Gość: Olo IP: 213.158.223.* 15.09.11, 08:08 Udało się??? Chyba coś Wam się pomieszało... Zobaczcie jakie są tam teraz dopiero korki!!! Wszystko stoi od Pruszkowa do tego skrzyżowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pruszkowiak Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.powen.com.pl 15.09.11, 08:09 Rondo otworzyli ale korki 6 razy większe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Ludzie, przecież to sytuacja tymczasowa IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 15.09.11, 10:18 Jak otworzą tunel i estakady to znikną korki na wszystkich kierunkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monte Re: Ludzie, przecież to sytuacja tymczasowa IP: 80.50.128.* 15.09.11, 12:55 ta tymczasowa sytuacja trwa od ponad roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianin Brawo! HGW, wreszcie coś się udało ... IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 08:10 udało się zrobić jeszcze większy burdel, brawo! A objazdów jak nie było tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_xxx Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: 193.36.183.* 15.09.11, 08:12 Ja osobiście jeszcze nie jechalem ale mam opinie osoby ktora tam jechała 401 i przejechala bez korków tak jakby była sobota/niedziela, jechala około 7.00. Jest super a będzie jeszcze lepiej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianin Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 08:15 A w którą stronę jechała? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellle Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: 62.29.248.* 15.09.11, 08:18 Kleszczowa/Aleje w stronę centrum - 517 przejechałam bez żadnego korka, dokładnie tak jak w niedzielę rano ;) Trasa do pracy Ursus - Praga skróciła mi się o kwadrans. Jeśli tak będzie zawsze, to mnie się to podoba..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pruszkowianin Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.powen.com.pl 15.09.11, 08:21 Wyjazd o 6:00 z Pruszkowa do Warszawy był dłuższy o 20min a sa to godziny najmniejszych korków. O 8:00 korek sięgał już samego Pruszkowa i jazda w kierunku Warszawy +50min Odpowiedz Link Zgłoś
mroczny.tramwajarz Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 12:33 No chyba w interesie Warszawy leży, żeby lepszy dojazd mieli mieszkańcy Ursusa niż Pruszkowa, zwłaszcza, że ci pierwsi jeżdżą komunikacją miejską (187 i 517 to jednak pod 1000 pasażerów na godzinę będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
flugzeugwerke Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 15:06 mroczny.tramwajarz napisał: > No chyba w interesie Warszawy leży, żeby lepszy dojazd mieli mieszkańcy Ursusa > niż Pruszkowa, zwłaszcza, że ci pierwsi jeżdżą komunikacją miejską (187 i 517 t > o jednak pod 1000 pasażerów na godzinę będzie). Spokojnie, ludzie z Ursusa też używają al. omijając korki na Ryżowej. Późno wyjechałem i odcinek Spisaka-Łopuszańska zajął mi od 7:00 do 7:50, było ewidentnie gorzej niż zwykle( tzn niezwykle, czyli na tymczasowym rondzie). AB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianin Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 08:22 > Kleszczowa/Aleje w stronę centrum - 517 przejechałam bez żadnego korka, dokładn > ie tak jak w niedzielę rano ;) Czyli z Łopuszańskiej w Aleje będzie dalej megakorek :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.axelspringer.pl 15.09.11, 09:52 ok 7:05 jechałem 401 z kleszczowej w Łopuszańską i było genialnie! Jak w niedzielę rano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreG Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: 178.73.48.* 15.09.11, 10:18 Taaak ? Ciekawe dlaczego ? Może dlatego,że zamknięta jest Dźwigowa i nie ma normalnego natężenia ruchu ? Ciekawe jaki będzie Twój entuzjazm przy powrocie tą samą trasą. Stawiam że korek zacznie się zaraz za wiaduktem nad Żwirkami. Koniecznie opisz swoje wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.axelspringer.pl 15.09.11, 11:41 Bardzo ciekawe, bo jeszcze wczoraj stałem tam w korku. Dźwigowa zamknięta jest od dziś? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreG Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: 178.73.48.* 15.09.11, 14:06 Nie,Kolego. Nie od dziś. I nie od dziś ruch odbywający się Kleszczową jest mniejszy. O ile to rondo ułatwia wyjazd z niej(z tym nikt tu nie dyskutuje) , to pozostałe kierunki są zatkane jeszcze bardziej. Tak że z peanami na jego cześć radzę się wstrzymać do powrotu. Niestety sam będę miał okazję to testować dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: 212.244.251.* 15.09.11, 08:26 No nietrudny był do przewidzenia korek skoro dla całego ruchu Pruszków - Centrum jest jeden pas na wprost :D:D:D Czy aż tak trudno zrobić lewy pas Alej prosto / lewo, prawy pas prosto / prawo, przed samym rondem pozbyć się skręcających w prawo w Łopuszańską, na rondzie pozbyć się skręcających w lewo w Kleszczową, a na wprost cały czas by jechało!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: 195.245.213.* 15.09.11, 08:30 A korek od Pruszkowa jak był tak jest dalej...... Nic się nie poprawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_007 Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 08:33 Tylko idioci dojeżdżają autem z Pruszkowa w godzinach szczytu. Kto nie chce stać w korku wybiera KM/SKM lub WKD i ma problem z głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.09.11, 08:44 tylko idiotów na furę nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: 80.50.231.* 15.09.11, 09:01 > tylko idiotów na furę nie stać Dla niektórych czas jest baaardzo wartościowy. Podział ad hoc: 1. nie mają na auto - jeżdżą pociągiem/autobusem, 2. mają auto i nim jeżdżą, bo ich czas ma niewielką wartość - to Ty?, 3. mają auto - jeżdżą pociągiem/autobusem, bo ich czas jest wartościowy, 4. mają auto i nim jeżdżą, bo mają kierowcę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakapior Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 09:04 To, że ktoś wybiera komunikację miejską nie oznacza, że go nie stać na "furę" łyku. Jeśli mam stać rano w korkach i stresować się, wolę spokojnie usiąść, wyluzować się i poczytać książkę lub poczytać w necie wiadomości. Mieszkam na Bemowie, pracuję w Śródmieściu i jeżdzę ZTM'em co prawda wychodzi mi 10 minut dłużej w każdą stronę ale mam 1,5 h dziennie tylko dla siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 10:07 >prawda wychodzi mi 10 minut dłużej w każdą stronę Od wyjścia z bloku do wejścia do pracy??? chyba o szóstej czy siódmej rano a powrót wieczorem, i też mało możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 10:48 A ja od wyjscia z domu w Pruszkowie do wejscia do Pracy (Warszawa Wola) mam 45 min, a autem jezdze tylko gdy jest to konieczne. Gość portalu: miecio napisał(a): > >prawda wychodzi mi 10 minut dłużej w każdą stronę > > Od wyjścia z bloku do wejścia do pracy??? chyba o szóstej czy siódmej rano a po > wrót wieczorem, i też mało możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakapior Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 16:11 Od wyjścia z bloku do wejścia do pracy. Przystanek mam jakieś 70m od przystanku a autobus jeździ co 5 minut i w zasadzie nie muszę marnować czasu na przystanku. Na całej długości wolskiej od pomnika lotnika jest korek a autobus jedzie buspasem, stąd taka mała różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fastviper ZTM/SKM? Chyba kpisz? IP: *.e-point.pl 15.09.11, 12:29 1. niepunktualne 2. zawsze zapchane, nie wiadomo czy się wsiądzie 3. bardzo drogie Trzeba być frajerem żeby jeździć komunikacją miejską a nie skuterem/motocyklem. Odpowiedz Link Zgłoś
flugzeugwerke Re: ZTM/SKM? Chyba kpisz? 15.09.11, 15:12 Gość portalu: fastviper napisał(a): > 1. niepunktualne > 2. zawsze zapchane, nie wiadomo czy się wsiądzie > 3. bardzo drogie + czasem autobus się w ogóle nie zjawia( cyt.: "Jak nie ma kierowców, to kto ma jechać?"), + brak odpowiedniego połączenia. AB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fastviper Rondo jest ale jeździ się wolniej IP: *.e-point.pl 15.09.11, 08:37 z Alei od Pruszkowa w Łopuszańską na Mokotów został zamknięty, budowany jest nowy. Więc jak ktoś z Pruszkowa/Piastowa/Ursusa jedzie w Łopuszańską to postoi z pół godziny dłużej. Z powrotem prawie na 100% będziemy wracać dziś godzinę dłużej, bo jest ten sam problem - ruch na Bemowo połączy się ze skrętem na Pruszków. A dodatkowo ludzie zamiast jechać to się rozglądają i przez światła przejeżdżają ze 3 auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW A wiadukt na Klasyków w Białołęce ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.11, 09:11 POpaprańcy z ratusza mówili, że do końca października będzie gotowy. Patyrząc na budowę nikt w to nie wierzy. Słup energetyczny im podobno przeszkadza. Śmiać się czy płakać? Może do Obamy trzeba podanie napisać by go przesunęli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.axa.pl 15.09.11, 09:27 W kamasze ludzi z Strabagu!! To się nie nadaje do komentarza. Kogoś po*&^ało!!!!! Na pohybel!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursusiak Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 14:29 A powiedz kolego co Ty wiesz o ludziach ze Strabagu i ich udział w opóźnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eccehomo A w pon i wt plany pokrzyżowała pełnia i wiatr! IP: *.wlodarzewska.pl 15.09.11, 09:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 10:01 jak patrzę na zamieszczoną mapkę to dziwne że korki większe- dwa pasy na wprost, chyba że "eksperci" od galasa coś wydumali ze światłami. może zrobili tzw "bezpieczną" że każdy kierunek ma swój cykl nawet piesi, coś podobnego do skrzyżowania Aleje/Śmigłowca a wtedy korki murowane Korki będą też od strony Zachodniego- jeden pas do lewoskrętu (tak przynajmiej wynika z mapki) a przecież w Łopuszańską skręca dużo tirów. po otworzeniu całości pewnie zda to egzamin ale teraz powinni zrobić dwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 15.09.11, 10:08 Gość portalu: miecio napisał(a): > jak patrzę na zamieszczoną mapkę to dziwne że korki większe Bo mapka nijak ma sie do rzeczywistosci. Pokazuje pas do skretu w prawo z Jerozolimskich w Lopuszanska, a w rzeczywistosci pasa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szej Gratuluję - jechałem 55 minut zamiast 20. IP: 81.15.171.* 15.09.11, 10:02 Dojeżdżam z osiedla Skorosze do biurowca przy Alejach. Korek zaczął się 20 metrów po wyjechaniu z osiedla. Tak źle nie było nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z W-wa Wlochy Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.pl 15.09.11, 10:19 jechalem miedzy 9.00 a 9.30 od strony Kleszczowej prosto na Lopuszanska - dwa razy krocej niz wczoraj, lepiej niz w niedziele rano :) wspolczuje ludziom z kierunku Pruszkowa, ale kierunek z Wloch na Okecie polepszyl sie BARDZO Odpowiedz Link Zgłoś
mag_ Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 10:25 6:45 wyjechałam spod Dragona w Pruszkowie, 7:09 byłam już w korku jeszcze przed Regułami, o 8:50 wyjechałam ze skrzyżowania Jerozolimskie/Łopuszańska. Tak długo to jeszcze nie jechałam..... Odpowiedz Link Zgłoś
general-failure Co za ciamajda to wymyśłił?! 15.09.11, 10:25 przecie to skrzyżowanie dwóch ulic - nie można było zrobić normalnej koniczynki zamiast te kretyńskie rondo i swiatełka?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowy Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 10:47 Rondo ze światłami to z założenia nie najlepsze połączenie.. Szczególnie od momentu, gdy przepisy nie pozwalają z ronda zjechać bez zielonego sygnału. W efekcie - na jednym cyklu świateł, "skręcających" w lewo, przez rondo przejeżdża tylko tyle, ile aut się na nim zmieściło (wjechało) gdy było zielone. Aktualne rondo jest ze 3 razy mniejsze od pseudo-ronda działającego dotychczas - to i jego przepustowość jest odpowiednio mniejsza. Oczywiście - mowa o lewoskręcie, a nie o jeździe "na prost" - tu teoretycznie nie powinno być problemów. Teoretycznie, bo w stolycy niestety zazwyczaj do skrzyżowania dojeżdża się pasem, który posuwa się najszybciej, po czym wykonuje dowolny manewr już na skrzyżowaniu, lub tuż przed nim. Stąd jadący "na wprost" - też w korku stoją :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianin Dzięki Ci HGW i Galasie za korki dzięki .... IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 11:06 fantastycznemu pomysłowi zabraniania zjeżdżania ze skrzyżowania i wstawiania sygnalizatorów za skrzyżowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 11:47 A wiesz czemu?? Bo rondo otworzyli, ale czasu trwania zmiany świateł nie skorygowali ... efekt?? cała okolica stoi! Odpowiedz Link Zgłoś
kami-lla Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 12:04 Dokładnie tak : z Pruszkowa na światłach zdążyło przejechać 4-5 samochodów :O( a z Kleszczowej przejeżdzałay wszystkie i jeszcze światło się nie zmieniało :O( efekt ....korek od samego Pruszkowa i podróż trwająca godzinę dłużej !!!! Mam nadzieję, ze światła zostaną odpowiednio skorygowane ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 11:52 Boże spróbujcie dzis wyjechać z Ursusa i właczyć sie do ruchu w Alejach. Całe osiedla zakorkowane . Jeszcze kilka takich sukcesów i bedzie potrzebny helikopter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fastviper Motocykl/skuter IP: *.e-point.pl 15.09.11, 12:33 A ja dziś jak codzień ominałem cały korek wzdłóż Leroy a później chodnikiem ;) Motocykl ma swoje przewagi... Skuter też wcale nie gorszy i nawet prawa jazdy nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaw Re: Motocykl/skuter IP: 193.0.236.* 15.09.11, 16:25 wlasnie przymierzam sie do zakupu, powiedz mi co ubierac zima kiedy jest trzaskajacy mroz albo jak pada snieg? Jakies lancuchy na kola? Bo puki cieplo chodze pieszo z Pruszkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rower rządzi Rower IP: *.biznes.mm.pl 15.09.11, 14:44 > Boże spróbujcie dzis wyjechać z Ursusa i właczyć sie do ruchu w Alejach. Całe o > siedla zakorkowane . Jeszcze kilka takich sukcesów i bedzie potrzebny helikopte > r Zaraz tam helikopter. Zwykły rower wystarczy. Spróbuj, a się przekonasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
general-failure Re: Rower 15.09.11, 15:26 Brednie, rower to jest fajny jak jedziesz do urzędu i siedzisz sobie na krzesełku albo robisz jako kurier. A jak masz 300 kg sprzętu lub towaru dla klientów to rowerkiem sobie nie pojeździsz. Zbiorkomem też nie. Pozostaje tylko auto i tu jest coraz gorzej. Nie da się pracować w terenie przez te nowe, bzdurne rozwiązania drogowe (Marsa, Łopuszańska, węzeł przy dw. Zachodnim, siekierka/Idzikowskiego itp itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 14:54 Dzisiaj o 13.15 od Popularnej do Kleszczowej autobus 187 jechał tylko 27 minut. Co będzie w szczycie-nie trudno zgadnąć. Ja obstawiam korek od Dw. Zachodniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Tylko moto / skuter IP: 195.42.249.* 15.09.11, 15:25 Pozdrawiam porannych moturzystów z Alej :) dziś dla odmiany Kleszczową jechałem jak w niedzielę :D Odpowiedz Link Zgłoś