Dodaj do ulubionych

Szpiegowanie przez internet

18.05.11, 13:46
Witam,

dowiedziałem się ze w Lublinie działa dość duża grupa ludzi zajmująca się szpiegowanie ludzi przez internet. Szpiegują ludzi i donoszą na policję na innych....
Mój dobry kole mówił mi że ci co szpiegują mają cały ruch internetowy z komputerów całej polski.
Czy ktoś coś o tym wie... Dowiedziałem się że np. w wielu wiekszych miastach jest tak samo.
Jak to z tym szpiegowaniem jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: BUC Re: Szpiegowanie przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 17:43
      nikt ci nie odpisze, bo lek ogarnal internet
      • Gość: sarna Re: Szpiegowanie przez internet IP: *.web.vodafone.de 19.05.11, 13:44
        Ludzie dosyć beztrosko poruszają się w internecie. Podają swoje dane gdzie się da. Zbieranie tych informacji to żaden problem dla Gogle i inne portale internetowe. Gdzie jesteś co Ciebie interesuje. To teraz dobry interes takie informacje można dobrze sprzedć. Nie wspominając o obserwacji przez policje i inne służby tajne.
        • jan-w Re: Szpiegowanie przez internet 19.05.11, 15:55
          Ja na ten przykład wiem ze pewien oszołom czytający wyłącznie internetową wersją gazety "polskiej" (i co ważne wierzący w te brednie) mieszka w Niemczech i reklamuje to badziewie nieudolnie maskując się używaniem różnych nicków. Ile ta informacja może być warta?
          PT przedstawicieli tajnych służb prowadzących rozpoznanie w ramach projektu Eschelon użytkowników niniejszego forum, uprzejmie proszę o składanie ofert z ceną na e-mail: Judasz.zdrajca_narodu@kk.com.
          Wiem także jaką religię wyznaje Ritzy i jakie poglady ma Kixx. To sprzedam po 100 rubli transferowych, ponieważ i tak każdy wie.
      • kowal_warszawski Re: Szpiegowanie przez internet 19.05.11, 15:05
        ja trzęsę portami... ale poważnie to bardzo prawdopodobne, bo coraz większa jest tajemnica, coraz więcej się ukrywa, coraz więcej się zataja, sądzę, że masz sporo racji w tym co piszesz... tylko trochę mało dowodów, bo to, że ktoś gdzieś powiedział... to za mało
        --------------
        "będąc zerem – w Warszawie można być geniuszem prawie (...)"
    • Gość: fghfgh654564 Re: Szpiegowanie przez internet IP: *.siec.astro-net.pl 19.05.11, 16:16
      ale to nie chodzi o tajne służby tylko o zwykłych ludzi którzy dostają do tego dostęp i donoszą.
      Kiedyś w tv mówili że jakiś tam motorniczy może sobie szpiegować kogo chcę z ustaleniem adresu włącznie - chodzi o wyłapywanie różnych przestępstw.

• jan-w Re: Szpiegowanie przez internet 19.05.11, 17:24
        No ja właśnie jestem zwykły człowiek i chcę donosić. Ciężko tylko znaleźć chętnego na zakup tych informacji. Może ty coś kupisz? Tanio sprzedam adresy kilku typów i wiem co psiekrwie lubieją.
        • Gość: sarna Re: Szpiegowanie przez internet IP: *.web.vodafone.de 20.05.11, 12:04
          jan-w napisał:

> No ja właśnie jestem zwykły człowiek i chcę donosić. Ciężko tylko znaleźć chętn
          > ego na zakup tych informacji. Może ty coś kupisz? Tanio sprzedam adresy kilku t
          > ypów i wiem co psiekrwie lubieją.

Napewno nie sprzedasz. Twoje informacje są nie prawdziwe i zmyślone i nie warte tych 100 rubli. Ale przynajmiej wiadomo że jesteś ruskim sługą, jak mawiał Lenin o takich "pożyteczny idiota"
          • jan-w Re: Szpiegowanie przez internet 20.05.11, 16:53
            Lenin to twój czołowy autorytet? A wzór życiowy to pewnie koncesjonowany przez PZPR Bender obecnie w PIS?
            • Gość: kixx Re: Szpiegowanie przez internet IP: *.acn.waw.pl 20.05.11, 16:58
              A czy gosc pijacy z Jaruzelem,bedacy z nim per ty,broniacy jego decyzji,jest wlasciwym wyborem?
              bo ja juz wybralem,jestem z moich wyborow dumny...
              • jan-w Re: Szpiegowanie przez internet 20.05.11, 18:10
                Zgryźliwy ostatnio jesteś. Wyluzuj się trochę :-)
              • Gość: BUC duma narodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 19:47
                czy znow bedziemy mieli powod do dumy z koalicji LPR-PiS-Samoobrona?
            • Gość: sarna Re: Szpiegowanie przez internet IP: *.web.vodafone.de 21.05.11, 18:01
              Autorytet, ho ho! może dla Ciebie. To Ty bierzesz w rublach. Twój wzór jest chyba Jaruzelski i Kiszczak. Ciekawe ilu potomków PZPR jest w PO, i innych lewackich partiach w Polsce. Chyba wszyscy.
    • Gość: passionplace2 Re: Szpiegowanie przez internet IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 22:25
      Nie no skąd te informacje dostałeś?

Fakt, że jak ktoś coś znajdzie, to może donieść na policję, ale żeby specjalnie się tym zajmować?

Nie mogą całego ruchu kontrolować w internecie...
      ---
      śmieszne zdjęcia z warszawy | wyposażenie łazienek | projekty domów | radzymin nieruchomości | radzymin | doniczki
      • Gość: sarna Re: Szpiegowanie przez internet IP: *.web.vodafone.de 22.05.11, 12:25
        Mogą, mogą. Nie muszą całość, wystarczy że kluczowe słowa wybierą i wtedy bardziej się przyglądają danej stronie lub osobie.

A wzór dla jan-w, znowu zabrał głos na ruskiej arenie. Potomek SB i PZPR.

niezalezna.pl/10889-michnik-bez-rosji-polsce-bedzie-trudniej
        • jan-w Re: Szpiegowanie przez internet 22.05.11, 18:42
          Można kontrolować wszystko, poświęcając dużo czasu, wysiłku i pieniędzy. Ale po co?
          Wiara w to że wszyscy nas obserwują to objaw choroby psychicznej nazywającej się paranoja.
          A wiara w to że ktoś ma jakieś demoniczne cechy nawet jeżeli nie ma się do tego jakichkolwiek podstaw, to kolejny objaw tej samej niesprawności umysłowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka