Gość: adam IP: *.aster.pl 20.09.11, 15:04 ELE TAXI i ich oszusci kierowcy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sikor Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: 80.72.34.* 20.09.11, 15:15 Dziwny ten rachunek nba zdjęciu: nie ma pieczątki z numerem, data z 2009 roku... Ściema jakaś. poza tym - Pani powinna poprosić o kwit z kasy fiskalnej - i wtedy reklamacja, wszystkie dane potrzebne są na nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Paragony fiskalne IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 00:29 no właśnie nie do końca. dostałem z ELE paragon fiskalny i ku mojemu zdziwieniu gdy go później oglądałem nie było na nim żadnych danych pozwalających namierzyć prowadzącego taksówkę lub korporację. Podejrzewam, że kasa fiskalna była zmanipulowana, gdyż te dane powinny się tam znaleźć. A gość zawyżył mi liczbę km z lotniska do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bek Bayer Taxi to wieśniaki, zadzwońcie na infolinię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 02:43 Ku.r.e.wki tam pracują i śmierdzi im z ust pracowitych, łykają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Zachowanie na jezdni: IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.11, 15:12 Raz widząc jak jeden z taksówkarzy tej korporacji, ostrzyżony na zapałkę, z niecierpliwości wysiadł i zaczął machać pięścią i trzaskać drzwiami innego samochodu, który na chwilę zjechał na pobocze i wstrzymał ruch na dosłownie pięć sekund, przerażenie ogarnia jak czasem zachowują się polscy kierowcy, a chyba zwłaszcza wWarszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ice_mc Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... 20.09.11, 16:06 z komórki to chyba 112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.11, 16:12 Mylisz się. 112 to numer ALARMOWY i łączy cię z pierwszą wolną linią policji, straży pożarnej lub pogotowia. A na 997 z komórki zawsze się dodzwonisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.aster.pl 21.09.11, 07:49 Nie, z komórki można dzwonić do wszystkich służb na numery 9.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWZET Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.182.28.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 16:24 ja za trasę Bielany-Okęcie-Bielany zapłaciłam 200 zł. Również ELE TAXI. Sprawa w toku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.aster.pl 20.09.11, 19:32 Trzeba było nie płacić, jak i tak mała być sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 00:32 Pochwalam. Ja zapłaciłem ok. 25 złotych więcej niż normalnie. Też z Ele i też z lotniska. Było to jakiś czas temu i jedyne co pamiętam to że był to Mercedes prowadzony przez łysego taksówkarza koło 40tki. Paragon fiskalny nie zawierał żadnych danych teleadresowych - ot niczym nie przydatny świstek papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kub Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.tvn.pl 20.09.11, 16:45 Pod PKP Powiślę stoją sobie taryfiarze, którzy liczą sobie 20 pln za przejazd na Agrykolę. Nie ma szans na kurs z taksometrem. Wszyscy rzucają tą samą cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: *.home.aster.pl 20.09.11, 16:53 Taksówki - znany problem. Ale historia z Panią naciągana... "997 na wyświetlaczu" - śmiechu warte - każdy kto choć raz był na Okęciu wie, że na stałe przed "odlotami" stoi radiowóz... Na prawdę "wierszówki" powodują spadek jakości tekstów na niespotkaną skalę... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max GW nawet fabrykować artykułów nie potrafi 20.09.11, 17:17 Spójrzcie na datę na rachunku. Odpowiedz Link Zgłoś
dry242 Re: GW nawet fabrykować artykułów nie potrafi 21.09.11, 01:42 To chyba dobrze,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hildebrant A może złotówa wpisał niewłaściwą datę, celowo? IP: 208.51.23.* 21.09.11, 09:12 By utrudnić oszukanej dochodzenia swoich racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: GW nawet fabrykować artykułów nie potrafi IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 09:28 często czytając ich artykuły wydają mi się one bajeczką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakubek Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 17:38 1. Cena kursu z Centralnego na Okęcie nawet przy korkach rzadko kiedy dochodzi do 30 złotych w pierwszej taryfie. 2. Data na rachunku jest jakaś "naciągana", tak samo jak skreślona kwota i kwota słownie opierawająca na wyższą kwotę, o braku pieczątki nie wspomnę. 3.Kurs z Bielan na Okęcie i z powrotem to w pierszej taryfie ok. 120-150 zł w zależności z którego miejsca na Bielanach. Może być więcej, zależy od korków. 4. Po kolejne nikt w artykule nie napisał, że to akurat Ele Taxi. Równie dobrze mogła by to być Sawa która ma postój od strony ZT, jak i dowolny taksówkarz stojący od Emilii Plater. 5. Ciekawe, że Pani z Łodzi znalazła czas na napisanie do Gazety Wyborczej, a nie znalazła czasu na napisanie do korporacji, o ile to była taksówka korporacyjna. 6. Ciekawe, czemu taki artykuł pojawia się w momencie złożenia przez taksówkarzy wniosków o podniesienie opłaty początkowej i czasówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esteta Widać, że jesteś taksiarz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 19:31 Swój broni swego. A ludzie są oszukiwani pod szyldem korporacyjnej taksówki. Opłaty początkowe i czasówki podnosić???? Człowieku, ludzie nie mają w pracy podwyżki od 5 lat, a ty chcesz podwyżek? To sobie samochód na gaz przerób, jak paliwo za drogie. Innych powodów, oprócz chciwości taksiarzy, nie widzę do podwyżek. A kiedy doczekamy się większego komfortu jazdy w taksówce? Wystarczy, że będzie klimatyzacja, a nie uchylone szyby ze świszczącym wiatrem. Wystarczy, że domorośli filozofowie-znawcy ekonomii-polityki-i-bóg-wie-czego-oraz-opowiadacze-jaka-to-ciężka-praca-taksówkarza-i-jakie-to-mam-obrotne-i-mądre-dzieci zamkną się i będą wozić pasażerów z punktu A do punktu B. Wystarczy, że nie będzie śmierdzieć papierosami, a taksówkarz będzie znam chociaż trochę miasto. Tak niewiele potrzeba, ale nie... Taksówkarzowi zawsze źle. I jeszcze ci pasażerowie, którzy nie chcą wydawać ponad 100 zł za krótką przejażdżkę po mieście. Co za trudne czasy dla nierobów w samochodach z napisem TAXI nastały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakubek Re: Widać, że jesteś taksiarz... IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 20:09 Po pierwsze: tak, jestem, ale wskaż mi miejsce gdzie kogoś bronię?? Wskazałem koszty kursu na podanych w artykule i w wątku trasach. Jakbyś nie zauważył, są mocno inne od podanych w artykule. gdzie tu widzisz obronę???? Jeśli nie, to poproszę o przeprosiny za obrażenie mojej osoby. Sam nie trawię jak rozmawiam z klientami i słyszę, jakie kwoty im powyskakiwały u "kolegów". Po drugie, ludzie nie mają podwyżek od pięciu lat, to niech o nie wystąpią, ktoś im broni?? Ceny taksówek nie zmieniły się w Warszawie od prawie 10 lat. W ciągu tego czasu, zdrożało paliwo, ZUS, podatki, autobusy dwukrotnie, koszty utrzymania samochodów. Możemy jeżdzić za grosze, ale nie zdziw się jak potem będziesz jeździł złomem jak w Atu, czy innym Eko w rozklekotanych Uno, Pandach, czy Punto. Po trzecie, w Warszawie licencjonowanych taksówek jest ok 9,5 tys. Za jednym zamachem obrażasz sporą grupę ludzi. Jeśli naprawdę nie wiesz jakie są warunki pracy i zarobków, to proszę, ale nie wypowiadaj się. Jeśli chcesz poznać jak to jest, to z chęcią na priwie pokażę Ci ile się jeździ i ile zarabia. Odpowiem Ci tak, też słyszałem te bajeczki o tym, jacy to taksiarze są bogaci i jakie to mają pałace. >Taksówkarzowi zawsze źle. I jeszcze ci pasażerowie, którzy nie chcą wydawać ponad 100 zł >za krótką przejażdżkę po mieście. Co za trudne czasy dla nierobów w samochodach z >napisem TAXI nastały... Za ten akapit poproszę przeprosiny. Nie dałem Ci powodów, abyś mnie obrażał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Widać, że jesteś taksiarz... IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 20:54 > Po drugie, ludzie nie mają podwyżek od pięciu lat, to niech o nie wystąpią, kto > ś im broni?? Ceny taksówek nie zmieniły się w Warszawie od prawie 10 lat. Nikt nie broni taksówkarzom podwyższać cen. Mogą nawet jeździć za 100PLN/km - z mojego punktu widzenia może być. Ale NIE KŁAM! To, że ceny taksówek w Wawie nie zmieniły się od 10 lat to totalna bzdura. W 2005 roku MPT jeździło za 2PLN, teraz 2.40? Tak samo 5 lat temu ceny zaczynały się od 1.20PLN, teraz poniżej 1.60 nie jeździ nikt. To są zmiany o ponad 1/3 więc nie gadaj głupot, że ceny nie rosły. Ceny rosły i to szybciej niż inflacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakubek Re: Widać, że jesteś taksiarz... IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 21:55 Nie zarzucaj mi kłamstwa, bo nie wiesz o czym mówisz, Ty mówisz o stawce za kilometr, która w tej chwili maksymalnie wynosi trzy złote i ją stosują tylko i wyłącznie pojedyncze sztuki niezrzeszone. Tej kwoty taksówkarze nie chcą podnosić jakbyś nie zauważył. A jeśli mi nie wierzysz, to proszę bardzo, Uchwała Rady Miasta zmieniająca uchwałę w sprawie ustalenia urzędowych cen za przejazdy taksówkami osobowymi (Uchwała nr XXXVI/478/2001 Rady m. st. Warszawy) jest z 25.06.2001. Taksówkarze chcą podnieść cenę tak zwanego "trzaśnięcia drzwiami" i czasówki. Więc ponawiam, żądanie przeprosin. Bo nie znasz tematu, a bawisz się w bicie piany, po raz kolejny mnie obrażając nie mając żadnych merytorycznych argumentów. A przekrzykiwać możesz sobie najbliższych, a nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noszqrwa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 03:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Widać, że jesteś taksiarz... IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 06:49 Słuchaj koleś, zostałeś przyłapany na kłamstwie i zachowujesz się jak dziecko udając, że nie wiesz o co chodzi. Napisałeś jak wół: > Ceny taksówek nie zmieniły się w Warszawie od prawie 10 lat. Podałem twarde fakty, że to nieprawda. Więc się nie napinaj i nie zaklinaj rzeczywistości. Łżesz w żywe oczy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjakub Re: Widać, że jesteś taksiarz... 21.09.11, 19:18 Gość portalu: xx napisał(a): > Słuchaj koleś, zostałeś przyłapany na kłamstwie i zachowujesz się jak dziecko u > dając, że nie wiesz o co chodzi. Nie przypominam sobie, abyśmy byli kolegami. Po drugie, ja mówię o zupie, Ty o dupie. Zgodnie z Uchwałą, ceny ustawowe nie zmieniły się od 10 lat. To że ktoś miał "zapas" i mógł w ramach widełek cenę sobie podnieść, to to zrobił, lub nie. Jednakże, ceny Ustawowe się nie zmieniły, więc sorry, ale nie skłamałem. Po drugie, powtórzę, choć i tak wiem, że nie dotrze, chodzi o ustawowe podniesienie cen za "trzaśnięcie drzwiami" i czasówki, a nie o podniesienie maksymalnej kwoty za 1 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Widać, że jesteś taksiarz... IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.11, 21:47 Tak więc reasumując ten wątek, to z punktu widzenia normalnych ludzi to ma marginalne znaczenie czy płaci się za pierdnięcie, beknięcie, kołpaki czy zderzaki. Z punktu widzenia użytkownika liczy się suma końcowa i właśnie w tym aspekcie krzyk o braku podwyżek od 10 lat to totalna abstrakcja i bzdura. Ja zdaję sobie sprawę, że możecie być niezadowoleni, zdesperowani i próbować walczyć o poprawę swojego bytu, ale blokując ulice stajesz po prostu cholernym bezużytecznym pasożytem przez którego kupa ludzi stoi w korkach. Czy oczekujesz, że jak mnie nie będzie odpowiadać praca to przyjadę pod Twój dom i Ci poodkręcam koła od fury? Jak Ci było tak źle, to trzeba było pojechać do HGW i pomalować jej furę sprejem. Co Ci winni byli ci wszyscy ludzie, którzy przez Was stali w korkach, spóźnili się godzinę do pracy i dostali opie... Nie wiem czy załapałeś, że nie tylko Wam jest ciężko, nie tylko dla Was benzyna kosztuje 5.30 i nie tylko Wy chcielibyście mieć lepiej. Ale nie, nie jesteście w stanie wymyślić, że inni ludzie też nie mają sielanki i za piep.zone 3 złote zablokowalibyście całą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzyczwarte Gest poparcia IP: *.acn.waw.pl 21.09.11, 07:43 Ręce mi opadły jak zobaczyłem chamstwo ludzi odpisujących na Twoją merytorycznie poprawną wypowiedź. Nie przeproszę za nich, ale chcę zostawić ślad, że nie tylko buraczane towarzystwo czyta posty na gazecie. Nie zdziwiłbym się, że odpisują kierowcy przewozów, gdzie i 20/km się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Widać, że jesteś taksiarz... 21.09.11, 09:50 Gość portalu: jakubek napisał(a): > Możemy jeżdzić za grosze, ale nie zdziw się jak potem będziesz jeździł złomem jak w Atu, > czy innym Eko w rozklekotanych Uno, Pandach, czy Punto. > No to ja jednak wolę jeździć złomem i za 1.20 - 1.40 gdzie zawsze mi cena końcowa wychodziła nawet nieco poniżej moich obliczeń niż super zadbaną furką za jakieś kosmiczne i mocno przegięte kwoty. Wszyscy krzyczą że ci z przewozów osób oszukują, że niby tylko licencjonowaną taksówką jest pewnie i uczciwie - g.ówno prawda, jest dokładnie na odwrót! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.dynamic.upc.nl 21.09.11, 20:56 Witam:) ten artykul to akurat na podstawie mojej historii z poniedzialku. Wiec moge spokojnie zdementowac plotki o prowokacji. Rzeczywiscie - rachunek jest lipny, ale zauwazylam to dopiero pozniej. Zazwyczaj nie przygladam sie rachunkom zanadto, potrzebuje je tylko jako dowod kosztow dla firmy, wiec biore, place i wysiadam (taksowkarze daja czasem paragon fiskalny, a czasem rachunek podobny do tego). Dodam, ze o cene na Okecie pytalam pod Centralnym nie jednego kierowce tylko trzech - wszyscy powiedzieli mi to samo ok 60-70 zl ale jasne bylo ze sie znali. Na policje zadzwonilabym - ale mialam zbyt malo czasu do odlotu, a po drugie - majac kase, taksowkarz mogl rownie dobrze odwrocic sie na piecie i odjechac. Do korporacji taksowkarskiej nie moglam zadzwonic, bo taksowkarz moja pierwsza prosbe o telefon puscil mimo uszu, a na druga zareagowal wyciagnieciem banknotu 20zlotowego. Numeru nie bylo na taksowce. A poniewaz niezle sie zdenerwowalam ze dalam sie podejsc oszustowi postanowilam opisac sytuacje zeby miec chociaz taka forme satysfakcji i zeby ostrzec innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjakub Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro 21.09.11, 21:16 Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że wzięłaś taksówkę z parkingu przy Emilii Plater, czyli niezrzeszonego. Od Złotych Tarasów, lub od Al. Jerozolimskich stają Sawa i Ele, które mają oklejone samochody z numerem telefonu, nie ma innej możliwości. Na przyszłość radzę korzystać z tych postojów. Nic to nie naprawi, ale tylko powiem, że przepraszam za "kolegę", ale z chęcia sam bym mu wyjaśnił parę spraw, bo przez takich kmiotów, miano złodzieji i oszustów przylega do reszty uczciwych taksówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro 23.09.11, 15:44 Nie warto korzystac z korporacji, ktore maja monopol na dworcach. Radzilabym - jak tylko zlapiesz zasieg po wyjsciu z pociagu - dzwonic po zaufana i niedroga korporacje. Na Centralnym moga podjezdzac pod daszek z boku dworca, od strony parkingu przy Emilii Plater. W centrum na podjechanie zamowionej taksowki zazwyczaj czeka sie 5-7 minut. Acha - jesliby spotkala cie jakas nieprzyjemnosc znowu (oby nie!) uzyj komorki do zrobienia zdjecia licencji taksowkarskiej oszusta (z boku samochodu albo w okolicy lusterka przedniego). Zapewniam, ze po tym bedzie pokorniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wree Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 18:10 Mnie jakiś taksiarz oszwabił ostatnio - w sobotę włączył 2 taryfę. Nie chciało mi się z nim dyskutować bo byłem zmęczony po zakupach. Aha, i wydać chciał mi za mało, ale tu się już szybko połąpałem i zareagowałem. Nienawidzę dziadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 18:42 ani ele ani zapewne żadna zrzeszona warszawska korporacja bo licencjonowane taksówki NIE MAJĄ takich rachunków :) maja normalne samokopiujące "kolorowe" do tego sygnowane imienną pieczątką taksówkarza ta laska chyba sama sobie wystawiła rachunek bo ten świstek nie jest "warszawski" i nie jest rachunkiem trzeba NIE BRAĆ PRZEWOZU i niezrzeszonych to by się kłopotu nie miało a numer taksówkarza jest na drzwiach nie potrzeba imienia i nazwiska -w urzędzie mają te wszystkie dane na podstawie cyferek z paska Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro 20.09.11, 23:45 aga napisał(a): > bo licencjonowane taksówki NIE MAJĄ takich rachunków :) > maja normalne samokopiujące to czy taksówki używają tego wzoru czy innego jest sprawą firm taksówkowych, a przy okazji, ten druk jest też samokopiujący (to tak dla Twojej informacji) > ta laska chyba sama sobie wystawiła rachunek > bo ten świstek nie jest "warszawski" i nie jest rachunkiem jest to druk rachunku (dostępny w wydawnictwach akcydensowych), a poza tym nie ma warszawskiego wzoru rachunku. Rachunkiem on rzeczywiście nie jest gdyż brakuje nazwy podmiotu wystawiającego. Jednak takie działanie obliczone jest na pośpiech pasażera i jego zaaferowanie celem podróży. bardzo często skutkuje, gdyż dopiero grubo po fakcie pasażerowie orientują się, że rachunek jest lipny, tak samo jak lipny był taksometr w owej taksówce i cennik na szybie. Niemniej podawanie ceny za kurs przed ruszeniem z postoju już powinno dziewczynę zastanowić. Remonty remontami, ale przecież koszt podróży taksówką jest zależny od wskazań taksometru (powinien przynajmniej dłuższą trasą pojechać). Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... 20.09.11, 18:46 "Żałuję, że do mojego odlotu zostało zbyt mało czasu. 997 już się świeciło na wyświetlaczu mojego telefonu - kończy opowieść nasza czytelniczka." Trzeba było dzwonić głupia ci po,a tak kolejny złodziejaszek z kogutem TAXI czuje się bezkarny. Uczciwych cierpów można na palcach ręki policzyć,większość to cwaniaczki i złodziejaszki.Im wiecznie mało.Pod Centralnym,na lotnisku - to wszystko okupuje mafia taksówkarska,pod Rodutndą rezydują niezrzeszone bandziory i szumowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro 20.09.11, 18:47 *miało być Rotundą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakubek Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 19:01 Pod Centralnym legalne postoje ma Ele i Sawa. Na Okęcie legalnie pod terminal podjeżdżają tylko Ele, Sawa i Super, gdyż one zostały wybrane przez PPL. Kogo nazywasz mafią?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.aster.pl 20.09.11, 19:22 Dzwonię pod dowolne inne taxi i też podjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakubek Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 19:43 Owszem, podjadą, na pas przy parkingach lub na odloty. Ochrona Okęcia na pierwszy pas przy samych terminalach nie wpuści nikogo bez przepustki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewex Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 20:00 W czym problem się przejść na odloty ew. na inny pas? Chcesz być okradziony przez ELE i inne to luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakubek Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 20:15 Żaden. Czemu ludzie czytają bez zrozumienia? Czy ja napisałem, że to problem?? Opisałem tylko reguły panujące na Okęciu. Nieprawdaż?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem_ursynow Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: 194.165.48.* 23.09.11, 09:52 Największą mafią to akurat jest Sawa. Z tym badziewem Miasto już dawno powinno zrobić porządek. Ponad połowa samochodów bez oznaczeń bocznych miasta, tylko kogut, pseudo-adres strony, który jest telefonem i buraki "za kółkiem", Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny Uwaga ten artykuł to prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 21:01 i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yartu Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: *.183.252.47.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 22:13 Często jeżdżę z Centralnego taksówkami w rejony właśnie lotniska (Służewiec). Najczęściej wybieram ELE, bo akurat z tej strony dworca wychodzę. Za kurs płacę ok. 35 PLN +- 5PLN - w zależności od korków. Z rozmów z kierowcami wiem, że nie opłaca się im oszukiwać na kursach. Stacjonowanie przy dworcu wiąże się z pewnymi rygorami. Złamanie ustalonych zasad może spowodować wyrzucenie ich z postoju, a mają tam niezły obrót. Czytając ten artykuł miałem wrażenie, że odgrzebano go z jakiegoś archiwum z przed paru lat (czasy sławetnej mafii taksówkowej) lub opisywana Pani korzystała z pojazdów typu TAKi, TAX, TAKSI lub innych przewozów osób, które się kręcą w okolicach dworca czekając jak sępy na moment gdy nie ma akurat żadnej oficjalnej taksówki (są takie momenty). Tak poza tym zgadzam się, że artykuł "pachnie" pewną prowokacją. Zgadzam się również z jakubek : >6. Ciekawe, czemu taki artykuł pojawia się w momencie złożenia przez taksówkarzy >wniosków o podniesienie opłaty początkowej i czasówki? Zastrzegam, że nie zarabiam na życie jako taksówkarz. Raczej daję Im zarobić w różnych miastach w kraju..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloczykij Pewnego razu wsiadam do taksowki na lotnisku IP: *.range81-153.btcentralplus.com 20.09.11, 23:26 im.Chopina i prosze o kurs na stacje PKP Slozewiec (idealny dojazd do Piaseczna) - na moja prosbe zlotowa w te slowa... ,, A zes mi pan Q...wa zafarcil !!! trzy godziny stoje i kurs za 10zl...'' .... Powiedzialem mu ze powinine napisac na samochodzie, ze realizuje wylaczne kursy do Wiednia i Berlnia......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Kaliszak z Łodzi.... IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.09.11, 23:55 ... jak Łódź Kaliska... No i troche tu duzo innych niejasnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giecik071 Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 00:09 To jest fake, ponieważ charakter pisma oraz kolor długopisu jest inny, dodatkowo na dole kwitu jest adres warszawski oraz sześciocyfrowy numer telefonu ( jak wiadomo od wieeelu lat numery stacjonarne są siedmiocyfrowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giecik071 Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 00:13 przepraszam! nie umiem liczyć;/ efekt wychowania w komunistycznym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe ELE oszukuja IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 00:26 Czesto jezdze z domu na lotnisko i spowrotem. Zazwyczaj taki kurs kosztuje mnie w granicach 39 złotych choć raz rzeczywiście zdarzyło mi się zapłacić ponad 60 zł (dopiero później zorientowałem się, że zostałem oszukany). Okazało się, że kierowca ELE (bo tylko oni, Super i SAWA podjeżdżają pod same terminale) zawyżył znacznie ilość km do mojego domu. Co więcej paragon, który dostałem nie zawierał żadnych danych kontaktowych jak ma to miejsce przy każdym normalnym paragonie za taxi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx 39? Ale masz dokładny pomiar! IP: *.jmdi.pl 21.09.11, 08:58 Jeździłeś często, kazałeś sobie tą złotówkę wydawać, dziadu, to się w końcu wku...li i zrobili cię w ch...a. Masz, na co zasłużyłeś. P.S. Nie jestem taksiarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T To wina PO i Bufetowej IP: *.acn.waw.pl 21.09.11, 00:58 Udają, że budują Polskę i Warszawę a w rzeczywistości tylko rozgrzebali skrzyżowania i zrobili korki. Pamiętajmy aby głosować przeciw PO, nie ważne na kogo, byle przeciw PO, bo gorzej być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: 178.73.48.* 21.09.11, 03:40 nie wiem czemu próbują w Warszawce taxówkarze wszystkich oszukiwać...czyżby taxówkami jeździli tylko goście spoza Warszawy??? odkąd kapłem się że oszukują, a zazwyczaj na początku pytają czy tą czy tamtą trasą jechać, już wiem wtedy, że "badają" czy Warszawiak, czy nie, więc specjalnie z zastanowieniem odpowiadam, następnie chamsko taxówkarz w czasie jazdy chce zmienić trasę na dłuższą i wtedy wystarczy nakazać mu jechać tak jak się chce i wtedy jak potulne baranki już nie kombinują, dramat w tej stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Turcy sa tacy sami jak Polacy IP: *.lsanca.fios.verizon.net 21.09.11, 03:49 jedna swolocz, tak samo oszukuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izek Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 06:47 Myśle, ze jakiekolwiek dyskusje są zbędne. Służby powinny zacząć działać. Proponuje kontrole młodych osób (żeby nie było podejrzeń) perfekcyjnie mówiących tylko w innym języku niż polski, a po otrzymaniu rachunku - zabranie licencji. Tylko akcja oczyszczenia miasta z oszustów przygotuje nas na przyjęcie gości na EURO. W przeciwnym przypadku raj dla cwaniakow i wstyd. Bo przyjezdni zapamiętają głownie ze zostali oszukani. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjakub Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro 21.09.11, 19:31 Jestem cierpiarz, jak tu mówią, zresztą ja też tak mówię. I wiesz co? Zgadzam się z tym. Kontrole, kontrole, kontrole. Kolejną rzeczą jest to, że ludzie dają się orżnąć. Wniosek, albo są tępi, albo to wszystko są bajeczki. Najłatwiej jest powiedzieć, że cierpiarz orżnął, a wystarczy wysiadając poprosić paragon, rachunek lub fakturę, poprosić o opis trasy i np, wezwać policję. Jeśli się nie ma czasu na czekanie na policję, napisać skargę do korporacji. W Ele już paru kierowców poleciało za kantowanie pasażerów, z pismem do Biura Działalności Gospodarczej o odebranie licencji. Tylko ludziom się nie chce. Łatwiej jest potem pluć wszystkim w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw:-) Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: *.jmdi.pl 21.09.11, 08:14 Ściema, kwota została napisana innym długopisem, data jest dziwna. Słowem defekt medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironia_76 Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... IP: *.icpnet.pl 21.09.11, 08:20 potwierdzam, przy ostatniej wizycie w Warszawce trzech taksówkarzy pod dworcem chciało mnie oszwabic i za kurs, który normalnie kosztuje 30 zł wołali sobie 80 ! Nie pamiętam korporacji ale trzech ale trzech zapytanych podało stawkę 80 zł ( też tłumacząc się objazdami i korkami) Nie zgodziłam się bo wiedziałam, ze było to raptem kilka km. W końcu udało mi się dojechac za 40 zł, na miejscu okazało się ,że właściwa stawka to około 30 zł.Niestety większośc żeruje na tym, że jak ktoś wsiada na dworcu to pewnie spoza W-wy i się nie połapie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjakub Re: Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po pro 21.09.11, 19:36 A gdzie wsiadałaś, od Złotych Tarasów, od E. Plater, czy od Al. Jerozolimskich? Odpowiedz Link Zgłoś
hotkeczer Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... 21.09.11, 08:34 Wpiszcie w Google - "Relaks przy piwie" i powiedzcie jak wy zachowujecie sie w takich sytuacjach Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Taksówkarz do klientki: "Oddam 20 zł i po probl... 21.09.11, 09:07 Nic się nie zmieniło od PRL-u - taksiarze ("cierpiarze"), ciągle chcą zarabiać poza licznikiem. Nie zmieniło się również w polityce - wtedy była jedna przewodnia partia rządząca i PSL, dziś PSL również w rządzie. Jakieś wspólne elementy między Socjalizmem a Kapitalizmem? PSL? Raczej uczciwość - bez niej każdy system, ustrój się zawali. Jest obecnie sytuacja, w której politycy puszczają plotkę o wojnie wewnętrznej, o zamieszkach, rozruchach. Ja podejrzewam tylko prowokację wyborczą. W sumie wszystkie partie już obiecywały wszystko - zrealizowały tylko powiększenie biedy i dalsze zadłużenie państwa. Obywatele ciągle nie mogą znaleźć uczciwej pracy za pieniądze z których mogą się w pełni utrzymać, nie mają satysfakcji z pracy, a pracodawcy traktują ich jak niewolników. Mafia taksówkarska, jak i "prywatna inicjatywa" chcą zarobić niskim nakładem sił, stąd kłótnie między taksówkarzami o miejsca oczekiwania na klientów, brak czytelnych informacji o taryfach, nie wydawanie paragonów, brak łamania "chorągiewki", polowanie na obcych (przyjezdnych). Po prostu złodziejstwo ciągnie się jak prostytucja od zarania dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio z moskwy niech korzysta z taxity IP: *.171.102.147.static.crowley.pl 21.09.11, 09:10 jak ma taki problem to przecież jest darmowa aplikacja taxity i prawdopodobieństwo nacięcia się jest równe zeru www.taxity.pl Odpowiedz Link Zgłoś