Dodaj do ulubionych

"Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas...

• Gość: Vincent Vega "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 15:59
      Kolejny dowod ze z braku tematow GW zatrudnia Troli do redagowania artykułow.
      Szkoda
    • piotrullo Jutro przez Wawę przejdzie korowód półnagich gejów 10.06.11, 16:05
      i lesbijek i to jest ok, a karmienie piersią be? Kudłaty, będziesz?
    • piotrullo Kudłaty, idziesz jutro na Paradę Równości ?Tak/nie 10.06.11, 16:06
      odpowiedz jak masz odwagę
    • Gość: kiki "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.ip.netia.com.pl 10.06.11, 16:14
      Kudłaty ma rację! Nie mam ochoty oglądać karmiących matek, jeśli nie potrafią zrobić tego dyskretnie. Czy pierś wypełniona mlekiem przestaje być piersią i można nią świecić w miejscu publicznym? Dlaczego nagle zyskuje inny status?
      Karmiłam swojego syna piersią przez rok i nigdy nie zrobiłam tego publicznie. Przy odpowiedniej organizacji dnia nie ma takiej potrzeby. A na długie zakupy do centrum handlowego niemowlaka się po prostu nie powinno zabierać.
    • vanee "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... 10.06.11, 16:17
      Ostatnio w kawiarni w dużym centrum handlowym widziałam "macierz karmiącą dziecię piersią pełną". Babka usiadła na środku (a w kawiarni było pełno wolnych zakątków zapewniających o wiele większą intymność), wywaliła wielki, blady, pożyłkowany cyc, wpakowała dziecku do gęby i w trakcie karmienia rozglądała się niczym latarnia morska po wszystkich w kawiarni, czy aby na pewno to widzą, z jakimś takim chorobliwym zadowoleniem...

Nie mam nic przeciwko dyskretnemu karmieniu piersią. Ale to było OBRZYDLIWE.

Zdjęcia dzieci karmionych piersią nie powinny być wieszane w miejscach publicznych. Jeżdżę codziennie metrem i chciałabym mieć spokój od golizny w komunikacji miejskiej, czy ta golizna jest piękna, czy nie.

I rzeczywiście, o osobach, które właśnie straciły dziecko lub nie mogą mieć a chciałyby, oczywiście nikt też nie myśli. Przestrzeń publiczna jest wspólna i jej zawartość nie powinna nikogo urażać.
    • kerkopithekion nareszcie 10.06.11, 16:21
      dzięki Kudłaty!

ja: kobieta, 57 lat, 1 dziecko

i też nie życzę sobie oglądać publicznego karmienia piersią
      • Gość: jacek226315 Re: nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 17:15
        kerkopithekion ty kobieto 57 letnia ja 67 facet nie zyczysz sobie ogladac publicznego karmienia piersia to sie nie gap cnotliwa kwokliwa cnoto
    • Gość: gosc "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.181.92.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.11, 16:32
      Autor ma racje! Piers to sprawa intymna! Oczywiscie tempo zycia narzuca pewne ograniczenia. Jezeli matka jest akurat na miescie, w pracowniczy zlobku, w galerii handlowej wystarczy,ze przysloni piers i glowke dziecka apaszka/spacjalna chusta...co za problem?

Ostatnio bylismy z chlopakiem w starbaksie, wbily sie 4 mamusie, z wozkami i dziecmi, starsze lataly, krzyczaly a mamusie wywalily goly cyc na stol i karmily...no i z milej kawy we dwije nici...
    • Gość: gościnnie [...] IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 16:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: agrape "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: 77.222.248.* 10.06.11, 16:35
      Ja tez sie zgadzam z autorem listu - nie traktujmy wlasnych dzieci byle jak, przeciez sami na czas posilku najchetniej ladujemy w domu lub restauracji. Czyli miejscach do tego przeznaczonych. Sama mam dwójkę małych dzieci, które długo karmiłam i powiem, ze bez problemu mozna sobie zorganizowac wyjscia bez sceny z uwieszonym u piersi maluchem. Szczegolnie, ze wiekszosc uslug i sklepow jest dostepna do poznych godzin wieczornych, wiec spokojnie maluch moze pobyc z tata, ktory wrocil z pracy. Szczytem byla scena, ktora kiedys widzialam w znanym sklepie odziezowym w centrum Wawy, gdzie matka chyba kompletnie juz nie umiala sie oderwac od wieszakow z ciucham, wiec chodzila z wywalonym calym biustem i przyssanym do niego maluszkiem (plus drugie dziecko kilkuletnie blakajace sie miedzy wieszakami). Litosciiii!!!! Miejmy szacunek dla siebie i wlasnych dzieci.
    • Gość: wirus "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.atman.pl 10.06.11, 16:35
      jestem tolerancyjny ale ten p**** (autor artykułu) jest jakiś wojujący:

Kudłaty
      - jeśli nie obchodzi cię karmienie piersią, to się na nie nie gap - sam nie masz obowiązku karmić w miejscu publicznym :P
      - jeśli przeszkadza ci ktoś ze zdjętą koszulką, to się na niego nie gap - sam nie masz obowiązku jej zdejmować
      - sikanie, plucie gumami itd to już inna sprawa - to trwałe (wymagające interwencji - np. sprzątania) zanieczyszczanie wspólnej przestrzeni

• Gość: Skarbek z Dziur "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.aster.pl 10.06.11, 16:50
      Myślę, że skoro promujemy na łamach tego szacownego czasopisma Paradę Równości - czemu mamy nie promować naturalnej formy odżywiania się dziecka. Gdyby nie wspomniany cycek, to pewnie większość z nas nie miałaby nawet szans na przejście drogi ewolucji od prymitywnego troglodyty do homo sapiens. Czemu aż tak bardzo wzdrygamy się przez własną naturą? Pierś karmiącej matki ani nie budzi obrzydzenia, ani - przynajmniej dla normalnej większości społeczeństwa - żadnej erotycznej podniety. Czemu człowiekowi, który dopiero co pojawił się na tym świecie odmawiać jedzenia?

A z tymi miejscami do karmienia... Cóż, myślę, że jest podobnie jak z publicznymi toaletami. Jeśli już są to albo w centrach handlowych albo wcale, a życzyłbym autorowi, aby wytrzymał drogę z ryczącym dzieckiem ze Starówki do Arkadii czy Złotych Tarasów.

Uważam za obraz matki karmiącej dziecko za przejaw opieki, życia, budującej się więzi, dawania ciepła małemu bezbronnemu stworzeniu. Skoro autor ma odmienne skojarzenia - to jak wiele zimna musiał doświadczyć, aby oferować go światu?
    • Gość: mężczyzna Kobiety! Nie dajcie się! IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.11, 16:51
      Mam nadzieję, że nie bierzecie tego na poważnie. Nie przejmujcie się i wychodźcie z domu z dziećmi jak najczęściej i karmcie tam gdzie chcecie. Przecież maluchy karmi się "na żądanie". Jak komuś przeszkadza to niech odwróci główkę-makówkę. I nie denerwujcie się za bardzo, dziecko to wyczuje.
      Przygłupy, nie wiedzą, że należymy do ssaków, picie mleka to najbardziej ludzka rzecz na świecie. Ciekawe, jak oni załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne. W kibelku na pewno muszą mieć bardzo brudno, no bo przecież jak się załatwiać przy zapalonym świetle, to obrzydliwe. Można zobaczyć jeszcze swojego siusiaka.
      • Gość: Roma Re: Kobiety! Nie dajcie się! IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 19:27
        Piękny komentarz!!!! Dziękuję w imieniu Matek. Niektórzy ludzie są upośledzeni emocjonalnie, doznali jakiejś traumy w dzieciństwie... inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć stanowiska autora tego artykułu.
        • Gość: :( Re: Kobiety! Nie dajcie się! IP: *.aster.pl 16.06.11, 19:36
          a to sie wzruszyc mozna, kolejna karmiaca cierpiąca :))
          zrobcie sobie rewolucje cyckową
    • Gość: Mam dosyć "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 17:13
      braku kultury w narodzie. Obłapiająca się bez żenady młodzież wszędzie i za wszystko, oblizujące się nawzajem małolaty i jeszcze mamuski z cycami na wierzch to juz zdziczenie! Troche subtelności i wdzieku drogie panie i panienki.
      • glemp1 Re: "Dość publicznego karmienia piersią. To nie f 11.06.11, 00:29
        Gość portalu: Mam dosyć napisał(a):

> braku kultury w narodzie. Obłapiająca się bez żenady młodzież wszędzie i za wsz
        > ystko, oblizujące się nawzajem małolaty i jeszcze mamuski z cycami na wierzch t
        > o juz zdziczenie! Troche subtelności i wdzieku drogie panie i panienki.
        SPIERNICZAJ DO PSYCHIATRYKA!
    • Gość: mama3 "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.146.57.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.11, 17:15
      co za burak pisał ten artykuł? chyba z nudów głupoty wymyśla!!!
      Przeszkadzaja mu plakaty z karmiącymi kobietami a plakaty z nagimi kobietami już nie !? Niech pomyśli sobie co by powiedział do małego dziecka jak gdzieś na plakacie zobaczy taka naga babe? co wtedy jest gorsze widok matki karmiącej czy widok gołej baby ?
    • Gość: alekzander "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 17:24
      Ja uwazam ze pisanie takich wypocin to tez rzecz intymna kazdego z nas. Nie powinno sie publikowac takich rzeczy na gazecie. Mysle ze jezeli ktos chce sobie pisac to sobie pisze dla siebie w zakamarkach swojego domu, a Ci co nie pisza to ich to nie interesuje. Po co zamieszczac tu taki tekst, chyba tylko po to zeby wzbudzic kontrowersje.... Zygac mi sie chce i nie mam ochoty tego tu czytac i mysle ze 90 procent osob ktore czytaja gazete tez :)
    • Gość: su "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: 77.222.226.* 10.06.11, 17:26
      Kurcze! a ja pamiętam jak jeszcze naście lat temu matki chcąc się poczuć swobodnie na spacerze po prostu "ściągały" swoje mleko do butelki, a potem tą butelką karmiły, gdy zaszła potrzeba poza domem. Kobiety chodziły zadbane i nawet nie przyszłoby im do głowy by wystawiać wydęte mlekiem piersi na widok publiczny. Teraz kultura widocznie się zmieniła podobnie jak zwyczaje matek. Mnie osobiście, podobnie jak kudatego, taki widok odrzuca, brzydzi i powoduje odruch wymiotny. Kobieta to nie krowa, żeby pokazywała wymiona w trakcie "dojenia". Podobnie ludzie nie kopulują na trawnikach, choć seks to przecież naturalna potrzeba - po prostu istnieją jeszcze jakieś normy współżycia w społeczeństwie, ograniczające wygodę i chciejstwo jednostek, by robić to, co im się wydaje "naturalne".
      • Gość: ajwar Re: "Dość publicznego karmienia piersią. To nie f IP: *.aster.pl 10.06.11, 17:43
        jezu, co za duren ten kudlaty.
        mnie obrzydza kazdy facet szcący gdzie popadnie, psy sr....ce na trawnikach, obżarstwo w restauracyjnych ogródkach itd. itp.
        obrzydza Cie matka karmiaca? to sie nie gap. badz na tyle kulturalny i pohamuj swoja ciekawosc - cycki nie sluza tylko do seksu.
        skad sie tacy jak ty biora?
        moze by jeszcze narzucic Polkom burki?
      • Gość: s. Re: "Dość publicznego karmienia piersią. To nie f IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 22:16
        No chyba ciebie pogięło, w upale powyżej 30 trzymać odciągnięty pokarm w butelce, tego nawet ludzkie mleko nie przetrzyma! Małe dzieci zwłaszcza latem potrzebują się po prostu napić. Muszą od czasu do czasu przez dwie-trzy minutki napić się mleka z piersi (na początek pokarm jest wodnisty, po kilku dobrych minutach dopiero gęstnieje i robi się pożywny).

Kobieta to nie krowa masz rację, bo jej mleko to pokarm dla człowieka, a nie dla cieląt.

A za komuny kobiety karmiły mlekiem krowim zmieszanym z wodą, cukrem i mąką. I może do tego nie wracajmy miłośniku dawnych dobrych czasów. Jak odrzuca ciebie widok dziecka u piersi, odwróć głowę i spójrz na coś innego. Takie proste a tego nie robisz.
    • Gość: q-ku podzielam pogląd Kudłatego z pewnym ograniczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 17:46
      mamy są w Polsce szanowane ale karmienie należy przeprowadzić dyskretnie
      zazwyczaj to żaden problem, wystarczy usiąść z boczku gdzieś na ławce i nakarmić bobasa - nikt o to nie ma pretensji

karmienie piersią publicznie - demonstracyjnie - jest bardzo rzadko spotykane w Polsce i zazwyczaj wprawia ludzi w zakłopotanie

to nie National Geographic z Murzynkami z cyckami na wierzchu
    • jhbsk "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... 10.06.11, 17:49
      Proszę o zabronienie publicznego jedzenia i picia. To obraża moje poczucie estetyki!
    • Gość: Warszawiak "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: 204.45.133.* 10.06.11, 17:52
      Karmiące matki wam przeszkadzają? A pedały na ulicach już nie?
      Pieprzeni kosmopolici...żenada!
      • Gość: asd ekipa od gejow to tez ekipa od cyckow IP: *.acn.waw.pl 10.06.11, 23:31
        zle kierujesz swoje jeczenia
    • Gość: kejt "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.warszawa.mm.pl 10.06.11, 18:01
      Jak ci się kudłaty nie podoba to sie nie patrz. Możesz dowolnie sterować swoimi gałkami ocznymi.
      Tacy jak ty tworzą nietolerancje i zboczenia. Powiedz mi czym się różni dla ciebie noga od cycka? Szczera odpowiedź może być nawet dla takiego odważnego gościa jak ty dużym zaskoczeniem. Oczywiście zatrzymasz ją dla siebie- tak jak swoje imie i nazwisko.
    • Gość: ola "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.06.11, 18:21
      dobrze, że ktoś nareszcie powiedział głośno: nie karmiącym publicznie matkom.

karmienie w miejscu publicznym uważam za równie ohydne jak sikanie, wysadzanie dzieci na placu zabaw (rodzice!), wymiotowanie na środku chodnika albo masturbację w autobusie miejskim. całkowity brak kultury osobistej i wszelkich zasad. uważam, że takim osobom powinno się wlepiać solidne mandaty. może zaczęliby myśleć nie tylko o sobie....

żenada....

• 0ffka Re: "Dość publicznego karmienia piersią. To nie f 10.06.11, 21:05
        Według mnie robią to osoby zaburzone emocjonalnie, swojego rodzaju ekshibicjonistki, albo plebejuszki...
    • Gość: matka "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: 94.75.124.* 10.06.11, 18:34
      Wykarmiłam dwójkę dzieci, ale w życiu bym się nie zgodziła żeby zdjęcie z karmienia zawisło w metrze. Zdarzało mi się karmić w plenerze, ale tak czy inaczej, jest to sytuacja dość intymna.
      Choć z drugiej strony patrząc... to przy obecnym zalewie golizny... kolejna pierś powinna przejść niezauważona ;)
    • Gość: rd "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.204.125.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.11, 18:43
      Jesteś durnowatym bucem i tyle.
      I pamiętaj, że bekać, pierdzieć, ziewać i śmierdzieć w miejscach publicznych też nie wolno...
      • Gość: asd to mialbyc kontrargument? wyszedl selfowned IP: *.acn.waw.pl 10.06.11, 23:29
    • Gość: pallag "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.jmdi.pl 10.06.11, 18:44
      ABSOLUTNIE POPERAM TEN TEST A JESTEM KOBIETĄ!!!
    • Gość: nonViva "Dość publicznego karmienia piersią. To nie fas... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 18:46
      a ja jestem ZA karmieniem piersią: ZAWSZE I WSZEDZIE:))

to nie jest akt, mający przykuwać czyjąś uwagę. Nie patrz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka