Gość: viator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 09:27 jednorazowa akcja na pewno nie zachęci mnie do przesiadki. potrzebne jest coś na stałe np. KAŻDY czwartek tygodnia za darmo; jakaś zniżka na bilet po okazaniu dow. rejestracyjnego itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Auto Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 09:27 Co z pasażerami samochodu którzy podróżowaliby z kierowcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp to nieprzemyślana, jednorazowa akcja. IP: *.aster.pl 20.09.11, 11:43 To wyłącznie działanie pod publiczkę, nie będzie miało żadnego wymiernego efektu ani nie da korzyści. Moja propozycja: ogłosić, że bilety miesięczne kupione i aktywowane w dniu bez samochodu (22/09), mogą być nabyte ze zniżką 50% nawet przez osoby które normalnie nie mają do tego uprawnień. Proste, średniofalowe działanie, mające konkretny efekt - osoby które się na to zdecydują, przez miesiąc będą zmotywowane do testowania komunikacji miejskiej. Dodatkowy plus to możliwość dość dokładnego oszacowania liczby osób, które z tego skorzystały. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic A matka? 20.09.11, 09:30 A matka siedzi z tyłu... Dziecko w sumie też, ale oni dzięki wyobraźni Pani Gronkiewicz i jej ekipy nie pojadą bezpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer z biletem Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem IP: *.centertel.pl 20.09.11, 09:35 o rety to jestem jeden dzień w plecy bo tuż przed podwyżką naładowałem bilet na pół roku!!! kto mi odda za stracony dzień? czy automatycznie data ważności biletu półrocznego skoczy 1 dzień do przodu???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 w tej promocji jest haczyk 20.09.11, 09:38 żeby poźniej nie było płaczu, że nikt nie poinformował. Spodziewajcuie sie mandatów za jazde na gape posiadacze a nie właściciele samochodó. Samochod jest na żonę... jeżdzisz służbowym - normalnie kasujesz bilet. Żeby promocja zadziałała - w dowodzie rejestracyjnym musisz być ty z imienia i nazwiska. Wtreści artykułu jasno wisi _WŁAŚCICIEL_ pojazdu. Szwagier który pożyczy autko jest już tylko posiadaczem i na podstawie tego dow.rej. może sobie wytrzeć.... poliki z łez w kolejce by kolegium zapłacic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruk Re: w tej promocji jest haczyk IP: *.cst.tpsa.pl 20.09.11, 09:52 Trzeba było doczytać artykuł do drugiego zdania: "wystarczy mieć przy sobie ważny dowód rejestracyjny samochodu osobowego." Nie jest napisane, że trzeba mieć dokument stwierdzający tożsamość ani tym bardziej okazywać go razem z dowodem rejestracyjnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Trzeba przeczytać oba zdania IP: 91.198.145.* 20.09.11, 09:57 a nie wyrywać z kontekstu. ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=540&c=100&l=1 Trzeba być współwłaścicielem lub właścicielem. Po spełnieniu tego warunku, wystarczy okazać dowód rejestracyjny. Na szczęście barany się strzyże, a nie głaszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon czyli "służbowiaki" muszą zapylać autkami IP: 157.166.216.* 20.09.11, 14:47 bo ich ta PrOmocja nie obowiązuje, Brawo Ruta! Odpowiedz Link Zgłoś
tory_na_tiry Re: czyli "służbowiaki" muszą zapylać autkami 20.09.11, 22:05 > czyli "służbowiaki" muszą zapylać autkami musimy to kiedyś umrzeć, cała reszta jest kwestią wyboru. Jeśli ktoś na co dzień dojeżdża samochodem iten jeden symboliczny raz zrezygnuje z niego na rzecz zasyfionego zbiorkomu, to szacunek dla jego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 zrównoważony 20.09.11, 09:45 Lewacka nowomowa. "Zrównoważony rozwój" = zero rozwoju. "Zrównoważony transport" = zero samochodów. W związku z tym mam pomysł. Pomysł nazywa się "zrównoważona lewica". Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Re: zrównoważony 21.09.11, 21:10 Tez to zauwazylem. Podobnie jak "uspokajanie ruchu" czyli zabranie pasa ruchu na drodze dwupasmowej, postawienie 5 sygnalizacji co 200 metrow czy tez wprowadzenie zakazu wjazdu albo " sprawiedliwosc spoleczna" czyli zlodziejstwo, kombinatorstwo i brak sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pi_rez Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem 20.09.11, 09:46 A MOTOCYKLIŚCI ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tor a motocykle na tory! IP: *.acn.waw.pl 20.09.11, 10:10 proponuje zeby lot wprowadzil tez pdobna promocje, potem pkp i promy do szwecji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lanou Re: Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metre 20.09.11, 10:15 A ciekawe jak to jest w moim przypadku... Samochód kupiłem, zarejestrowałem na mamę, żeby było tańsze ubezpieczenie. Mogę pojechać za darmo, chociaż na dowodzie rejestracyjnym widnieje cudze imię i nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metre IP: *.gsk.com 20.09.11, 10:28 To jest problem z akcajami organizowanymi przez ZTM , informacja nie jest jasna a potem moga wyniknac problemy ( jesli sie okaze ze jedna musze byc wlascicielem).To zamiast zachecac ludzi powoduje cos odmienengo a mianowicie brak zainteresowania przyszlymi akcajmi. Czy nie mozna prosciej ,informacja jesli posiadasz jakikolwiek wazny dowod rejestracyjny moze podrozowac bez biletu. Informacja czysta i przejzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Co tu niejasnego? IP: 91.198.145.* 20.09.11, 10:37 Co jest niezrozumiałego w tych dwóch zdaniach: 22 września wszyscy właściciele lub współwłaściciele samochodów osobowych będą mogli komunikacją miejską w Warszawie podróżować bezpłatnie. Wystarczy mieć przy sobie ważny dowód rejestracyjny samochodu osobowego. Jest to cytat ze strony ztm. Nie jestem wielkim fanem tej instytucji i ogólnie rzecz biorąc sram na ich usługi, ale akurat informacja jest jasna i przejrzysta. Jak powinna być sformułowana, żebyś nie miał wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahhna Re: Co tu niejasnego? IP: 212.160.99.* 20.09.11, 10:59 Aby nie było żadnych wątpliwości, drugie zdanie powinno brzmieć (o ile dobrze to rozumiem): "Wystarczy mieć przy sobie ważny dowód rejestracyjny samochodu osobowego oraz aktualny dowód osobisty w celu potwierdzenia własności lub współwłasności samochodu". Tylko kilka słów więcej, a o ile prostsze życie. Bo tak to nie wiadomo: jeśli nie będę miała przy sobie dowodu, a będę miała ważny dowód rejestracyjny, to teoretycznie postępuję zgodnie z wytycznymi w tym zdaniu, ale kontroler może mieć prawo wlepić mi mandat, bo nie będzie mógł zweryfikować tej własności. Ja do firmy męża jeżdżę samochodem służbowym zarejestrowanym na firmę męża. I co, mogę z tego skorzystać czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Co tu niejasnego? IP: 91.198.145.* 20.09.11, 11:04 Myślę, że szukasz przysłowiowej dziury w całym, ale oczywiście twoje zdanie jest bardziej precyzyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahhna Re: Co tu niejasnego? IP: 212.160.99.* 20.09.11, 15:12 > Myślę, że szukasz przysłowiowej dziury w całym, ale oczywiście twoje zdanie jes > t bardziej precyzyjne. Ale jak szukam? Jakby było to zdanie zaproponowane przeze mnie, to wiedziałabym, że ja akurat nie mogę jechac metrem za darmo. A tak dalej nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek Właściciel pojazdu z cudzym dow. rej. IP: *.181.26.128.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 11:25 Co regulamin mówi o takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nea Re: Co tu niejasnego? IP: *.acn.waw.pl 20.09.11, 11:34 Pomysł fajny ale.....mój czas dojazdu do przedszkola z dzieckiem + mój do pracy samochodem to 40 min. komunikacja miejską z przesiadką (nie mam luksusu dojazdu jednym środkiem transportu) zajmuje mi ponad 1,5h więc dziękuję, nie skorzystam z akcji, jak pewnie większość osób posiadających samochody niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Dlaczego akurat sam. osobowego? IP: *.jmdi.pl 20.09.11, 14:46 A jeśli mam ciężarowy? Nie musi to być od razu "tir" ani "star", wystarczy kombi "z kratką", formalnie zarejestrowane jako ciężarówka. A motocykl? Powinno być raczej "pojazdu silnikowego", chociaż wtedy pokrzywdzeni będą motorowerzyści, bo to nie jest pojazd silnikowy, choć silnik ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KlaudiaD Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 10:56 a akurat mój dowód rejestracyjny jest w warsztacie razem z samochodem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metre IP: *.ip.netia.com.pl 20.09.11, 11:04 tak , takei akcje powinny byc np nie wiem 1-go czy 15-go akzdego miesiaca, ludzie by sie przyzwyczaili i czesc osob faktycznie moglaby dojsc do wniosku ze z domu do pracy jednak ejst jakis autobus czy tramwaj, i da sie jezdzic komunikacja. raz w roku to za malo by o tym w ogole pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubikon Lipa IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 20.09.11, 11:30 tym wspaniałym sposobem, w porównaniu z jazdą samochodem, mogę stracić dodatkowe 30minut na podróż do pracy (czyli w sumie, w obie strony, 1h więcej) ... dziękuję wolę ten czas spędzić z synkiem, a kolejnych 20-30 minut zyskać jadąc skuterem. Pozdrawiam Sardynki PS. Samochodem jadę 40-45 minut. Autobusem/Tramwajem 70-80 minut. Skuterem 25-30 minut Rowerem 70 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem IP: 94.42.88.* 20.09.11, 11:56 nawet chetnie bym skorzystal, gdyby nie fakt, ze samochod, ktorym jezdze jest sluzbowy. a posiadaczem jestem motocykla, wiec sie nie kwalifikuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acx a co z parkowaniem IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 12:07 parkingi P+R też tego dnia za darmo? Nie? To dziękuję, pojadę samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek Mogę pojechać metrem - ale po co? IP: *.181.26.128.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 12:25 Czyżbym przegapił otwarcie linii metra Gocław - Ursus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezłośliwy;) Re: Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metre IP: *.ip.netia.com.pl 20.09.11, 13:15 "Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem" Jak się zmieścisz do składu oczywiście, co wcale nie musi być łatwe w godzinach szczytu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Masz metro? Możesz pojechać za darmo samochodem. 20.09.11, 13:44 Przykładem jest Hanna Gronkiewicz-Waltz. Dysponuje metrem więc jeździ za darmo służbowym samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezłośliwy;) Re: Masz metro? Możesz pojechać za darmo samochod IP: *.ip.netia.com.pl 20.09.11, 13:51 wlodzimierz.ilicz napisał: > Przykładem jest Hanna Gronkiewicz-Waltz. > Dysponuje metrem więc jeździ za darmo służbowym samochodem. Ale miejsca na jezdni dużo nie zajmuje, bo tam gdzie buspasy są to Pani Hania jedzie buspasem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem IP: *.dsl.telepac.pt 20.09.11, 14:18 Na kazdy samochod zarejestrowany w Warszawie lub sasiednich gminach powinien byc automatycznie wystawiany przez ZTM roczny bilet na okaziciela, aby zachecic posiadaczy samochodow i ich rodziny do korzystania z transportu publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max A będzie więcej wagonów metra z tej okazji? 20.09.11, 14:44 Czy może nastąpi w nich cudowe zagięcie czasoprzestrzeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon kolejna psudo akcja ZTM pod publiczkę IP: 157.166.216.* 20.09.11, 14:51 kto się na to nabierze frajerzy chyba tylko? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metre IP: 217.33.154.* 20.09.11, 15:03 > potrzebne jest coś na stałe np. KAŻDY czwartek tygodnia za darmo Buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem IP: *.itsa.net.pl 20.09.11, 16:15 autor tekstu to idiota. kontrolerzy skontrolowali 500 osob jadących z dowodem rejestracyjnym, więc w warszawie było ok. 500 samochodów mniej...ręce opadają. przecież kontrolerzy nie sprawdzają codziennie wszystkich osób korzystających z komunikacji miejskiej. osób bez samochodu było raczej 500*(jakiś estymator prawdopodobieństwa kontroli) Odpowiedz Link Zgłoś
aerobat Nie po to mam samochód, by tłoczyć się z ludem 20.09.11, 17:04 Jak lubicie tłok, kibuce i zapachy spod pachy jewreje, to won do ziemi palestyńskiej. ...no tak, czosnek i cebula tak same z siebie śmierdzą, że komunikacja publiczna wam nie staszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo dobry żart z tą komunikacją ... IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 19:02 Zamiast jechać 25 minut samochodem mam jechać autobusem + tramwajem + pieszo okolo 60 minut dla czyjejś radochy ??? Pocałujcie mnie ... jak już zrobicie komunikację miejską w tym mieście to może sprawdzę jak działa a na razie to jest żart a nie komunikacją !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ops Za darmo? IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 19:48 Rozumiem, że pan maszynista i obsługa metra nie wezmą za ten dzień wynagrodzenia a elektrownia wynagrodzenia za prąd zuzyty przez metro? Nie ma czegoś takiego jak DARMOWY przejazd! Tu sponsoruje go ZTM, czyli faktycznie miasto i ci którzy płaca za swoje bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Re: Za darmo? 21.09.11, 21:05 Bardziej sponsoruja ta akcje nie tyle ci, co kupuja bilety,lecz ci,ktorzy wogole z komunikacji nie korzystaja. Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem 21.09.11, 13:53 I znów żeby skorzystać z bezpłatnego przejazdu komunikacją zbiorową trzeba wpierw kupić samochód. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Masz samochód? Możesz pojechać za darmo metrem 21.09.11, 21:07 Nikt normalny nie przesiadzie sie z samochodu na autobus czy tramwaj, chyba, ze spelnionych zostanie kilka warunkow: 1) czas dojazdu bedzie podobny 2) nie bedzie mial przesiadek 3) nie bedzie tloku w autobusie czy tramwaju gorzej niz w pociagach w Indiach. Cala ta kompania to przejadanie pieniedzy podatnikow. Nie dosc, ze doplaca sie do komunikacji 70 % to te pieniadze wydaje sie na tak zbedne idiotyzmy. W calej tej akcji i tym calym dniu bez samochodu chodzi tylko o to, zeby jacys kreatywni pracownicy dzialu promocji ZTM czy Ratusza dostali premie za "genialne pomysly " oraz po to,zeby ich ziomki z roznorakich agencji marketingowo-reklamowych mogly zarobic na przygotowaniu kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś