17.04.11, 01:18
      agnlejtas napisała:

> Przeczytałam w GW o planach wieszania flag tęczowych na ratuszu Ursynowa "pierw
      > szej nowoczesnej dzielnicy" w dniu Parady Równości. Czyż to nie głupota? W kraj
      > u, gdzie osoby o odmiennej orientacji nie mają nawet jakiegokolwiek prawa dzied
      > ziczenia, korzystania z prawa członka rodziny w szpitalu czy w sprawach rozlicz
      > ania z urzędem skarbowym, o legalizacji konkubitanów (nie mówiąc o małżeństwach
      > ) nie wspominając. Po co mielibyśmy udawać (a przynajmniej jak chcą niektóre dz
      ...

PO to zwykla polska prawica - zasciankowa, prymitywna i zacofana. To nic nowego.
    • jan-w Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie 17.04.11, 09:39
      Weź pod uwagę że chociaż PO uzyskała na Ursynowie najwięcej głosów, rządzi nim egzotyczna koalicja PIS/postkomuniści. Burmistrz który postanowił wywiesić tę flagę jest byłym członkiem partii komunistycznej, aferałem który dogadał się z niedobitkami PIS aby zdobyć lukratywne stanowisko. Obecnie tenże postkomunista objeżdża ursynowskie kościoły aby obiecywać zebranym tam wiernym wszystko co okoliczni mieszkańcy chcieliby usłyszeć. PO nie ma z jego działaniami absolutnie nic wspólnego.
      • Gość: kixx Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie IP: *.acn.waw.pl 17.04.11, 14:57
        celne
        tez myslalem,ze to jest zasluga postempowych sil stolicy,ktorych przedstawicielem jest nasza Hania kochana...
        • jan-w Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie 17.04.11, 15:21
          A co ciekawe, koalicjanci z PIS w tym wyjątkowym wypadku nie mają żadnych zastrzeżeń ;-)
          warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9438288,Teczowa_flaga_na_ratuszu_Ursynowa__Za_zgoda_PiS_u.html
      • cotokoniaobchodzi Janie, przy tobie Prezes to krynica tolerancji... 18.04.11, 18:33
        Komuna musiała wyrządzić ci wiele krzywd: kazała za darmo chodzić do szkoły i na dodatek za darmo, o zgrozo, zmusiła cię być może do zostania magistrem. Tak przerastało to twe możliwości, ze pewnie do śmierci je nie darujesz...
        • jan-w Re: Janie, przy tobie Prezes to krynica tolerancj 19.04.11, 08:23
          Zabawna jest zawziętość koleżków nieszczęsnego Guziała z postkomunistycznej organizacji Nowy Ursynów z jaką tropią mnie po forach aby nieudolnie próbować przykopać. Argumentów merytorycznych - tyle co u ludzi którzy sami wiedzą że nie mają racji. Ich szef ma udowodnione składanie fałszywych oświadczeń, niespłacanie długu, przestępstwa drogowe, prowadzenie samochodu po odebraniu prawa jazdy itp. Potwierdzone wyrokami z dwoma komornikami na pensji. Nic dziwnego że stać ich tylko na prostackie połajanki.
    • Gość: xxx Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie IP: 178.73.24.* 17.04.11, 14:49
      Tfu! Kolejna promocja pederastii.
      • imponeross Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie 17.04.11, 16:51
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Tfu! Kolejna promocja pederastii.

A dlaczego niby pederastia nie ma byc promowana?
        • Gość: xxx Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie IP: 178.73.24.* 17.04.11, 23:18
          Dlatego, że jest dewiacją i jest obrzydliwa. To wystarczy.
          • imponeross Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie 18.04.11, 00:23
            Gość portalu: xxx napisał(a):

> Dlatego, że jest dewiacją i jest obrzydliwa. To wystarczy.

Glupi jestes. Pederastia jest fajna :) Obrzydliwy jestes ty.
    • imponeross Re: Mam nieco inną perspektywę ... 17.04.11, 16:38
      Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Zboczony to musiałby być ktoś, kto chciałby zaglądać do twojej śmierdzącej c
      > ip
      y, głupia babo.

Swietna uwaga : )
    • imponeross Homofobia 17.04.11, 16:53
      Parlament Europejski 18 stycznia 2006 w rezolucji "w sprawie homofobii w Europie" stwierdził "homofobię można zdefiniować jako nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"[21].

Jak wykazują badania psychologiczne, ryzyko wystąpienia homofobii zwiększa się wraz z wysokimi wynikami na skali F (faszyzm) osobowości autorytarnej[22]. Wyróżniono następujące korelaty homofobii (na podstawie badań Hereka z 1984 i 1991 oraz Kite z 1991)[23]:
      * osoby homofobiczne z reguły nie poznały nigdy osobiście otwartego geja lub lesbijki,
      * są bardziej skłonne do przyjmowania konserwatywnych ideologii religijnych oraz tradycyjnych ról płciowych,
      * to częściej osoby starsze i mniej wykształcone.

Zrodlo: wiki
      • elfkabezhaltera Re: Homofobia 17.04.11, 19:10
        Lewackie brednie. Czym się różni homoseksualista od pederasty, a ów od pedofila?
        • imponeross Re: Homofobia 18.04.11, 00:26

> Lewackie brednie. Czym się różni homoseksualista od pederasty, a ów od pedofila
          > ?

Jak to czym? Masz dostep do internetu, skoro sie tu udzielasz, to sobie sprawdz znaczenie tych slow.
        • imponeross Re: Homofobia 18.04.11, 00:28

> Lewackie brednie. Czym się różni homoseksualista od pederasty, a ów od pedofila
          > ?

Np. tym, ze pedofilem jest czesto tatus, ktory sie dobiera do swoich coreczek, a to raczej nie homoseksualista :)
          • agnlejtas Re: Homofobia 19.04.11, 00:27
            Zawsze mi się wydawało, że to księża są główną siatką pedofilską, a nie tatusiowie?
            • imponeross Re: Homofobia 21.04.11, 01:31
              agnlejtas napisała:

> Zawsze mi się wydawało, że to księża są główną siatką pedofilską, a nie tatusio
              > wie?

Zle ci sie wydawalo:
              'Prawie połowa pedofilów (42%) to członkowie rodzin dzieci'
              www.propolonia.pl/blog-read2.php?bid=27&pid=615
          • elfkabezhaltera Pedofilia a homoseksualizm 19.04.11, 09:19
            imponeross napisał:

> elfkabezhaltera napisała:
            >
            > > Lewackie brednie. Czym się różni homoseksualista od pederasty, a ów od pe
            > dofila
            > > ?
            >
            > Np. tym, ze pedofilem jest czesto tatus, ktory sie dobiera do swoich coreczek,
            > a to raczej nie homoseksualista :)
            Odmienność ofiary nie zmiania faktu, że:
            - jedno i drugie jest dewiacją
            - wzbudza obrzydzenie u normalnych ludzi
            - nie ma prawa bycia propagowanym za pieniądze podatników
            • imponeross homoseksualizm 21.04.11, 01:33

> imponeross napisał:
              >
              > > elfkabezhaltera napisała:
              > >
              > > > Lewackie brednie. Czym się różni homoseksualista od pederasty, a ów
              > od pe
              > > dofila
              > > > ?
              > >
              > > Np. tym, ze pedofilem jest czesto tatus, ktory sie dobiera do swoich core
              > czek,
              > > a to raczej nie homoseksualista :)
              > Odmienność ofiary nie zmiania faktu, że:
              > - jedno i drugie jest dewiacją

Homoseksualizm nie jest dewiacja.

> - wzbudza obrzydzenie u normalnych ludzi

Wzbudza obrzydzenie jedynie u nienormalnych ludzi (homofobow)

> - nie ma prawa bycia propagowanym za pieniądze podatników

Tolerancja wobec homoseksualizmu powinna byc propagowana za pieniadze podatnikow.
      • Gość: Maciek Re: Homofobia IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 16:47
        Nie bądź smieszny, parlament europejski to może sobie rownie dobrze uchwalic że baba jest chlopem i odwrotnie ale nie zmieni to w żaden sposób natury i faktu że bycie gejem nie jest czymś normalnym i czyms co powinniśmy w jakikolwiek sposób promowac czy popierać.
        • imponeross Re: Homofobia 18.04.11, 18:15
          Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Nie bądź smieszny, parlament europejski to może sobie rownie dobrze uchwalic że
          > baba jest chlopem i odwrotnie ale nie zmieni to w żaden sposób natury i faktu
          > że bycie gejem nie jest czymś normalnym i czyms co powinniśmy w jakikolwiek spo
          > sób promowac czy popierać.

Oczywiscie, ze bycie gejem jest normalne, powinnismy to promowac i popierac.
          • elfkabezhaltera bycie gejem jest normalne, powinnismy to promowac 19.04.11, 09:21
            imponeross napisał:

> Gość portalu: Maciek napisał(a):
            >
            > > Nie bądź smieszny, parlament europejski to może sobie rownie dobrze uchwa
            > lic że
            > > baba jest chlopem i odwrotnie ale nie zmieni to w żaden sposób natury i
            > faktu
            > > że bycie gejem nie jest czymś normalnym i czyms co powinniśmy w
            > jakikolwiek sposób promowac czy popierać.
            >
            > Oczywiscie, ze bycie gejem jest normalne, powinnismy to promowac i popierac.

Nie zgadzam się z powyższą opinią, mam wręcz przeciwne zdanie.
            • imponeross Re: bycie gejem jest normalne, powinnismy to prom 21.04.11, 01:27

....
              > Nie zgadzam się z powyższą opinią, mam wręcz przeciwne zdanie.

Tzn. z ktora opinia? Powyzej byy dwie rozne opinie.
    • Gość: maciek Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 02:07
      Co Biedroń wie o samochodach?
      kamdi.wp.tv/i,Kamdi-Robert-Biedron,mid,124078,index.html
      Przewiń do 1:30, padniesz ze śmiechu
      • imponeross Re: Bezsens wieszania gejowskich flag na urzędzie 21.04.11, 01:35
        Gość portalu: maciek napisał(a):

> Co Biedroń wie o samochodach?
        > kamdi.wp.tv/i,Kamdi-Robert-Biedron,mid,124078,index.html
        > Przewiń do 1:30, padniesz ze śmiechu

Super! Ale co ty wiesz o sanskrycie?
        • Gość: sos Re: ratunku molestuja IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.11, 19:36
          tym tematem, co jest tak ssamo wredne jak lanie z kubla w imie dyngusa
          • imponeross Informacja madrego wzbogaca, a glupiego jeszcze ba 27.04.11, 02:05
            Gość portalu: sos napisał(a):

> tym tematem, co jest tak ssamo wredne jak lanie z kubla w imie dyngusa

Informacja madrego wzbogaca, a glupiego jeszcze bardziej oglupia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka