Dodaj do ulubionych

Sushi w Warszawie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 11:38
Witam,
Proszę o polecenie mi dobrej i niedrogiej restauraci sushi w obrębie Warszawy i okolic (Piaseczno itp.).
Z góry dziękuję:-)
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Re: Sushi w Warszawie...Znowu????????? 29.09.11, 11:48
      szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=sushi+w+Warszawie&s.sm.forumXx=77&sf=tresc&s.sm.author=&s.sm.title=sushi+w+Warszawie
    • blue.berry Re: Sushi w Warszawie... 29.09.11, 12:36
      jeśli chodzi o Piaseczno to całkiem znośna (i w temacie cen i jakości) jest suszarnia w budynku naprzeciwko delikatesów Alma. nazwy nie pamiętam :) z tym że ona jest bardziej na wynos niż na degustację bo lokal taki sobie.
    • galtom Najlepsze Sushi w Wawie 29.09.11, 12:58
      zjesz w domu!!!

Ludzie - toz to jest proste do zrobienia jak herbata. Jak sie robi w domu to nie wiele drozsze... za to w knajpie za to samo placi sie majatek.
      Rozumiem isc do dobrej indyjskiej czy tajskiej.... ale za sushi to szkoda placic.
      • bukati Re: Najlepsze Sushi w Wawie 29.09.11, 22:57
        W Piasecznie to właśnie wspomniane Sushi Zume blisko Almy bądź Sushi Samaryba. Nie polecam Yama Sushi, mam je najbliżej, ale niestety smakowo było bardzo słabo. Ale jeśli dasz radę podjechać na Ursynów, to bezapelacyjnie Sushi77 na KEN. Ja sama robię najczęściej, ale z raz na miesiąc tam chodzimy. Nigdy się nie zawiodłam. Mają teraz fajne promocje na każdy dzień, można się najeść za pół ceny :) Polecam właśnie te
      • pavvka Re: Najlepsze Sushi w Wawie 03.10.11, 17:16
        galtom napisał:

> zjesz w domu!!!
        >
        > Ludzie - toz to jest proste do zrobienia jak herbata. Jak sie robi w domu to ni
        > e wiele drozsze... za to w knajpie za to samo placi sie majatek.

Też mnie zastanawiają ceny sushi w knajpach. Rozumiem, że 15 lat temu była to w Polsce nowość i towar ekskluzywno-snobistyczny, ale teraz w Warszawie susharni są wręcz setki, i jak to się dzieje, że ciągle jest tak drogo?

Będąc w Szwecji objadłem się sushi do oporu, bo tam była to jedna z najtańszych form knajpianego jedzenia. Może w przeliczeniu nie było jakoś wiele tańsze niż u nas, bo poziom cen w gastronomii jest zdecydowanie inny, ale całkiem przyzwoitych rozmiarów (i naprawdę smaczny) zestaw wychodził niewiele drożej niż makdonaldsowe menu.
      • martuha Re: Najlepsze Sushi w Wawie 03.03.12, 19:53
        Ludzie - toz to jest proste do zrobienia jak herbata. Jak sie robi w domu to ni
        > e wiele drozsze... za to w knajpie za to samo placi sie majatek.
        > Rozumiem isc do dobrej indyjskiej czy tajskiej.... ale za sushi to szkoda placi
        > c.

nie rozumiem, mam robic sushi w domu, bo koszt wlasnej produckji jest niewiele drozszy od sushi z lokalu, a jednoczesnie place za nie majatek. to jesli zrobie sushi sama, wg. Twojej logiki, to bedzie mnie to kosztowalo troche wiecej, niz majatek. gdzie w tym widzisz logike?
        • Gość: piter Re: Najlepsze Sushi w Wawie IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 14:22
          sprobuj przeczytac jeszcze raz wypowiedz galtoma. a pozniej zastanow sie nad tym co napisalas.
      • Gość: miu Re: Najlepsze Sushi w Wawie IP: *.free.aero2.net.pl 19.04.12, 17:58
        Dobre sushi w domu? Nie badz smieszny. Nawet w Japonii sushi w domu robi sie wyjatkowo rzadko, tylko i wylacznie na najwieksze swieta. Sushi to danie, ktore jada sie w barach i restauracjach!

Przyjemnosc jedzenia sushi polega na ROZMAITOSCI ryb, ksztaltow i smakow. Jak mam zrobic sushi np. na dwie-trzy osoby, zeby uzystkac owa roznorodnosc??? Spedzic trzy godziny szukajac skladnikow po calym miescie, a potem nastepne trzy godziny w kuchni wachlujac ryz? Potem polowa skladikow i tak przepadnie, zanim bede miala ochote po raz drugi tyle sterczec w kuchni.

Inna sprawa, ze sushi w Warszawie zazwyczaj osiaga absurdalne ceny albo/i jest obrzydliwe.
        • jan-w Re: Najlepsze Sushi w Wawie 19.04.12, 20:09
          Obecnie kupno składników do zrobienia sushi nie wymaga żadnego wysiłku. Z rybami rzeczywiście jest kłopot. Sprzedawcy ryb takich jak tuńczyk czy ryba maślana nie chcą sprzedawać małych kawałków. Ale istnieje wiele innych możliwości. Można kupić jedną rybę, tzw "kawior" czerwony, rozmaite warzywa itp. Zrobienie samemu nie wymaga dużo pracy a daje znakomity wynik.
          Z moich doświadczeń - dobre: Sushi77, Kobe, wiele innych ursynowskich.
          Obrzydliwe: CH Kliff, Złote Tarasy.
          • Gość: kkt Re: Najlepsze Sushi w Wawie IP: *.play-internet.pl 23.04.12, 13:39
            Sushi z jedna ryba? Wez nie zartuj i sie nie kompromituj. Co takiego mozna zamowic w zestawie tylko w Polsce z powodu totalnego braku ryb.
            Dobre sushi opiera sie na mnogosci ryb w jednym posilku. Kazdy kes to inna ryba i dlatego wlasnie podaje sie marynowany imbir, a porcje sa malenkie.
            • jan-w Re: Najlepsze Sushi w Wawie 23.04.12, 15:16
              Podziwiam szczerze twoje międzynarodowe obycie, ale my maluczcy, jak słusznie zauważyłeś nie wiemy do czego jest imbir w sushi, używamy do jego wyrobu nie tylko ryb i ogólnie jesteśmy biedni i zaściankowi. Myślę że ze swoją klasą zrobisz furorę na którymś z forów dla nowobogackich w Rosji. Szkoda twojej głębokiej wiedzy dla nas profanów.
            • jan-w Re: Najlepsze Sushi w Wawie 23.04.12, 15:19
              Gość portalu: kkt napisał(a):

> Sushi z jedna ryba? Wez nie zartuj i sie nie kompromituj. Co takiego mozna zamo
              > wic w zestawie tylko w Polsce z powodu totalnego braku ryb.

Weź wpadnij kiedyś do Warszawy to przekonasz się że tu nie występuje brak ryb. U was w Kociegłowach pewnie tylko paprykarz szczeciński?
    • triismegistos Re: Sushi w Warszawie... 30.09.11, 09:41
      Dobre jest w Inabie na Koszykowej bodajże. Ale najlepsze własne.
    • Gość: hipoteza Re: Sushi w Warszawie... IP: 188.123.252.* 05.10.11, 11:09
      Bardzo dobry stosunek jakości do ceny (i niezłe, świeże ryby) mają w Nihon na Mołdawskiej.
    • svirek Re: Sushi w Warszawie... 29.02.12, 13:42
      Witam, bardzo polecam restauracje Inaba, bardzo dobre i świeże sushi. moge podać linka do nich:Tekst linka
      • martuha Re: Sushi w Warszawie... 03.03.12, 19:56
        przetestowalam kilka suszarni, ale najlepsze sushi w mojej ocenie podaja w geisha sushi na ursynowie. nie zawiodlam sie tez na matsuri sushi na ulicy popularnej, ale tam robia, zdaje sie, tylko na wynos.
        • fedorczyk4 Re: Sushi w Warszawie... 04.03.12, 10:33
          Na Żurawiej. Niestety nie jest tanio, ale rewelacyjnie!
          • Gość: Jaga Tylko SAKANA IP: *.devs.futuro.pl 04.03.12, 15:17
            wg mnie najlepsze w Warszawie. Zawsze tłumy, niestety :-(
            • Gość: sus Re: Tylko SAKANA IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 21:18
              w nowej na kabatach tłumów jeszcze nie ma, no chyba, ze w weekend i na spokojnie mozna zjeść :) pycha!
              • Gość: svirek Re: Tylko SAKANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 09:09
                Właśnie byłem tam ostatnio przez wasze zapewnienia ze najlepsze sushi, ale muszę powiedzieć ze jakością i smakiem się nie umywa do sushi w Inabie. A teray miali jesycye degustacje whisky. :)
    • Gość: kuba Re: Sushi w Warszawie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.12, 22:20
      Sorki za szczerosc ale niestety nigdzie w Polsce. To co tu mamy to jedynie podrobka prawdziwego suszi. Absolutnie nie mowie, ze to cos zlego, bo to smaczne i kaloryczne ale niestety prawdziwe sushi to to nie jest.
      Podobnie rzecz sie ma z Wasabi. Podobne jest do "markowego" ketchupu, kt. nigdy w zyciu pomidorow nie widział ale mianem pomidorowy okresla sie.
      Bon apetit prowincjuszom.
      • Gość: Rewe Re: Sushi w Warszawie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 11:29
        To co tu mamy to jedynie podrobka prawdziwego suszi.......

Masz rację - Bon apetit prowincjuszom.....
    • sibeliuss Re: Sushi w Warszawie... 23.04.12, 14:11
      forum.gazeta.pl/forum/f,287,Restauracje.html
    • qqazz Re: Sushi w Warszawie... 08.06.13, 20:44
      Kiedyś byłem koło Nowego Świata (jest taki kwadracik z lokalami miedzy rondem a Ordynacką) i powiem szczerze ze całkiem fajnie, no ale to pare lat temu było.

pozdrawiam
    • Gość: jdmi jak zawsze SPAM z IP:jdmi IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 04.07.13, 11:46
      Obrzydzenie bierze
      • 1-buc oczywisty SPAM 04.07.13, 12:04
        IP: *.jmdi.pl ZAWSZE REKLAMUJE TĘ SAMĄ KNAJPĘ.
    • Gość: gol Re: Sushi w Warszawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 12:06
      Na gó... nam suschi w warszawie? Jedź sobie do Azjatow po schusi. Tutaj mamy dobra kuchnię polską.
      • 1-buc Gdzie? Gdzie w Warszawie jest dobra polska kuchnia 05.07.13, 19:16

• 1-buc i znów SPAM z IP: *.chelm.mm.pl 15.10.13, 09:59

• powitalski Re: Sushi w Warszawie... 11.07.17, 10:25
      Odkopię trochę thread; bardzo fajne sushi serwuje od jakiegoś czasu Sushi World. Mają dobry stosunek jakości do ceny i szeroką ofertę, wszystkiego jeszcze od nich nie próbowałem, ale po 3 wizytach mam ochotę na więcej ;)
      • kamilek9491 Re: Sushi w Warszawie... 24.08.20, 11:35
        zdecydowanie też polecam to miejsce. Ostatnio wprowadzili wiele nowości do menu i jest obłędnie dobre Sushi. Kiedyś tylko można było zamawiać na miejscu teraz jest także opcja dostawy w Warszawie np na Bemowo, Mokotów, Sadybę.
        Sushi z dostawą w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka