Dodaj do ulubionych

Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało

IP: 213.158.223.* 15.09.11, 08:08
Udało się??? Chyba coś Wam się pomieszało... Zobaczcie jakie są tam teraz dopiero korki!!! Wszystko stoi od Pruszkowa do tego skrzyżowania.
Obserwuj wątek
    • Gość: pruszkowiak Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.powen.com.pl 15.09.11, 08:09
      Rondo otworzyli ale korki 6 razy większe!!
      • Gość: mzb Ludzie, przecież to sytuacja tymczasowa IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 15.09.11, 10:18
        Jak otworzą tunel i estakady to znikną korki na wszystkich kierunkach
        • Gość: Monte Re: Ludzie, przecież to sytuacja tymczasowa IP: 80.50.128.* 15.09.11, 12:55

ta tymczasowa sytuacja trwa od ponad roku...
    • Gość: Warszawianin Brawo! HGW, wreszcie coś się udało ... IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 08:10
      udało się zrobić jeszcze większy burdel, brawo! A objazdów jak nie było tak nie ma.
    • Gość: m_xxx Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: 193.36.183.* 15.09.11, 08:12
      Ja osobiście jeszcze nie jechalem ale mam opinie osoby ktora tam jechała 401 i przejechala bez korków tak jakby była sobota/niedziela, jechala około 7.00. Jest super a będzie jeszcze lepiej !!!!
      • Gość: Warszawianin Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 08:15
        A w którą stronę jechała? :)
        • Gość: ellle Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: 62.29.248.* 15.09.11, 08:18
          Kleszczowa/Aleje w stronę centrum - 517 przejechałam bez żadnego korka, dokładnie tak jak w niedzielę rano ;)
          Trasa do pracy Ursus - Praga skróciła mi się o kwadrans. Jeśli tak będzie zawsze, to mnie się to podoba..:)
          • Gość: Pruszkowianin Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.powen.com.pl 15.09.11, 08:21
            Wyjazd o 6:00 z Pruszkowa do Warszawy był dłuższy o 20min a sa to godziny najmniejszych korków. O 8:00 korek sięgał już samego Pruszkowa i jazda w kierunku Warszawy +50min
            • mroczny.tramwajarz Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 12:33
              No chyba w interesie Warszawy leży, żeby lepszy dojazd mieli mieszkańcy Ursusa niż Pruszkowa, zwłaszcza, że ci pierwsi jeżdżą komunikacją miejską (187 i 517 to jednak pod 1000 pasażerów na godzinę będzie).
              • flugzeugwerke Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 15:06
                mroczny.tramwajarz napisał:
                > No chyba w interesie Warszawy leży, żeby lepszy dojazd mieli mieszkańcy Ursusa
                > niż Pruszkowa, zwłaszcza, że ci pierwsi jeżdżą komunikacją miejską (187 i 517 t
                > o jednak pod 1000 pasażerów na godzinę będzie).

Spokojnie, ludzie z Ursusa też używają al. omijając korki na Ryżowej.
                Późno wyjechałem i odcinek Spisaka-Łopuszańska zajął mi od 7:00 do 7:50, było ewidentnie gorzej niż zwykle( tzn niezwykle, czyli na tymczasowym rondzie).
                AB
          • Gość: Warszawianin Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 08:22
            > Kleszczowa/Aleje w stronę centrum - 517 przejechałam bez żadnego korka, dokładn
            > ie tak jak w niedzielę rano ;)

Czyli z Łopuszańskiej w Aleje będzie dalej megakorek :(
            • Gość: Paweł Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.axelspringer.pl 15.09.11, 09:52
              ok 7:05 jechałem 401 z kleszczowej w Łopuszańską i było genialnie! Jak w niedzielę rano!
              • Gość: GreG Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: 178.73.48.* 15.09.11, 10:18
                Taaak ? Ciekawe dlaczego ? Może dlatego,że zamknięta jest Dźwigowa i nie ma normalnego natężenia ruchu ? Ciekawe jaki będzie Twój entuzjazm przy powrocie tą samą trasą. Stawiam że korek zacznie się zaraz za wiaduktem nad Żwirkami. Koniecznie opisz swoje wrażenia.
                • Gość: Paweł Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.axelspringer.pl 15.09.11, 11:41
                  Bardzo ciekawe, bo jeszcze wczoraj stałem tam w korku. Dźwigowa zamknięta jest od dziś? ;-)
                  • Gość: GreG Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: 178.73.48.* 15.09.11, 14:06
                    Nie,Kolego. Nie od dziś. I nie od dziś ruch odbywający się Kleszczową jest mniejszy. O ile to rondo ułatwia wyjazd z niej(z tym nikt tu nie dyskutuje) , to pozostałe kierunki są zatkane jeszcze bardziej. Tak że z peanami na jego cześć radzę się wstrzymać do powrotu. Niestety sam będę miał okazję to testować dziś.
    • Gość: miejscowy Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: 212.244.251.* 15.09.11, 08:26
      No nietrudny był do przewidzenia korek skoro dla całego ruchu Pruszków - Centrum jest jeden pas na wprost :D:D:D

Czy aż tak trudno zrobić lewy pas Alej prosto / lewo, prawy pas prosto / prawo, przed samym rondem pozbyć się skręcających w prawo w Łopuszańską, na rondzie pozbyć się skręcających w lewo w Kleszczową, a na wprost cały czas by jechało!!!???
    • Gość: ola Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: 195.245.213.* 15.09.11, 08:30
      A korek od Pruszkowa jak był tak jest dalej...... Nic się nie poprawiło.
      • mike_007 Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 08:33
        Tylko idioci dojeżdżają autem z Pruszkowa w godzinach szczytu. Kto nie chce stać w korku wybiera KM/SKM lub WKD i ma problem z głowy :)
        • Gość: idiota Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.09.11, 08:44
          tylko idiotów na furę nie stać
          • Gość: Radek Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: 80.50.231.* 15.09.11, 09:01
            > tylko idiotów na furę nie stać
            Dla niektórych czas jest baaardzo wartościowy.
            Podział ad hoc:
            1. nie mają na auto - jeżdżą pociągiem/autobusem,
            2. mają auto i nim jeżdżą, bo ich czas ma niewielką wartość - to Ty?,
            3. mają auto - jeżdżą pociągiem/autobusem, bo ich czas jest wartościowy,
            4. mają auto i nim jeżdżą, bo mają kierowcę...
          • Gość: zakapior Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 09:04
            To, że ktoś wybiera komunikację miejską nie oznacza, że go nie stać na "furę" łyku. Jeśli mam stać rano w korkach i stresować się, wolę spokojnie usiąść, wyluzować się i poczytać książkę lub poczytać w necie wiadomości. Mieszkam na Bemowie, pracuję w Śródmieściu i jeżdzę ZTM'em co prawda wychodzi mi 10 minut dłużej w każdą stronę ale mam 1,5 h dziennie tylko dla siebie:)
            • Gość: miecio Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 10:07
              >prawda wychodzi mi 10 minut dłużej w każdą stronę

Od wyjścia z bloku do wejścia do pracy??? chyba o szóstej czy siódmej rano a powrót wieczorem, i też mało możliwe
              • jszafranski Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 10:48
                A ja od wyjscia z domu w Pruszkowie do wejscia do Pracy (Warszawa Wola) mam 45 min, a autem jezdze tylko gdy jest to konieczne.

Gość portalu: miecio napisał(a):

> >prawda wychodzi mi 10 minut dłużej w każdą stronę
                >
                > Od wyjścia z bloku do wejścia do pracy??? chyba o szóstej czy siódmej rano a po
                > wrót wieczorem, i też mało możliwe
              • Gość: zakapior Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 16:11
                Od wyjścia z bloku do wejścia do pracy. Przystanek mam jakieś 70m od przystanku a autobus jeździ co 5 minut i w zasadzie nie muszę marnować czasu na przystanku. Na całej długości wolskiej od pomnika lotnika jest korek a autobus jedzie buspasem, stąd taka mała różnica.
        • Gość: fastviper ZTM/SKM? Chyba kpisz? IP: *.e-point.pl 15.09.11, 12:29
          1. niepunktualne
          2. zawsze zapchane, nie wiadomo czy się wsiądzie
          3. bardzo drogie

Trzeba być frajerem żeby jeździć komunikacją miejską a nie skuterem/motocyklem.
          • flugzeugwerke Re: ZTM/SKM? Chyba kpisz? 15.09.11, 15:12
            Gość portalu: fastviper napisał(a):
            > 1. niepunktualne
            > 2. zawsze zapchane, nie wiadomo czy się wsiądzie
            > 3. bardzo drogie

+ czasem autobus się w ogóle nie zjawia( cyt.: "Jak nie ma kierowców, to kto ma jechać?"),
            + brak odpowiedniego połączenia.
            AB
    • Gość: fastviper Rondo jest ale jeździ się wolniej IP: *.e-point.pl 15.09.11, 08:37
      z Alei od Pruszkowa w Łopuszańską na Mokotów został zamknięty, budowany jest nowy.
      Więc jak ktoś z Pruszkowa/Piastowa/Ursusa jedzie w Łopuszańską to postoi z pół godziny dłużej.

Z powrotem prawie na 100% będziemy wracać dziś godzinę dłużej, bo jest ten sam problem - ruch na Bemowo połączy się ze skrętem na Pruszków.

A dodatkowo ludzie zamiast jechać to się rozglądają i przez światła przejeżdżają ze 3 auta.
    • Gość: PW A wiadukt na Klasyków w Białołęce ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.11, 09:11
      POpaprańcy z ratusza mówili, że do końca października będzie gotowy. Patyrząc na budowę nikt w to nie wierzy. Słup energetyczny im podobno przeszkadza. Śmiać się czy płakać? Może do Obamy trzeba podanie napisać by go przesunęli?
    • Gość: ursus Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.axa.pl 15.09.11, 09:27
      W kamasze ludzi z Strabagu!! To się nie nadaje do komentarza. Kogoś po*&^ało!!!!! Na pohybel!!
      • Gość: ursusiak Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 14:29
        A powiedz kolego co Ty wiesz o ludziach ze Strabagu i ich udział w opóźnieniu?
    • Gość: eccehomo A w pon i wt plany pokrzyżowała pełnia i wiatr! IP: *.wlodarzewska.pl 15.09.11, 09:46
    • Gość: miecio Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 10:01
      jak patrzę na zamieszczoną mapkę to dziwne że korki większe- dwa pasy na wprost, chyba że "eksperci" od galasa coś wydumali ze światłami. może zrobili tzw "bezpieczną" że każdy kierunek ma swój cykl nawet piesi, coś podobnego do skrzyżowania Aleje/Śmigłowca a wtedy korki murowane
      Korki będą też od strony Zachodniego- jeden pas do lewoskrętu (tak przynajmiej wynika z mapki) a przecież w Łopuszańską skręca dużo tirów. po otworzeniu całości pewnie zda to egzamin ale teraz powinni zrobić dwa
      • Gość: zz Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 15.09.11, 10:08
        Gość portalu: miecio napisał(a):
        > jak patrzę na zamieszczoną mapkę to dziwne że korki większe
        Bo mapka nijak ma sie do rzeczywistosci. Pokazuje pas do skretu w prawo z Jerozolimskich w Lopuszanska, a w rzeczywistosci pasa nie ma.
    • Gość: szej Gratuluję - jechałem 55 minut zamiast 20. IP: 81.15.171.* 15.09.11, 10:02
      Dojeżdżam z osiedla Skorosze do biurowca przy Alejach. Korek zaczął się 20 metrów po wyjechaniu z osiedla. Tak źle nie było nigdy.
    • Gość: gosc z W-wa Wlochy Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.pl 15.09.11, 10:19
      jechalem miedzy 9.00 a 9.30 od strony Kleszczowej prosto na Lopuszanska - dwa razy krocej niz wczoraj, lepiej niz w niedziele rano :)
      wspolczuje ludziom z kierunku Pruszkowa, ale kierunek z Wloch na Okecie polepszyl sie BARDZO
      • mag_ Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 10:25
        6:45 wyjechałam spod Dragona w Pruszkowie, 7:09 byłam już w korku jeszcze przed Regułami, o 8:50 wyjechałam ze skrzyżowania Jerozolimskie/Łopuszańska. Tak długo to jeszcze nie jechałam.....
    • general-failure Co za ciamajda to wymyśłił?! 15.09.11, 10:25
      przecie to skrzyżowanie dwóch ulic - nie można było zrobić normalnej koniczynki zamiast te kretyńskie rondo i swiatełka?!?
    • Gość: parkingowy Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 10:47
      Rondo ze światłami to z założenia nie najlepsze połączenie.. Szczególnie od momentu, gdy przepisy nie pozwalają z ronda zjechać bez zielonego sygnału. W efekcie - na jednym cyklu świateł, "skręcających" w lewo, przez rondo przejeżdża tylko tyle, ile aut się na nim zmieściło (wjechało) gdy było zielone. Aktualne rondo jest ze 3 razy mniejsze od pseudo-ronda działającego dotychczas - to i jego przepustowość jest odpowiednio mniejsza. Oczywiście - mowa o lewoskręcie, a nie o jeździe "na prost" - tu teoretycznie nie powinno być problemów. Teoretycznie, bo w stolycy niestety zazwyczaj do skrzyżowania dojeżdża się pasem, który posuwa się najszybciej, po czym wykonuje dowolny manewr już na skrzyżowaniu, lub tuż przed nim. Stąd jadący "na wprost" - też w korku stoją :(
      • Gość: Warszawianin Dzięki Ci HGW i Galasie za korki dzięki .... IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 11:06
        fantastycznemu pomysłowi zabraniania zjeżdżania ze skrzyżowania i wstawiania sygnalizatorów za skrzyżowaniem.

• Gość: Kasia Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 11:47
      A wiesz czemu?? Bo rondo otworzyli, ale czasu trwania zmiany świateł nie skorygowali ... efekt?? cała okolica stoi!
      • kami-lla Re: Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się 15.09.11, 12:04
        Dokładnie tak : z Pruszkowa na światłach zdążyło przejechać 4-5 samochodów :O( a z Kleszczowej przejeżdzałay wszystkie i jeszcze światło się nie zmieniało :O(

efekt ....korek od samego Pruszkowa i podróż trwająca godzinę dłużej !!!!

Mam nadzieję, ze światła zostaną odpowiednio skorygowane !
    • Gość: paweł Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 11:52
      Boże spróbujcie dzis wyjechać z Ursusa i właczyć sie do ruchu w Alejach. Całe osiedla zakorkowane . Jeszcze kilka takich sukcesów i bedzie potrzebny helikopter
      • Gość: fastviper Motocykl/skuter IP: *.e-point.pl 15.09.11, 12:33
        A ja dziś jak codzień ominałem cały korek wzdłóż Leroy a później chodnikiem ;)
        Motocykl ma swoje przewagi... Skuter też wcale nie gorszy i nawet prawa jazdy nie trzeba.
        • Gość: ciekaw Re: Motocykl/skuter IP: 193.0.236.* 15.09.11, 16:25
          wlasnie przymierzam sie do zakupu, powiedz mi co ubierac zima kiedy jest trzaskajacy mroz albo jak pada snieg? Jakies lancuchy na kola? Bo puki cieplo chodze pieszo z Pruszkowa.
      • Gość: Rower rządzi Rower IP: *.biznes.mm.pl 15.09.11, 14:44
        > Boże spróbujcie dzis wyjechać z Ursusa i właczyć sie do ruchu w Alejach. Całe o
        > siedla zakorkowane . Jeszcze kilka takich sukcesów i bedzie potrzebny helikopte
        > r

Zaraz tam helikopter. Zwykły rower wystarczy. Spróbuj, a się przekonasz :)

• general-failure Re: Rower 15.09.11, 15:26
          Brednie, rower to jest fajny jak jedziesz do urzędu i siedzisz sobie na krzesełku albo robisz jako kurier. A jak masz 300 kg sprzętu lub towaru dla klientów to rowerkiem sobie nie pojeździsz. Zbiorkomem też nie. Pozostaje tylko auto i tu jest coraz gorzej. Nie da się pracować w terenie przez te nowe, bzdurne rozwiązania drogowe (Marsa, Łopuszańska, węzeł przy dw. Zachodnim, siekierka/Idzikowskiego itp itp)
    • Gość: tomek Rondo na Łopuszańskiej otwarte! Wreszcie się udało IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 14:54
      Dzisiaj o 13.15 od Popularnej do Kleszczowej autobus 187 jechał tylko 27 minut. Co będzie w szczycie-nie trudno zgadnąć. Ja obstawiam korek od Dw. Zachodniego.
    • Gość: jack Tylko moto / skuter IP: 195.42.249.* 15.09.11, 15:25
      Pozdrawiam porannych moturzystów z Alej :)

dziś dla odmiany Kleszczową jechałem jak w niedzielę :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka